2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • FIFA 13 iOS bemutató

    Megjelent az AppStore-ban a FIFA 13, a legnagyobb népszerűségnek örvendő focis játék legújabb része.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 3

  • Cydiás alkalmazásbemutató

    Bevezető

    Az iOS egy zárt operációs rendszer, így az AppStore-ba csak olyan alkalmazások kerülhetnek be, amiket az Apple engedélyez és nem engedi egyik programnak sem, hogy belenyúljon a rendszerbe, ráadásul jópár funkciót sem engedélyeznek, nemrég törölték az AppStore-ból azokat az alkalmazásokat, amelyek beállítás "widgeteket" raktak a homescreenre, így egy kattintással elérhető téve megfelelő beállítási pontokat.
    De van egy megoldás, amivel megnyitható az iOS nem AppStore-os alkalmazások számára is, így lehetővé téve sok hasznos funkció elérhetővé tételét. Ez a megoldás a Jailbreak.
    A Jailbreak rendszergazdai jogokat ad számunkra a készüléken, így esélyt ad arra, hogy a programok belenyúljanak a rendszerbe is. A Jailbreak-es alkalmazásoknak is van egy gyűjtőhelyük, ez a Cydia. Ez a program feltelepül jailbreakelésnél, amennyiben szeretnénk (nagyon ajánlott telepíteni, mivel enélkül elég nehézkes az alkalmazások telepítése...), de sajnos ez az alkalmazásbolt nem olyan jól átlátható és letisztult, mint az AppStore, így nehezebb megtalálni a nekünk tetsző alkalmazásokat, ráadásul nem minden alkalmazás található meg az alap repo-kban (innen tölti le a Cydia a fájlokat), így gondoltam összeszedek pár alap Cydiás alkalmazást, amelyek sokaknak ismerősek lehetnek, akik már jól ismerik a jailbreak és a Cydia fortélyait,de akik még sosem jailbreak-elték telefonjukat vagy csak egyszerűen nem tudják, mit is érdemes feltelepíteni

    Folytatás...

    Ragnar95 12 éve 4

  • Kórtöténet- Eddigi mobiljaim

    Mindig is érdekeltek a telefonok és minden elektronikus kütyü. Édesapám mindig a telekommunikációban dolgozott, így már nagyon kiskoromban megismerkedtem a mobiltelefonokkal és egyből beléjük is szerettem.
    Az első mobiltelefonom egy ősrégi Motorola volt, amibe még a régi bakkártya méretű SIM-kártyát kellett belerakni és már amikor megkaptam, akkor is kis méretű SIM-kártyákat használtak, a telefont játszani hozta haza nekem apukám a cég raktárából :DD Ekkor olyan 5-6 éves lehettem, tehát 2000-2001 körül kaphattam meg ezt a telefont.

    Íme a telefon a bal oldalon :D

    A következő telefonom (amit már használtam is telfonálásra) egy Sharp GX10 volt. Nagyon szerettem ezt a mobilt, édeasanyámé volt,de ő új telefonra váltott, így én kaptam meg. 120x160-as kijelzője volt és 1,3 (vagy 2) megapixeles kamerája, volt benne infra és remek java játékokat lehetett rá letölteni, tényleg megszerettem a telót, sajna a töltője tönkrement már évekkel ezelőtt és nem szereztem be újat, így nem tudom, hogy működik-e még, 1 évig használtam.

    Folytatás...

    Ragnar95 12 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.