2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Covid után a kellemesen hűs nyárban (Norvégia)

    2020-as pofon után végre az, akkor parkolópályára helyezett kis nyaralást megtehettük. Igaz nem úgy, ahogy akkor elterveztük, de szerintem jól döntöttünk. Nyáron irány a Skandináv-félsziget. Bíztunk benne, hogy nem lesz cudar hideg még és nem ázunk meg (nagyon). Egy kis spoiler, számítottunk esőre, de az egy hét alatt egy csepp sem esett. Nagyon nagy szerencsénk volt. De mivel már szeptemberben mentünk, így a vízhozamok nem voltak olyan impresszívek.

    Hajós kirándulással utaztunk, aminek része, hogy több pontját is érintjük és közben nem kell a szállás és ellátás miatt aggódnunk. Az utunk során 4 megállónk volt. Előre is elnézést, ha nem tökéletes norvégsággal írom le a pontos neveket. (Lusta vagyok megkeresni a speciális karaktereket.)

    Stavanger

    Igazából ez a megállóhely csak a kikötő miatt volt opció. Preikestolen, azaz a Prédikálószék volt a cél. Nem volt közel a településhez, de az idegenvezetésnek hála, amit egy Miquel nevű fiútól kaptunk, sok érdekességet tartalmazott. A buszvezető pedig viccesen megjegyezte, hogy ő nem is buszvezető. Megnyugtató volt persze.

    Folytatás...

    Louro 2 éve 1

  • Helsinki és Tallinn avagy egy kis elmaradás mennyire békés tud lenni

    E kis kaland ott kezdődik, hogy nem tudatos tervezés okán esett a választás januárra, hogy meglátogassuk északi nyelvrokonainkat. Részletekbe nem mennék. A lényeg, hogy voltunk, tapasztalatunk és most megosztom a tapasztalatokat :)

    Előre leszögezném, hogy valószínűleg a helyiek szokásai jobban felkeltették a figyelmem, mint az építészeti múltjuk.

    HELSINKI

    Az emberek

    Finnekre elég jellemző az, hogy eléggé antiszociális népség. Számtalan viccesnek tűnő kép igazolja ezt.
    Íme egy.

    Még véletlenül se kelljen szóba elegyedni, ne kelljen érintkezni másokkal.

    Ezt mi is tapasztaltuk. Közértben, utcán ha véletlenül vagy akár tudatosan valaki nekünk jött, nem kért elnézést. Ez elsőre furcsának tűnhet, de jobban belegondolva felesleges udvariaskodásnak valós haszna nincs. Attól, hogy valaki azt mondja, hogy "Bocs", attól még nem teszi meg-nem-történtté. Vagy a boltban, ha valaki mereng a polcok előtt vagy a telefonját nyomkodja, nem lehelet finoman, hanem jelezvén, hogy haladjunk, simán arrább tolhatnak.

    Folytatás...

    Louro 7 éve 2

  • Azori-szigetek egy csipetnyi Lisszabonnal

    Ha egy elvarázsolt helyre, egy kis nyugalomra vágysz, távol a nyüzsgéstől, akkor ne tétovázz, életre szóló kaland lesz!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 8 éve 12

  • Azori-szigetek egy csipetnyi Lisszabonnal

    [PAGE:1]Lisszabon - látnivalók röviden[/PAGE]

    Kezdjük hát el a kis utunk, ami a hatalmas történelmi múlttal rendelkező fővárosba vezetett. A régi idők nagy felfedezőiről, hírességeiről rengeteg szobor található a városban.

    LÁTNIVALÓKRÓL

    Akik szeretik a történelmet, a hatalmas templomokat, és a kicsit avítt városképet, azoknak ideális választás lehet a portugál főváros.
    Falfirka szerelmeseinek is megfelelő választás lehet.

    A város lakói nem sokban különböznek kis hazánk szülötteitől. Talán kicsit (vagy inkább sokkal) nyugodtabbak. A gyalogosnak mindig elsőbbsége van. (Kivéve lámpánál.) A sok macskaköves út, a szűk utcák, a folyóparti sétány olyan világba repít, ami garantáltan kizökkent a mindennapi mókuskerékből.

    Folytatás...

    Louro 8 éve 4

  • Egy máltai augusztus, avagy a macskaparadicsom

    A Budapestnél is kisebb méretű Málta Európa egy sajnálatos módon nem emlegetett gyöngyszeme.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 38

  • Női vezetők

    Elég régóta megfogalmazódott bennem eme post megírása és tegnappal került pont az i-re, hogy megírjam.

    Először leszögezném, hogy ez nem minden női vezetőre vonatkozik, mert szerencsére láttam ellenpéldát, de sajnos több olyat láttam, amiről szólni fog az írás.

    Hol is kezdjem. Nlcafé, divatlapok oldalai, rózsaszín pamacsos tollak, rózsaszín post-it, nyávogás, flörtölés,... Áh, inkább kezdem az elejétől.

    Amikor a jelenlegi cégemhez kerültem szinte minden barátom irigyelt, hogy de jó lesz nekem, hogy a női szakasz létszáma legalább 5x-öse a férfiének. Bevallom én is örültem, hogy a dekoratív nemmel együtt dolgozhatok. Elég hamar tudatosult bennem, hogy igaz az a mondás, hogy nem minden arany, ami fénylik. Kezdődtek ott a dolgok, hogy szeretők. Az összes szerető legutolsó négyzetcentije ki volt tárgyalva és volt, hogy még a telefonszámot is átadták egymásnak. Aztán munka közbeni pedikür, manikür, szemöldökszedés, szőrszáltalanítás karon, lábon. Rendben, hogy tenni kell a szépségükért, de nem hinném, hogy munkahelyen kellene. Igaz itt még nem igazán csak a vezetőségről van szó, de a vezetőnk, aki történetesen nő volt, szó nélkül hagyta ezeket a dolgokat, mert ő eközben az aktuális online katalógusokat bújta eszeveszetten és ha odamentem, hogy segítséget kérjek, odaküldött egy másik férfikollégához.

