2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Asphalt 9 személyes vélemény.

    Sziasztok! Kipróbáltam androidon a le max 2 telefonomon az asphalt 9 et. Nagyon jó lett. A grafika már ps4 szintet hozza, van benne egy kis törés, minimális tárgyfizika is. És nagyon jók az effektek. Van olyan lehetőség hogy nem kell kormányozni a kocsikat csak nitrót adni, pörögni, driftelni. De így is eladja magát a játék. Ajánlott már valamiféle nougat rendszert alá tenni minimum. Android 6 custom rommal kilépegetett magától De miui 9.5-ön hibátlanul szalad max grafikán. Én ennek ellenére visszatettem defaultra, mert túl sok a blur effekt és a mozgás elmosódás. Horror árak vannak már ami a kocsikat illeti. Okosan felépített üzleti modell ez. Amúgy meg lehet fizetés nélkül is játszani vele egy darabig. A látványos dolgokért , mozgásokért jutalmaz a játék. Néha az üzemanyag kifogy akkor refuel kell ami nincs ingyen. Néha meg nagyobb összeget ajándékoz az elején. Lehet tuningolni a verdákat. Eléggé top a felhozatal és sok pálya van. Off road is, téli pályák, távol keleti esti futamok, esős futamok, minden. Olyan mint ha a need for speedet összegyúrták volna a burnout-al meg a carmageddonnal. :D Jók a zenék is. Odatették magukat a sárcok. Persze mindennek nagy ára van, egy erős telefon. Az hogy a forza 7-et hanyagolom miatta , az szerintem mindent elmond. A multiplayer is állítólag jó benne.

    ->Raizen<- 6 éve 9

  • Vettem egy Manta 49" UHD smart tv-t mindenféle felhasználásra.

    Sokáig vártam hogy számomra elérhető ár közelébe kerüljön egy nagy 4k tv. A smart funkcióknak is örülök de valljuk be 121k-ért 5 év garral ez a tv ajándék.

    Metro redux megy 4k-ban max grafikán 0,5 SSAA-val bőven 30 fps felett.
    Néztem még pár játékot elég jó élmény de a gtx 970 behatárolja a beállítható grafikai szinteket natív 4k-ban.
    A 4k 60 fps-t szerencsére be lehet állítani. A képernyő tükrözés is hasznos funkció. A színek számomra jók. Set top box-al együttműködve kicsit távolról teljesen vállalható a képminőség hd/sd adásoknál is. Monitorként is sokat lesz használva.
    A márka lengyel. Kínai oem tv-ket árul saját márkajelzéssel. A panel és az elektronika samsung a tv-ben.
    Nagyon óvatosan kell kicsomagolni. Azt is mutatják külön füzetbe hol lehet megfogni mozgatáskor. Mivel nagy, egyedül nem volt egyszerű rendesen megfogni. Magyar nyelvű használati útmutató is van hozzá. Jelenleg nincs a menürendszernek magyar nyelve így angolra állítottam, úgy is tudok közép szinten. A youtube akadás mentes vele. Telefonról küldtem át videót is a tv képernyőjére. Ennek a tv-nek kell majd egy ps4 pro meg egy 2080 gtx hogy rendesen meg legyen hajtva.

    Folytatás...

    ->Raizen<- 6 éve 17

  • Low Power GAMER: HD Graphics 530

    Az Intel 6600K processzorban lévő integrált grafikus "kártyát" leteszteltem pár játékkal.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 42

  • A következő projektem: Intel Hd graphics 530.

    Össze fogom hasonlítani a 6600k processzoromban lévő integrált igp-t ami a hd 530-at jelenti, a gtx 970-es dedikált videókártyával. Alapvetően nem az lesz a cél hogy korrektül összehasonlítva legyen a kettő, ugyanis nem fogok azonos beállításokat alkalmazni. 970-el a fhd maximális részletesség élsimítás nélkül volt belőve, a hd530-al minden játék teljesen minimumon 1280-720-p-ben lesz megnézve. Szemléltetésnek táblázatos módot választok.Látszani fog hogy miért érdemes egy dedikált 3d gyorsítóba invesztálni, de nélküle is meg lehet lenni ha nincsenek nagy igények. Érdekes lesz, mert sok esetben mai is használható a hd530 ami igazán meglepett, na de ennyit elöljáróban. :D

    ->Raizen<- 7 éve 41

  • Dávid Góliát ellen: GTX 970 vs. GTX 1080

    A cikk célja bizonyítani, hogy még egy tuningolt i5-ös konfiguráció is elég egy felsőkategóriás videókártya kiszolgálására.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 127

  • Skylake alapú gamer asztali komplett konfiguráció.

