Hirdetés

2018. július 17., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Milyen programmal lehet ilyen videókat csinálni?

  Köszi a segítséget. :R

  mccchelp 6 napja 2

 • Useless feature lvl Dell

  Adott egy Dell laptop, ami letiltja az akku töltését, mert a töltő 3. érintkezője valamiért nem jó, és elvileg azzal kéne felismernie. Processzor lassítás is volt, de azt sikerült kikapcsolni ThrottleStop-al. Persze erre nem létezik semmiféle lehetőség, a gép mondja meg, mit lehet vele csinálni, egyszerűen megtiltja. Ha bedugom a töltőt, pár másodpercig (ameddig fel kéne ismernie a típusát) tölti, de aztán megáll. Ilyenkor az EC-ben is megváltozik néhány érték arra a 2-3 másodpercre, utána hiába állítom át azokra, semmi. A töltő amúgy hibátlan, maximális terhelésen is viszi a gépet probléma nélkül. Ez is csak egy kitalált hibalehetőség, hogy többen vegyenek új laptopot. Van rá esély, hogy RW-Everything-ben az EC szerkesztővel valahogyan ki lehet ütni ezt a csodálatos "védelmet"? :(((

  mccchelp 1 hónapja 4

 • Laptop képernyő fényerejének csökkentése gyári minimum alá - DSDT mod

  Sötétben elég zavaró tud lenni, ha nagyon világít a kijelző. Linuxon ott az echo xyz > /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness parancs, Windows alatt nem nagyon találtam rá lehetőséget, hogy levigyem minimum alá a fényerőt, viszont egy kis DSDT módosítással megoldható.

  A szükséges programokat feltöltöttem ide: [link]
  DSDT editor használatához Java kell.

  A 0-64 csak példa, egy gépen teszteltem, itt 0 a teljesen kikapcsolt háttérvilágítás, 64 a max fényerő. Amennyiben más a maximum, és több / kevesebb szám lesz beleírva, a package-nál módosítani kell az értéket, erre figyelmeztet is a program a compile ablakban.

  Lehetséges, hogy a DSDT betöltése után fekete képernyővel indul a Windows, ilyenkor FN gombokkal fel lehet venni a fényerőt. A szintek ugyanúgy maradnak, tehát ha eddig pl 10 gombnyomás volt min - max fényerőig, most is annyi lesz, de gépház-ban lehet kisebb lépésekben állítani.

  Folytatás...

  mccchelp 10 hónapja 6

 • PC, Laptop, Videokártya, Router BIOS/firmware visszaállítása egyszerűen

  Gondolom mással is megtörtént már az, hogy egy BIOS frissítés közben kikapcsolt a gép, elment az áram, stb. Nekem sikerült megölni a gépemet egy rosszul modolot BIOS-al, a recovery mód nem működött, de sikerült visszahozni új alaplap/BIOS chip nélkül. Ez a leírás nem csak PC-hez jó, működhet bármivel, amin van kompatibilis Flash chip.

  Szükséges eszközök:

  - SPIPGM
  - UNetbootin
  - FAT32-re formázott pendrive
  - Egy működő PC vagy laptop, amin van LPT nyomtatóport
  - Vezeték, amit rá lehet forrasztani a flash chip lábaira

  Először is kell egy FreeDOS boot pendrive, nyissuk meg az UNetbootin-t és állítsuk be így:

  Kattintsunk az Ok gombra. Ha kész, másoljuk át a SPIPGM.zip tartalmát és a BIOS fájlt a pendrive-ra.

  Ezután szedjük szét az eszközt, amennyire lehet, keressük meg rajta a flash chip-et, általában a déli híd környékén van. Ha megvan, írjuk be a google-ba: [chip neve] datasheet, töltsük le a PDF fájlt, és keressük meg ezt a képet:

  Folytatás...

  mccchelp 2 éve 40

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.