2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Gondolat ébresztő

    "Veszélyben van az én hazám. Ma már nem az a kérdés, hogy milyen, hogy hány tenger hullámai nyaldossák a partjait, vagy hogy miféle népek lakják. Mert bajban van az én hazám a határon belül és kívül is. Szerkezetének eresztékei recsegnek-ropognak, eltűnik az 1000 éves rendszer, tíz falu nem épít templomot, helyette bezárja az iskoláit, a kispostát, holnap már a hivatalt is, holnapután pedig a vonat meg a busz sem jön többé. A magára hagyott ember elfárad, megvénül, kevés lesz az SZTK-bot, hogy támassza. Aki még mozdulni tud, az meg menekülőre fogja. Elhagyja a földet, amelyből vétetett, a helyét génmanipulált nagyüzem foglalja el. Megtelnek a városok népekkel, a körzetes iskolákban egyre kevesebbet tanítanak majd a hazáról. Lesz megint kötelező nyelv, csak most nem a kolhozról, hanem a globalizált világ kórusában kell majd énekelni. Persze könnyedén tercelnek a rendszerváltás haszonlesői, a nemzeti vagyon áruba bocsátásából elvtelenül gazdagodók. De miként sodródtunk ilyen veszélybe? Tizenkét évvel az európai csatlakozási kérelem beadása után mintaországból a szégyenpadra kerültünk. Az ország üres, a kassza nemkülönben. De miként jutott idáig az én hazám? Hogy napról napra csökken az ereje, kevesebb a dolgozó embere, születő gyermeke, fogy a lakossága, miközben egyre több a felírt gyógyszere, abortusza, szaporodnak a betegségei és sokasodnak a halottai. Nem segít már ezen a többi magyar sem, a határokon túl. Valami végleg elromlott.

    Folytatás...

    Mobi28 14 éve 5

  • ASRock H55M Pro és a Turbo 100 tuningmód

    Az ASRock egy új BIOS-t tett közzé a H55M Pro alaplap tulajok legnagyobb örömére. Ennek érdekessége a Turbo 100 technológa. A tuningmódok az LGA1156 foglalat belépőszintű Pentium Dual Core G6950 processzorával és egy Core i3 530 processzorral lettek kipróbálva. Az i3 530 processzorral csupán a Turbo 40 és Turbo 50 profil elérhető. De ez is több mint elég hiszen az utóbbi mód kiválasztásával máris 4GHz-en ketyeg Core i3 processzorunk. A Turbo 100 mód aktiválását követően az alapból 2,8Ghz-en járó Pentium Dual Core G6950 processzort 4,2GHz-re állítja az alaplap, amihez automatikusan hozzá igazítja a GPU és RAM órajeleit is. A Turbo 100 mód bekapcsolása után a GPU immár az alap 533 helyet 767 MHz-en, míg a RAM 1066 helyett 1600 mhz-en jár. Amint az a lenti táblázatból kiderül a Turbo 100 mód használatával gyakorlatilag egy kétszer olyan gyors gépet kapunk.

    Folytatás...

    Mobi28 14 éve 5

  • Álmaim netovábbja...

    Audi Sport Quattro 1983

    "Mind a mai napig az egyik legjobb 0-100 km/h-s gyorsulással rendelkező (4,9 s), utcára gyártott Audi. Az autó születését lényegében a rallysportnak köszönheti, pontosabban a gyártása idején érvényben lévő szabálynak, miszerint valamely autó csak abban az esetben vehetett részt a B csoportos Rally VB-n, ha legalább 200 darabot gyártottak belőle. Ezt a követelményt kielégítendő, az autóból összesen 214 db készült. Mivel a tervezés csak 1983 elején kezdődött, és a 200 autónak 1984. május 1.-ig le kellett gördülnie a futószalagról, nyilvánvaló volt, hogy nincs elég idő túl sok új alkatrész megtervezésére. Ennek megfelelően a különböző alkatrészeket az Audi akkori típusválasztékának legkülönbözőbb képviselőiből szedték össze. A karosszéria első része, egészen a B oszlopig lényegében az Audi 80-asnak felel meg, amellyel az volt a cél, hogy az Ur-Quattro-éhoz képest meredekebb szélvédot kapjanak. Ez a megoldás az éjszakai vezetés során tapasztalható tükrözodést volt hivatott csökkenteni, amelyre számos panasz érkezett. A karosszéria hátsó része az Audi Coupé-tól származik, oly módon, hogy a B és a C oszlop között az autót 32 cm-rel megrövidítették.

    Folytatás...

