Hirdetés

2021. április 22., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nem kapcsol be a gép!

  Ha valaki kimondja neked a címben szereplő mondatot, akkor neked milyen kép ugrik be elsőnek?
  Megfigyeltem, hogy egészen eltérő helyzetekre mondják az emberek, hogy Nem kapcsol be a gép!!
  Nekem ilyenkor az lebeg a szemem előtt, hogy a gomb megnyomására nem reagál semmit.

  Sokaknak a postig való eljutás, de nem bootolás
  Bootolás, de újraindulás
  Bebootolás, de nem tudja az jelszót :)
  Ésatöbbi

  Nálad mit jelent a bekapcsol a gép fogalma?

  macimeister 9 éve 10

 • A laptop sose növi ki a gyerekbetegségét?

  Nem tudom megérteni a ma piacon levő laptop/notebook/netbook gyártók felfogását. Igazán örvendetes, hogy egyre szebb, jobb, erősebb, strapább gépeket adnak ki, de mindegyiknek van egy hatalmas gyerekbetegsége. Nem másra gondolok itt mint a tápcsatlakozóra. Számomra a legnagyobb visszafogó erő, hogy laptopra váltsak az a fejemben motoszkáló gondolat, hogy bármennyire is vigyázok, egyszer megadja magát.

  Tegye fel a kezét aki még nem látott tápcsatlakozó hibával szenvedő laptopot!
  Akik még nem láttak ilyen hibát azoknak segítek egy kicsit.

  Gondolom az természetes mindenki számára, hogy az elektronikus készülékek elektromos áram segítségével üzemelnek. Az elektorom áram eszközbe juttatását általában egy töltő segítségével oldja meg a gyártó. Ezeknek a töltőknek van egy valamilyen kialakítású feje amit a gépbe dugva létrejön a kontakt és elkezdi tölteni. Viszont a töltő gyakori ki be húzgálása, rángatása, véletlen kábellel együtt történő felállás következményében eljön a pont mikor nemet mond az eszköz és törés, szakadás lesz a végeredmény. Természetesen ez a folyamat odafigyeléssel kitolható.

  Folytatás...

  macimeister 9 éve 17

 • Gainward 8800GTS. Sütés, főzés, hűtés majd megint sütés.

  Történt már veletek olyan, hogy egy tesztet olvasva motoszkált bennetek az irigység, hogy a 2 napja megjelent űbermenő és űberdrága cuccot egy "lelkes" felhasználó már harmadnapra rommá hajtott, rekordokat ért el vele és mellesleg kettőt haza is vágott. Bennem legalábbis szokott ilyen formájú irigység motoszkálni.

  Még valamikor tavaly hozzám került egy Gainward által gyártott 8800GTS kártya. Mint az ebben a szériában megszokott, ez a kártya is csíkozni kezdett. Azóta csak dekkolt félretéve és mint Woody sírt a doboz mélyén mert a szeretett felhasználójának másik kedvence támadt.

  A minap viszont ismét elő vettem, hogy most adok neki egy kis meleget.

  Gondolom mindenki olvasott már süsd meg a kártyád féle cikkeket. A procedúra nálam se történt másképp. Lecsupaszítottam róla minden mozdíthatót, letörölgettem, végeit papírtörlővel, majd alufóliával fedtem. A megszokott receptet alkalmazva 190 fokra melegített sütőbe kis alufólia golyókra helyezve 6 percig pirítottam. Kikaptam vártam vele amíg kihűl és próba.

  Folytatás...

  macimeister 9 éve 17

 • Kicsit benéztem: Február 29

  Jelenleg egy gépet nyektetek és bios reset után csúnyán benéztem a dátumot amikor a biost állítgattam. :)
  Reset után a gép 2005 re dátumozta magát én meg ugye megyek sorba, hogy 02/29/2012. A 29-cet viszont az istenért se vette. Aztán beugrott, hogy arcpálma van :)

  macimeister 9 éve 7

 • modface :-D

  macimeister 9 éve 0

 • IBM ThinkPad 600. Örökre az ellenségem marad?

  Egy ideje lábatlankodik már körülöttem a fent említett model. Elég gyakran gondolok rá, hogy kezdeni kellene vele valamit, de eddig mindig feladtam a próbálkozást. A gépről tudni kell, hogy olyan 14 éves példány, de még működik! Máramennyire...

  A gép korát tekintve rendben van. Kijelzőjén pici pixelhiba, néhány kisebb karc elszórtan, optika olvas, gombok és pöcökegér rendben, ventilátor még mindig halk, zsanér kicsit laza, de tart. Az egyetlen baja, hogy valamiért nem kezeli rendesen a merevlemezt. A mai napom erre ment rá.

  Reggel előkaptam a gépet, hogy ismét leálljak vele szkanderozni.

  A gép bekapcsolása majd egy jó adag hibakód megfejtése után stabilnak lehetett mondani. Postig, biosig, odd botig eljutott mindig.

