2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • GOW és Alan Wake letöltőkódok (Xbox 360)

    A dobozban csücsülnek már jó ideje, gondoltam ha valakinek kell akkor beaktiválhatja. A gears of war 2-t már felhasználtam, a többi szabad préda.

    Jó játékot azoknak akiknek sikerül az aktiválás!

    matej013 3 éve 0

  • 576 és a Black Friday

    Fantasztikus akciók! :D
    [link]
    Szakadok.

    matej013 6 éve 6

  • Elkezdődött (SSD)

    Fél év használat után és 2,38 tb-nyi adat írása után 1%-ot romlott az SSD-m kondíciója. :D

    matej013 7 éve 43

  • Játékok melyekkel az átlag magyar nem játszik 1. rész

    Call of Duty, Grand Theft Auto, Assassin's Creed. Ismerősen csengő játékcímek, melyekkel nyugodtan kezdhetünk egy játékos beszélgetést barátaink körében mert sokan már találkozhattak valamelyik részükkel.

    16 éve játszom és ez idő alatt rengeteg nagyszerű játékot és közösséget ismerhettem meg. Sok olyan játékhoz volt szerencsém, amit csak nagyon kevesen ismertek itthon és persze sok "mainstream" játékkal is találkoztam nap, mint nap. Az iskola alatt amikor CD lemezeket (és floppy-kat) cserélgettünk akkor általában az utóbbi kategória játékaihoz volt szerencsénk: GTA Vice City, Call of Duty 1-2, Quake, Half-Life, Prince of Persia stb.

    A bejegyzés címe talán kicsit sarkításnak tűnhet, a nagy átlag tényleg nem lép túl a jól bejáratott címeken. Ha már hallottál az alábbi játékról, akkor:

    Mégis néha zavarba ejtő tud lenni, ha olyan klasszikusok neveit hozom fel, mint a Kingdom Hearts, mert sokan azt sem tudják, hogy létezik ilyen játék. :)

    Folytatás...

    matej013 7 éve 12

  • Ha van Microsoft fiókod változtass jelszót!

    Figyelmeztetésként szánom mindenkinek, hogy a mai napon 11 órakor feltörték a Microsoft fiókomat, kitörölték az e-mail címem és levásároltak 30000 Ft-ot a bankkártyámról.

    Már beszéltem az ügyfélszolgálatosokkal és azt mondták, hogy intézik az ügyemet, de azért legyen mindenki résen! És ne tároljon senki bankkártya infókat az accountján!

    matej013 7 éve 38

  • Shader Model 3.0, avagy generációnk mumusa.

    2007 nyarán 12 éves fejjel nagyban élveztem a nyári szünetet, amikor is elhatároztam, hogy veszek egy PC GURU magazint. Még nem jelent meg az augusztusi ezért a júliusi számba ruháztam be. A magazin fellapozása után megláttam az új Colin Mcrae játékot (Dirt) és egyből beleszerettem, tovább növelte izgatottságom, hogy a DVD-n rajta volt a demója. Nosza, mondom, gyorsan telepítsük fel és játszunk. Azonban, amikor a telepítésre kattintottam volna rá, egy piros szöveg a következőre figyelmeztetett:

    Ettől a mágikus pillanattól kezdve már nem volt olyan játék, ami nem követelte volna a Shader Model 3.0-t. A probléma csak az, hogy olyan nagy érdemi javulást grafikában nem nagyon hozott, és ne próbálja már meg senki sem bebeszélni nekem, hogy az X1300-as, ami az egyik legalapabb SM3.0 kártya volt akkoriban jobban teljesít így mint egy X850XTX, mert elsírtam volna magam.

    Pár korai SM3.0-ás játékkal lehetett trükközni, mint például a Bioshocknál, ahol a config fájlokat meg lehetett buherálni, így elég volt neki az SM2.0 is. Kane & Lynch első része pedig habár alapból X1300XT-t követelt, vígan futott mind a Radeon 9550-en, mind pedig az X850-esen.

    Folytatás...

    matej013 7 éve 18

  • Vége a magyar videós játéktesztek korának

    Lassan egy hete már, hogy az Otherworld bejelentette, hogy nem fog foglalkozni játéktesztek készítésével. Illetve ez egy kicsit sarkított kijelentés, mivel még fognak, Budgetworld, Retroworld továbbra is megmarad, na meg ha a szerkesztőknek tetszik egy játék, akkor arról is készül(het), de igazából ennyi. Átállnak Let's Play videók készítésére.