    Egy átgondolt új építésű konfiguráció bemutatója.

    Előzmény röviden: Volt egy asus ROG g751jy laptopom, de voltak vele bonyodalmak, ezért úgy döntöttem hogy összerakok egy új konfigurációt.
    A konzoloknak is jön már kb három évente frissítés ezért gondolkoztam mi legyen. A PC mellett döntöttem, mert majd később tudok akár 4k felbontásban is játszani, és ha bármi lehal benne, akkor nem kell az egész gépet kukázni, és nem fogom szállítgatni sehova.

    Az előző asztali konfigurációmról is csináltam tesztet pár éve, így előzetesen elmondhatom hogy azóta fejlődött a technológia rendesen, és nagyobb teljesítményt kap az ember alacsonyabb fogyasztással.
    Erről de kattintva olvashattok bővebben.

    A jelenlegi konfigurációt teljesen újonnan vettem, kivéve a videókártyát, azt nagyon jó áron sikerült megszereznem, így a költségeimet sikerült alacsonyan tartani aminek örülök.

    A végén ki fog derülni, hogy jó döntés volt-e azt a sok időt rászánni egy - szerintem időtálló - konfigurációra:

    CPU:

    Folytatás...

    ->Raizen<- 8 éve 8

  • Asus g751jy laptop megmérkőzik lenovo laptopok ellen, és egy gamer pc ellen.

    Szóval volt már pár lenovo laptopom amit játékra is szánt a gyártó. y500 y510p és y50 70.
    A y510p sli-s volt két darab gt 750m vga karival, az egyik kivehető ultrabay-os volt.
    Itt nagyon jó volt ennél a gépnél minden, a hőfokok is, mert 80 fokra nem ment fel semmilyen belső alkatrész.
    Azért bukott el nálam a cucc, mert az sli mikroszaggatásokat produkált. Ez volt az első kétkártyás rendszerem, és egyben az utolsó is.
    A y50 70 bírta legtovább nálam a nyüstölést. Szerintem jól volt megtervezve a hűtése, de a processzor nem tudott terhelés alatt csak alapórajelen futni, és a zsanér környékén bármikor eltörhetett volna a műanyag mert gyenge minőségű volt ezért döntöttem hogy váltok felfelé, hisz jól megfigyelhető lesz a tesztekből hogy szinte minden esetben megérte nekem másik gépre váltani, a y500 után a y510p majdnem duplázott teljesítményben, aztán ezt a teljesítményt majdnem hozta 1 vga karival a y50 70, karcsúbb szebb kivitelben, és végül ami jelenleg van laptop az egy Asus g751jy.

    Szerettem volna a y510p illetve a y50 70-es laptopról egy részletes blog bejegyzést írni mint ahogy tettem azt anno a y500-as modellel, de inkább a hangsúly a g751jy-n lesz mert itt nagyobb az ugrás, jobban megérte a váltás és ezért a fókuszban inkább ez a notebook lesz ezúttal.

    A gépek specifikációja:

    Lenovo y510p

    Folytatás...

    ->Raizen<- 8 éve 15

  • Lenovo Y500, az erőgép!

    Az egyik legjobb notebook, ami valaha nálam volt, és nem mellesleg kategóriájának egyik legjobbja.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 55

  • NextGen gamer konfiguráció

    Bemutatom a jelenlegi konfigomat, amely építésénél arra törekedtem, hogy egy időtálló gépezet legyen.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 776

  • Pc -s játékokban rendszeradatok kiíratása

    Amennyiben PC -n szoktál játszani akkor nyilván valamekkora mértékben érdekel, hogy a számítógéped milyen mértékben alkalmas az adott játék futtatására, illetve a gépedben lévő hardver hogyan viselkedik miközben játszol. Erre talán a legjobb megoldás ha a számodra legfontosabb rendszeradatokat dinamikusan kiíratod a játék képernyőjére. Az alábbiakban azt fogom leírni, hogy ezt hogyan tehetjük meg két egyszerű, teljesen ingyenes program segítségével.
    Tehát a cél amit el fogunk érni a módszerrel így néz ki működés közben:

    Amint látható a jobb felső sarokban több fontos rendszeradat dinamikusan frissítve kerül megjelenítésre. Ez persze csak egy lehetőség mindenki a saját igényei szerint módosíthatja mind a kinézetet, mind a megjelenítésre kerülő adatok mennyiségét, elhelyezkedését. Nézzük hogyan.

    Az első program amire szükségünk lesz az MSI "MSI Afterburner" nevű program. Letölthető innen:

    Letöltési oldal

    Telepítés után a program főképernyője így néz ki:

    Folytatás...

    ->Raizen<- 11 éve 87

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.