H​i​rde​t​é​s

2017. november 25., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Budapest Főváros Kormányhivatala Gyámügyi Osztály I.

  Ígéretet tettem, hogy megírom, ha haladunk előre az ügyben, akkor megírom a folytatást.
  Nos, időközben sajnos december 1-én este meghalt a nagymamám, így még sajnos kevesebb időm volt bármivel foglalkozni érdemben, de most kezdem magam utolérni és pótlom, amit csak tudok!

  Kaptam idézést tegnapra a gyámhivatalhoz, ahol annak rendje és módja megjelentem. Mivel a kapcsolattartás megváltoztatására irányuló tárgyalás után pont a patológiára kellett mennem így próbáltam magam a lehetőségekhez képest agyilag összerakni.
  Anyuka jelezte, hogy Ő bizony 7-én nem tud jelen lenni a tárgyaláson, csak 6-án, mert nem engedi el a munkáltatója. Felhívott a gyámügyes, akinek finoman a tudatára adtam, hogy jelenleg a haldokló nagyanyám mellett vagyok és én bizony akkor fogok megjelenni amikorra az idézést kaptam! Anyukával évek óta az megy, hogy ez sem jó, az sem jó, most lesz kedves majd Ő alkalmazkodni!
  Térjünk is vissza akkor a tárgyalásra. Megjelent anyuka, aki elkezdte szóvá tenni, hogy Őt mennyire zavarja az, hogy nem jelentkezem. Holott nagyjából másfél hete mondtam neki, hogy reggeltől estig kórházban vagyok, utána pedig örülök, ha hazaesek, mert másnap munka, utána ismét látástól Mikulásig tolom a dolgokat.

  Folytatás...

  pszichiáter 11 hónapja 11

 • Gyermekelhelyezés magyar bírósági módra, avagy ahogy megszívatott a bíróság IV.

  A mai napon a következő kérelemmel fordultam a gyámhivatalhoz (Idézem):

  "Tisztelt Gyámhivatal! Tisztelt ********** Zsófia.

  Bejelentő adatai
  Név: Molnár ********** (Személyigazolvány száma: **********)
  Anyja neve: **********
  Születési hely, idő: Budapest, **********
  Lakcím: **********
  Tartózkodási cím: **********

  Az anya adatai
  Név: Kováts **********
  Születési idő: **********
  Anyja neve: **********
  Legutolsó általam ismert állandó bejelentett lakóhely: **********
  Legutolsó általam ismert tartózkodási címe: **********

  Kérném a Gyámhivatalt, hogy a ********** ügyiratszámú, 2014. Június 19-én kelt, majd 24. Szeptember 5. napjától jogerős, Pesti Központi Kerületi Bíróság által hozott ítéletben szabályozott kapcsolattartás (idézem)
  „Az apa jogosult a gyermekével kapcsolatot tartani minden páros hétvégén, szombaton 15.00 – 19.00 óráig terjedő időszakban az anya mindenkori lakóhelyén.” augusztus 13-át követő többszöri (Szeptember 10, Szeptember 24, Október 8.) meghiúsulása miatt az anya ellen a legszigorúbb szankciókat alkalmazni!
  Kérésemet arra alapozom, hogy augusztus 13-i láthatáson az anya arról tájékoztatott, hogy az ********** utcai albérletét a tulajdonos továbbra nem kívánja bérbe adni. Ekkor felajánlottam, hogy a zavartalan költözése érdekében a két héttel későbbi láthatást napoljuk el. Ő ezt elfogadta.

  Folytatás...

  pszichiáter 1 éve 20

 • Gyermekelhelyezés magyar bírósági módra, avagy ahogy megszívatott a bíróság III.

  Üdv ismét!

