2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Pusztulj már el, Nikon!

    Itt van ez. Amivel mélységesen egyetértek. Az egykor szeretett, innovatív, ügyes "gyártóm" évek óta nem hallja a felhasználók szavát. Hiába plakátolod tele a várost, a tv-t, Nikon, ha egyszer az esetek sajnos jelentős részében képtelen vagy egy hibátlan terméket időben, hibátlanul a piacra juttatni. És hosszú évek agóniája (mínusz D5/D500, az kivételesen korszerűre sikerült és kapható is) után végre összeszedted magad kicsiben is, megtervezted a DL sorozatot, hogy aztán a világ szerencsétlenkedését add elő vele, mielőtt bejelented, hogy á, inkább meg sem csinálod.

    Gratulálok. Én is vettem volna egy DL18-50-et, pedig egyre kevésbé szívesen költök digicamre.

    Közel egy évtizedet nem lehet egy ennyire kompetitív iparágban büntetlenül elszerencsétlenkedni (D600, D800, sziasztok! Ja, és valaki gyorsan sorolja el nekem a különbséget a D3200, D3300, D3400 és D5200, D5300, D5500 és D5600 között! A D500 szuper, bár késett minimum HAT ÉVET.). Te megtetted, Nikon, a piac pedig most oda küld, ahova tartozol: a szerényebb játékosok közé. Remélem a litográfia hasít, mert a digicam piacról hamarosan roppant nehéz lesz megélned.

    Pápá, Nikon!

    Parci 7 éve 3

  • Vincsi

    Kedves naplóm! Masszívan elhanyagoltalak, és valószínűleg el is foglak a jövőben is, ilyen alkat vagyok, sosem voltam elég kitartó. Most viszont az történt, hogy megszületett kicsi fiúnk, Vince, és hát ez egy bejegyzést bizonyosan megér. :)

    Parci 10 éve 24

  • Bor

    csináltam egy facebook csoportot Bor néven, hátha sikerült szép lassan egy szép nagy közösséget építeni a témában. lájkold, ha van kedved és hiszel a Bor Ügyében! :)

    Parci 13 éve 9

  • Japán, 2011

    ha négy, gyönyörűen fájdalmas képben kellene bemutatnom a japán földrengést és cunamit, ezek lennének azok.

    Parci 13 éve 11

  • Életem második steakje

    már nem lett hibátlan. ezúttal rostélyossal próbálkoztunk (szintén a cora érlelt magyar tarka kínálatából, a húsra továbbra sincs egy rossz szavam sem), mert jóval költségkímélőbb, mint a bélszín. szeleteink nem voltak olyan vastagok, mint legutóbb, 3-4 cm helyett inkább 2-3 cm-esek voltak.

    a két szeletet külön sütöttük, pont azért, hogy ha az első nem lesz hibátlan, tudjunk még javítani. az első 3-3 percig sütöttük bika lángon, aztán meleg tányéron lefedve pihent még 10 percig. a kérge szuper lett, ám belül tök nyers maradt. kínunkban visszatettük kis lángon még 3-3 percre (bár tudjuk, hogy ez szentségtörés). így egész jó lett.

    a fenti tapasztalatokkal felvértezve úgy döntöttünk, hogy a második szelet 5-5 percet kap nagy lángon. nos, az eredmény: a lakásból a füstöt és hússzagot 2 nap alatt sem sikerült kiszellőztetni :DDD, a kéreg icipicit megégett (de nem ártott neki nagyon, finom volt), belül meg ugyanúgy tök nyers maradt, mint az első szelet.

    a tanulság: 3-3 percig fogunk eztán kérget sütni, viszont utána vagy kap 10 percet a sütőben (180 fok körül), vagy még 3-3 percet kislángon a serpenyőben. ezen felül nem rakunk olajat a serpenyőbe eztán, hanem magát a húst kenjük be vele, borsozás után, majd úgy hajítjuk a tűzre. (kösz, dzsémiolivér) ja, és valahogy mindezt a lakáson kívül kéne elkövetni, vagy nem is tudom. :B

    Parci 13 éve 20

  • Életem első steakje

    ...medium rare lett, ecsém! Izgultam, mint atom, mert romantikus vacsit készítettem Nórának, és nem akartam beégni. Tökéletes lett, érted, tö-ké-le-tes! A bélszín/hátszín/t-bone/ribeye persze drága dolog, de még így is kb. harmada, mint az étteremben, és ha "megtanulod" jól készíteni, gyakrabban lesz olyan, ahogy szereted. (persze nehéz bármit úgy megtanulni, hogy 31+ év telik el az "alkalmak között" :DDD)

    Remélem nem csak a kezdők szerencséje volt! (egyébként 3-5 percet írtak mindenhol oldalanként, be is lőttem, hogy 4 percet akarok, de két és fél perc után nem bírtam tovább látvány alapján, a másik oldala már csak két percet kapott... és így lett jó!)