    Folytatás...

    Louro 14 éve 4

  • Nők és a pletyka

    Na a mai nap eredménye (sorry, ezt nem hagyhatom ki) egy újabb blogbejegyzésre kényszerített, de nem akartam ,hogy ilyen sűrűn következzenek, mert aztán ezt fogom magamtól elvárni :DDD

    Ma a főnőkasszony mellett ültem és hát dolgozgattunk, de aztán elkezdtünk beszélgetni a párkapcsolatokról és az azzal járó dolgokról. (Sorry, csak nevetek, visszaemlékezve a pillanatokra.) Én bár nem vagyok egy nőkről bugyilecsusszantó hangú férfi, de azért nem is vagyok egy herélt egyed. Olyan kis brummogós a hangom, ezért se nagyon tudtam súgni az iskolákban. Tudom, ez olyan, mint egy pszichológiai önvallás, de kell a sztorihoz. Nagyba beszélgetünk az álláspontjainkról. Főnőkasszony olyan halkan, hogy fülem hegyezni kellett, én meg hát magamhoz mértem halkan, hogy a brummogásban még emberi szavak legyenek kivehetőek és ne pedig egy fura, mélyről jövő brumm-brumm legyen. El is beszélgettünk így, de aztán mikor kezdtünk már komolyabb témákat feszegetni, láttam, hogy valami nem tiszta ott a szomszédban, erre, a főnőkasszony nem felpattant és hozzámvágta, hogy velem nem lehet úgy beszélgetni, hogy más ne hallja? Én erre csak ennyit mondtam, hogy aki hallgatózik, az úgyis meghallja, aki meg nem, az meg úgyis zenét hallgat :DDD Na erre picit felszökhetett a vérnyomása, mert feje kezdett alkoholistákat megszégyenítő vörösre váltani. Majd leült és a témának ott végeszakadt.

    Folytatás...

    Louro 14 éve 2

  • Nőkkel összezárva

    Na hát igaz, hogy decemberre áthelyzetek, de mondanom se kell, még mindig nőerőfölény van. De ez nem azt jelenti, hogy nyernének is. Igaz odaát 20 nőre jutott 5 férfi, itt szerencsére 8 nőre 3 férfi. De nem is az arányok fontosak. Az eddigi tapasztalatok levonva,

    minél nagyobb a női horda, annál nagyobb a káosz a férfinép számára.

    De tényleg. Odaát is sok a nő. 20 nőnél már 3-4 klikk minimum van és egymást úgy szúrkálják, hogy csak na és a férfiaknak mindent elmondanak, a végén persze a bűvős "nem mond el senkinek se" mondattal. De itt, ahol kevés a nőstény, esküszöm élvezet dolgozni. Ott is van szép nő, itt is van. Ez se meghatározó. De tény ,hogy itt kevesebb a kavarás és egymás piszkálása.

    Konklúzió: Minél nagyobb a női szakasz, annál gyorsabban kell futni, különben vagy átműtettitek magatokat nőve vagy bekattantok.

    Tudom első kis naplómban azt írtam ,hogy soha többet, meg jaj, meg juj, de végülis most változott a helyzet és remélem sokakat segítek a jövőben elhelyezkedéssel kapcsolatban. Bár az igaz, hogy aki preferálja a futó kalandokat, az bátran menjen ilyen helyekre, de hosszú távon ő se fogja bírni a csili-vili napszemcsis, trenditáskás, turirucis szlenget. Fura, de kisebb rajban a nők se hülyék. Csak ha túl sokan vannak kis területen :)

    Folytatás...

    Louro 14 éve 6

  • Nőáradat

    Uh, na én is elkezdem az észosztást itt. Kismilliószor nekifutottam már a blogírásnak, de mindig abba is maradt :DDD De mivel gyakori PH-látogató lévén egy próbát megér.

    Na a cím. Hát lassan több, mint fél éve olyan munkahelyre kerültem, ahol kb. 20 nő jut 5 férfire. Oh, gondolják itt a sorstársak, hogy milyen jó nekem. Na persze. Csak azt hiszitek. Nem mindig jó az, ami annak látszik. Eleinte, amíg be nem szipolyoznak, addig jó, de aztán megtapasztaltam a negatívumokat. Napi 8,5 órában összevagyok zárva velük és hát....nem mondom, hogy rossz, csak hát sok(k).
    Kezdve ott, hogy 3-5 fős csoportokba rendeződnek a ragadozók. Egymást egymás háta mögött, mint állat szapulják, de egymás előtt a legtündibündibbek.
    Aztán ez a pletykaáradat, ami van benn....Eddig max reklámban láttam Hot, Best és egyéb kultúrmagazinok címlapjait. De most napi szinten tájékoztatva, hogy melyikben mi is van. Benkő kivel-mikor-mit akar tenni, Balázs Pali 1 centivel megrövidebbítette a haját, Kiszel Tündének hullik a szemöldöke avagy itt a világ vége és még sorolhatnám. Eddig, ha írott irodalomra fájt a fogam, inkább a regényeket, szakkönyveket részesítettem előnyben. De hát itt már az a vicc, hogy kezdek leépülni. Kétszer is volt a kezemben Maxima, mert a mellettem ülő kollegina kezében megláttam és a címlapon volt valami karrieres írás.

    Folytatás...

    Louro 14 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.