Hirdetés

2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Laptop akkumulátor. Hogy szereti a használatot?

  Hallottam már ezer variációt amivel elősegíthető a laptop akkumulátorának az élettartama. Természetesen mindegyik eltérő.
  Gyakran mondják, hogy amikor asztalon használod, akkor feltöltve vegyed ki és pár hetente merítsd, töltsd és rakd el megint. De amikor benne van az aksi, akkor ne legyen a 230 bedugva neki. Kikapcsolt állapotban töltsd. Ha meríted, akkor sose teljesen.

  És még sorolhatnám a nagy megmondók elméleteit.

  Ti mit javasoltok?
  Van erre valami bevált módszer ami nem bonyolítja túl a dolgot. Véleményem szerint egy laptop és még sok egyéb műszaki cikk azért van, hogy én használjam. Ne pedig arra kelljen figyelnem, hogy mikor töltsem, mikor vegyem ki, meddig meríthetem még.

  macimeister 8 éve 29

 • Mi a véleményed a refurbished termékekről?

  Ti vásárolnátok ilyen termékeket?

  Aki nem tudná mit is jelent ez: Az újracsomagolt készülékek gyártó által leértékelt (márkavédelmi szempontból) készülékek melyek újra kereskedelembe lettek helyezve. Mik ezek a márkavédelmi szempontok? Általában szállítás közbeni doboz sérülések, kiállított darabok, vagy meghibásodás esetén javított (szerviz visszavett) készülék. A gyártó a maga garanciájáról lemondott, ezért a készülékekre kereskedői garancia vonatkozik.

  Tegyük fel van egy laptop aminek a bolti ára 150 ezer, de felkínálják neked 120 ért csak mert refurbished.
  Tehát volt már kibontva, összetapogatva, pár karcolás, az aksit is használták benne, vinyó is pörgött már, DE cserébe olcsóbb és meg kapod rá garanciát is.

  De nem csak laptopokra lehet igaz ez a példa. Alaplap? Nincs meg a doboza és volt már gépben. Lehet, hogy rossz is volt, de a gyártó javította. Megkapod a hátfalat és a deszkát.

  Megvennéd? Nem? Miért nem? Mi lenne az amennyivel mindenképp olcsóbbnak kellene, hogy legyen?

  macimeister 8 éve 11

 • Dell garancia: aksi tartó pöcök.

  Történt, hogy a tulaj n5010 es gépéről lesett az aksit tartó kis csúszka. Az alkatrész persze nem lett meg, de garancia szempontjából mindenképp érdekes lehet, hogy vajon letörték, vagy tényleg szétesett. A szokásos support megkeresés után a hibát lejelentve majd egy hétvége lezajlása után a mai nap közepén érkezett a laptop egész alsó burkolata.

  [link] Ő esett le
  [link] Ez pedig a pótalkatrész.

  Egyéb kérdés? :)

  macimeister 9 éve 3

 • Dell Garancia 3

  A laptoptöltő fejénél a törésgátló sajnos elrepedt. Nem egy egyszerű törésgátlóról van szó, mivel közvetlenül mellé van téve egy kis led ami körbe világít, ha áram alatt van a töltő KÉP.

  Tegnap supportnak telefon.
  Kértek egy képes is a hibáról.
  Pár perc múlva jött az e-mail, hogy megrendelve a töltő
  5 perccel ezelőtt jött a futár, kezében a töltővel.

  Folyamatban van még egy garancia, kicsit nagyobb terjedelmű, de írni fogok arról is.

  macimeister 9 éve 4

 • Ismét dell garancia.

  Legutóbb a monitorom miatt volt szükség garanciás ügyintézésre [link]. Most egy ismerős laptopjáról van szó amiben tönkrement az optika. A tipikus hol olvas hol nem, de inkább nem olvas jelenség. Dellnek telefon, hogy ilyenkor mi a helyzet. Gép aljáról adatok bediktálása, cím megadás. Ma pedig lehetett is átvenni a vadonatúj optikát. A telefon tegnap délután volt. :)) Nincs itt szórakozás. És még az optika végén lévő kis pöcök is rajta van. Tudod amit lecsavarozol, hogy ne essen ki. Biztos tudtak volna szívózni, hogy jól vidd be valahova akik majd megoldják, vagy majd ők küldenek egy megváltót aki párnap és visszatér, de nem.

  Kimaradt: Hollandiába adták fel. Úgy másnap. Nem ám magyarkirályiposta harmadnapra.

  macimeister 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.