2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Trónok harca, 6. évad!

    1. Rész:

    A vörös asszony (The Red Woman)

    Rendező: Jeremy Podeswa, Író: David Benioff és D. B. Weiss, Premier: 2016. április 25.

    A Fekete Várban Ser Davos megtalálja Havas Jon holttestét, amelyet a vár még hűséges szolgálóival együtt óvni kezd. Melisandre mindezalatt hitét veszti a Fény Urában. Eközben Deresnél Sansa Stark és Theon Greyjoy elmenekülnek Ramsey uralma alól, de a Bolton-katonák mégis rájuk bukkannak. Tarthi Brienne menti meg őket az újabb fogságba eséstől. Dorne-ban Ellaria meggyilkolja Doran herceget, miközben Jaime Lannister hazaérkezik Királyvárba lánya holttestével. Daenerys Targaryen a dothrakikat vezető Khal Moro fogságába esik. A Vörös Asszony felfedi valódi énjét.

    2. Rész:

    Otthon (Home)

    Rendező: Jeremy Podeswa, Író: Dave Hill, Premier: 2016. május 2

    Folytatás...

    LendvaiFeri1 8 éve 0

  • Trónok harca, 5. évad!

    1. Rész:

    Eljövendő háborúk / Az eljövendő háborúk (The Wars to Come)

    Rendező: Michael Slovis, Író: David Benioff és D. B. Weiss, Premier: 2015. április 13.

    Tywin temetésén Cersei nekitámad Jaime-nek, amiért engedte megszökni Tyriont. Lancel Lannister visszatér a városba, immár mint egy fanatikus hívő, aki a „verebek” közé tartozik. Varys rábeszéli Tyriont, hogy menjen Meerenbe és segítsen Daenerysnek. Meerenben a Hárpia Fiai követnek el orgyilkosságokat az új renddel szembeni ellenérzéseik miatt, miközben Hizdahr zo Loraq sikertelenül próbálja elérni Daenerysnél, hogy az nyittassa újra a küzdővermeket. Kisujj nyugatra indul Sansával, célja azonban még ismeretlen. Stannis vadakat toboroz a hadseregébe Roose Bolton ellen. Havas Jon sikertelenül próbálja meggyőzni Mance Raydert, hogy hajtson térdet Stannis előtt, mire válaszul a király megégetteti. Miközben a máglyán ég, Jon kegyelemből átlövi a szívét egy nyílvesszővel.

    2. Rész:

    A Fekete és a Fehér Háza (The House of Black and White)

    Rendező: Michael Slovis, Író: David Benioff és D. B. Weiss, Premier: 2015. április 20.

    Folytatás...

    LendvaiFeri1 8 éve 0

  • Trónok harca, 4. évad!

    1. Rész:

    Két kard (Two Swords)

    Rendező: D. B. Weiss, Író: David Benioff és D. B. Weiss, Premier: 2014. április 7.

    Tywin Lannister parancsára újrakovácsolják a Starkok kardját, Jeget két új karddá. Egyiket fiának, Jaime-nek adja, aki sikertelenül próbál újra beilleszkedni régi életébe kardforgató keze elvesztése után. A dorne-i Doran Martell herceg öccse, Oberyn herceg Királyvárba érkezik Homok Ellaria nevű szeretőjével, hogy részt vegyenek a királyi esküvőn. A herceget, akinek célja, hogy megbosszulja nővére, Elia megerőszakolását és halálát a Lannistereken, Tyrion fogadja. Miközben északon Óriásvész Tormund vadakból álló csapata kiegészül Styrrel és a kannibál thennekkel, Havas Jon a Fekete Várban bevallja, miket tett, míg a vadakkal élt. Daenerys Targeryen Meereen felé vezeti seregét a Keskeny-tenger túloldalán, amely az utolsó rabszolgaváros. Arya a Vérebbel a Folyóvidéken visszaszerzi kardját, a Tűt Pollivertől, majd bosszúból ugyanúgy öli meg, ahogy a férfi ölte meg Lommyt.

    2. Rész:

    Az oroszlán és a rózsa (The Lion and the Rose)

    Rendező: Alex Graves, Író: George R. R. Martin, Premier: 2014. április 14.

