2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nyomtalanul - Kvinden i buret

    nyomtalanul

    Dán krimi, a skandináv lélekroppantó stílusban. Megnéztem és csak ennyit tudtam mondani:

    A-T-Y-A-Ú-R-I-S-T-E-N !

    Ugye megvan a Fűrész? Akinek nincs, az leülhet, elégtelen. A többiek pedig képzeljék el a fűrész skandináv változatát a maga nyers kegyetlenségével, amely nincs tele hihetetlen túlzásokkal. Itt a mindennapi tragédia és a személyes sérelmek hatására történik minden, és a film végére kiderül az ok-okozati összefüggés. Szokás szerint kiemelném a színészek mimikáját, amely segítségével sokkal többet mondanak minden szónál!

    Ha megnézted és tetszett, akkor ajánlom a "folytatását", amely Fácángyilkosok (Fasandraberne) néven fut.

    A gyermekkori tragédia táplálta gonoszság.
    nyomtalanul

    Folytatás...

    petipetya 9 éve 8

  • Melancolia - Melankólia (2011)

    A film címe egyben a Föld felé tartó bolygó neve is. Azt már az elején érdemes tisztázni, hogy ez nem nem sci-fi, hanem dráma és művészfilm egyben: az események épp annyira elgondolkodtatóak mint a 2001-es "K-PAX" esetén, illetve a képi + hanghatások és színészi játék által annyira elvont művészi mint a 2011-es "A bőr, amelyben élek". Emellett a filmet végig átjárja a baljós hangulat, amely kifacsarja a lelkünket. Határozottan kijelenthetem, hogy ez egy rétegfilm.

    Ha valaki mégis belevág, annak érdemes tudnia a háttértörténetet, ugyanis a filmben ezt direkt nem jelenítik meg az elején: egy bolygó tart a Föld felé és a számítások szerint két forgatókönyv lehetséges:
    - megközelíti a Földet, majd elhagyja
    - megközelíti a Földet, elhalad mellette ám a gravitáció miatt egy hurkot ír le és minimális távolodás után visszatér, hogy beleütközzön
    Hogy melyik forgatókönyv valósul meg, az csak a film végén derül ki.

    Folytatás...

    petipetya 9 éve 11

  • The Fall (Hajsza)

    The Fall

    imdb

    Remek volt ez a 2 évad, tudnak az angolok ha akarnak! Márpedig a legtöbbször akarnak, aminek örülök. A sorozat gerincét a londoni rendőrség oszlopos tagja Gillian Anderson adja, aki kiemelkedően teljesít a munkájában, ezért sejthető hogy nem áll le míg el nem kapja a belfasti sorozatgyilkost. Egyébként szexmániás amiről naplót is vezet (ennek később nagy jelentősége lesz), ezért is tud azonosulni a szexuálisan aberrált gyilkossal, aki emellett szerető családapa is egyben.

    The Fall

    Epizódról-epizódra folyamatosan szorul a hurok a gyilkos nyaka körül, miközben a belfasti lakosok gyűlölik az angol rendőrnőt és ennek folyamatosan hangot is adnak tetteikkel. Ez a feszültség nőttön nő a gyilkos minden egyes lépésével. A sorozatban lappangó érzelmeket és feszültséget a skandináv "The Bridge"-hez tudnám hasonlítani.

    Folytatás...

    petipetya 9 éve 1

  • Charlie Hebdo

    Avagy a franciaországi események margójára. Lényegtelen hol történt, az a lényeg mi történt. Ezek a karikatúrák a francia kormányt sem kímélték, sőt... Ám ez hozzátartozik a mindennapi élethez, együtt kell vele élni, miközben a többség nevet rajtuk. Hogy jön(nek) ahhoz valaki(k), hogy erőszakkal cenzúrázni akarják ezt? Menjenek el egy olyan országba ahol ez a mindennapi gyakorlat része, és hagyják békén a normális társadalmat. 

    petipetya 9 éve

  • Sony MDR-XD150 fejhallgató tapasztalatok

    Sony MDR-XD150

    Pár napja már nyúzom ezt a fejhallgatót, ezért megosztom veletek a tapasztalataimat. Kezdjük azzal, hogy miért ezt vettem? Nagy hirtelen szükségem lett egy ilyen cuccra az otthoni filmek/sorozatok nézéséhez, így nem akartam kivárni az ebay-es szállítási időt. Megnéztem a hazai kínálatot és egy multinál rendeltem meg a webshopban múlt hét szombaton (mert hülye azért nem vagyok) és szerda reggel már a kezemben is volt. Mivel a telóhoz remekül bevált a SonyEricsson MW600, ezért a tévén történő mozizáshoz (laptop-hdmi-tv) kinéztem magamnak a legolcsóbb Sonyt.

    Lássuk a medvét!

    Zenehallgatás során olyan mély a hangja mint ennek az állatnak, ezért ekkor manuálisan kell korrigálni az equalizer segítségével. Persze ezt zenéje válogatja,mert míg egy "Spiller - Groovejet" esetén meg kell találni a megfelelő hangzást, addig az "Underworld - Born Slippy" esetén kifejezetten előnyös a mélység ilyen megnyilvánulása.

    Folytatás...

    petipetya 9 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.