  Ennek a kálváriának sosem lesz vége!
  Eljutottunk odáig, hogy anyukának felmondták az albérletét és költözni kellett. Augusztus elején még volt egy láthatásom, aminél megegyeztünk abban, hogy mivel pakolni kell és költözni így elnapoljuk a láthatást. Nem elég, hogy a bíróság jogerős ítélete szerint minden páros héten, szombaton 15:00-tól 19:00-ig lenne láthatásom, ami a gyakorlatban 16:00-tól 18:00-ig lett azért átórázva, mert anyuka altatja a gyereket, illetve még 19:00 előtt fürödjön. Utóbbival nyilván semmi baj, hiszen a kislányomért mindent.
  Viszont az, ami eddig ment meguntam! Anyuka hivatkozott nem egyszer, hogy Ő most bizony szombaton mosni fog és így a láthatást tegyük át vasárnapra. Egyeztettem a munkahelyemen ahol szerencsére a jó kollégáknak megoldottuk a cserét. Csak a végén örülni nem tudtam mivel anyuka a hétfői bejelentését pénteken megváltoztatta arra, hogy vasárnap sem érnek, rá mert elutaznak.

  Megteheti! Ő megteheti! A bíróság ugyanis röviden és tömören csak ennyit említ: „Az apa jogosult a gyermekével kapcsolatot tartani minden páros hétvégén, szombaton 15:00 – 19:00 óráig terjedő időtartamban az anya mindenkori lakóhelyén.”.

  Folytatás...

  pszichiáter 1 éve 107

 • Gyermekelhelyezés magyar bírósági módra, avagy ahogy megszívatott a bíróság II.

  Folytatnám az érdeklődésre való tekintettel az előző cikkemet!

  Felperesi oldal, avagy mit szeretne az anyuka?!

  Szóban tőlem azt kérte, hogy mondjak le az apai jogaimról és fizessek havi 25.000 forint gyerektartást.
  Ez ugye ott elvérzik, hogy aki lemond, az apai jogairól annak megszűnik minden más joga is a gyermekével kapcsolatosan. Tehát anyuka kérése maximum csak úgy és abban az esetben jöhetett volna létre, ha lemondok a felügyeleti jogról vagy a bíróság a törvényben szabályozott dolgok bármelyike miatt megszünteti a felügyeleti jog gyakorlását. Ilyen természetesen nem történt!
  Az apai jogról lemondani amúgy egy igen kacskaringós eljárás. De ebbe ne menjünk bele!
  A gyerektartás összegét konkrétan még el is tudtam volna fogadni abban az esetben amennyiben kapok cserébe valami, ha nem is teljesen korrekt, de valamennyire elfogadható ajánlatot. Mondjuk, egy évben egy hétvégére elhozhassam a lányomat. Persze ilyen ajánlat még tárgyalótermen kívül gesztusértékkel sem merült fel anyukában!

  A keresetlevelében már csak annyi szerepelt, hogy havi 25.000 forintot szeretne és azt, hogy a gyermek nála legyen elhelyezve.

  Amikor tárgyalótermen kívül voltunk akkor rákérdeztem, hogy mégis miből jött ki neki ez az összeg? Erre azt mondta, hogy neki azt mondták, hogy ez a minimum, amit kérni lehet. Hogy ki mondta az a mai napig rejtély!

  Folytatás...

  pszichiáter 1 éve

 • Gyermekelhelyezés magyar bírósági módra, avagy ahogy megszívatott a bíróság

  Történt régebben hogy egy párkapcsolatból kislányom született majd a megromlott kapcsolat vége különválás lett és a gyermekünk miatt perre került sor.
  Mivel nem óhajtom ecsetelni, hogy a párkapcsolatunkban melyik fél miben volt hibás vagy épp miben nem így e tekintetben egyezzünk ki egy döntetlenben! A lényeg a kapcsolat vége után jön és ott szerintem érezhetővé válik majd rengeteg dolog.

  Tehát különváltunk. Anyuka elrohant egy anyaotthonba a kislányunkkal és megindította a gyermekelhelyezés valamint tartásdíj iránti pert. Ezt akkor tudtam, meg amikor idővel próbáltam a lányomat megkeresni csak épp anyuka ugye elérhetetlent játszott. A legutolsó ígérete az volt, hogy az elköltözése utáni hét hétfőjén áthozza a lányunkat, amire nem került sor!
  Nos, eljutottam egy ügyvédhez, aki közölte velem, hogy nagyon szívesen elvállalja, az elmondásom valamint a bizonyítékaim mellett a képviseletemet viszont arra készüljek fel, hogy az esélytelenség nyugalmával vágunk bele! Így tehát ha nem szeretném magam kiadásokkal terhelni, akkor ne bízzam meg Őt!