    Böngészem a PC GURU csatornáját - végig ezzel játszunk
    GameDayIroda - Let's Play mindenhol
    VRTech - ÖSSZEFO**TAM A BOKÁM!!!!4négy - féle videók
    Gamestar csatorna - ez még létezik?
    GameTeve - vége

    Azt hiszem újra magazin előfizető leszek.

    matej013 7 éve 21

  • Xbox One első benyomások

    Szóval úgy adódott a dolog, hogy 1 hónapja vettem egy felújított (Refurbished) Xbox One-t a konzolvilágtól. Relatíve jó árban volt és már úgyis terveztem a 3 jelen generációs gép közül valamelyiket beszerezni, de mivel a pénztárca dirigál így az Xbox One mellett döntöttem.

    Szerencsére nem fogadtam felkészületlenül, az előtte lévő hónapokban bevásároltam, mind 360 mind pedig One-os játékokból, ezek az alábbiak:

    Xbox 360:
    - Kane & Lynch 2 Dog Days
    - Gears of War
    - Gears of War 2
    - Gears of War 3
    - Halo Reach

    Xbox One:
    - Watch Dogs
    - Batman Arkham Knight
    - Sunset Overdrive
    - Lords of The Fallen
    - Battlefield Hardline
    - Assassin's Creed Unity

    Nem volt még időm mindet kipróbálni persze, de amivel eddig játszottam eléggé meg voltam elégedve, különösen a visszafelé kompatibilitással. A Kane & Lynch 2 minden gond nélkül tartotta a 60 FPS-t. A Gears of War-ral, különösen a 3-mal már voltak kisebb gondok. Néha nagyon durván le tudott esni a képkockaszám, meg az irányítással is van valami, mert mintha a válaszidő egy kicsit késne. Tehát ha elfordítom a kontrollerrel a kamerát, olyan mintha laggolna, de nem volt olyan vészes.
    Már az is nagyon szép, hogy képesek voltak a 360-as hardvert emulálni.

    Folytatás...

    matej013 7 éve 0

  • Licitálás

    Imádok licitet nyerni, olyan mintha karácsony lenne. :D

    Nektek mi volt az eddigi legjobb vételetek licitnél?

    matej013 8 éve 21

  • Első rendelésem Amazonról

    Kíváncsi vagyok, hogy megérkezik-e. :) Sok híresztelést hallottam arról, hogy Magyarhonban előszeretettel lopják az amazonos csomagokat a postán. Remélem én nem esek áldozatául.

    matej013 8 éve 0

  • Nahát! Mi ez?

    Kiengedem a gőzt. :U


    matej013 9 éve 5

  • Hogyan készül a Plumbus?

    Minden háztartásban megtalálható ez a nélkülözhetetlen eszköz, de azt is tudjuk, hogy hogyan készül?

    matej013 9 éve 4

  • Lakótársam kenyere

    Úgy látszik, hogy spenótosan szereti. :)) :W

    matej013 9 éve 14

  • Amikor a Made in China már nem a minőségtelen bóvlikat jelenti

    Talán csak az akkumulátor kapacitására lehet panasz.

    matej013 9 éve 2

  • Mobiltörténelmem

    Manapság sokan töltik fel, hogy miként váltottak telefonról telefonra, ezért úgy gondoltam, hogy én is megosztom veletek. :) Én is korán kezdtem a mobilozást, habár én nem az a fajta voltam, aki 2 havonta lecseréli telefonját. Én kihajtottam belőlük a szuszt is. :D

    1. Nokia 3410 (2004 - 2006)

    Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy egy 10 évesnek minek telefon? A választ pedig én sem tudom. :F Jónak jó volt, nagyon szerettem, az akksija viszont tönkrement. Kár érte.

    2. Nokia 6070 (2006 - 2008)

    Ez is egy tucattelefon volt, de én nagyon szerettem. Színes kijelzője volt, remek kamerája. Volt benne MP3 lejátszás is, habár nem sokat ért, mert a memória csak 5 MB volt és nem volt bővíthető. :(

    Folytatás...

    matej013 9 éve 8

  • Total War: ROME II - Caesar in Gaul (DLC)

    Aki kapja marja!

    Figyelem! Csak akkor aktiválható Steam fiókon, ha már rendelkezel a játékkal!

    Elvitték!

    Tádám!

    matej013 9 éve 2

  • Indie játék

    Kedvem támadt valami indie játékkal játszani. Tudnátok ajánlani valamit? Bármilyen műfajú lehet, de a lényeg, hogy ne lépje túl a 10 ójrót.

    No és persze legyen valami érdekes története.

    matej013 9 éve 9

  • Kukaturi a kolimnál

    Amikor az iskola leselejtez valamit, akkor azt először a mi kolinkban helyezi el, azután pedig ha nem sikerül eladni azokat, akkor kiteszi egy különálló kukába.

