2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Új vas! 5230 #4

    Az előző alkalommal leírtam pár alap program elérhetőségét. Már írtam, hogy aki testre szeretné szabni a telefont, az különböző shell-ekkel megteheti, bár mindegyik hátránya, hogy lassul a telefon és gyorsabban merül az akksi. Előnyük, hogy komolyabb beavatkozásra nincs szükség ellentétben a rom buherációval. Ott több melóval ugyan, de jobb eredményt kaphatunk, mert sok esetben (ilyen az MG féle rom és a FREEROM) ki van nullázva sok program az eredeti romból, így azok már nem lassítják a készüléket. Hátrányuk, hogy negatívan befolyásolják a garanciális szervíz esetleges tevékenységét...ergo ha ariztatni visszük, kezdhetjük a gyári romot visszahúzni rá, ami persze egyszerűen hangzik, de elég bonyolultá válhat, ha a telefon pl nem érhető el számítógépen keresztül valamely hiba folytán. Egyszóval rizikós ebből a szempontból. Aki viszont mer kockáztatni az jól járhat.

    Programok : a telefonon sokféle program elfut, pl az s60v-re írt programok, java-s cuccok és flash progik. Ez utóbbiból kis ügyességgel be lehet szerezni jópofa játékokat. Rengeteg lehetőség van a www.armorgames.com vagy a www.kongregate.com-on és társain. Sajnos az újabb (pl 10-es) flash-eket nem támogatja a készüléken levő flash lite, de vannak játékok, amelyek egészen szépen futnak a telón (pl Sonny).

    Folytatás...

    MR_Joe 14 éve 2

  • Új vas! 5230 #3

    Na új fejezet. Pár napos aktív nyomkodás és a megfelelő certifikációs fájlok beszerzése után kicsivel többet tudok írni. Nos a szignózás tényleg megy a megadott módon, ami a következő :

    1: Regisztrálj a következő honlapon : http://cer.opda.cn/en/

    2: regisztráció után kattints az "APPLY CER" gombra a jobb felső sarokban.

    3: add meg a mobilod típusát, az IMEI számát (2x). Az utolsó mező kitöltése nem szükségszerű.

    4: várj...sokat. A megadott adatok alapján 8-10 óra alatt elkészítik a telefonodhoz szükséges ".CER" és ".KEY" fájlokat, ami a programok szignózásához kellenek. Később miután belépsz ott lesz a kis táblázatban a "STATE" felirat alatt hogy "NORMAL" és mellette a letöltési linkek az "OPERATE" felirat alatt.

    5: regisztrálj itt, és töltsd le a "SIGNSIS_HUN" progit.

    Folytatás...

    MR_Joe 14 éve 1

  • Új vas! 5230 #2

    Némi szenvedés után rá kellett jönnöm, hogy pár applikációt kivéve a legtöbb általam leszedett okosság nem indul el a telefonon, mivel nincs szignózva.
    Jelen pillanatban a szignózáshoz szükséges fájlok beszerzése folyamatban. Több oldal is foglalkozik ennek menetével, melyet én is közzé fogok tenni, amennyiben tényleg működik a dolog.
    A beszerezhető programokkal később teljesen testreszabható a rendszer kinézete, sőt ha bátrak vagyunk komplett új romot rakhatunk fel a telóra, megszabadulva így az esetleges feleslegesen feltöltött programoktól is.

    Addig is némi új infó: néhány órás nyomkodással kezd ráállni a kezem a telefonra. Alkalmam volt tesztelni az Ovi Map-ot és a GPS-t. Várakozásommal ellentétben nekem kifejezetten jól működött a dolog. Pillanatok alatt megtalálta magát a térképen és hamar kifundálta merre mehetek merre nem. A "másik útvonal" funkcióval kikerülhetünk esetleges fennakadásokat, ha az előre tervezett útvonalon általunk ismert akadály van. Relatív könnyen és gyorsan használható tehát eme funkciója a telefonnak.
    Szintén rendkívül jól működik a kézírás felismerő prog, mellyel bármit kezdhetünk. Akár sms írásáról van szó, akár beállítások módosításáról, a felismeréssel sikeresen tudtam operálni. Határozottan jobb a felismerés funkció mint egy windows mobile-os eszköznél (HTC Wizardnál volt alkalmam tesztelni).

    Folytatás...

