2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • tárhely kérdés

    szükségem lenne egy tárhelyre, nonprofit dologhoz. (openstreetmap layer)

    kell ubuntu, potgressql, postgis, apache, php.

    mit ajánlotok?

    Mr.Csizmás 10 éve 7

  • a tökéletesch (tökéletes) rántottsajt

    a jó rántottsajt titka a homogén panírozás, és a JÓ sajt. trappista, edami, maasdamer, etc.

    az ilyen dedikált "rántanivaló sajt", csízió és társai élelmiszeripari hulladékokat kerüljük, teli van b***va állományjavítóval, növényi zsiradékkal - értsd napraforgóolaj, vagy repce, stb.

    fél kiló sajtra számolva kb. a következők kellenek érzésre, lehet több vagy kevesebb is, ahogy felveszi a cucc a matériát.

    sacc 10-12 szelet jön ki belőle:

    kb. 1 deci tej
    ~10 deka liszt
    ~ 3-4 tojás
    ~ 15-20 deka zsemlemorzsa/panírmorzsa
    ~ 2-3 csipet ételízesítő (vagy só!), és/vagy oregano, stb. aprófűszer

    kell egy tálca is, amire a kész cuccot pakoljuk.

    sorakoztassuk fel a dolgokat, tej, liszt, tojás, morzsa sorrendben. tojásba mehet a só/aprófűszer

    tejbe berakni egy kicsit a sajtot, olyan fél percre legalább, hogy a pórusokba is beszívódjon, utána gyorsan átdobni lisztbe, hogy összeálljon a tejjel, és addig forgatni benne, amíg száraz nem lesz érzésre, mehet a tojásba, és a morzsába, aztán újra liszt - tojás - morzsa, és mehet a tálcára.

    ezt a folyamatot ismételgessük, amíg van sajt / panírozóanyag / erőnk.

    ha kész vagyunk, a tálcányi kész cumót rakjuk be a mélyhűtőbe legalább 20-30 percre, ha több időre, az se baj. lényeg hogy a panír összefagyjon.

    Folytatás...

    Mr.Csizmás 10 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.