    Folytatás...

    LendvaiFeri1 8 éve 0

  • Trónok harca, 3. évad!

    1. Rész:

    Valar Dohaeris

    Rendező: Daniel Minahan, Író: David Benioff és D. B. Weiss, Premier: 2013. április 1.

    Az Éjjeli Őrség testvéreinek egy csoportja – köztük Samwell Tarly és Mormont parancsnok – túlélik a támadást az Ökölnél, és a Fal felé veszik az irányt, hogy figyelmeztessék a Hét Királyságot a Mások visszatértéről. Havas Jont a Falon Túli Király, Mance Rayder elé viszik, ahol a vadak közé áll. A kegyvesztett Tyrion sikertelenül próbálja kiharcolni jussát apjától, a király új Segítőjétől. Margaery Tyrell jótékonykodásba kezd, Királyvár árváit segíti, ami sem Joffrey, sem Cersei tetszését nem nyeri el. Salladhor Saan a feketevízi csata után megmenti Ser Davost, és Sárkánykőre viszi. Davos ott rájön, hogy Melisandre teljesen megmérgezte Stannis elméjét. Miután megpróbálja megölni a nőt, börtönbe kerül. A Keskeny-tengeren túl Daenerys Astaporba érkezik, hogy hadsereget vásároljon magának brutálisan kiképzett rabszolgákból, a Makulátlanokból. Ser Barristan Selmy, aki a szolgálatába akar állni, megmenti a qarthi boszorkánymesterek merényletétől.

    2. Rész:

    Sötét szárnyak, sötét szavak (Dark Wings, Dark Words)

    Folytatás...

    LendvaiFeri1 8 éve 0

  • Trónok harca, 2. évad!

    1. Rész:

    Észak nem felejt / Az Észak emlékszik (The North Remembers)

    Rendező: Alan Taylor, Író: David Benioff és D. B. Weiss, Premier: 2012. április 2.

    Cersei kellemetlenségére Tyrion megérkezik Királyvárba, hogy felvegye feladatait, mint a Segítő megbízottja. Sárkánykőn Stannis Baratheon szövetséget köt egy új istenség papnőjével, Mellisandrével és kinyilvánítja a Vastrónra vonatkozó követeléseit Joffrey vérfertőző származását világgá kürtölve. Mikor ennek híre a fővárosba jut, az Aranyköpönyegesek (a Városi Őrség) lemészárolják Robert fattyait. Három győzelem után Robb Stark az Észak függetlenségéért cserébe békét ajánl a Lannistereknek, miközben Theont Balon Greyjoyhoz, Catelynt Renly Baratheonhoz küldi segítségért. A Falon túl az Éjjeli Őrség emberei egy Craster nevű vadnál és feleség-lányainál szállnak meg. Essosban Daenerys emberei a Vörös Pusztaságban szomjaznak, a khaleesi lovasokat küld szét, a segítség reményében.

    2. Rész:

    Az éjszaka földje / Az éjszaka földjén (The Night Lands)

    Rendező: Alan Taylor, Író: David Benioff és D. B. Weiss, Premier: 2012. április 9.

    Folytatás...

    LendvaiFeri1 8 éve 7

  • Trónok harca, 1. évad!

    1. Rész:

    Közeleg a tél (Winter Is Coming)

    Rendező: Tim Van Patten, Író: David Benioff és D. B. Weiss, Premier: 2011. április 18.

    Robert Baratheon (Westeros Hét Királyságának királya) és királynéja, Cersei Lannister északra utaznak, hogy találkozzanak a király régi barátjával, Eddard „Ned” Starkkal, a fagyos Deres urával, hogy felajánlják neki a Király Segítőjének (legfőbb tanácsadó) pozícióját, amit az nem utasíthat vissza. A Keskeny-tengeren túl, Essosban a száműzetésben élő Viserys Targaryen herceg új szövetséget köt a Vastrón visszaszerzésére: húgát, Daeneryst feleségül adja a nomád dothraki hadúrhoz, Khal Drogóhoz Drogo seregéért cserébe. Deresben Ned felesége, Catelyn arról értesül, hogy lehet, a királyné családja gyilkolta meg az előző Segítőt, miközben tízéves fiuk, Bran meglátja az ikertestvérével Jaime-mel szeretkező királynét, akit ezért Jaime kilök egy ablakon.