    MR_Joe 14 éve 3

  • Csodafeliratok #1 - vegyetek lakást KERTEL?

    Mindig is szerettem a jól megfogalmazott hirdetéseket... mit szólna hozzá Grétsy bácsi?

    MR_Joe 14 éve 11

  • Új vas! No! kia? 5230?

    Előző telefonom (Nokia 5310Xpress Music) kijelzőjének elhalálozása után egy nagyon kedves barátomtól kaptam egy régebbi telefont kisegítésképp (SiemensC75). Némi szenvedés árán be tudtam írni a kontaktokat. Ez nem tűnik nagy teljesítménynek, de aki használt már nokiát és siemenset, az tudja mennyire eltér a kettő szövegbeviteli módja. Mindenesetre elkészült a mű, komoly két napig üzemelt is. Aztán lemerült a csontra feltöltött akksi.
    Szerencsére alkalmam nyílt egy új készülék beszerzésére, így aztán elkezdtem nézelődni olcsóbb telefonok után. Mivel előfizetéses vagyok valamivel olcsóbban kapom a telefont mint a dominós barátaim :) Több típust megnéztem, de korábbi negatív tapasztalataim miatt a samut, eriksünt kizártam. LG-ből meg csak nagyon drágán lett volna értelmes teló, ezért maradt újra a nokia. Némi vívódás után leszűkült a kör a C3-00 -ásra illetve az 5230-as típusra.

    Érvek a C3-as mellett:
    -QWERTZ billentyűzet (egyik gyengém)
    -WIFI b/g (erőőős érv)
    -hosszabb készenléti idő
    -számomra szimpatikusabb kinézet

    és érvek az 5230 mellett:
    -Nagy méretű és felbontású kijelző (640x360 ellentétben a c3 320x240-esével)
    -GPS funkció nokia avi térképpel (bár GPS-em van ez gyenge érv volt)
    -S60-as symbian rendszer (ez az erős érv)
    -jobb minőségű videofelvétel

    Folytatás...

    MR_Joe 14 éve 3

  • Mindennapi robot - Köszönjük PH!

    Többségünk napközben mindennapi robotját tölti valahol az országban vagy országon kívül, mégis rengeteg apróhirdetés és közösségi hozzászólás születik itt a ph!-n. Nem tudom mások hogy vannak vele, én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy -bár erősen korlátozott- internet hozzáférésünk van a cégnél. Ennek köszönhetően jut időm egyszer-kétszer felnézni ide és bővíteni ezeket a postokat, szemezgetni az aktuális kínálatból a hardveraprón esetleg egy-egy üzletet is sikerül nyélbe ütni ezen idő alatt.

    Egyszóval valahogy hasznosabban tudom eltölteni azt a szabad pár percet.

    Az utóbbi időben egyre többször látogatom meg az oldalt, hiszen az elmúlt években sok jó ismerőst és barátot sikerült itt szereznem. Tudom hogy akár magánjellegű, akár szakmai témában találok itt segítséget ha szükségem van rá! Igazából csak köszönetet szeretnék ezért mondani a tagoknak és az üzemeltetőknek.

    Köszönjük PH!

    MR_Joe 14 éve 0

  • A következő generáció

    Mint látható teszek azért, hogy a következő generáció időben megtanulja az alapokat ;) PH! 4ever

    MR_Joe 14 éve 10

  • Csodamasináim

    http://john.ccac.rwth-aachen.de:8000/alf/ps2_55sx/

    Hát igen, van egy ilyen gépem is...

    Megszállott emberke vagyok. Jópár érdekes kütyüt beszereztem már a régi időkből, csináltam házmoddingot, hűtésmoddingot, szóval mindenfélét kipróbáltam már a számítógépek terén. A fenti masina is megszállottságom egyik szimbóluma.

    A mai fiatalság el sem tudja képzelni milyen lehetett anno egy ilyen gépen, vagy egy videoton tv computer nevű sárkányon ismerkedni a basic nyelv alapjaival, aztán hogy miképp működött egy commodore 64 kazettás meghajtója. Sokan már azt se tudják mi is az az MS-DOS, amit mi naponta aktívan használtunk és batch fájlokkal tettünk jobban használhatóvá.

    Ha szeretnél ismerkedni egy ilyen géppel csak szólj ;)

    MR_Joe 14 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.