2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az első közautó és egyben EV élményem

    Tegnap éjfél felé megvolt az első elektormos autó és közautó élményem. Futurisztikus, mégis mind az EV, mind a közautó rendszer sok kompromisszumot igényel.

    Jelenleg Budapesten két szolgáltató közül lehet választani, azokból is az egyiknél bevezető akció van melynek a keretén beül féláron tudom kipróbálni és használni a szolgáltatást, és mivel már régóta piszkálja a fantáziámat, hogy milyen élmény lehet, ezért kapva kaptam az alkalmon.

    Budáról akartam átmenni Pestre, viszont meglepetésemre, egy elég frekventált környéken este 11 magasságában alig sikerült szabad járművet találnom kevesebb mint 1 km-en belül. Jelenleg elég kevés kerületet foglal magában a rendszer, és este minden szabad jármű a kijelölt határvidék szélén állomásozott, ezért is kellett még az út tervezése alatt geocaching-elni, hogy közeli járművet találjak. Miután lefoglaltam a kiszemelt verdát, elkezdtem felkutatni, helyismeret nélkül. Sajnos a szolgáltató alkalmazásában a térkép eléggé fapados és még iránytű se volt benne, így nehéz volt betájolnom magam, az már csak hab volt a tortán, hogy a térkép rossz helyre mutatott, és nem volt semmi se a jelölt helyen, a céltól arrébb egy másik utcában leltem rá a lefoglalt járműr. Nem értettem, de mindegy is volt az öt perces keresésből 10 lett, nem baj, alapból 20 perc áll rendelkezésre rálelni a gépjárműre.

    Folytatás...

    Matada2.3 6 éve 25

  • Továbbtanulási segédletet szeretnék kérni

    Sziasztok!

    A Logout népének segítségét igényelném tovább/melléktanulás témában.

    Találtam egy érdekes képzést aminek a címe Elektronikus információbiztonsági vezető szakirányú továbbképzési szak. [link]

    A követelmények tiszták, viszont nekem azzal van problémám, hogy nem tudom hova tenni ezt a szakképzést. Legalább is leírás alapján nem mond semmit.

    Jelenleg Nemzetközi Tanulmányok végzős vagyok, érdekel nagyon a kiberbiztonság (A szakdogám is ilyen témában született.), viszont a programozás terén nem vagyok otthon.

    Az érdekelne, hogy mennyire tudnám hasznosítani a képzést, ha információbiztonsági szakterületen szeretném kamatoztatni a tudásom. Lesz 1 évem amikor munka mellett és mester előtt szívesen tanulnék valamit.

    Ja és holnap van a jelentkezési határidő. :))

    Esetleg van itt valaki aki bármit is tudna nekem mesélni erről a képzésről?

    Előre is köszönöm! :R

    Matada2.3 6 éve 8

  • Huawei G8 - A nagy kínai gravitációs gyorsulás

    Mire elég másfél év után egy vérbeli középkategóriás? Bizony vannak kompromisszumok.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 17

  • Huawei G8 topik összefoglaló

    Üdvözöllek titeket az összefoglalóban! :)

    Ennek az irománynak elolvasása erősen ajánlott!

    Rövid leírás:

    A telefon 2015 Q3-ban lett bemutatva és kiadva, a közkedvelt G széria utódjaként, sokat fejlődött az elődhöz képest. Mint az elődök, ez a készülék is a közép felső kategóriában veszi fel a versenyt 615-ös Snapdragon processzorával és 3GB RAM-jával, és FullHD IPS kijelzőjével. Minőségi anyaghasználattal, bő kommunikációs képességekkel, és az EMUI felülettel akar valami mást kínálni. A készülék elérhető Fekete (szürke), Fehér (ezüst) és Arany színekben.

    Specifikációk

    • 5,5" képátlójú 1920x1080 pixeles IPS (423 ppi)
    • Qualcomm Snapdragon 615 processzor
    • Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 1.2 GHz Cortex-A53
    • Adreno 405 GPU
    • 3 GB RAM
    • 32 GB beépített tárhely
    • 13 Mpixeles OIS hátlapi kamera
    • 5 Mpixeles előlapi kamera
    • SD kártya foglalat
    • nanoSIM (Független)
    • 3000 mAh kapacitású akkumulátor

    A doboz tartalma:

    Folytatás...

    Matada2.3 8 éve

  • "A" minőségű rizs. 200.000 ft/kg

    Beérkezett az első beázott iPhone 6-os a műhelybe (konyha), úgy néz ki ma lítiumos szilícium rizottó lesz a vacsi :D

    Matada2.3 8 éve 13

  • pls

    Ezotériával még nem próbálkoztam..