  Folytatás...

  pszichiáter 1 éve

 • Kim Viera

  Jó pár ember már hallhatta a Bingo Players-től a Knock you world című számot.

  Viszont akiket érdekel, hogy kinek a torkából jön a hang, azoknak egy kis acoustic live! :)

  pszichiáter 2 éve 3

 • Van még valaki akinek ez bejön?

  Ma épp kisebb kavalkád volt a munkahelyen és valami véletlen folytán belebotlottam a Heymoonshaker zenekar Colly drop című számába.
  Vajon van még olyan elvetemült őrült rajtam kívül akinek bejön ez a szellemi kútmérgezés? :D

  pszichiáter 2 éve 6

 • You win again


  Valahogy még mindig tetszik

  pszichiáter 2 éve 4

 • Munkaszüneti napok 2015-ben

  Tervezett munkaszüneti napok 2015-re:

  2015. január 1, csütörtök újév
  2015. január 2, péntek, pihenőnap (hosszú hétvége)
  2015. január 10, szombat munkanap, január 2. ledolgozása
  2015. március 15 vasárnapra esik
  2015. április 6. hétfő, Húsvét hétfő (hosszú hétvége)
  2015. május 1. péntek, a munka ünnepe (hosszú hétvége)
  2015. május 25. hétfő, Pünkösd hétfő (hosszú hétvége)
  2015. augusztus 8. szombat munkanap (augusztus 21. ledolgozása)
  2015. augusztus 20. csütörtök (nemzeti ünnep)
  2015. augusztus 21. péntek (pihenőnap, augusztus 8. szombaton kell ledolgozni, hosszú hétvége)
  2015. október 23. péntek (hosszú hétvége), az 1956-os forradalom évfordulója
  2015. november 1, Mindenszentek vasárnapra esik
  2015. december 12. szombat munkanap (december 24. ledolgozása)
  2015. december 24. csütörtök, Szenteste, pihenőnap (december 12-én kell ledolgozni)
  2015. december 25. péntek, Karácsony
  2015. december 26. szombat, Karácsony másnapja

  Hátha valaki keresné. Vagy csak szimplán nem óhajt dolgozni, mert van vér a pucájában! ;]

  pszichiáter 2 éve 2

 • A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról - 2015

  347/2014. (XII. 29.) Korm. rendelet

  a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról

  A Kormány a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 153. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
  1. § A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és munkavállalóra.
  2. § (1) A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2015. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 105 000 forint, hetibér alkalmazása esetén 24 160 forint, napibér alkalmazása esetén 4830 forint, órabér alkalmazása esetén 604 forint.
  (2) Az (1) bekezdésben meghatározottaktól eltérően a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2015. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 122 000 forint, hetibér alkalmazása esetén 28 080 forint, napibér alkalmazása esetén 5620 forint, órabér alkalmazása esetén 702 forint.

  Folytatás...

  pszichiáter 2 éve 7

 • Már nevezhetők az alkalmazások az 1app versenyre!

  Kedves Barátunk!

  Ahogyan azt az első 1app alkalmazásfejlesztő verseny zárókonferenciáján és az 1app 1etem rendezvény végén ígértük, ismét megszervezzük az 1app alkalmazásfejlesztő versenyt.

  Az online nevezési felületet már megnyitottuk! 2015-ben újra “oktatás”, “játék” és “egyéb” kategóriákban hirdetünk győztest, viszont a tavalyi versenyhez képest újdonság, hogy a középiskola 9. és 10. évfolyamáról is nevezhetnek a versenyzők. Emellett továbbra is várjuk a 11. és 12. évfolyamos középiskolások, illetve a főiskolai, egyetemi hallgatók alkalmazásait is.

  Mobilalkalmazást nevezni egyénileg, illetve két fős csapatban lehet a milliós összdíjazású versenyre.

