Hirdetés

2020. december 6., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • PS5 vs. XSX - Melyik konzol lesz hosszabb életű?

  Melyik konzol lesz hosszabb életű?

  Itt felvázolok két jövőképet, az egyikben a Sony minden számítása bejön, a másikban minden a Microsoft kívánsága szerint történik majd.

  PS5 best case scenario:

  A játékok grafikai komplexitása növekedni fog, ennek köszönhetően a PS5 végig a boost órajel közelében tud maradni.
  A koherenciamotornak hála sokkal kevésbé érinti érzékenyen a textúra-streamelés az SSD-ről, valamint a ray-tracing effektek sem omlasztják össze a cache és memória alrendszert, így a teljesítmény végig kiváló marad.
  Az XSX amint elkezdi használni a 10-13.5 GB közötti VRAM szeleteket, az 1 CU-ra eső memória sávszélesség bezuhan, ezáltal az 52 CU egy része kihasználatlanul marad, összességében a leadott teljesítmény a PS5 mögé zuhanva.
  Mivel az XSX nem rendelkezik koherenciamotorral, minden törlés és frissítés a cache-ből, VRAM-ból teljesítményvesztéssel fog járni.
  Az SSD-ről való streamelés, ray-tracing használata, és bármilyen memory flushing, szintén teljesítményvesztést, rossz esetben akadást fog eredményezni a Microsoft konzoljával.
  A kétszer lassabb SSD miatt az XSX-en a dinamikus textúra streamelés miatt alacsonyabb minőségű textúrák lesznek láthatók, és a játékban forduláskor, a textúra cserélődésekor akadozás lesz tapasztalható, akárcsak a Rage-ben vagy egyéb ID software játékban,

  Folytatás...

  paprobert 9 hónapja 16

 • Sose nyomjá' full AdoredTV-t

  Szól a népi bölcsesség, ellenben én pontosan erre fogok vállalkozni most. Mi több, nem csak a következő piacra kerülő fejlesztésről elmélkedek, hanem két éves időtávot felölelően fogok a jósgömbömbe nézni.

  Az ötletet a PC World podcastje inspirálta, ők a 100. adást követően egy újabb ~2 éves technológiai jóslásba kezdtek. Itt lehet meghallgatni, hogy ők mit várnak 2 év múlva a PC iparágban. (1:32:30-nál)


  A tippjeik 2016-ból nagyon vegyes szórást mutattak, én sem számítok másra magamnál. :)

  A jóslatom 2021 július-augusztusára vonatkozik. Ekkor már nagyjából 10 hónapja kint vannak a Zen2 és Navi alapú konzolok.

  Lássuk:

  Új generációs konzolok és a CPU-pokol

  Lesz néhány "szuper konzol-optimalizált" cím, amelyet már látni fogunk a gyakorlatban, de néhány még csak bejelentve lesz ekkor, és le leszünk taglózva ezeknek a gépigénye láttán.

  Két véglet szerint fognak készülni a játékok.

  Folytatás...

  paprobert 1 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.