2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Karácsonyi ajándék egy 29 éves nőnek???

    Sziasztok!

    Az alapvető probléma az, hogy év közben mindig mindent megveszek amire az asszonykámnak szüksége van, így többnyire a születésnapok, névnapok, karácsonyok, nőnapok stb. mindig problémát okoznak számomra. Az a fajta ember vagyok, hogyha valamire szükség van, akkor nem halogatom addig, míg valami alkalomra ajándék formájában átadhatom életem párjának. Kell? Akkor öltözz, megyünk körbenézünk és megvesszük. Hiszen ha hétvégén kell egy botmixer a sütemény elkészítéséhez, akkor nem várok vele hónapokat, megvesszük ma.

    EZT A TOPICOT MÁR ÁTNYÁLAZTAM.

    Ötletgyűjtés céljából örülnék a minél több hozzászólásnak. :D

    Szóval közeleg a karácsony, és mivel nekem semmi ötletem nincs hogy mit vegyek az asszonynak, így titeket kérdeznélek meg:

    Ti mit vesztek asszonyaitoknak?

    Én azt már eldöntöttem 30.000 HUF a keret. (Max 40.000)

    -Az alap standard ötletként az ékszer kilőve. Ami van neki azt sem hordja. Szóval ebből a szempontból pl. a tavalyi karácsony jó nagy bukta volt. Kapott fülbevalót, nyakláncot, medált. Tetszett neki mind, szépen el is vannak rakva, talán ha 2-3 alkalommal ünnepnapon ha felvette őket.

    Rakeem 7 éve 49

  • Gamer gép vagy elavulófélben lévő középkategória?

    Platform- és generációváltás bő lére eresztve: a múltból a jelenbe egy kis jövőbetekintéssel.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 166

  • Új rendszer építése, egy nagy kérdéssel!

    Sziasztok!

    Hamarosan (az idei év vége és jövő január közepe között) egy új asztali gép összerakása lesz nálam esedékes. Nem szeretném ellőni az összes patront, de egy i7-es alapokon nyugvó, erős ati kártyás konfigurációról van szó.

    Felmerült bennem, hogy a régi gépem szétszereléséről és eladásra alkalmas állapotra (tisztítás, újrapasztázás stb.) hozásáról és az új pc összeszereléséről csinálnék egy címlapos logout cikket.

    Alapvetően nem egy benchmarkos izomszagú írásra gondoltam, hanem egy könnyed hangvételű, többnyire informatív tartalommal ellátott kis szösszenetet (előzetes elképzeléseim szerint is 12+ oldal lenne) szeretnék. Képekkel megfelelően dokumentálva természetesen.

    Minőségre az alábbi cikkemet tudom referenciaként felhozni: [link]

    Sőt a célom az lenne, hogy még annál is jobb legyen.

    Igazából arra lennék kíváncsi, hogy részetekről mennyire lenne igény ilyesmire. A hardver komponenseket már megrendeltem, a házikót viszont a családomtól kapom karácsonyra. Addig esélyem sincs nekiállni az építésnek. Szóval van idő arra, hogy a véleményetekkel döntsetek a cikk megszületéséről, vagy a megfoganásának korai szakaszában az abortálásáról.

    Folytatás...

    Rakeem 8 éve 20

  • Telefonjaim a régmúltól napjainkig.

    Sziasztok!

    Látván a sok "eddig milyen telefonjaim voltak" jellegű írást, kedvet kaptam én is, hogy megosszam veletek eddigi phone-történelmem.

    Vágjunk is bele.

    Ericsson GA628 - fél éves bemelegítés

    Életem első mobiltelefonját, egy Ericsson GA628-as készüléket, édesapámtól örököltem meg szakközépiskolás tanulmányaim első évében. (Az osztályban nekem volt elsőnek mobilom. Nem mintha nagy szó lenne, de na...) A szerencse ezen formája abból az apropóból ért, hogy a Vodafone akciózott egy szépet. Ha az üzletükben vett valaki egy telefontokot kettőezer magyar forintért, akkor adtak bele egy Ericsson A1018-as készüléket egy szerződés aláírásért. A régi készülék pedig rám ruházódott. Elkapott a gépszíj, innen már nem volt menekvésem. Bő fél év múlva már meg voltam veszve a következő telefonomért.

    Nokia 3210 - fél évig tartó első "nagy" szerelem

    Folytatás...

    Rakeem 9 éve 4

  • Love Mei "tok" Galaxy Note3-hoz

    Drabália feltámadt avagy egy kompromisszumos megoldás, mely védelmet nyújt egy igen drága eszköznek.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 50

  • Love Mei "tok" Samsung Galaxy Note3-hoz, avagy Drabália feltámadt.

    Bevezetésképpen el kell mondjam, hogy én nem preferálom a tokok semelyik változatát. Egy telefon úgy szép, ahogy azt a tervezői megálmodták. Ez pedig különösképpen igaz egy Samsung Galaxy Note3-ra. Bizonyára elfogult vagyok. Mégis miért néztem körbe az internet végeláthatatlan mezőin egy olyan tárgy után amire zsigerből nemet mond az agyam minden egyes sejtje?

    Első körben a lelkem mélyén megbújó és elnyomott mazohista énemre gyanakodtam, majd ezt a lehetőséget el is vetettem gyorsan. Nagy készüléket nagyobbnak felöltöztetni, nem éppen az önsanyargatás és annak élvezésének egyik válfaja, de közel áll hozzá. Sőt! A lényeg pont az előző összetett mondat elején rejtőzik. Rádöbbentem, ennél a méretosztálynál már oly mindegy, meddig megy el az ember. Egy designes tok nem biztos, hogy ront a szubjektíven meghatározott kecses formán.

    Megfogant az elhatározás, ha lúd, hát legyen a legkövérebb! A lehető legjobb védelmet nyújtó tokot kell beszereznem. Szép forma ide vagy oda, azért a funkcionalitást is fontos figyelembe venni, ami nem más mint a védelem. Ennek az egymásnak ellentmondó feltételpárossal kutattam és kutattam. Minduntalan abba a kellemetlen kompromisszumba ütköztem amire számítani is lehet. Szép a tok, de baromira nem véd. Véd a tok, de nagyon nem szép.

    Folytatás...

    Rakeem 10 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.