2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Telenor One Touch Minimal Edition

    A többi ROM-jaimhoz hasonlóan a Telenor One Touch készülékre készített rendszert is Minimal Edition-nek hívják minimalista felépítése és mérete miatt.
    Sajnos az JRD Communications Pty. Ltd. a Gingerbread frissítéssel nem a legnagyobb remekművet készítette el az Android világában, így bőven van mit javítani.

    A készülékkel foglalkozó "dev"-ek száma körülbelül a 3 főt karcolja; gulyuk, sigprof és a saját személyem képzi azt a tábort, ebből gulyuk és én vagyunk azok akik aktívan gyártják a ROM-okat a felhasználók számára.

    Nem húzom tovább a szót, íme hát a ROM.

    Minimal Edition v2.0

    [Telepítés]

    A ROM sikeres feltelepítésének az előfeltétele, hogy a készülék One Touch Upgrade szotverrel már frissítve van hivatalos Android Gingerbread 2.3.4-es rendszerre!

    0. Abban az esetben, ha már v1.6 vagy magasabb verziójú ROM fel volt telepítve a készülékre, ez a lépés kihagyható.

    Ellenkező esetben a telepítés sikeres véghezviteléhez szükség van az általam módosított ClockworkMod Recovery feltelepítésére. Erre két módszer áll rendelkezésre:

    Folytatás...

    qltsar 12 éve 234

  • Vodafone 845 teljes gyári állapotba történő visszaállítása

    1. Letöltöd ezt a fájlt

    2. kicsomagolod a dload mappát az sd kártya gyökerébe

    3. hívás vége + hangerő fel nyomva tartása mellett bekapcsoljuka készüléket, majd a telepítés automatikusan végrehajtódik

    4. Esetleges gondok: ha már feltelepítettünk egy másik firmware-t, példaként legyen a maláj, amitől ugyebár 600Mhz-en megy a processzor alapjáraton, akkor a következő hibaüzenetet kapjuk, ha a gyári romot vissza szeretnénk állítani "Update failed!". Ez attól van, hogy a maláj firmware újabb mint a magyar, ezért a készülék nem engedi felrakni a régebbi szoftvert. Erre azonban van megoldás: a következő fájlt telepítsük a leírás eleje alapján, mintha ez is egy teljes firmware lenne, ezután vissza tudjuk rakni az eredeti magyar szoftvert a készülékre, ugyanazon menet alapján. [link]

    qltsar 12 éve 3

  • Qltsar Minimal Edition 2.3.7 v3 - Unofficial CyanogenMod 7.1

    Felhívom minden egyes tesztelni vágyó figyelmét hogy a ROM még nincs végleges változatban, ezért előfordulhatnak hibák a programok működése közben.

    Ami nem működik:

    - FM rádió
    - Beépített tether funkciók

    Telepítés menete:

    1. Töltsük le a ROM-ot, és az új recovery-t, majd másoljuk rá az SD kártyánkra a letöltött zip fájlokat, ezután kapcsoljuk ki a készüléket, majd indítsuk a telefont a hangerő fel + hívásindítás + be/kikapcsoló gomb egyidejű nyomásával, így a jelenlegi recoverybe jutunk.

    2. Első körben flasheljük fel a clockwork_recovery_5.0.2.7_install.zip fájlt, majd kapcsoljuk ki a készüléket, és indítsuk el újra recovery üzemmódban a telefont.

    3. Wipeoljuk a jelenlegi ROM-ot, majd kezdjük el a Minimal Edition flashelését a megszokott módon, majd indítsuk újra a készüléket.

    [Főbb jellemzők]

    Folytatás...

    qltsar 12 éve 17

  • Vodafone 845 - Minimal Edition Obsolete

    Az eddigi ROM-jaimmal ellentétben, szeretnék veletek megosztani, egy olyat, ami egy minimalista elv alapján "készült". Ez kedvez mindazoknak, akik még nem raktak fel romot, és el szeretnének indulni, a haladóknak, akik nem szeretik, ha már előre plusz dolgok vannak a ROM-ba rakva, illetve azoknak, akik nem szeretnék igénybevenni az apps2sd lehetőséget, ugyanis a ROM jelentős mértékben ki lett gyomlálva.

    A ROM felrakásához szükséges a telefon rootolása!

    0. (Opcionális) Ha szükségesnek érzed csinálj egy NANDROID backupot, mielőtt nekiállsz a ROM telepítésének.

    1. Letöltöd ezt a zip fájlt, és egy tetszőleges helyre kicsomagolod a számítógépre.

    2. Rákötöd a telefont a számítógépre bekapcsolt állapotban, majd az installer mappában rákattintasz az "install.bat" fájlra, és követed az utasításokat. Videós segítség: link

    3. (Opcionális, de APPS2SD használóknak erősen ajánlott): Töltsünk le egy terminal emulator-t marketről (az Android Terminal Emulator pl. teljesen ingyenesen elérhető, és a célnak megfelel).
    Miután installáltuk a terminált indítsuk, el, majd írjuk be a következőket.

    Folytatás...

    qltsar 13 éve 3

  • Az Android SDK Telepítése, használata

    Mi is az az Android SDK? Az Android rendszer mint tudjuk nyílt forráskódú, s talán egy picit ennek is tudható be az a tény, hogy a Google kibocsájtott egy úgynevezett Szoftverfejlesztő Készlet-et (Software Develelopement Kit -> SDK), ami mindenkinek a rendelkezésére áll. Azonban most nem a szoftverfejlesztésről szeretnék beszélni, hanem a legalapvetőbb dologról ami az Android SDK-hoz kapcsolódik, azaz a telepítésről, és az alapvető parancsokról.

    Igen-igen, most úgy gondoljátok, hogy ez egy sima, egyszerű kis művelet, 'Next', 'Next', 'I agree', 'Install', 'Finish' folyamat. Hát sajnos akik erre számítottak el kell keserítenem őket, ugyanis aki egy picit sem IT beállítottságú, és még a rendszerével sincs köszönőviszonyban, annak lehet, hogy egy kisebb rémálom lesz a telepítés, amit végig kell szenvedni. Nade persze, ha követitek a leírásomat, és az informatika szelleme is úgy akarja, akkor minden sikerülni fog. Az egyszerűség kedvéért a manapság talán legtöbb user által használt rendszeren mutatom be a telepítés menetét, azaz Windows 7 operációs rendszeren.

    [Telepítés]

    Első lépésként, töltsük le a JAVA JDK, ami már az SDK telepítéséhez szükséges: (a rendszerünknek megfelelő telepítőt válasszuk [OS/bit]) [link]

    Folytatás...

    qltsar 13 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.