  Nevezés és további információk a rendezvény honlapján: https://1app.mik.bme.hu

  Üdvözlettel,
  A BME Mobil Innovációs Központ csapata

  pszichiáter 2 éve 0

 • Egy kis érzelem

  Ez a férfi 80 éves és minden reggel reggelit visz a feleségének.

  Kérdezték tőle: Miért van az ön felesége öregek otthonában? Ő azt válaszolta: Mert Alzheimer kórban szenved. Ekkor azt kérdezték tőle: Az ön felesége foglalkozna azzal, ha ön egy reggel nem hozna reggelit neki?

  A férfi azt válaszolta: Ő nem emlékszik… Nem tudja azt sem, hogy én ki vagyok. Öt éve nem ismer már meg.

  Meglepetten mondták neki: Milyen csodálatos dolog! Ön még mindig viszi a feleségének a reggelit annak ellenére, hogy ő már nem is ismeri meg önt?

  A férfi elmosolyodott, a szemeibe nézett, megszorította a kezét, aztán azt mondta: “Ő nem tudja, hogy én ki vagyok, de én tudom, hogy ő kicsoda!”

  pszichiáter 2 éve 4

 • Elhunyt Bárándy György

  95 éves korában elhunyt Bárándy György, ügyvéd.

  Köszönöm neki mindazt a tudást amit átadott, a közvetlenségét amivel fiatalkoromban fogadott, illetve mindazt a jogi tudást, értelmezést amivel sokat segített.
  Ezen kívül azt a rengeteg útravalót amiből a mai napig sokat meríthetek.
  Isten nyugosztaljon Gyuri bácsi!

  pszichiáter 2 éve 1

 • Gondolom sokaknak lesz ismerős... :)

  Gyanítom nem csak nekem ismerős! :)

  pszichiáter 3 éve 6

 • Ez most úgy megtetszett...

  pszichiáter 3 éve 2

 • A barátomnak...

  "Észre sem vette, mennyire hiányzott neki ez az érzés; az, hogy tartozik valahová, hogy van helye, hogy olyan emberrel van, aki nagyon jól, aki teljesen ismeri, és mégis úgy érzi, érdemes vele nevetni." - Julia Quinn

  "Minden barátság alapja az őszinteség. (...) Két ember között mindig ott kezdődik, hogy egymásra bízzák a titkaikat." - Rejtő Jenő

  "A legjobb barátom! (...) Mi olyanok vagyunk, mint a hegyek; két nagy hegy, amely egymás mellett áll a hegyek régi otthonában. És még egy földrengés is kevés lenne ahhoz, hogy elválasszon minket." - Tore Renberg

  pszichiáter 3 éve 6

 • Hibátlan! :D

  pszichiáter 3 éve 21

 • Facebook...


  "A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
  Abraham Lincoln

  pszichiáter 3 éve 0

 • Hétvégére...

  "Mondd Apa, neked mennyi az óra béred?

  Az apa fáradtan tér haza a munkahelyéről, és leroskad a fotelbe. Hétéves kisfia jön oda hozzá, és megkérdezi:
  - Mondd Apa, neked mennyi az óra béred?
  Az apja haragra gerjed:
  - Miért kérded?! Csak nem valami hülye játékot akarsz megvetetni velem? Azonnal mars a szobádba!
  A kisfiú szemébe könnyek jelennek meg, de illedelmesen felmegy a szobába, és becsukja maga mögött az ajtót.
  Ahogy az apa ül a fotelben, még forronganak benne a nap eseményei, ahogy a főnöke megint újraíratta vele a prezentációját, ahogy a kollégája 3 nappal a projekt vége előtt elment beteg állományba... Kezébe temeti az arcát.
  "Mikor lesz ennek vége?" - kérdezi magától.
  Aztán eszébe jut a gyerek. "Talán nem kellett volna így bánnom vele... Lehet, hogy csak egy ártatlan kérdés volt, és én értettem félre, azért mert úgy érzem, a környezetemben már mindenki rajtam élősködik." - gondolja magában, és elindul felfelé a lépcsőn. Benyit a gyermek szobájába, ahol a fia a földön kuporogva játszik magában.
  A fiú felnéz, és újra megkérdezi:
  - Apa, neked mennyi az órabéred?
  - Négy dollár fiam.
  - És tudnál nekem adni két dollárt?
  Az apa gyanakvó tekintettel ránéz a fiára, és azon töpreng: "Remélem nem valami játékot akar venni belőle magának..." Majd meg is kérdezi tőle:
  - Mire kellene neked az a két dollár?

