2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Magyarország, 2011

    Ma megint megerősödött bennem a tudat, hogy itthon vagyok.

    Az SZJA bevallásom kitöltésekor kiderült, hogy jár vissza nekem egy elég jelentős összeg. Örültem, mint majom a farkának, hiszen a pénz mindig jól jön. Annak rendje és módja szerint május 20-án feladtam a bevallásomat és vártam. De a pénz csak nem érkezett meg a számlámra.

    A mai nap már kezdett valami gyanús lenni. Ha beleveszem a posta kézbesítési idejét, akkor is ma jár le a 30 napos határidő, ami alatt utalniuk kellene. De nem jött sem levél, sem semmi, hogy valami gond lenne a bevallásommal.

    Gondoltam felhívom őket. Fel az apeh.hu-ra, telefonszám keresés. Mivel a bejelentett lakcímem Veszprém megye, először a városom kirendeltségét hívtam. Automata bejelentkezik, ledarálja a félfogadási idejüket, aztán síri csend. Se ügyintéző, se vonalbontás. Sirály.

    Találtam még két telefonszámot (kék számok), az egyiken csak általános tájékoztatást adnak, a másikon lehet ügyintézni, de nyomtatványos regisztráció kell hozzá. Ez sem nyert.

    12 órás éjszakai műszakkal a hátam mögött, 3 óra alvás után eldurrant az agyam, és elmentem a hozzám legközelebb eső pesti kirendeltségükbe. Sorszám, 5 perc várakozás, aztán én jövök. Az ügyintéző hölgy kedves. Elkéri az irataimat, kikeresi a gépből amit lehet.

    Folytatás...

    Mr X 13 éve 24

  • Híradó érdekesség

    Nézem tegnap este az RTL híradót. Békéscsaba, egy fószer elszaladt az ékszerüzletből egy tálcányi lánccal. Mutatják is a videót, ahogy az ékszerész hátat fordít, a fószer felkapja a tálcát és kiszalad, az ékszerész kisvártatva utána. Ismétlem, mutatják a videót.

    Később TV2 híradó. Ugyanez a hír. A bemondónő szemrebbenés nélkül meséli a történetet, majd hozzáteszi, hogy "bár a felvételeken nem látszik". Miaf*sz?! Az előbb néztem meg a másik csatornán a felvételt?!

    Gondolom az RTL megvette a felvételt, és a TV2 nem adhatja le. De ilyen pofátlanul kamuzni, hogy nem látszik... Magukat égetik vele.

    Mr X 13 éve 3

  • A Rombux - 2. rész

    Újabb sötét szoba. Úgy látszik, ez valami divat itt. Mindig csak sötét szobák. Szegényes berendezés, és iszonyatos rendetlenség. Mindenütt másolt CD-k hevertek, rajtuk az utóbbi évek sikerjátékai. Mondhatni, egy ASVA-ügynök sírva rebegne hálaimát egy ilyen fogásért.

    A számítógép előtt egy férfi aludt a klaviatúrára dőlve, mellette egy csomag papírzsebkendő. A monitoron olyan képek villództak, amilyeneket egyetlen történetben sem szabad részletezni. Még a tévében is csak este 11 után merik mutatni. A férfi arcán bárgyú mosoly tanúskodott arról, hogy barátnő nélkül is lehet szexuális életet élni. Sőt, a zsebkendő olcsóbb is, mint a virág és az étterem.

    A monitor hirtelen elsőtétült és egy felirat jelent meg rajta: "Ébresztő, Deo!" Deo -mert ő volt az- felkapta a fejét. Nem tudni, hogy ébredt fel erre, hiszen a ciripelős monitorok már rég kihaltak. De a lényeg hogy felébredt, és bután bámulta a monitort. Tisztán emlékezett rá, hogy nem így hagyta.

    Folytatás...

    Mr X 13 éve 5

  • A Rombux - 1. rész

    Sötét este volt. Ez nem meglepő, hiszen minden este sötét. De a mai különösen az volt. Mintha csak ezzel akarta volna jelezni az ég, hogy nem mindennapi dolgok vannak készülőben.

    Az utca még vizes volt a nemrég elállt esőtől, amikor az egyik ház előtt megállt néhány fekete Wartburg, az oldalukon In-Kább Szekuriti felirattal. Egyenruhások ugrottak ki belőlük, majd berohantak az egyik lépcsőházba. Tudták hova kell menniük, és tudták, mi a dolguk. Tapasztaltak voltak, a legrégebbi smasszer már legalább két hete dolgozott a cégnek.

    Felrohantak a csekélyke 37 emeleten, és alig pihegve, hörögve, köpködve megálltak egy ajtó előtt. Hiába, a jó kondi elengedhetetlen ehhez a munkához.Kibiztosították a rendszeresített vizipisztolyaikat, majd a parancsnok jelzésére az egyikük berúgta az ajtót. Beözönlöttek a lakásba, tettre készen reszketve.De nem találtak semmit, talán mert sötét volt. Ez kicsit összekutyulta az előre lebeszélt menetet. Tanakodni kezdtek, aztán fél óra után meglett a megoldás. Felkapcsolták a villanyt. És ekkor meglátták a lányt.

    Ott ült egy asztalnál, előtte valami ősöreg számítógép. De vajon miért ül valaki egy kikapcsolt PC előtt?

    Folytatás...