    Mobi28 14 éve 5

  • HÖOK: ha valakit pszichiátriai kezelésre küldenek, vonják be a fegyvertartási engedélyét

    A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint be kellene vonni annak az embernek a fegyvertartási engedélyét, akit pszichiátriai kezelésre küldenek. Miskolczi Norbert erről annak kapcsán beszélt hétfőn, hogy a rendőrség a múlt héten elfogott egy ámokfutásra készülő budapesti egyetemistát.

    A HÖOK vezetője úgy látja, hogy nem a kötelező felsőoktatási pszichológiai vizsgálat, hanem a megelőzés lehet a megoldás arra, hogy elkerüljék a tragédiákat. Nagyon fontosnak tartotta, hogy a fővárosi esetnél hallgatók jelezték, mire készül a társuk, így sikerült megakadályozni a tervezett vérontást. Miskolczi Norbert szerint a kérdést nem oldaná meg a felsőoktatási intézmények beléptető-rendszerének szigorítása sem, hiszen akkor az utcán történt volna mindez. Megjegyezte: a joghallgató nem csak saját egyetemét, hanem egy plázát is megjelölt tette elkövetéséhez. A HÖOK elnökének véleménye szerint a fegyverhez való hozzájutás megfelelően és szigorúan szabályozott, ugyanakkor a tavaly novemberi, egy ember halálával járó pécsi lövöldözés, illetve a mostani eset nyilvánvalóvá tette: a pszichológiai vizsgálat hiányzik a rendszerből. Normális pszichológiai vizsgálatra van szükség - hangsúlyozta, hozzátéve: a sportlövők közül is ki kell szűrni azt, aki nem alkalmas.

    Folytatás...

    Mobi28 14 éve 13

  • Teljesen átformálja az agy működését az internet

    A brit diákok képtelenek a tankönyvek olvasására összpontosítani, mivel az internet "újrahuzagolja" az agyukat - állítják szakemberek.
    Magyarázatuk szerint az internet arra ösztönzi használóit, hogy egyik honlapról a másikra ugráljanak ahelyett, hogy egyetlen forrásra, például egy könyvre összpontosítsanak. Ez az új asszociatív gondolkodás a diákok többségét képtelenné teszi arra, hogy elmélyüljenek a lineáris diszciplínákban, mint például az olvasásban vagy az írásban, mivel agyuk működése átformálódott

    A szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy az internet túlzott használata miatt több százezer brit fiatalnak lesz szüksége gyógyszerre, sőt kórházi kezelésre lelki bajok és betegségek miatt. A BBC brit közszolgálati televízió egyik dokumentumfilmes programja összefogott David Nicholas professzorral, a University College London (UCL) egyetem oktatójával annak tanulmányozására, hogy milyen hatással van az internet az agyra.

    A professzor vizsgálta elsőként tudományosan az emberek online viselkedését több millió internetes adatot elemezve. Megállapította, hogy tíz emberből négy soha nem tér vissza ugyanarra a honlapra, és az adott portálon csak maximum három oldalt olvasnak el az elérhető több ezerből. Velük szemben viszont azok, akik még az internetkor előtt nőttek fel, rendszeresen használják ugyanazokat a forrásokat, és nem ugrálnak össze-vissza a weboldalakon.

    Folytatás...

    Mobi28 14 éve 4

  • Kék halált okozhat az XP biztonsági frissítése

    A Microsoft kedden kiadott frissítési csomagja sok esetben az XP-s gépek lefagyásához vezetett rendszerindítás után. A problémát egyelőre csak a javítófoltok leszedésével lehet orvosolni.

    Az érintett felhasználók a Microsoft fórumain kezdtek el panaszkodni arra, hogy a cég által kiadott februári javítócsomag megbénította a Windows XP-t. Az összesen 25 javítófoltból álló csomagból 11 készült XP-re, amelyek telepítése és a rendszer újraindítása után a rendszer betöltődése kék képernyős hibaüzenettel - a jól ismert "kék halál" - állt meg. Az operációs rendszert ezek után biztonságos üzemmódban sem lehetett újraindítani.

    Néhány esetben a jelenség Windows Server 2003 és Windows Vista rendszereken is megismétlődött, de más szoftververziókon még nem találkoztak vele a fórum tanúsága szerint. A felhasználók arra gyanakodnak, hogy a gondot a 11 javítófolt közül a KB977165-ös sorszámú okozza, amely annak a 17 éve meglévő biztonsági résnek a bezárása hivatott, ami 16 bites szoftverek illetéktelen futtatását teszi lehetővé a rendszeren.

    Folytatás...

    Mobi28 14 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.