    Parci 13 éve 8

  • Megvolt: Inception - Eredet

    jó nagy késéssel, de beikszeltük a filmet. érdekes volt, profi munka, meg minden, de igazándiból szinte végig szenvedtem. sok kritika van a filmről a neten, nem is törekszem a teljességre, igazából le sem írom a pozitívumokat, inkább csak arra fókuszálok, hogy miért nem állt össze nekem az egész.

    - can't help it, de végig az volt az érzésem, hogy a hollywoodi pénzgépek kreatív jóemberek összeültek, és azt mondták, hogy gondoljuk végig szépen, hogy miért volt olyan sikeres a mátrix. jött hát a ma már kicsit sablonos "a valóság igazából egy álom" (bár szerencsére ezen tekertek egy jót). és jött a sok látványos kameramozgás. gravitáció nélküli csihipuhi akciójelenetek? please. számomra ordított róla a hasonlóság a golyók elől hajlongó, 10 percen át kungfuzó neóval. leginkább az zavart egyébként, hogy bár látványos volt meg minden, de rohadt mód öncélú. tényleg indokolta a film ezt a levegőben úszós-verekedős izét?

    - roppant grandiózus zene, vágások, hatalmas, monumentális helyszínek, végig "minimum az emberiség fennmaradása múlik most ezen" hangulat... miért is? hogy a gyenge pszichéjű dicaprio aztán lezárja a vacak kis emberi drámáját magában? rettentő mód nem állt egyensúlyban a kettő, tényleg olyan érzésem volt, mintha egy 200 fős szimfonikus zenekar + a deep purple halálszólója kísérne... sz@rni a vécére.

    Folytatás...

    Parci 13 éve 25

  • Sötét trombitagomba

    Szedtünk két zacskóval, most már papíron vannak, remélem szépen kiszáradnak. Egy jó nagy adag szürke rókagomba is befigyelt, de nem volt már erőnk vacakolni vele, végül az enyészeté lettek. Majd legközelebb. A lényeg, hogy a tuti trombita- és szürke rókagombás hely be van ikszelve a térképen. Már csak egy-két vargányás és sárga rókagombás kéne... :DDD

    Parci 13 éve 3

  • Scott Pilgrim vs. The World

    Micheal Cera OWNZ! POWW! WHAMZ!
    sosem képregényeztem, de ez a film... kicks kick-ass in the ass!

    Parci 13 éve 0

  • USA 2010

    innen jöttünk vissza:
    - Los Angeles
    - Pacific Coast Highway San Franciscóig (Carmel Highlands, Big Sur, oroszlánfókák stb.)
    - San Francisco
    - Yosemite, beleértve Mariposa Grove-ot és Tuolumne Meadows-t is
    - Mono Lake
    - Death Valley
    - Zion, beleértve Kolob Canyons-t és Kolob Terrace-t is
    - Grand Canyon északi perem
    - Horseshoe bend, Antelope Canyon
    - Monument Valley
    - Canyonlands, beleértve a Needles és az Isle in the Sky részeket, valamint Dead Horse Point
    - Arches
    - Las Vegas

    kb. 5500 km, 3 hét. ezt nyomtuk most le asszonnyal. ami kiütéssel nyert, és ahova mindenképp vissza kéne menni 5-5-5 napra:
    - Tuolumne Meadows (Yosemite)
    - Kolob Canyons és Terrace (Zion)
    - Needles és evezés a Green Riveren (Canyonlands)

    készült több ezer kép, nálam már csak 431 túlélő van (átmenetileg, ebből max. 200 marad), asszonynál még nem indult be a szelekció. itt lesznek láthatóak, egyelőre 2 jobban sikerült darabot tettem fel.

    mit mondhatnék? fantasztikus volt, még mindig álomvilágszerű kómában vagyunk, ha egyszer diktátor leszek, mindenkit elküldök egy ilyen útra, negyedévente.

    Folytatás...