    Mr X 13 éve 6

  • Második vásárlásom Vateráról

    Ma megejtettem életem második vásárlását a Vateráról. Az első az tavaly volt, a
    z Omniámhoz vettem touch screen-t.

    Most pedig ezt vettem:

    20.000.- volt, hívtam az eladót már, de nem vette fel. Most várom hogy jelentkezzen.

    Mr X 13 éve 20

  • Szituációs játék

    Az alaphelyzet:

    Otthon ülsz, nézed a tv-t, játszol, iszod a söröd-üdítőd. Egyszercsak csengetnek. Az ajtóhoz ballagsz, kinyitod. Egy negyvenes fickó áll ott, öltönyben. Jólszituált, bizalmat keltő. Megkérded, miben segíthetsz, majd mikor azt mondja, bizalmas ügy, beinvitálod. Bent leültök, és elmondja jövetele célját: felajánl neked egy időutazást oda, ahova csak szeretnéd. Először hitetlenkedsz, de hosszas beszélgetés után meggyőz arról, hogy létezik a lehetőség, mi több, a tiéd. De csak visszafelé utazhatsz, a jövőbe nem.

    Te mit tennél? Hova mennél. Mikorra mennél? Mit csinálnál ott. Visszatérnél?

    Mr X 13 éve 42

  • Melyik Linux disztrót?

    Tetszik a Linux. Évek óta próbálkozom vele, alapszinten. Ubuntuval kezdtem. Szerettem, pedig nem rajongok a puritán kezelőfelületért, de olyan mértékben személyre szabható volt, hogy megfogott. És az apt is bejövős.

    Aztán kipróbáltam az OpenSuse-t is. KDE és Gnome felülettel egyaránt. A régebbi verziók nem jöttek be, ez a 11.4-es tetszik, de valahogy egyszerűen nem tudok vele megbarátkozni.

    Végül Kubuntu mellett kötöttem ki. Tetszik a látványvilág, és stabilan működik, komolyabb problémák nélkül.

    Viszont szeretnék kipróbálni más disztrókat is. Szeretnék továbblépni. Nem ijedek meg a guglizástól, és nem futok el, ha terminált kell látnom. Nem tudom magamtól megcsinálni a komolyabb dolgokat, de meg tudom keresni a hozzá tartozó leírást. Szeretnék tanulni.

    Tehát a kérdésem. Te melyiket ajánlod? Fő rendszerként szeretném használni, Windows nélkül.

    Nem szeretnék diszto-wart indítani, szóval kérem ezt mellőzzük. És ha lehet, ne azt írd, hogy amelyik nekem szimpatikus. Az érdekel, hogy te melyiket ajánlanád.

    Mr X 13 éve 28

  • "Marika, adjon már még egy kisvodkát is!"

    Régóta mocorog bennem ez az írás...

    A házzal szemben van egy kisbolt. Az ablakból pont rálátok, a napi szintű apróságokért pedig sokat járok oda. Egyszerűen nem tudom nem észrevenni, mennyi piás van. Figyelem az ablakból, ahogy egy csapatnyi férfi és nő szó szerint egész nap kint ül a bolt előtt, és vagy sört, vagy féldekás rövidet iszik. Mindig ott a kezükben a pia. Nincs ezeknek családjuk? Hogy érnek rá nyitástól zárásig ott vedelni?

    De ami még inkább visszataszító nekem. Bemegy a boltba egy jólszituált negyvenes nő. Vesz kenyeret, tejet, felvágottat, ilyesmit. Majd mikor a boltos megkérdezi, hogy adhat-e még valamit, szép csendben hozzáteszi: "Egy félliteres vodkát is kérek." És mindennap ott van a vodkájáért.

    A nő után én jöttem, kifizettem amit vettem, majd míg pakolásztam, jött egy kb. hatvanas néni. Ő már direktben a pénztárhoz ment, és kérte a kétdekás pálinkát.

    Nem mondom, hogy nem tisztessége emberek ezek. De az tény, hogy remegnek az adagjukért. A nők otthon isznak suttyomban, mert szégyellik. A férfiak viszont kint az utcán, közösségi eseménnyé alakítva.

    Folytatás...

    Mr X 13 éve 49

  • A Facebook újabb gyöngye

    Facebook-on terjed az alábbi aranyosság:

    "Ebben az évben Júliusban 5 Péntek 5 Szombat és 5 Vasárnap van. Ez csak egyszer fordul elő 823 évente. Ezt az évet pénzeszsáknak hívjak. Másold ezt be a státuszodba és 4 napon belül pénz érkezik a házhoz a Kínai filozófia a Feng Shui szerint. Azok akik csak elolvassak és nem másoljak be pénz nélkül maradnak. Nos próbáljuk ki a szerencsénket ezzel és meglátjuk mi fog történni."

    Kicsit utánanéztem. Azok a kedves ismerőseim, akik kipakolgatják ezt az 5 péntek-szombat-vasárnapos baromságot, kicsit utánanézhetnének. Igen hamar eltellik a 823 év, ugyanis kapásból 2013 márciusa is ilyen hónap, aztán meg 2014 augusztusa. Ráadásul úgy tudtam, a pénz úgy jön, hogy dolgozom, nem pedig a kínai szerencsesárkány szarja ide.

    Sok a buta ember, aki csak pakolgatja ki a sok baromságot...

    Mr X 13 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.