2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Battlefield 1 teljesítményproblémákkal kapcsolatos tapasztalatok

    A játék megjelenése óta folyamatosan nyomon követem a PH! ezzel kapcsolatos topikját, melynek kapcsán azt tapasztaltam, hogy időről-időre felszínre kerülnek a játékostársak olyan jellegű problémái, amelyek a program működésével, annak sebességével függnek össze.

    A játék a 2016. októberi megjelenését követően több szervizen is keresztülment (továbbá a frissebb VGA driverek eredményeként) a tapasztalatok azt mutatják, hogy ugyanazon a konfiguráción már kevesebb képkockát produkál. Gyakran a megjelenéskor kipróbált és kívánt játékélményt nyújtó hardveren (főleg nagyobb, 48-64 fős pályákon) manapság már tekintetes lagok, microstutteringek, nagyobb akadások tapasztalhatók, amelyek ellehetetlenítik a játékot és nem kevés bosszúságot okoznak.

    Az utóbbi időben a játékosok visszajelzései alapján összegyűjtöttem a tapasztalatokat, amelyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiak szerint foglalnám össze.

    Ezen beállításokat mindenképpen célszerű ellenőrizni, kipróbálni, mielőtt a szakmai topikban 20 hozzászólásonként megjelenne ugyanaz a kérdés újabb csatlakozó, vagy a visszatérő játékostársaktól.

    Folytatás...

    Madn!ght 6 éve 10

  • AZio Levetron MECH4 gamer billentyűzet

    A minap "Gamer" billentyűzetek után keresgélve találtam egy érdekes darabot a Levetron MECH4 személyében.

    Utánakerestem, viszont magyar nyelvű tesztek elég szerény számban fordulnak elő.
    Összegyűjtve az információkat megosztanám a nagyérdeművel. :)

    Az eszköz az AZio műhelyéből került ki a "KB588U" modellszámmal, továbbá felvértezve minden finomsággal, amelyre egy vérbeli játékosnak szüksége lehet:

    - aranyozott csatlakozók
    - kikapcsolható Windows gombok, valamint hangerő szabályzó
    - extra tartós, 50 millió leütést eltűrő billentyűk
    - 6 darab programozható kiegészítő gomb

    Az imént felsoroltak valamelyest alapfelszereltségnek tekinthetőek egy játékra kifejlesztett klaviatúrán, de melyek is azok a pluszok, amelyek kiemelik a MECH4-et a hasonló kaliberű, hasonló célközönségnek szánt Roccat, Razer, Logitech termékei közül:

    Folytatás...

    Madn!ght 12 éve 7

  • Memoir

    Ma 8 éve hogy regisztráltam a Prohardver! fórumon.

    Visszatekintve nem is tűnik olyan hosszú időnek az elmúlt pár év. A regisztrálás időpontja nem él különösebben élénken az emlékezetemben. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy látogatóként már korábban is megfordultam itt.

    A hardverek vásárlása előtt azóta is mindig beleolvasok a vonatkozó topikokba, adott esetben tanácsot is kérek döntésemhez. (ez a rangomon is meglátszik ;]) Az aktuális számítógépem alkatrészeit túlnyomóan itt szerzem be és adom tovább.

    Emlékeim szerint akkoriban valami hasonló konfigom volt:

    - Abit NF7 lap
    - AMD XP 2500+@3200+ proci
    - 2x512MB DDR RAM
    - 160 GB HDD
    - Geforce Ti4200 VGA
    - 17" CRT monitor
    - 512 kbps net kapcsolat

    A szabadidőm jelentős hányadát a Quake 3-mal ütöttem el. Egyszerűen nem bírtam megunni.

    De mi is változott azóta?

    Folytatás...

    Madn!ght 12 éve 3

  • Hurrá, költözünk! Avagy számítógépház vásárlásom története

    ELŐSZÓ

    Öt évig használni egy számítástechnikai eszközt – a jelenlegi fejlődés mellett – úgy gondolom nem kis dolog. Ezúton állítok emléket szeretett számítógépházam előtt, amelyben több konfigom lakott az elmúlt években. Egyben méltó utódját is be szeretném mutatni az általam támasztott elvárások tükrében.

    ELŐZMÉNYEK

    Idén július magasságában arra az elhatározásra jutottam, hogy lecserélem a meglévő, és jól szuperáló Gigabyte GTX 460 OC 1GB videokártyámat.

    A hardveraprót bújva úgy döntöttem, hogy maradok a jól bevált Fermi vonalon, és egy MSI GTX 480 Twin FrozR II. lesz a méltó utód. A 460 eladásával, mindössze 12.000 magyar forint ráfordításával sikerült megvalósítani a tranzakciót.

    Ezidőtájt már megközelítőleg 5 éve egy Thermaltake Soprano VB1000BWS tulajdonosa voltam, teljes megelégedéssel. A gépházban a gyári ventilátorok helyett 2 darab Coolink Swif2 120p teljesített szolgálatot, melyeket egy Gigabyte potméterrel 1000 rpm-re szabályoztam, így teljes csendben tették a dolgukat.

    Folytatás...

    Madn!ght 12 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.