  Gondoltam teszek rá egy ubit és élvezem az életet. Hamar rá kellett jönnöm, hogy még az ubuntu is nagy falat a gépnek. Legalább félóra volt mire eljutottam a telepítésig. Mikor a merevlemez formázása következett néztem egy nagyot, mivel a 20 gigás hdd re azt mondta 150. Formázni persze nem engedte. Mondom, akkor windows. Méretet szintén rosszul látta és egy formázatlan partíciót írt, de sajnos most se ment a telepítés.
  Nézegettem a biosban mindenfelé, de nem találtam a bios frissítésen kívül semmi értelmes magyarázatot.

  Folytatás...

  macimeister 9 éve 24

 • Win98 és ME telepítés.

  El kell ismernem, hogy én elég erősen XP korszakon nevelkedtem. Pontosabban, akkor jutott el tudatomig, hogy mi a számítógép, illetve saját gépem is akkor lett. Természetesen azért előtte az iskolapadban és pár kománál láttam régebbi verziót is. Emlékszek is rá, hogy mennyi nem szerettem mikor számtech óra végén ott vártál, hogy írja már ki a megszokott "Most már kikapcsolhatja a számítógépet" dumát. Persze ilyenkor már kicsöngettek és az volt a legnagyobb bajod, hogy a gép nemereszt.

  Telepíteni viszont bevallom derekasan még sose telepítettem egyiket se. Nemrég viszont eljött az idő és kaptam egy feladatot, hogy keressek win98 alá egy usb floppy meghajtónak drivert. Örömmel vettem a feladatot és neki is álltam "keresni" a telepítő lemezt.

  A két oprendszer telepítésben sok eltérés nincs. A maiakhoz viszonyítva viszont már akad. A marketing dumák olyanok mint a nagyi lekvárja, 100 év után is aktuálisak. Próbálják veled elhitetni, hogy te most a számodra elérhető maximális luxust telepíted és nyugodtan dőlj hátra, géped mindent megcsinál.

  Nem látom szükségét a nagy képes prezentációnak. Bejegyzésem végén ott lesz mindkét telepítő valamennyi fontos lépése. Egy dolgot azonban szeretnék kiemelni.

  Folytatás...

  macimeister 9 éve 0

 • Webáruház

  Tanácsotokat szeretném kikérni hazánkban munkálkodó webáruház készítő cégekről.

  Volt már dolgokot valamelyikkel? Melyiket érdemes választani és miért?

  Webáruház nyitását tervezem. Elkezdtem keresgélni a "cégek" között, de eléggé vegyes a felhozatal. Annyit tudok, hogy olyan nem érdekel aki joomát meg egy nyílt motorokat mókol 100 ezer kezdő összegtő. Viszont kezdésnek vajon érdemes egy ilyennel indítani mint inkább belefeccölni durva lóvékat aztán mégse jön össze a biznisz?
  Régebben néztem már párat és elég jó dolgokat lehet kihozni ingyen is.
  Prestashop tetszik még mindig. Magento kicsit bonyi egy pár száz tételes boltnak. A többi meg annyira nem jön be. Pedig joomla+virtuemartot sokan használnak, de mégse.
  Szóval ez itt a kérdés. Ingyenesen indítani, vagy valakivel csináltatni egyet, de kivel?

  Hamár shop. Domént meg tárhelyet is kitől? Akiknek van is valami háttere nem garázsból fut a szerver

  macimeister 9 éve 26

 • Radar (Rémi Gaillard)

  macimeister 9 éve 16

 • Neked hány csík alatt bootol?

  XP esetén számomra még mindig szokásban van az elhaladó csíkok számolása. Ez egy mérce amivel meg lehet ítélni, hogy az adott gép normálisan üzemel-e.

  Viszont 500MHz-től és 320 ramtól szerintem egy szép teljesítmény.
  Videó ha érdekjel. Intel Pentium III 501MHz 320 MB Ram

  Meg egy kis történelem óra: Pentium III

  macimeister 9 éve 11

 • Csak nekem folyik a nyálam? :)

  A kép kattintható ám!

  macimeister 9 éve 12

 • CPU coolerbe zárt gép

  Zizát nézegetve találtam rá erre a linkre. Érdekes, hogy egy CPU collerbe van a gép :D Google translate linket adok, így érthető a szöveg az orosszal ellentétben. [link]

  macimeister 9 éve 6

 • A gyerekkor

  macimeister 9 éve 14

 • Android és alkalmazások Stílusai

  Miért jó az, hogy minden program teljesen egyedi skineket használ? De még a legáltalánosabb képnézegető is. Természetesen egy összetett, világmegváltó programnak elnézem. Múltkor meg is lepődtem, hogy az egyikbe a lehetőségek között ott volt a telefon alap kinézetének alkalmazása. Szépen bele is olvadt a környezetbe. Szerintem sokkal szebb és jobb összképet tudna egy telefon mutatni, ha a felhasználó által felpakolt programok is "gyárinak" hatnának. Vagy van ilyenre lehetőség? Egy alkalmazás ami az alkalmazás alkalmazásfelületét képes átalkalmazni, hogy alkalmazni tudjam az alkalmazni-valót? :))

  macimeister 9 éve 3

 • UnifiedRemote: ha messze az ágy széle

  Az Unified Remote használta mellett csak arra kell ügyelni, hogy a telefonunk karnyújtásnyira legyen.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 9 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.