    Parci 13 éve 49

  • Olympus E-PL1 + 14-150 + EVF tapasztalatok

    három hetet fotóztam a fenti szettel, van jópár tapasztalat. egészen velősen:

    - az obi építési minősége tényleg jobb a kitobiénál, de még így is recsiropi műanyag. köszönőviszonyban sincs az olympus pro (és pláne a top pro) obikkal. (hogy egyértelmű legyek: a pana obijai is azok sztem)

    - minden más tekintetben az obi egy igazi gyöngyszem. 280 gramm, pici, éles mindenhol, gyorsan fókuszál, hatalmas átfogás, minimális torzítás stb. minden várakozásomat felülmúlta, magasan.

    - az olympus mft vázak autofókusza egyszerűen rossz. lehet, hogy sokat gyorsult, de rossz. ennyi sehol sem éles fotóm sosem volt még, és bármilyen gyors is, akcióra alkalmatlan. sokat segítene, ha a fókuszmezőt lehetne kisebbre venni (lehet egyébként, de akkor eldobja a live hisztogrammot), esetleg kereszt alakúra formázni stb. így ez komoly hendikep, sosem lehetsz 100%-ig biztos benne, hogy jól fókuszált, a 97% pedig ugyan jól hangzik, de amikor a "mammutfenyő előtt álló szarvas" fotóm lesz ilyen, kicsit nehéz örülni. százból három rontott kép elég nagy gond, főleg, mert simán a középső mezőt használom (használnám), és dslr-ekkel sosem volt gond.

    Folytatás...

    Parci 13 éve 13

  • ha én f@szyuppie lennék...

    ...akkor hetente egyszer a starbucksban szürcsölgetném kortyolgatnám a kávémat.

    ...hozzátenném, hogy a kávé itt finom, és ezért jövök, nem másért. (a playboyt is a mélyinterjúk miatt olvasnám)

    ...közben azért kinyitnám az unibody macbookomat, lezseren, és örömmel csodálkoznék rá újra és újra az apró finomságokra, eyecandy-kre, amiket a designerek és steve ad nekem. hogy az elegáns, letisztult, igényes macbookom van értem, és nem én vagyok a pc-mért, mint a tudatlan windows-osoknál.

    ...nagy örömömben elővenném az iphone 4-emet is, és ügyesen írnék egy posztot a blogomba minderről. hogy mekkora öröm nap mint nap kézbevenni ezeket a remek termékeket.

    ...kötelezően bookmarkolnám handrist, angelday-t (bocs: plasztik józsit), az appleblogot, percre pontosan képben lennék bármivel kapcsolatban, ami apple.

    ...este az ágyban egy órát olvasgatnék az ipademen, boldog mosollyal az arcomon.

    ...járna nekem a wired az ipadre, mert az nagyon jó.

    ...előnyként tüntetném fel az ipad hiányosságait, mert amit nem tud, azt azért nem tudja, hogy amit tud, azt viszont nagyon tudja. a multitasking például csak gátat szab annak, hogy igazán koncentrálni tudjak arra, amit épp csinálok. erről is írnék blogbejegyzést. -zéseket.

    Folytatás...

    Parci 14 éve 106

  • Gitzo 001 "Loisir"

    ha a néhai Galen Rowellnek jó volt, nekem is megfelel majd... hell yeah! ;]

    Parci 14 éve 0

  • Nyilvános szoptatás

    örülök, hogy nem vagyunk prűdek, de valahol kapitális tahóságnak tartom azt a hozzáállást is, hogy egy anya magasról leszarja, hogy esetleg van, akit mégis zavar. eleget takar a gyerek... bazz, én úgy fogalmaznék, hogy máshol van az ingerküszöbe. ne álljunk már ki a főtér közepére a piedesztálra szoptatni, de tényleg, lehet ezt csendben is csinálni.

    értem az ilyen szabadságharcok okát, és a vérmes ellentábort sem szeretem. csak azt nem értem, miért kell elvetni a sulykot. ha úgy alakul, hogy etetni kell a gyerkőcöt, és az utcán vagyunk, hát etessük. diszkréten, mert miért akarnánk másképp?

