2022. november 26., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • ROM telepítése - Nexus 4

  Az előző bejegyzésben leírtam hogyan lehet rootolni a telefont és a CWM-et felrakni. Ez elengedhetetlen a művelethez. Ezek nélkül el se kezd ezt az egészet, hanem katt IDE. Itt szeretném megmutatni, hogy is lehet felrakni a custom ROM-okat a telefonra, amiért igazából az előző bejegyzés is született. Nagyon egyszerű az egész.

  Először is ajánlom a GooManager alkalmazást, hogy töltsétek le. Innen tudod böngészni a jelenleg elérhető Nexus 4 ROM-okat. Ajánlom (nagyon), hogy innen telepítsétek fel a TWRP-t. Ez igazából annyit tesz, hogy a CWM helyett egy egyszerűsített felületet ad ami nagyban megkönnyíti a ROMolgatást. A következő képpen tudod felrakni.:

  1.Nyisd meg a GooManagert majd felül a keresés mellett a három pontra ha rámész, lenyílik egy ablak és ott Install OpenRecoveryScript. Letölti, feltelepíti és kész is.

  Folytatás...

  Pőze 10 éve 10

 • Root + CWM Recovery (Windows 7) - Nexus 4

  Főzött romok telepítéséhez elengedhetetlen, hogy rootold a telefont, de nem csak ehhez lesz hasznos hanem egyes appok csak így működnek. Ebben a leírásban bemutatom hogyan lehet rootolni a telefont és a CWM-et felrakni, ahonnan majd a ROM-okat tudod telepíteni a későbbiekben. Minden Android verzión működik. A rootolás teljesen lefogja formázni a telefont ezért készíts biztonsági mentést.

  Driver telepítése

  Innen tudod letölteni a szükséges fájlokat, ezeket csomagold ki és kövesd a leírást.

  0. Ha nem látod a fejelsztő beállításokat akkor a Build-számot nyomkodva a beállításokban láthatóvá teheted a fejlesztői beállításokat

  1. A fejlesztői beállításokban pipáld ki az USB hibakeresést és csatlakoztasd a géphez a telefont.

  2. Menj a Vezérlőpultba -> Hardver és Hang -> Eszközkezelő

  3. Ekkor látnod kell egy olyat, hogy Egyéb eszközök és alatta Nexus 4. Kattints rá kétszer.

  Folytatás...

  Pőze 10 éve 12

 • Gyári ROM visszarakása (Windows) - Nexus 4

  Mivel a Google közzéteszi a Nexus készülékek gyári szoftverét így bármikor visszatérhetsz az eredeti rendszerre. Itt szeretném megmutatni azt hogyan lehet ezt megoldani lépésről lépésre. Fontos tudni, hogy ez a művelet teljesen lefogja formázni a telefont, tehát ments el mindent a művelet előtt. Kezdés előtt ezeket kell letölteni.

  Gyári Google szoftver
  ADB, Fastboot és driverek
  (Ebben lesznek olyan fájlok amire most nincs szükséged de a Rootolosához kellenek majd ezért hagyd meg ezeket. Gondolom telepítve vannak már driverek ha főzött ROM után visszaszeretnél térni mert anélkül nem is tudtad volna megcsinálni. De ha valami mégse működne akkor ebben a bejegyzésben megtalálod a driver telepítés mentét.)

  1. A telefonon a fejlesztői beállítások alatt pipáld ki az USB hibakeresés opciót. Ha nem látsz fejlesztői opciókat akkor a Build-számot nyomkodba a beállítoskban tudod láthatóvá tenni.

  2. Csomagold ki a gyári szoftvert és a Nexus4Root.zip-et.

  3. Másold be a Nexus4Root.zip tartalmát a gyári szoftver mappájába.

  Folytatás...

  Pőze 10 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.