    Matada2.3 8 éve 3

  • Mobilmánia: Nexus 5 - szétszedni is luxus

    Long time no see, egy kicsit belemelegedtünk mindketten a magánéleti problémákba, és a ZH időszak is a nyakunkon van már egy ideje, viszont ez nem jelent semmit egy finomsággal szeretnénk nektek mutatni, nem is akárkit mint az LG Nexus 5-öt!

    (legutóbbi postunk)

    Hihetetlen, hogy már több, mint két éve van piacon a Google 2013-as referenciakészüléke, és még a mai napig ott van a “nagyok” között. Ráadásul a keresőóriás a prémium telefon mellé prémium szolgáltatást is nyújt, ugyanis ha digitális asszisztensünkek baja esik, a gyártó ingyen és bérmentve cseréli azt, még ha szándékosan is vágtuk földhöz. Az USA-ban.

    Nincs azonban ilyen szerencsés helyzetben az egyszerű európai ember, akinek egy esetleges törés esetén súlyos tízezreket kell letenni az asztalra, ha újra épen akarja látni kedvencét. Az érintést ugyan (a nagyon extrém esetek kivételével) érzékeli, de a törött kijelző mégiscsak törött kijelző. Most megmutatjuk, hogy házilag miként tudjuk gyógyítani a beteget. :)

    Folytatás...

    Matada2.3 8 éve 3

  • Mobilmánia: Sony Xperia Z1 compact ­- Kompakt, de nem áthatolhatatlan

    Előző bejegyzésünk: Mobillmánia: Nokia Lumia 625 - arcplasztika percek alatt

    Kompakt: tömör, kis helyet elfoglaló (anyag, tárgy), amelynek részei szorosan össze vannak rakva, illesztve.

    A definíció ismeretében kijelenthetjük, hogy a név minden tekintetben illik a Sony 2014­-es (durva, hogy már a Z3c is kint van és még alig telt el másfél év :U ) csodájára. Az apró ház ugyanis komoly nyers erőt rejteget, és valóban nagyon jól össze van rakva. Ám, ahogy minden telefonnál, még egy ilyen masina életében megtörténhet, hogy bekopog az aszfalt. Esetünkben azért elég keményen.

    A probléma ott kezdődik, hogy a legtöbb Sony modellhez hasonlóan, már egy egészen apró repedés is teljes mértékben érzéketlenné tudja tenni a telefont az érintésekkel szemben ( Asus dettó :(( ), így hát nem halogathatjuk a javítást.

    Folytatás...

    Matada2.3 9 éve 0

  • Mobillmánia: Nokia Lumia 625 - arcplasztika percek alatt

    Egy ideje már nem voltunk aktívak sajnos a blogon, ez több faktornak is betudható, eltulajdonították a telefonomat és végre nyaraltam is egy nagyot, hogy csak ezeket mondjam, ám egy üdítő bejegyzéssel zárnám a pihiszezont.

    Előző leírásunkban a HTC 2014-es csúcsmodelljét, a One M8-at gyógyítottuk. A hosszú és bonyolult művelet után mondhatjuk kompenzációnak a mai alanyunk szerelését
    ugyanis mindennel együtt gyakorlatilag 15 perc alatt sikerült végezni vele.

    Külön jó hír, hogy ennél a modellnél az érintőpanel cseréje nem egyenlő a kijelző cseréjével, ugyanis nincsenek összeragasztva. Amire szükségünk lesz, az mindössze egy torx csavarhúzó, illetve egy a szétpattintáshoz használandó
    eszköz - esetünkben egy lapos fejű csavarhúzó.

    A hátlap levétele után egyből szabaddá válik a 8 db torx fejű csavar. Ha ezeket kicsavaroztuk, máris kezdhetjük a fedlap lefeszítését, a töltőcsatlakozótól körbe haladva.

    Folytatás...

    Matada2.3 9 éve 2

  • Mobilmánia: Gyorstöltés (M8) Befejezetlen :(

    A cikk nem lesz folytatva mivel ellopták a készülékemet a teszt írása során. Amint lesz újra quickcharge-ot támogató készülékem vagy meglesz az eredeti folytatom a cikket. :(

    Beköszöntött végre a nyár vége a vizsgáknak az egy helyben ülésnek! Úgy döntöttem ez a nyaram nem lesz otthon ülős. A telefonomat ugye mindenhova viszem magammal, amit masszívan használok is utazás közben. Le is merül a drága igen gyorsan, a sok közösségi oldal és játékok mederöltetése miatt, ám kövezzetek meg, de nem annyira használok powerbank-et, + a vonaton pl. (nem kis hazánkban) mindig van konnektor.