    Parci 14 éve 32

  • The Vampire Diaries

    nem hittem volna, hogy ezt fogom írni (vagy hogy ezzel égetem majd magam), de basszus ez a sorozat jó. nekem legalábbis totál működik egyelőre, pedig mindjárt az (első és egyetlen) évad végére érünk. nem láttam a twilight filmeket, nem is érdekelnek, sőt, általában rettentően gagyeráknak gondolom az egész vámpíros témát.

    ennek ellenére ez egyelőre pörgős, logikus, eseménydús, még talán épp elviselhető mennyiségű a tiniszerelem benne stb. nincs az a marha logikátlanság, ami számos akciódús sorozat sajátja, amikor is hagyja elsétálni a főgonoszt a főhős, meg lerugdalja, de aztán nem öli meg stb. sosem értettem, hogy mekkora barmok írják azokat a forgatókönyveket, hogy miért kell nem életszerű helyzeteket kreálni.

    no, itt nincs ilyen, két másodperc alatt kitörte épp az imént x szereplő y nyakát, amikor kiderült, hogy az nagyon is veszélyes rá nézve. helyes, totál logikus, akkor akadtam volna ki, ha sydney bristow módjára kergetőzik vele egy szobában fél órát... (pisztoly nélkül, de ha van, akkor is csak altatólövedék of course)

    7 pont, korrekt, sok rosszabbat láttam már.

    Parci 14 éve 695

  • Szüreti Sokadalom a Skanzenben

    kb. másfél éve szentendrén lakunk, kiköltöztünk a belvárosból. szeretjük itt, ráadásul egyre jobban. a hétvégén a skanzenben rendezett szüreti sokadalom sem épp a negatív irányba módosítja a szentendréről eddig kialakult képet.

    kb. 4-5 éve lehettem utoljára a skanzenben, és hát az állam leesett a változásoktól. tiszta amerika, konkrétan. profi beléptetőkapuk, hatalmas, kulturált parkoló, parkosított minden, saját (nosztalgia) vasút, mozgássérülteknek is elérhető minden (és voltak is sokan), tök új tájegységek stb. stb.

    a szüreti sokadalom egy kisebb borfesztivál, az északi tájegységben kapott otthont, szerencsére egy kis területen, így kényelmesen elérhető volt az összes pincészet. sajnos a kenyérlángos itt sem volt sokkal jobb, mint bármelyik másik fesztiválon, de mire odaértünk, annyira éhesek voltunk, hogy nagyon is jól csúszott. a gyors ebéd után jöttek a borok. számos, a szürettel kapcsolatos program, vetélkedő, bemutató is volt. ezekre sajnos nem maradt időnk, annyi jó bor volt, hogy a kóstolást vettük előre, mondván, hogy majd az első kör után szétnézünk, de ez az első kör zárás utánig tartott.

    tehát a borok: először is, gyakorlatilag mindenhol a borász állt a pult mögött. és volt ideje rád, annyit beszélgettetek, amennyi jól esett. ennyiben máris tromfolja a budapesti fesztiválok zömét, ahol a nagy tömeg miatt eleve lehetetlenné válik egy kényelmesen hosszú diskurzus.

    Folytatás...

    Parci 14 éve 7

  • Fantastic Mr. Fox

    vááhááááááá! állati jó (báb)film, george clooney voice actingje is pazar, az egész csillagos ötös with flying colors! angolul, szerencsére.

    Parci 14 éve 0

  • Alkesz szülinap

    hivatalos voltam a Művelt Alkoholista szülinapi bulijára (borozására), amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani, nagyon klassz élmény volt! hosszasan beszélgettem például ifj. Franz Weningerrel, Szentesi Józseffel, Losonci Bálinttal, megyünk is majd pincéket látogatni iziben (mindhárom borász hozzáállása és borai igazi kedvenc). komoly dolog volt, hogy ennyi és ilyen borászt összetrombitáltak az Alkeszek, igazi "szakmai" rendezvény volt. mindenki hozott magával 1-2 bort, kb. negyed óránként kóstoltuk a következőt.

    voltak bajaim egyes bennfenteskedő bejegyzéseikkel, és bár a stílus annyira most sem a sajátom, legalább értem a miértjét. tényleg nagyon jóban és közvetlen viszonyban vannak ezekkel a borászokkal.

    remek este volt, örülök, hogy részese lehettem!

    Parci 14 éve 6

  • Fuji F200 EXR

    kifutott típus, de elhoztam az utolsó előttit a nagykerből.

    elég sok komoly gép volt már a kezeim között hosszabb-rövidebb ideig (d40, d40x, d80, d90, d300, e-510, e-520, e-1, e-3), raw fájlok ezreit dolgoztam fel capture nx2-vel, talán fotózni is megtanultam egy picit jobban a kezdeti fogalmatlansághoz képest, így megengedhetem magamnak, hogy egy túrabot végére csavart, 200 grammos kompakttal fotózzak. jpg-ben, természetesen.

