2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vitaminok, táplálékkiegészítők, ...-Van-e értelmük?

    Ma már nagyon sokan szednek ilyen-olyan pirulákat, sokaknál a napi rutin részévé is vált. Hazánkban a C-vitamin bevitel különösen népszerű, Szent-Györgyi Albert népszerűségének köszönhetően.
    Arra bezzeg kevesen gondolnak, milyen óriási mennyiség van egyes adagokban (akár több 1000 mg). És ez csak egy a sok közül; bevesszük ezeket, de egyáltalán nem biztos, hogy szükségünk van ezen anyagokra szokásos táplálkozásunk mellett.
    Vajon tényleg segítik az egészségünk megőrzését? Vagy csak a pénzt dobjuk ki, miközben egy jobb (netán hosszabb) életben reménykedünk?
    A következő cikkben összeszedték az elmúlt időszak során tisztázott, vagy korábban csak egyszerűen figyelmen kívül hagyott információkat, tényeket:
    Index-Szedjünk vagy ne szedjünk vitaminokat?

    lev258 5 éve 55

  • Gyógynövények, gyógyszerek és a lobbi (?)

    Az alábbi cikk apropóján nyitom ezt a bejegyzést: több nézőpontból is bemutatja a témát, annak pozitív és negatív oldalával együtt. Érdemes rászánni az időt és végigolvasni.
    Igazságot a füvesembernek!
    Magam is gyakran járok a Bükkben és hébe-hóba még követem is a helyi eseményeket. Néhány éve elég szomorú tapasztalat volt, hogy pl. a Gyógynövénynapok helyet adott az olyan áltudományos/átverős maszlagnak is, mint a biorezonanciás csodatevők, meg aurafotós/látó emberek. Szerencsére ez úgy tűnik, kezd eltűnni onnan és egy valóban hasznos, mindennapi egészséggel összekötött rendezvénnyé válni.
    Ez azért is lényeges, mert az odalátogatók így nagyobb eséllyel tájékozódhatnak a gyógynövények helyes és megfelelő felhasználásairól, valamint azok korlátairól, reális képet kapva. Ami sajnos az internet bugyraiban nem jellemző. Ott a sötétség (na meg az összeesküvések) az úr.

    lev258 6 éve 6

  • A tudomány helye, szerepe mai világunkban

    Az Indexen az utóbbi időben több, nívós cikk is megjelent a tudomány mai helyzetével, valamint a hétköznapi emberekkel való viszonyával kapcsolatban.
    A legújabb a Tudományos Akadémia elnökével, Lovász Lászlóval készített interjú, melyben fontos megállapítások, meglátások is szerepelnek.
    Eszmecserére buzdítok mindenkit a témában.
    A hozzászólás előtt javaslom, olvassátok el (a szorgalmasabbak a cikkben szereplő hivatkozásokat is átnézhetik).
    Amit az ember nem ért, attól fél

    lev258 6 éve 84

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.