    Ma reggel kimentem cigizni és egy fekete számítógépházat láttam kikandikálni abból kukából. Felemeltem a kukafedőt, de a gép rengeteg más dologgal együtt be volt zsúfolva, így hiába rángattam nem jött ki. Lehívtam a haverjaimat, akikkel sikerült kiszednünk a gépet és akkor láttam csak, hogy ez tulajdonképpen egy komplett IBM gép. :D A billentyűzet- és egérkupac alatt pedig mi volt? :D Bezony, egy monitor. Mondom, nosza, indítsuk be a masinát és csodák csodájára működik. :D Igazából még mai használatra is tökéletes, ha az ember egy kicsit fejleszti. Az egyik PTI-s haveromnak volt egy AGP-s 6600GT-je használaton kívül, szóval bele is tettük. Egy kicsit gyengécske, de egy kis fejlesztgetéssel akár egy normálisan használható multimédiás (értsd zene, film, word, régi játék) gépet is lehet még belőle építeni. :D

    Kár, hogy nem fényképeztem le az elején, de tényleg a kukában volt. Rohantam, mint a hülye, hogy kiszedhessem. Most az asztalom alatt üzemel. :D

    Speckók:

    Folytatás...

    matej013 9 éve 18

  • Miért nincsen ilyen Magyarországon?

    Nem vennék többet játékot. ;]

    matej013 9 éve 7

  • A nagy ruha bevásárlás

    Nos, ezzel is megvolnék. A végeredmény pedig egészen jó lett.

    - 3 új póló
    - 1 ing
    - 1 pulóver
    - 2 új farmer
    - 2 új cipő

    Összesen költöttem 20100 Ft-ot. A cipők közül pedig a Winket választottam, remélem elég jó lesz. Fél év garanciát adtak mindkét cipőre. A kettő összesen 8000 Ft volt. :)

    matej013 9 éve 41

  • Honnan van erre pénzük az embereknek?

    Az évben megfogadtam, hogy valamivel többet költök magamra és adok a megjelenésemre. A ruházattal szerettem volna kezdeni. Gondoltam körülnézek a "márkás" cuccok között, hátha van olyan, ami tetszik is nekem. Nagyon szeretem a Converse cipőknek a formáját és szinte már minden emberi létformán ezt láttam, szóval meg is néztem, hogy mennyibe kerülnek ezek a csukák. Majdnem megállt bennem az ütő, amikor megláttam az árát. 20 ezer HUF? :Y

    Honnan van erre pénzük az embereknek? Én minden hétvégén dolgozom iskola mellett és örülök, ha havonta egyszer egy pizzával megkínálhatom magam, de ez? Na jó, az Adidasnál meg a Nike-nál még durvább a szitu, ott már 40-től kezdődnek a lábbelik, de akkor is: 20 ezer forint egy cipőért?

    Egyszer vettem egyébként Ukrajnában egy Adidas cipőt 3000 ft-ért, persze azzal a biztos tudattal, hogy nem eredeti, de az is bírta 1,5-2 évig. :P

    Oké, a márkát fizetjük meg, tudom.

    De azért az nagyon durva lenne ha tényleg egy cipő előállítási költsége vetekedne egy 128 GB-os SSD előállítási költségével.

    matej013 9 éve 111

  • Kipróbálom a Slackware-t

    Eddig csak Virtuális gépen nyomattam, most pedig élesben is kipróbálom. Drukkoljatok! :C

    matej013 9 éve 8

  • "Az én életem és gondjaim"

    Találtam egy eléggé vicces oldalt, ahol egy tizennégy éves fiú gyötrelmes életébe nyerhetünk bepillantást. Igazi First World Problem.

    Idézem a szöveget teljes egészében az oldaláról, betűhíven:

    Az én életem és gondjaim

    Mit mondjak egy mezőgazdaségi városban élek Debrecentől 18.8 km-re lakom észak,észak-nyugatra.A családban én vagyok a legfijatalabb.14 éves vagyok amikor ezt írom.A családban 4 vagyunk.Van egy bátyám akivel valamikor elvagyunk úgy értem,hogy nem veszekszünk.Az szüleimel elvagyok főleg az anyukámal sz apukámal néha.A szüleim mindig elhatározák,hogy mit csináljak és mit nem.Néha nem szoktak nekem hinni mert én vagyok a kissebik a csalában és aleg butáb.Egyszer karácsonyra vagy születés napra kaptam a számítógépemet amin most írok.Csak,hogy szüleim azt mondták,hogy közös legyen a számítógép ne csak a tiéd.Pedig mindenkinem saját számítógépje van.Még mindig nem akkarom,hogy ne legyen közös hanem csak az enyém legyen a számítógép.És nem csak ezét vagyok leordítva hanem azért is amit én elsem követem már amikor elsős voltam az iskolában már onanstól le lettem ordítva.Néha nem is biróm,hogy meg nem mondjam,hogy én menyire utálom őket és nem akkarok már élni.De ezt nemtudom mondani mert valami viszafog.Jah és midog mindenből csak a legroszabbat kapom pl.:tesóm kapot egy okostelefont meg még mindenki a családban csak én használom a régieket meg még írhatom is tovább de olyan sok van.Csak