    Parci 14 éve 0

  • Sideways kicks ass!

    Tudom, hogy régi film (2004-es), ráadásul borbuziknak kötelező darab, de csak most jutottam oda, hogy megnézzem. Megérte, minden percét. Ilyen egy jó film. A boros vonal is jó, bár részben mellékszál, de még így is. Borbuziknak kötelező darab. :DDD

    Parci 14 éve 4

  • Relatív hőguta

    azon agyalok már évek óta, hogy mennyire relatív dolog ez a kib@szott meleg. amikor skóciában voltunk, és olyan 18-20 fokos tavaszi idő lett pár napra, némi napsütéssel, a helyiek mind pólóban izzadtak, szenvedtek, sóhajtoztak, majd megdöglöttek a melegtől. ezzel szemben ugyanilyen időjárásnál mondjuk barcelonában télikabátban voltak az emberek. öt-tíz fokban mi jól felöltözünk, a svédek jobbára pólóban tolják.

    és hát ugye mindjárt szétverek valamit, annyira a tököm tele van ezzel a qrva meleggel (igazából már a 25 fokot is utálom, kb. az a tűréshatár)... miközben nem egy ország teljes népessége éli az év szinte minden napját akár folyamatosan magasabb hőmérsékletben.

    valahogy át kéne kalibráltatnom magam... 5 fokkal feljebb... télen nyilván jobban fáznék, de felöltözni mindig opció. fuck me!

    Parci 14 éve 34

  • Forlán kicks ass!

    Ritka ellentmondásos volt ez a foci vb. A csoportmeccsek annyira pocsékok voltak, hogy jobbára nem is néztük őket. Dögunalom. Aztán jött a brutál bírói bakik hulláma. Aztán azon kaptuk magunkat, hogy a németeknek drukkolunk, mert latinos (pörgős, támadós, kevés szabálytalanságos) focit játszanak. A németek, érted... Aztán persze az uruk haioknak drukkoltunk, mert a németek nyertek már minden szart, meg gazdag és nagy ország, Uruguay-jal ellentétben (oké, ők is nyertek vb-t kétszer, de igen-igen régen). Mondjuk a Ghána elleni meccsük egy fekete folt volt.

    Ami viszont az egész vb alatt nem változott:
    - a spanyol együttest képtelenség megkedvelni, konkrétan kifejezetten antipatikus Villa, Torres, halálra idegesítő Ramos, Fabregas. egyedül Casillas és Iniesta volt szimpatikus. ja, és olasz-német hibrid focit játszanak (tördelős, hatékony, gépies, unalmas), pfúj...

    - Forlán rettentő komoly csávó, ha uruguay-i kisgyerek lennék, én is Forlán akarnék lenni! Forlán kicks ass!

    Parci 14 éve 2

  • Kick-ass

    apám, ez nagyon rendben van ez a film!
    megalájkolnám fácsén, ha nem rühelleném. egy stabil 7 pontos filmről beszélünk.
    kick-ass kicks ass!

    Parci 14 éve 20

  • A Szent Mosógép

    Ez az LG F-1068QD annyira halk, h a másik szobából már nem hallom, amikor mos. Állat! Hogy 10 év múlva is így tesz majd, nos, az a 10 pontos kérdés. So far so good...

    Parci 14 éve 21

  • A foci szar

    A foci vb sajnos szar. Igazából már 4 éve is az volt, és ezt az sem menti, hogy volt pár klassz meccs. Ja, ahol azok az országok játszottak, akik amúgy "esélytelenek", és a pénz helyett tényleg a sporttal tudtak foglalkozni. Szomorú és egyszerre undorító, hogy minden hajlamos rohadásnak indulni manapság, pedig így van. A sonka a boltban már nem sonka, a paradicsom nem paradicsom, a bor nem bor. Ezek illúziói, olcsón, szépen, ehetetlenül (ihatatlanul). Természetesen meg lehet találni ezekből is a jót. Néha, ritkán, esetlegesen. Mint a jó meccset a foci vb-n.

    A Nike reklámjai viszont jók :)

    Parci 14 éve 18

  • Milyen mosógépet vegyek?

    Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... :(

    Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.
    Amit biztos nem: Miele (legjobb, de túl drága), Indesit, Whirlpool, Fagor, Beko, Daewoo stb.
    Amit talán: LG, Samsung.
    Ami nem hülyeség: közvetlenül a dobra épített, inverter motor (LG, AEG, Panasonic pl..)

    De persze meggyőzhető vagyok, sőt, szívesen vennék tanácsokat, tapasztalatokat! Keresgélés közben mellesleg találtam egy ilyet, elég logikusan hangzik:

    1. Ha nincs a gépnek saját főkapcsolója (ami teljesen áramtalanít) akkor a készüléket célszerű áramtalanítani (bárhogyan) amikor nincs használatban. Azért fontos, mert elég egy áramingadozás, a vezérlésnek annyi. Ha mindig áram alatt marad, általában 4-5 év alatt elmelegszik a panelokon egy kis alkatrész és megáll az egész.

    2. Sehol nem írják le, de: a víznyomást ajánlatos lecsökkenteni (vagyis zárni kell a csapon). Ha a teljes nyomást megkapja a gép, még nem biztos, hogy baja lesz. Ami bekövetkezhet: a gyorsan érkező víz nem mossa le a mosószert, vagy az "felúszik" és korrodáláshoz vezet a tartály környékén. Ha le is mossa a mosószert, feloldani nem tudja, mert egyszerre kevés víz kell a mosáshoz, így a gép alján vár a szivattyúzásra.

    Folytatás...

    Parci 14 éve 13896

  • franciák, szevasztok

    nem vagyok egy echte focibuzi, valahogy furán is nézek azokra, akik ezt olyan véresen komolyan tudják venni. pontosabban lelkesedni bármiért jópofa dolog, de amikor már beindul az okoskodás, hozzáértegetés, elemezgetés a haveri társaságban, azt pont olyannak érzem, mint amikor angelday osztja az észt hülyeséget az apple új baromságairól termékeiről újabban. persze régebben is osztotta, de mostanában például egy-két anti-flash kirohanásakor látszólag komplett elgurult a gyógyszere.

    ehh, de nem is akartam mondani, hanem valami olyasmit, hogy legszebb öröm a káröröm. a franciákat azóta utálom, hogy valamikor vagy 8-12 éve kiverték a brazilokat a döntőben. henry anhrí pedig ugye legutóbb bekezezte a csapatot a vb-re. elfért a méretes zakó, amivel a mexikóiak ruházták meg őket.

    Parci 14 éve 19

  • The Shield vs. The Wire

    általánosan elfogadott nézet, miszerint a The Wire az egyik legjobb zsarus sorozat, a The Shield pedig a másik. ez éppenséggel lehetséges, ellenben aki szerint a kettő egy szinten van, nos, az nem normális annak szerintem nincs igaza. a The Wire egy komoly dolog, minden filmes értelemben. a The Shield nem rossz, de nem is kimondottan jó, és a nyomába sem ér.

    Parci 14 éve 10

  • This blog is so dead

    Kinek van ideje rendszeresen posztolni a mai rohanóban? I for one sure don't... :(

    Parci 14 éve

  • Megvolt: Dragon Age: Origins

    eleinte nem tetszett, illetve még mindig elég bonyolultnak tartom a combat rendszert stb., de valószínűleg az igazi ok, hogy nem konzolra készült eredetileg, vagy legalábbis nem olyan szemlélettel.

    a játék maga viszont, minden hibája mellett is pazar. ilyen ügyes párbeszédeket, és főleg azok hatásait még nem láttam, és noha a fő történet itt is túl rövid (no, azért nem oblivion rövidségű), azért bőven van miben elmerülni. sosem hittem volna, hogy ezt mondom, de mire a játék végére értem (és kicsit olvasgattam a walk thru-kat, amiből kiderült, milyen komplex lehetőségek vannak az interakciókban stb.), arra jutottam, hogy az Eye of the Beholder I és a Lands of Lore I után ez bizony egy újabb alapmű.

    nem kényeztettek minket mostanában igazán jó rpg játékokkal, és bár az Obliviont nagyon élveztem, a régi nagy nevekhez képest az sem feltétlen jó. ez viszont igen. 8/10 pont, és highly recommended.

    ja, és Morrigan megvolt... ;) (tudom, nem nagy szám, de vegyétek figyelembe, hogy full soft gamer vagyok, az utóbbi időben effektíve nem is játszom)

    Parci 14 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.