2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hordozható zenekütyű, de mégis milyet?

    Sziasztok!

    Egy tervezési feladathoz kérném a segítségeteket. Hordozható, bluetooth, WiFi, FM/DAB frenkvenciára képes hangfal létrehozása a cél. Jöhet bármilyen ötlet, észrevétel a témával kapcsolatban, ha van.

    Köszönöm előre is!

    peugeotmate 7 éve 5

  • Tömegközlekedés. Hogyan javítsunk rajta?

    Mi az a tényező, ami úgy érzitek, hogy javítana a komfortérzeteteken, ha alkalmazná a BKK vagy akármelyik tömegközlekedési vállalat. Főleg tárgyi szempontból. Gondolok itt például a megállók és a buszok belső kialakítására, villamos peronokra, stb. (A menetidő be nem tartását és az ebből fakadó késéseket most hagyjuk.)
    Köszönöm előre is a válaszokat! :R
    (Egy házi dogához kell némi infót gyűjtenem, illetve érdekel is a téma.)

    peugeotmate 9 éve 48

  • Vakok és gyengén látók miként érzik otthon magukat a konyhában?

    Van itt közületek olyan, aki vak, netán gyengén látó? Esetleg közeli rokona, ismerőse vagy barátja, akire igaz ez? Annak is örülnék, ha olyan írja le a vakok szokásait a konyhában, aki sokszor érintkezik velük, vagy akár csak eggyel is.
    Előre is nagyon köszönöm a segítséget! :R
    (Amennyiben nem fér meg a Logout-on a kérdésem-kérésem, akkor eltávolítom.)

    peugeotmate 9 éve 4

  • Felvágtok, mivel vágtok? Már ha szabad tudni!

    Sziasztok!
    Vágóeszközt kell terveznem és gondoltam tartok egy mini közvélemény kutatást. Teljesen nyitott és egyszerű a kérdés: Mi az, amit a hús-és zöldség felszeletelésénél hiányzik nektek? Mi az a funkció, ami kellemesebbé, már-már élménnyé tenné a szeletelést? Például ilyen lehet a kés nyelének ergonómiája, kókuszdió megfelelő szeletelőeszközének a hiánya, satöbbi.
    Köszönöm előre is a segítséget! :)

    peugeotmate 9 éve 9

  • Belgium, Luxemburg - de valójában mit érdemes megnézni?

    Idén nyáron a 'BeNeLux' államok eme két országára esett a választás a családi nyaralást illetően; mindez egy hét ott tartózkodási idővel. Azonban most egy kérdéssel fordulnék azokhoz, akik már jártak Belgiumban (illetve Luxemburgban), hogy mely városok, létesítmények (stb.) azok, amelyeket feltétlenül érdemes megnézni? Van útikönyv, interneten is már több mindennek utánanéztünk, de olyanok kellenének, amelyeket az egy hétbe feltétlenül érdemes lenne beletenni. (Eddig Bruges illetve Brüsszel városa már biztos.) Autó lesz, úgyhogy bármi jöhet! :K
    Illetve pont ma vettem észre, hogy Tomorrowland is akkor lesz, mikor épp kinn leszünk, de arra nincs keret, és engem leszámítva nem hinném, hogy bárkit is vonzana a családból.

    Köszönöm előre is a segítséget!

    peugeotmate 12 éve 11

  • CSERE projekt leírása illetve a projekttel kapcsolatos észrevételek

    Ezt a bejegyzést a projektmunkánk okán hozom létre (2 társammal együtt veszek részt benne). A projekt lényege, hogy a 2011/2012-es esztendőben a tanév végéig folyamatos cserét bonyolítsunk le. Minél értékesebb/különlegesebb/egyedibb (stb.) tárgy lenne a cél. Ez egy iskola feladat része, ebből kifolyólag nem az anyagi vonzata a motiváló erő. Inkább arra lennénk kíváncsiak, hogy milyen és hányféle tárgy fordul meg a kezünkben a folyamat végéig. Kiindulási alapnak egy Nokia 3330-as mobiltelefonra esett a választás. (Tekintve, hogy a Hardverapró fő profilja a számítástechnikai/műszaki eszközök.) Folyamatosan nyomon követhető lesz a hirdetésben, hogy éppen mink van, mire tudnátok épp cserélni velünk. (Természetesen korábbi dolgaink is dokumentálva lesznek.)

