Hirdetés

2021. április 15., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • XP lanka a valóságban

  "A világ megkérdőjelezhetetlenül leghíresebb háttere az Windows XP lankása. A természeténél fogva nyugtató kék és zöld mező talán minden idők legnézettebb képe, elég rákeresni a Google-ban a Bliss (boldogság) szóra és meglátjuk, pontosan miről is van szó. De hol és mikor készült a kép? Hogy néz ki manapság?"

  A teljes cikk elolvasható Webragacson

  macimeister 10 éve 4

 • SAL hangdoboz

  Ez így megfelelne nekem itthoni felhasználásra, saját és szomszédok legnagyobb örömére? Nézegettem somogyi hangfalépítő katalógust és nem nyernék sokat, ha magam raknám össze és szerintem a minőség se lenne megfelelő. Más egyéb alternatíva?

  macimeister 10 éve 6

 • Snufi- Hipp-Hopp Party

  Nem kicsit addiktív!

  macimeister 10 éve 3

 • DealExtreme

  Sziasztok!
  Mit gondoltok a DealExtreme.com oldalról? Azzal tisztába vagyok, hogy a cuccok nagy része gagyi koppintás meg sokat nem kell tőlük várni. Most viszont leginkább a szállítás érdekelne. Valóban teljesen ingyenesen szállítanak és csak azt az összeget kell kipengetnem amit ír az oldalon árat? Rendeltetek már tőlük? Milyen jó/rossz tapasztalataitok van?

  macimeister 10 éve 39

 • Olcsó adatbiztonság?

  Mostanság elég sokat gondolkodok egy olcsó, de mégis elfogadható rendszer felépítésén amivel elég korrekt adatbiztonságot lehet elérni. Az ötlet onnan indult, hogy tapasztalataim szerint a legtöbb cég nem fordít kellő figyelmet adataik biztonságára. Majd amikor a merevlemezük váratlanul bemondja az unalmast néznek bután az elvesztett adatok miatt. Természetesen az adatok visszaszerezhetőek bizonyos eljárások során, de ezeknek a szolgáltatásoknak az árai elég széles skálán mozognak. A legjobb megoldásnak egy külön NAS server bizonyulna, de hamar be kell vallanunk, hogy amíg nem történik baj a legtöbb ember fülének bántó hallani az ilyenek árairól. Én viszont ragaszkodok a NAS kifejezéshez, csak a server helyett adaptert fogok mondani. Az imént keresgélve találtam rá egy az Addonics által gyártott NAS adaptere. A lényeg annyi, hogy egy kis energiafelvételű, hálózatba köthető és bárhonnan elérhető adapterről van szó ami rendelkezik egy olvasható USB és egy írható/olvasható USB portal. Oldaluk szerint 65 zöldért vihető. Ehhez még hozzácsapunk egy külső házas kb 500GB méretű merevlemezt és készen is vagyunk. Cirka 20, de maximum 30 ezresért pedig senki nem rak össze komplett nas servert ami keveset is fogyaszt. Adatátviteli sebességekről most ne beszéljünk. A legtöbb cég kis fájlokkal dolgozik viszont annál kényesebb az elvesztésük.

  Folytatás...

  macimeister 10 éve 4

 • Keresd a hibát!

  macimeister 10 éve 9

 • Megéri külföldről vásárolni?

  Már régóta szemezek a külföldről való vásárlás gondolatával, de eddig még sose mertem belevágni. Elsősorban nem az aggaszt, hogy átvernek. Ha átverést szeretnék ahhoz nem kell túl messzire mennem. :) Nagy érdeklődéssel várom azon emberek kommentjét akik már vásároltak külföldről és/vagy rendszeresen más országokból szerzik be a dolgokat. Mire érdemes figyelni? Esetleges garanciás problémákat miként lehet intézni?

  Hozzászólásokban említett oldalak:
  Focalprice
  Geizhals
  zavvi.com
  DealExtreme
  Amazon UK
  Ebay UK

  macimeister 10 éve 32

 • Miért spórol az amd a hűtővel?

  Sose láttam értelmét, hogy az amd még a mai teljesítmények mellett is röhejes cpu coolert ad a processzorai mellé.

  Ilyen kis ostoba 8 centis ventilátortól várják el, hogy terhelés alatt is el tudja látni a feladatát anélkül, hogy visítana a fordulattól? Kicsit kapott el a nevetés amikor megláttam, hogy 54 fokot Aida szerint 6 ezres rpm segítségével képes produkálni. Ráadásként a foglalat is megérne egy misét. Főleg amikor a cooler rántja magával az egész processzort a tüskékkel együtt.

  macimeister 10 éve 40

 • Intel processzor ranglista.

  Napjainkban a gyártók nagy előszeretettel használják taktikaként az emberek elvakítását. Gondolom mindenki került már olyan helyzetbe, hogy amikor vásárolni szeretett volna magának, de a keresgélés során az őrület határán járt a sok marketingdumától és szó nem volt arról ami valóban érdekli. Ez a helyzet akár egy gyártó esetén is kialakulhat. Jelen esetben az intel processzorairól adok nektek egy listát, hogy a gyártó az amúgy nagy listájáról milyen ranksorban sorakoztatja fel termékeit. Az egyik képen az asztali procik fognak látszódni, míg a másikon a notebookokba szántak. Reménykedek benne, hogy segítségetekre lehetek a választásban. Természetesen vegyétek figyelembe, hogy nem mindig a lista tetején található lesz a best buy :)

  Asztali gépekbe szánt processzorok
  Notebook processzorok

  macimeister 10 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.