    2. Rész:

    A Királyi út / Királyi út (The Kingsroad)

    Rendező: Tim Van Patten, Író: David Benioff és D. B. Weiss, Premier: 2011. április 25.

    Folytatás...

    LendvaiFeri1 8 éve 0

  • FIFA 17 - ilyenek lesznek a Juventus játékosai

    Az EA hivatalos partnerségre lépett a Juventusszal, minek köszönhetően a csapat focistái rendkívül élethűen néznek majd ki a FIFA 17-ben.

    FIFA 17 - ilyenek lesznek a Juventus játékosai!

    LendvaiFeri1 8 éve 4

  • Megérkezett a Trónok harca 6. évadának második előzetese!!!

    Az HBO nagyon sokáig húzta a rajongók idegeit, majd március 8-án végre megjelent a Trónok harca 6. évados első trailer, melyet 26 millióan néztek meg azóta. Két és fél hét után, egy órája megérkezett a folytatás második előzetese is, mindenképpen érdemes megnézni!

    VIDEÓ!

    FORRÁS.

    LendvaiFeri1 8 éve 0

  • Trónok harca – Kit Harington kikotyogta, mi lesz Havas Jon sorsa! Spoiler!

    Nagyon hamar megtanultuk, hogy George R.R. Martin Tűz és Jég dala regényciklusában és az azt feldolgozó Trónok harca sorozatban senki sincs biztonságban, senki! A karakterek úgy hullanak, mint a legyek, még azoknak a figuráknak sincs kegyelem, akik sokáig a történet főszereplőinek tűntek. Pont ez (is) adja meg a sorozat különlegességét, hogy bármikor képes meglepni a nézőket.

    FIGYELEM!!! HATALMAS ŰBER-GIGA-MEGA SPOILER!!!!! CSAK A SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE OLVASS TOVÁBB!!!

    Évadról évadra egyre kevesebben vannak azok a karakterek, akiket a sorozat elrajtolása óta fő(bb)szereplőnek tekinthetünk. Az egyik közülük Havas Jon, sokak igazi nagy kedvence, a hányatott sorsó fattyú, aki a Trónok harca ötödik szezonjára a Fal, azaz az Éjjeli Őrség parancsnokává nőtte ki magát. De vajon mi lesz az ő sorsa? A figurát megformáló Kit Harington a legutóbbi interjújában elárulta!

    UTOLSÓ FIGYELMEZTETÉS! SPOILER KÖVETKEZIK!!! MÉG VISSZAFORDULHATSZ!

    Mindazok, akik elolvasták George R.R. Martin eddigi könyveit, vagy végig nézték az HBO sorozatának eddigi évadait, tudják, hogy Jon-t utoljára épp elvérezni láttuk, miután az őt eláruló Varjak agyonszurkálták. A rajongók egy része szerint, ezzel véget is ért Havas történetszála, mások még bizakodnak, hogy talán még van remény az északi fattyú megmentésére, s sokan egyenesen biztosak benne, hogy Jon nem hal meg, vagy ha meg is hal, bizony visszatér a halálból!

    Folytatás...

    LendvaiFeri1 8 éve 5

  • A Trónok harca sorozat szerzője, George RR Martin a mai napon blogjában megerősítette...

    A Trónok harca sorozat szerzője, George RR Martin a mai napon blogjában megerősítette, hogy nem tudta tartani azt a határidőt, mely lehetővé tette volna, hogy a fantasy sorozat hatodik könyve még azelőtt megjelenjen, hogy a következő TV sorozat elkezdődjön.

    A december 31-ei határidő elmulasztása azt jelenti tehát, hogy az HBO által készített Trónok harca sorozat hatodik évada előbb kerül a képernyőkre, mint ahogy a forrásanyag megjelenne.

    Martin szoros együttműködésben dolgozott az HBO íróival és producereivel, hogy a filmsorozat minél inkább tükrözze a könyveket, de a filmsorozat új évada 2016-ban fog elindulni, Martin hatodik könyve, a The Winds of Winter azonban még nem lesz kész.