    Ebben a blogban oszthatjátok meg a hirdetéssel kapcsolatos véleményeiteket. Mit csinálunk rosszul, vagy épp mit tehetnénk még az ügy sikerességének érdekében. Egy szóval bármit, amit fontosnak tartotok!
    Előre is köszönöm!

    A hirdetés itt található!

    peugeotmate 12 éve 0

  • CSERE projekt lebonyolítása (?)

    Üdvözlet minden kedves olvasónak!

    Az iskola keretén belül jelentkezni kellett a mi évfolyamunkon belül 3-4 fős csoportokban különféle projektekre. Mindenki arra, amire szeretett volna, vagy ami felkeltette az érdeklődését. (Döntő többségüket a tanárok írták ki, de ha valakinek volt egy olyan ötlete, amit szeretett volna megvalósítani társaival, akkor akár arra is lehetőség nyílott.)
    Szóval nekem is el kellett vállalnom többedmagammal egy ilyen projektet. Mi a Csere címszó alatt futó kiírást választottuk. Ennek a lényege az, hogy egy adott tárgyat kell elindítanunk (lehetőleg valamilyen koncepció szerint), amelyet más emberekkel kell cserélnünk. Fontos kritérium, hogy mindig más emberrel cseréljünk, minél különlegesebb, vagy számunkra értékesebb (stb.) tárgyra. A koncepció keretén belül, meg kell(ene) választanunk a célcsoportot is illetve az egész projekt levezetésének helyszínét is, ahol lehetőleg minél több embert el tudunk érni. Ez a tér lehet az utca, no meg persze ma már kézenfekvő a világháló is. Ezért gondoltam én arra, hogy esetleg itt, a LOGOUTon valósítanánk meg a projektünket. (Azt hozzátenném, hogy tervezzük az utcán való cserélést is, azaz két szálon indulnánk el, két különböző tárggyal, legalábbis egyelőre így fest a dolog, de még eléggé az elején állunk az egésznek.)

    Folytatás...

    peugeotmate 12 éve 5

  • Vírusirtót, de milyet?

    Nemsokára készülök venni egy új notebookot, de egyenlőre tanácstalan vagyok vírusirtó ügyben. Nem szeretnék költeni rá (elsődleges szempont), de egy megbízható és jól működőt szeretnék használni, amivel nem kell sokat foglalkozni miután telepítés után beállítottam. Csak csendbe tegye a dolgát, ne lassítsa majd a gépet (Win7 32 bites rendszer alá kéne). Számos ingyenes vírusirtóról jelent meg itt is cikk, de most nem tudom, melyiket válasszam, tanácstalan vagyok.
    Ha valakinek van valami tuti tippe, azt várom szeretettel! :)

    peugeotmate 14 éve 24

  • Műholdas helymeghatározás

    Ebben a cikkben a műholdas helymeghatározásról és rendszerének felépítéséről tudhattok meg többet.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 51

  • Kiket érdekelne? :)

    Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek érdemes lenne-e publikálnom itt a Logouton a műholdas helymeghatározásról készült évfolyamdolgozatomat? Összesen 17 oldalas eszmefuttatás! A suliban kérték, hogy írjunk egy általunk választott témáról és én esetleg kíváncsi lennék mások véleményére is, hogy milyen lett! Ez nem egy szakdolgozat, hanem egy gimnazista által egy adott tárgyhoz írt tudományos jellegű irománya! Egy mindenki számára érthető és egyszerre bővebb ismereteket nyújtó iromány, ami szerintem nem árt! :N Csak azt nem szeretném, hogy mindenki hosszúnak találja vagy miközben senkit nem érdekel, én vígan készítem a címlapos bejegyzést!
    Nos várom az őszinte és segítő hozzászólásokat! Őszintén érdekelne, hogy mit javaslatotok! Bátran lehet kérdezni!

    Előre is köszönöm!

    peugeotmate 14 éve 41

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.