2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Upgrade-eljünk HP Probook 4535s-t

    A címben szereplő notebookot még 2012-ben vettem, nagyjából közepes felszereltséggel. Az AMD A4-3305M APU, 4GB RAM, 640GB merevlemez, Radeon 6480G2, és natúr HD kijelző akkor sem volt csúcshardver, ennek ellenére megbízható mindenesnek bizonyult.
    A fejlesztés igénye szinte azonnal felmerült. Beletettem egy a fiókban kallódó jelképesnek mondható 1GB-os modult dual channel imitációnak, majd később beszereztem hozzá Ebay-ről egy A6-3420M központi egységet aminek köszönhetően a masina kielégítő sebességre gyorsult, még ha nem is lett belőle KórÍHét :DDD Az így létrejött Radeon 6580G2-n már kicsit jobban futkározott a World of Tanks :DDD
    Közben újra suliba is kezdtem járni (több mint egy évtized után) tehát kellett egy gép tanulásra. Nagy felbontás kellett, olcsón, Delphi-re, Free Pascal-ra jó legyen és viszontlángos. Be is szereztem egy Fujitsu Lifebook-ot 1400*1050-es képernyővel, beleugrott egy 60-as Kingston v300 SSD amellyel korrektül használható lett.
    Csakhogy a két gépet hamar meguntam gyöngyörgetni, valamint a Fuji eléggé húzza a vállam a 3 kilós tömegével. Ekkor megszületett az ötlet hogy kell használhatóbb vas.

    Folytatás...

    Perdedor 9 éve 8

  • Geforce Go 6800 & Clevo M40AE? Igen!

    Sziasztok!

    Hát hol is kezdjem?
    Bizonyára van sok jelenlegi/egykori Clevo M40AE/M400a tulaj akit elért a végzet, és a lapi videokártyája jobblétre szenderült. Ilyenkor sokan nekiálltak böngészni a neten a fórumokat, hirdetéseket hátha akad működőképes Mobility X700-as. Manapság ez mission impossible. Ezt az írást nekik szánom.

    Velem is így történt, és másokhoz hasonlóan én sem voltam hajlandó megválni szeretett Clevo-mtól, hiszen ez a gép anno senki számára sem volt közömbös. Lehetett szeretni, vagy utálni, de semleges állapotról én nem tudok.

    Az én vga-m akkor dobta fel a pacskert amikor amikor a már túlzott melegedés ellen át akartam írni a bios-át (túl) alacsonyra vett órajelekkel. A végeredmény: hang van, kép nincs.
    Ezután a gépet eltettem pihenni, és fél éven keresztül nyálaztam a netet valami idevonatkozó információra vadászva, de nem jártam sok sikerrel. Cserekártya nincs. Csak más tipusú Clevo-kból származó kártya bukkan fel időről időre valahol, ebay-en, hardveraprón.

    Folytatás...

    Perdedor 13 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.