2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Poweramp - Google Play-ről szeretettel UPDATED!

    A história egészen 2013 novemberére nyúlik vissza. Ekkorra lett igazán Társam a mindennapokban a Galaxy S4. Az előd egy KM 900 volt, szóval érthető, hogy gyorsan egymásba estünk.
    Történt aztán, hogy egyik vasárnap a Pestig tartó vonatos zötykölődéshez száguldozáshoz (IC) egy flac albumot másoltam az SD-re útravalónak. Persze sok haszna nem volt a gyakorlatban hisz nem használok sem profi fülhallgatót, sem profi hangkeltőt, dehát egyszer élünk. :))

    Sikerült mindent bepakolnom, emberi formát varázsolnom magamra és mindezt időre! A pályaudvarra érve aztán urasan vártam a vonatot, hisz látszólag minden a legnagyobb rendben volt. Ahogy felpattantam a vonatra, már csobbantam is le a helyemre és izzítottam a fülest. Bedug, izgul, zenelejátszó indít...Adele 21 c. albuma pedig néma. Pár hónapja valamelyik topikban felvilágosítottak, hogy a droid kezeli a flac formátumot egy régebbi verziótól (talán 2.3...?) kezdve, éppen ezért kb. úgy néztem a telefonomra, mint Noé a harmadik elefántra. Gyorsan átfutottam az S4 topikot ahol is a legnépszerűbb a Poweramp volt. Első indulásnál rögtön figyelmeztetett, hogy bizony trialkodik, szóval van 30 napunk együtt. Nem izgatott a dolog, úgyis max. 2 hétig hallgatok egy albumot hetente 2-3 alkalommal, az meg belefér.

    Folytatás...

    Petyyyyy 10 éve 20

  • Mesterséges térhangzás - Dolby, DTS és társai

    Az írás elsősorban az X-Fi topikban folytatott eszmecserék indíttatásából született. Bátran mondhatom, hogy a topik lakói professzionális vagy közel professzionális eszközöket használnak zajkeltésre és mindezek mellett is viszonylag sokszor felmerül a párbeszéd: -Mit hallgassak, hogy az eredmény mellbevágjon? Milyen tesztvideót javasoltok? -Olyat aminél van DTS, DTS HD MA hangásv! -Az meg mi?
    Nos erre a kérdésre/kérdéskörre próbálok kicsit rávilágítani a cikkben, minden nagyratörő analizálás nélkül.

    Jelenleg valamennyi DVD- és Blu-ray korongon, de gyakorlatilag a mozitermekben is két nemzetközi cég formátumai használatosak a többcsatornás hang kódolására és – általában – tömörítésére. Némely módszer csak arra való, hogy a régebbi, pl. sztereó kétcsatornás módon tárolt és rögzített hangokból valamilyen több csatornás hangképet hozzon létre, de léteznek már 5.1/7.1 hangzásokhoz magassági információt „kikeverő” eljárások is.

    A Dolby Laboratories által kidolgozott formátumok:

    Dolby Virtual Speaker – ha mindössze a két első hangszórót használjuk, akkor a két hangszóró segítségével próbál az erősítő térhatást produkálni.

    Folytatás...

    Petyyyyy 10 éve 5

  • TV mkv lejátszással - van megoldás!

    Aki csak a módszerre kíváncsi és nem érdekli a rizsa, az tekerjen lejjebb a Jöjjön a lényeg c. bekezdéshez!

    Bevezető

    Mérhetetlenül pofátlan és arrogáns volt. Bánom is, hogy egyáltalán ránéztem. Az elejétől kezdve szédített. És nem csak engem. Elérkezett a kritikus hetedik év és Február negyedikén véget ért a nóta. Hirtelen felindulásból leszereltem a csöppséget. Rendben...hogy őszinte legyek nem hirtelen történt a leszerelés. Sokat beszéltünk róla az elmúlt 1-2 hónapban, de abban egyezett a véleményünk, hogy ennek vége kell legyen. Persze én vágtam a képébe, hogy mennie kell, de jó okom volt rá. Hogy mást ne mondjak...elég nagy étvágyú volt. Nincs elég mély zsebem, hogy megengedhessek magamnak egy ilyen partnert. Meg aztán a külcsín sem volt már olyan hatással rám, mint a kezdetekkor. Hiába mentegetőzött, hogy régen milyen szép volt és újságokban is szerepelt. Mindig csak a múltat emlegette. Talán azért volt, mert a tudása megrekedt a 7 évvel ezelőtti szinten. Az meg már csak hab a tortán, hogy már meg is volt az új üdvöske.

    Folytatás...

    Petyyyyy 10 éve 7

  • "PH! Okosságok"

    Régóta gondolkozom a bejegyzés megírásán. Két gondolat volt bennem: Az elsőben úgy voltam vele, hogy nem kerül papírra, annyira nincs ráncbaszedve, hogy a nagyérdemű elé tehessem. A másik gondolatomban pedig jobbnak láttam, ha közkinccsé teszem, hogy ahhoz is elérjen akinek nincs kedve átbogarászni tengernyi hozzászólást a (HD 7950/7970) fórumon. Alant egy-egy hozzászólás vagy annak részlete lesz látható, melyekről úgy gondoltam olyasmit adnak át, amit jó ha tud az ember. A gyűjtemény nem túl bőséges, viszont annál idősebb. Ahogy általam hasznosnak vélt infóra bukkanok, majd bővítem a tudástárat.

    A hozzászólásoknál meg van jelölve annak írója. Ez így is marad, elvégre fórumból vannak, ott is bárki megnézheti.

    ffodi
    VGA ciripelés terhelés alatt

    A tekercs cicergése tulajdonképp "természetes" jelenség. A tekercsen áthaladó jel frekvenciája okozta mechanikai rengésekről van szó lényegében. Működés közben sok esetben rezeghet, csak legtöbbször az emberi fül számára nem hallható tartományban. Úgyhogy azon kívül, hogy idegesítő, nem hiszem hogy bárminemű meghibásodást jelezne/okozna.

    Folytatás...

    Petyyyyy 10 éve 0

  • Hol vannak a játék mentéseim?

    Az utóbbi időben többször kellett Windows-t telepítenem nulláról, mint azt terveztem. Olykor nem is ugyanarra a lemezre, éppen ezért van már benne egy kevés rutinom. A Steam-et előrelátóan egy HDD-re telepítettem, hogy oprendszer váltás után is ott folytathassam a játékot ahol abbahagytam és ne kelljen bajlódni a "savegame" file-ok másolgatásával. Pár napja viszont meglepetés ért.

    A Mafia 2 indítása után a program új játék kezdését ajánlotta fel. Teljesen értetlenül ültem, meg voltam győződve róla, hogy a kliens a játék mappájában tárolja a mentéseket. Ekkor sem estem kétségbe - "...nem, maga nem az a típus..." -, helyette kutatni kezdtem miképp is zajlik a dolog. Az eredmény számomra több, mint kielégítő volt. Találtam egy csinos táblázatot amelyben ott lapul minden játékhoz a fájlok elérési útja. Amint megtaláltam benne a Mafia 2-t rögtön tudtam, hogy ez bizony Bukta Utca 8., a mentésemet leshetem. Hamar beletörődtem, úgyis ki akartam pörgetni hardon. :D

    És hogy ne keveredjetek hasonló helyzetbe, gondoltam megosztom ezt most veletek. Íme a táblázat linkje.

    Petyyyyy 10 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.