    Tehát a lényeg, nemrég hirtelen felindulásból rendeltem magamnak az interneten egy Qualcomm Quickcharge 2.0 képességekkel rendelkező töltőt ami egyáltalán nem volt drága, persze ez szubjektív.

    A gyors bejegyzésem lényege, hogy bemutassam és összevessem a 3 töltésfajta közötti (amiből 2 qualcomm alapú) különbséget. Itt meg is jegyezném, hogy nem voltam/vagyok jó fizikából akármennyit is olvastam utána ennek. Én a lényegi és mindennapos előnyöket fogom nektek bemutatni. Remélem tudok segíteni sokaknak! :)

    Tehát egy kis bogarászott cikkel kezdeném, hogy "megértsük mi is ez a gyors töltés"

    Folytatás...

    Matada2.3 9 éve 10

  • Mobilmánia: HTC One M8 - Rejtőzik-e szív a fémtest alatt?

    Újra jelentkezik a Mobilmánia, ezúttal, ahogy a cím is mutatja egy HTC One M8-at fogunk feltámasztani amely már látott sokkal szebb napokat is. :)

    Szerencsére megfogtuk az Isten lábát ezzel a telefonnal, ugyanis az előddel (M7) szemben milliószor jobban szerelhető telefont kapunk kézhez. Persze az M8 gyógyítása sem a legegyszerűbb feladat, ám ne dőljünk be a Unibody fogalmának, igen is percízen szét lehet szedni ezt a csodát és megkeresni a problémát.

    A korábbi csúcsmodellel ellentétben (ahol a ház apró karmocskákkal kapaszkodik a középső keretre) itt már nem a feszegetés és az erőlködés, hanem csavarhúzó és a szike a leimádkozás kulcseleme. Rövid ideig tartó hajszárítós melegítéssel elérjük, hogy az alsó és felső hangszórón lévő takaróelemet rögzítő ragasztó meglazuljon. Ez pont elég ahhoz, hogy egy szikének az élét becsúsztassuk a rács alá, és óvatos mozdulatokkal eltávolítsuk azt a házról, felfedve így a 6 (felül 2 csillag, alul 4 torx), a házat a kerethez rögzítő csavart. Eddig nem is olyan nehéz igaz?

    Folytatás...

    Matada2.3 9 éve 14

  • Mobilmánia: Szerszámkisokos, avagy ami elengedhetetlen és ami hasznos egy telefon felboncolásához

    Előző bejegyzésünk: A héten elstartol a Mobilmánia "látványszerviz" Blog

    Rengeteg különféle eszköz és műszer áll a szervizes (estünkben junior varázslók) rendelkezésére, amivel érdekesebbnél érdekesebb műveleteket végezhet egy kiszemelt kütyün.
    Vannak azonban olyanok, amik hiányában felesleges belekezdeni a munkába. Az alapvető szerszámok tehát, amik elengedhetetlenek a javításhoz a következők:

    Lapos fejű, csillag és torx csavarhúzók (a képen sorrendben). Érdemes mindegyikből mágneseset beszerezni, hogy az apró csavarok megragadjanak a hegyükön. Tapasztalatból mondom, hogy nekem nem remeg a kezem de néha egy mágnesrotátorral (ha van ilyen) szántanám fel a munkaasztalomat, hogy összeszedjek minden kis fém illesztőt :D

    A lapos fejű és a csillag a legtöbb esetben standard méretű. Azaz 1-es, ebből jobb ha nagyobb fajtánk is van, mivel néha egy-két elem kiimádkozását nagyban elősegítheti

    Folytatás...

    Matada2.3 9 éve 12

  • A héten elstartol a Mobilmánia "látványszerviz" Blog

    Már több mint 2 éve (1 éve aktívabban) éljük ki egy jóbarátommal (kmraton) az okostelefonok iránti fétisünket oly módon, hogy készülékeket szedünk szét/nézzük meg, hogy mi rejlik a motorháztető alatt. Ezen telefonok hibásak/töröttek/ázottak esetemben még ToiToi-osak is voltak, a tüzetes áttekintés mellett persze meg is javítjuk a sérült eszközöket, hogy a gazdik örömmel tapizhassák újra kis mindentudóikat. Kezdetben ezek a javítások baráti felkérések alapján születtek, mivel jómagam nem igazán a kötődöm ehhez a szakmához ezért hobbi szinten kezdtem bütykölni és mentem mélyebbre s mélyebbre. Kmraton kollégám viszont már egy keményebben edzett egyén, hisz ő az egyetemen azért közelebb áll az elektronikához és informatikához mint jómagam. Ám most már magánszemélyek is felkeresnek minket egy-egy kijelző/alaplap csere miatt.