  Folytatás...

  pszichiáter 3 éve 9

 • Hm...

  pszichiáter 3 éve 14

 • Van ez a játék! :)

  pszichiáter 3 éve 0

 • Nélküled

  Egy szó mi nem szól csak ott hallgat bent.
  Volt ami volt, nincs zaj van csend.
  Egy szó ami szól, de nem értem meg
  Sokszor mondtad már viszlát-viszlát
  Sokszor mondtam már, viszlát-viszlát
  Sokszor mondtad már viszlát-viszlát
  Sokszor mondtam már, viszlát-viszlát

  Maradjak vagy menjek? Te mondd meg!
  -Nekem már nem megy. Csak nézem, ahogy minket el a por lep
  A sok bizsu között arany vagy
  mégsem ragyog úgy a szem, inkább megyek. Vagy maradjak?
  A csend beszél itt, megy az agy vs. szív
  egy óra egy perc míg nem mondja jobb lesz majd így.
  Nem ölel már csak megöl ezzel
  egykor kéz a kézben, de most fél méter is ezer.
  Hova lett a fény? Miért vagy ilyen távol?
  Miért csak pislákol a tűz miért nem lángol?
  Késő van már ahhoz, hogy észrevedd
  kilép az ajtón mondja: Viszlát, ég veled.

  Egy szó mi nem szól csak ott hallgat bent.
  Volt ami volt, nincs zaj van csend.
  Egy szó ami szól, de nem értem meg
  Sokszor mondtad már viszlát-viszlát
  Sokszor mondtam már, viszlát-viszlát
  Sokszor mondtad már viszlát-viszlát
  Sokszor mondtam már, viszlát-viszlát

  Önkéntes áldozat vagyok
  eltávozok majd egy átkozott napon.
  A választ megkapod: nem változom
  már megint ugyan oda jutottunk, ez fárasztó!

  Folytatás...

  pszichiáter 3 éve 0

 • Izé... Call me maybe


  Ez kellett volna az Euróvízióra! :D

  pszichiáter 3 éve 0

 • Privát üzenet...

  Ma "2014-05-22 14:21"-kor kaptam egy privát üzenetet. Tény, nem szabad közzétenni... De most név nélkül publikálom, mert érdekes dolog van benne!
  "Na mi van csóri? jelentettél? imátkozok hogy találkozzunk egyszer. A drága jó kurva anyád se fog megismerni úgy áttrendezem a fogsorodat ;)"

  BTK 222. § (2) Aki félelemkeltés céljából
  a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
  b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  Ha erre jár valami admin, moderátor vagy egyéb személy, keressen meg privátban! Vélelmezem, hogy az Prohardveren ilyet nem igazán lehet elkövetni.
  Bizonyítani tudom, hogy az illetőnek előtte sosem írtam semmi olyat amire ezt kellene, hogy kapjam.

  pszichiáter 3 éve

 • Leo Rojas - Celeste


  Ez úgy ma megtetszett!

  pszichiáter 3 éve 3

 • Dr. Kelly Flanagan - Egy apa levele kislányához, jövendőbeli választottjáról

  Drága Aranybogaram!

  Édesanyád és én nemrég felütöttük a Google-t egy választ keresve. Félig begépelve a kérdést, kidobta a legnépszerűbb keresések listáját- ez állt a lista tetején: hogyan tartsuk fenn a férfi érdeklődését?

  Riasztó volt. Számos cikket átfésültem, ami arról adott tanácsokat, hogyan legyél nőies és kívánatos, hogy mikor vigyél neki szendvics helyett inkább sört, és hogyan éreztesd vele okosságát és felsőbbrendűségét.
  Ez felháborított.

