2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A Windows Phone és a Metro UI a jövő, vagy mégse?

    Régóta tervezek már írni egy bejegyzést a Windows Phone rendszerről, hisz majdnem pontosan egy éve én is belekóstoltam ebbe a világba egy Samsung Omnia 7 formájában. Elhatároztam, hogy teszek egy próbát, kipróbálom a Speedshopban, és ha tetszik, már veszem is meg. Be kell valljam, lenyűgözőnek találtam a felületet, ahogy a homescreen szinte életre kelt, úgy éreztem, hogy a kezdőképernyő szinte visít azért, hogy kapcsolatba lépjen velem, illetve hogy ugyanerre késztessen engem is. Egy iPhone 3G utódjának szántam, és amint elhagytam a bemutató üzletet, illetve ránéztem az iOS springboard-jára, úgy éreztem, éveket mentem vissza az időben a puritán ikonos felülettel. Pár napba se telt, és a T-mobile-nál be is szereztem egy ilyen darabot, majd elkezdem ismerkedni a rendszerrel. Meg kell valljam, az animációk, a rendszer gyorsasága, a böngésző sebessége elsőosztályú, ebben a tekintetben teljesen hozza az iOS szintjét. Na de utána jött a fekete leves. Mivel párhuzamosan használtam az iPhone-nal, ami mellesleg borzasztó lassú volt mellette, mégis valahogy úgy éreztem, hogy az iOS felülete sokkal természetesebb, egyértelműbb, átláthatóbb. Mindent sokkal hamarabb elértem rajta, annak ellenére, hogy semmi nem üvöltött a kijelzőn, hogy érints meg, itt vagyok, csúszok, folyok, animálódok. Sokáig gondolkoztam azon, hogy mi állhat ennek a hátterében. Szimplán egy mélyen elfojtott, legyőzhetetlen Apple fanatizmus?

    Folytatás...

    manchester85 12 éve 5

  • Jön az iPhone 5! De mégis miért jönne?

    Folyamatosan arról szólnak a hírek, hogy nyáron-ősszel jön az iPhone 5. Az emberek már-már tényként kezelik, hogy a következő iPhone-t így fogják hívni. Na de miért hívnák iPhone 5-nek a 6. iPhone-t? Kérdem én, ki találta ki ezt a marhaságot? Senkinek nem tűnik fel, hogy semmi ráció nincs ebben az elnevezésben? Talán még az Apple-nek se? Na, próbáljuk meg kicsit áttekinteni a történelmet, és annak szemezgetéséből némi konzekvenciát leszűrni:

    2007-ben megjelent az első iPhone, aminek nem más lett a neve, mint meglepő módon iPhone.

    2008-ban megjelent az iPhone 3G. Mint tudjuk, iPodokon belül is van 2G, 3G, 4G, ami a készülékgenerációt jelöli, tehát azt, hogy hanyadik modell generációról beszélünk. Mint tudjuk, az iPhone 3G még véletlenül se jelöl semmi ilyet, a név a 3G mobilhálózat támogatást jelöli. Ez a név egyúttal nem hivatalosan ráragasztotta az első modellre a 2G nevet az egyértelmű megkülönböztetés céljából.

    A következő készülék az iPhone 3GS volt, ami lényegében név szerint arra utalt, hogy a telefon gyorsabb lett, és az S a nevében egyértelműen a "speed" szóra utalt. Ez volt a 3. modell az iPhone történetében.

    Folytatás...

    manchester85 12 éve 49

  • iPhone vásárlás szolgáltatónál: ha valamikor ne, akkor az most van!

    Az Apple iPhone-ja az utóbbi évek során olyan termékké, termékvonallá vált, amely szinte a világ bármely pontján élők nyugalmi állapotát képes felbolygatni. Emberek milliói kezdenek megőrülni érte, és míg az Apple fan-ok kirobbanthatatlanul hűségesek a gyártó készülékéhez, addig évről évre új rajongókkal is képes bővíteni hatalmi státuszát. Az én iPhone "történelmem" tulajdonképpen a véletlen műve volt. Karácsonyra váratlanul kaptam külföldről egy 2. generációs iTouch-ot, melynek használhatósága, hatalmas kijelzője azonnal magával ragadott. Korábban semmilyen érintőkijelzős kütyüm nem volt, így viszonyítási alapom se, de nem sokkal később a családba egy 5800xm is bekerült, így egyből rá kellett jönnöm, hogy ez a kezelőfelület magasan veri a konkurenciát. Csak hát az eszköz kihasználatlanul maradt, itthon router se volt, így néha-néha elvittem magammal valahova, és ott használtam. Ekkora elgondolkoztam azon, hogy utána járok, milyen feltételekkel vehetnék iPhone-t, de lelkesedésem azonnal alábbhagyott, mikor az ikon 400-zal, és 10k-s havidíjjal szembesültem. Ekkor még nem láttam át, hogy milyen más konstrukcióban kapható, így azt se tudnám megmondani, hogy mikor jöttek be a kisebb médiamánia csomagok, főleg azonos készülékárral, de arra tisztán emlékszem, hogy májusban bejött az ikon 200 csomag, és az iPhone 3G 60k-ért elvihető volt 2 év hűséggel.

    Folytatás...

    manchester85 13 éve 48

  • HTC desire: legyen-e vagy se?

    Egy "komoly" dilemma körül forog az agyam a napokban. A történet egyszerű: apám a jelenlegi utolsó tag a családból, aki a vodafone-nál van, és februárban jár le a hűségnyilatkozata. Mivel a számlája mindig 10 fölött van bőven, így évek óta úgy vettük a telókat, hogy ő aláírt egy izmosabb csomagra, és szinte ingyen vehettünk készüléket. A vodafone-nál ez az utolsó jó ajánlat pont 2 éve volt, mikor az 5800XM D kategóriásan 28 ezer forintért beköszönt a piros szolgáltatóhoz, én meg már szóltam is neki, hogy ez egy kihagyhatatlan lehetőség, főleg, hogy neki és az ő generációjának a mobiltelefon és a nokia egy és ugyanazt jelenti. Gyorsan megszerette, és bár túl sok mindenre nem használta, a mai napig a garmin mobile xt a kedvenc alkalmazása. Ez persze nem is meglepő, hisz a kezelőfelület nehézkes, szerintem internetezésre egyszerűen alkalmatlan, főleg egy középkorú generációnak, így e tekintetben teljesen csődöt mondott, már nálam is. Időközben én leléptem a vodafontól, és beléptem az iPhone használók táborába. A két készülék közötti különbséget zongorázni lehetett, de nem is ez volt a lényeg, hisz akkor ez jó döntésnek tűnt. A vodafone ajánlatai azonban azóta 0-ra redukálódtak, teljesen mindegy, hogy hány ezres csomagra írsz alá, a készülék végeredményében majdnem ugyanannyiba kerül, és mivel a csomagok se annyira csábítóak, (jelenleg 400 plus) így úgy döntöttem, a Médiamánia L lehetne az öregnek egy jó választás.

    Folytatás...

    manchester85 13 éve 58

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.