    Folytatás...

    Matada2.3 9 éve 13

  • Olympus (Atrix 4G) ICS/JB Kernel Port Project (Beta)

    Frissítve: 2013/11/25

    Egy korszak lezárult, sajnos wifi és bluetooth problémák jelentkeztek a telefonomnál és mivel nincs már rá HW-es garanciám ezért úgy döntöttem ideje leváltani a jó öreg Atrixomat, az utód már ki van nevezve egy Motorola Moto G személyében. Mégiscsak megtartom a FANboyságom :) Az oldal innentől nem lesz frissítve (csak ha valami új megjelenik és nem adtam el a drágaságom). Minden jót és kitartást a Kernelprojekthez :)

    (Ezt a blogot azért vezetem, hogy egy kicsit közelebbi szemszögből mutassam meg a kernel "építés" menetét és elért mérföldköveit. :) )

    Köztudott, hogy a Motorola nem kegyelmezett a 2011-es csúcsmodell(ek)nek frissítés szempontjából ami annyit takar, hogy nem kaptunk ICS-et egy 2 magos 1 gb ramos telefonra ami még ma is megállja a helyét. Sok erőteljes fölszólalás volt ekkor a motorolával szemben mind a közösség mind a fejlesztők körében, de sajnos imáink nem találtak megértő fülekre.

    Folytatás...

    Matada2.3 11 éve 0

  • AZ ICS LEAK [nem használható]

    [The rom]

    Szerk1.:Most rakom fel... :C

    Szerk2.: Fenn is van. Először nagyon rossz volt, majd rájöttem INT júzereknek Ramfix kell.
    Hiba az van bőven, talán a legrosszabb az alvás helyetti reboot... Nagyon fel tud húzni ezzel.. Amúgy meg megy mint a csoda. :C

    Szerk3.: Úgy néz ki a motorola hadat üzent az xda-nak a LEAK miatt :((( nem képesek eltűrni..szégyen

    Hibák: Elég sok van bár ha azt vesszük, hogy egy alpha verziós dologról van szó akkor elfogadható.
    - Szinte 10-15 percenkén rebootol (vagy a képernyő kikapcsolásánál :( ) ez az egyik legnagyobb probléma.
    - Elvileg a cpu gyorsítás elrondítja a képernyőt (nem tapasztaltam)
    - Melegedik a készülék (nem tapasztaltam)

    Hajrá a deveknek várjuk a javításokat! :R

    Folytatás...

    Matada2.3 11 éve 6

  • Motorola Atrix 4G ROM bazár

    Frissítve 2013/11/25

    Egy korszak lezárult, sajnos wifi és bluetooth problémák jelentkeztek a telefonomnál és mivel nincs már rá HW-es garanciám ezért úgy döntöttem ideje leváltani a jó öreg Atrixomat, az utód már ki van nevezve egy Motorola Moto G személyében. Mégiscsak megtartom a FANboyságom :) Az oldal innentől nem lesz frissítve (csak ha valami új megjelenik és nem adtam el a drágaságom). Minden jót és kitartást a Kernelprojekthez :)

    Üdv,

    Matada2.3

    (Ha bármi kérdésetek/megjegyzésetek/korrekciótok van nyugodtan tegyétek fel PÜ-ben :K )

    Krystian gőzerővel dolgozik a CM9+ kernelen, nemsokára elérjük az álom béta fázist :C

    Sziasztok Atrix függők,

    Szeretném felsorolni rendszerezni az általam tesztelt romokat és kerneleket típus és használhatóság szerint. Remélem ezzel is tudom segíteni az itteni közösséget :) Ha esetleg elfejtettem volna a rom mellé belinkeli az oldalt nyugodtan szóljatok / mindent megtalálhattok az XDA Atrix részlegében :)

    Folytatás...

    Matada2.3 12 éve 16

  • Ipod Touch 4G - multimédia felsőfokon

    Ebben a kisebb cikkben szeretném bemutatni az iPod touch szériának a legújabb változatát, a 4G-t.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 80

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.