  Kicsim, nem a te feladatod, nem is volt és soha nem is lesz az, hogy „fenntartsd az érdeklődését.”

  Kislányom, a te feladatod egyedül csak az, hogy tudd mélyen a lelkedben- ott azon a megingathatatlan, elutasítástól, veszteségtől és egótól zavartalan helyen-, hogy te megérdemled az érdeklődést (ha még emlékszel arra, hogy mindenki más is megérdemli az érdeklődést, az élettel vívott harcod már megnyerted – de ezt majd egy másik levélben mesélem el).

  Ha tudsz bízni ebben az értékedben, akkor a szó legszorosabb értelmében vonzó tudsz lenni és egy olyan fiút találhatsz, akit nem csak érdekelsz, hanem aki egész életét hajlandó ebbe az érdeklődésbe befektetni.

  Kicsim, most arról a fiúról szeretnék beszélni, akinek nem kell fenntartani érdeklődését, mert tudja, hogy érdekes vagy:

  Folytatás...

  pszichiáter 3 éve 0

 • Azért így egészen más...

  pszichiáter 3 éve 0

 • Esőember megajándékozva

  A mai napon tovább kotorásztam a szekrényeimben, hogy hátha találok valami eladható dolgot, hogy legyen egy kis pénzem.
  Találtam is kacatokat szép számmal, de jelenleg félre lettek téve. Hogy miért? Mert belebotlottam a régi munkástelefonba, ami egy iPhone 3GS. Bekapcsoltam és teszteltem, hogy mennyire működik még normálisan. Semmi baja nem volt! Annak ellenére sem, hogy jó pár éve azt sem tudtam, hogy van még iPhoneom elfekvőbe.

  Elkezdtem gondolkodni, hogy mi legyen a sorsa? Árba mennyit érhet? Mire cseréljem? Aztán megálltam! Beugrott, hogy amikor nemrég közmunkán az egyik budapesti teret gazolgattam akkor délelőtt kihoztak a térre sérült gyerekeket. Volt egy Ádám nevű, akinek nagyon tetszett, hogy én a telefonommal szórakozok. Ő mindig azt mondogatta, hogy "Van egy telefonom! Szép telefonom van.". Persze telefonja nem volt! :)
  Fogtam magam, összepakoltam a telefont és elmentem az iskolába és megkerestem, hogy megajándékozzam.
  Hogy miért? Nos, mióta úgymond új életvitelem lett, kimaradt az, hogy ajándékozzak. Most a családon belüli ünnepeket nem sorolom ide!

  Folytatás...

  pszichiáter 3 éve 32

 • Ilyen vagy valójában - fa személyiség teszt

  Nézd meg a fákat, és rögtön válaszd ki, melyik tetszik leginkább. Ne gondolkozz sokáig, csak válassz, és megtudhatod, mit mond el rólad döntésed.

  1. Te egy nagylelkű és erkölcsös személy vagy, aki mindig igyekszik fejlődni. Ambíciózus vagy és nagyon magasra teszed a mércét. Néhányan azt gondolhatják, hogy nehéz veled kommunikálni, pedig egyáltalán nem könnyű a te helyzeted sem. Rengeteget dolgozol, de nem vagy önző, hiszen azon munkálkodsz, hogy a világ jobb legyen. Nagyon tudsz szeretni, amíg meg nem bántanak téged…de még azután sem szűnsz meg szeretni. Nagyon kevés embert tudja értékelni a munkádat, és nyújtani azt, amit megérdemelsz.

  2. Te egy vidám, őszinte ember vagy. Nagyon felelősségteljes, és mindig törődsz másokkal. Hiszel abban, hogy a tisztességes napi munka meghozza gyümölcsét, könnyű veled kijönni, és az emberek könnyen megbíznak benned. Okos, vicces, és gyors észjárású vagy, akinek mindig van érdekes sztorija.

  Folytatás...

  pszichiáter 3 éve 30

Hir​de​t​és

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.