    Folytatás...

    matej013 9 éve 11

  • Számítástechnikai IQ betyárok története

    Sziasztok!

    Érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai voltak/vannak olyan emberekkel, akiknek fingjuk sincsen a számítástechnikához, de azért ők a nagy megmondók. :) Nem is tudom, hogy miként fogalmazzam magam másképp, de szerintem érthető. :)

    matej013 9 éve 42

  • A magyarok régebb óta léteznek, mint gondolnánk

    Bizonyítást nyert énáltalam, hogy a magyar emberek a szilur időszaktól léteznek.

    A minap éppen kenyeret sütöttem és a lisztes zacskón valami fura dolgot vettem észre. Az állt rajta, hogy "malmi BÚZÁBÓL".

    Hoppá! Ez azért érdekes, mert köztudottan a búza zárvatermő, és a zárvatermők alig 120 millió éve alakultak ki, ami a kréta időszak korai sorozatában volt. Na de most, a malm, mint kor/sorozat a Jura időszak legkésőbbi kora, ami közel 150 millió évvel ezelőtt volt. Ráadásul a mai búza egy kitenyésztett kenyérbúzából (Triticum aestivum) készül, tehát az embereknek már jóval a mezozoikum időben is létezniük kellett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy kép a Flintstone családból, ahol éppen a karácsonyt ünneplik, jóval Jézus születése előtt.

    Folytatás...

    matej013 9 éve 26

  • Csak ingyenesen és legálisan #2 (játékok)

    Nem mindenki engedhet meg magának több ezer forintos játékokat, de nem is kell emiatt aggódni, hiszen rengeteg jó játék ingyenesen is elérhető.

    World of Tanks

    Szerintem ezt a játékot már mindenki ismeri. Egy többjátékos kalandról van szó, melyben tankokkal küzdenek az emberek egymás ellen. Egy próbát mindenkinek megér.

    [World of Tanks]

    Anno Online

    Ez a játék böngészőben játszható, és sok kellemes órát tartogat számunkra. Egyik személyes kedvencem az ANNO sorozat és habár nem ér fel a dobozos testvéreivel, azért így is tudott érdekességeket felmutatni.

    [Anno Online]

    Ghost Recon Phantoms

    Folytatás...

    matej013 9 éve 29

  • Furán érzem magam

    Mármint nem a testemmel van a baj, lelkileg gyötör pár gondolat. Sokszor mostanában úgy érzem magam, hogy nem találom a helyem. Úgy értem, olyan mintha semmihez sem értenék. Olyan mintha mindenki el akarna fordulni tőlem. Mással is előfordult már ilyen érzés?

    matej013 9 éve 16

  • Kedvenc Resident Evil játékaim

    A Resident Evil máig az egyik kedvenc sorozatom, még a mostani állapotában is. Azonban nekem is voltak csalódásaim egyes részeivel, de az itt felsoroltak mind egytől egyig megérték az árukat szerintem. A borítóképeket aszerint válogattam be, hogy milyen platformokon játszottam velük. Kezdjük hát!

    5. Resident Evil 5

    Kétség sem fér hozzá, hogy a sorozat egyik legmegosztóbb része lett a rajongók szemében. Én mégis azért tettem be a top 5-be, mert képes volt lekötni és izgalmas részeket produkálni. A Resident Evil 4-től kezdve a CAPCOM az akció zsáner felé kezdte el vinni a sorozatot, a legjobb alkotás ebben a műfajban pedig az ötödik rész lett személyes véleményem szerint.

    4. Resident Evil Revelations

    Ismét egy modern kori rész kerülhetett be a személyes top 5 listámba, amit egyfelől a horror hangulatának köszönhet. A Revelations fogta a régi részek horrorisztikus hangulatát és ezt összeolvasztotta a modern részek irányításával. Az izolált környezet pedig csak növeli a feszültséget az emberben.

    3. Resident Evil 2

    Folytatás...

    matej013 9 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.