    Martin saját Not a Blog nevű blogján közölte a könyv írásával és a történet haladásával kapcsolatos híreket, melyeket így kommentált: “Nem fog nektek tetszeni!” A Trónok harca írója a következőket is hozzátette: “Hónapokig nem akartam annyira semmit, mint hogy azt tudjam mondani: elkészítettem és leadtam a The Winds of Wintert 2015 legutolsó napján, vagy még előtte. A könyv azonban nem készült el.”

    “Az sem valószínű, hogy holnap elkészül, vagy a jövő héten. Igen, még sok mindent kell megírni. Több száz oldalt. Több tucat fejezetet...Még mindig hónapokra vagyok...és az is csak akkor, ha az írás jól megy. (Néha jól megy, néha nem)” - tette hozzá az író.

    Folytatás...

    LendvaiFeri1 8 éve 9

  • FIFA 15 - Egyesült Királyság

    Számos országban leleplezték már a FIFA 15 “borító-sztárját”, most felfedték az Egyesült Királyságban megjelenő játék dobozhősének kilétét is. Messi mellett ezúttal a Chelsea FC belga sztárjátékosa, Eden Hazard szerepel.

    Bővebben:

    [link]

    LendvaiFeri1 10 éve 0

  • FIFA 15 - Xbox360 és PS3

    Láthattuk milyen is a játék a “jövő” szórakoztató elektronikai platformjain. A GamesCom-on minden játékos az állát keresgélte az elképesztően élethű vizuális élmény és a játékmenetbeli innovatív újítások miatt. Joggal merült fel a kérdés sokakban (főleg a türelmes játékosokban), hogy mit várhatunk a jelenlegi generációtól? Mi az amit az Xbox360 és PlayStation 3 architektúra megbízhatóan tud kezelni ezen a téren?

    Bővebben itt olvashatjátok a cikket.

    [link]

    LendvaiFeri1 10 éve 0

  • FIFA 15 - Xbox

    Láthattuk milyen is a játék a “jövő” szórakoztató elektronikai platformjain. A GamesCom-on minden játékos az állát keresgélte az elképesztően élethű vizuális élmény és a játékmenetbeli innovatív újítások miatt. Joggal merült fel a kérdés sokakban (főleg a türelmes játékosokban), hogy mit várhatunk a jelenlegi generációtól? Mi az amit az Xbox360 és PlayStation 3 architektúra megbízhatóan tud kezelni ezen a téren?

    LendvaiFeri1 10 éve 0

  • The Witcher 3: Wild Hunt - 35min Gameplay Demo

    A CD Projekt RED újabb fél órát tett közzé Geralt kalandjaiból, és bár a videó egy részét már korábban is láttuk, még mindig nem tudunk betelni vele.

    Bár a sorkatonaságot már rég felszámolták, a huszonéves fiatalok körében újra divatba jött, hogy napi rendszerességgel vágják a centit, csak most nem a leszerelés, hanem a The Withcer 3: Wild Hunt megjelenését várjuk. A februári ünnepig még azoknak is van idejük bepótolni az első két részt, akiknek valamiért ez a gyöngyszem eddig kimaradt a szórásból, a The Witcher 3 ugyanis a következő év egyik legnagyobb durranásának ígérkezik.

    Gameplay videó.

    [link]

    Bővebben itt olvashatjátok a cikket.

    [link]

    LendvaiFeri1 10 éve 0

  • FIFA 15 - Az új legendák

    Az Xbox mai konferenciáján kiderült, hogy a korábbi 43 legenda mellé 14 új játékos csatlakozik. Ez nem azt jelenti, hogy az eddigi öregekkel bármi baj lenne, de a labdarúgás bő 120 éves múltjából van bőven lehetőség csemegézni. Biztosak lehetünk benne, hogy ez a tartalom évről-évre hozza el a futball múltját, egyfajta interaktiv múzeumként.

    Bővebben itt olvashatjátok a cikket.

    [link]

    LendvaiFeri1 10 éve 0

  • FIFA 15 újdonságok a láthatáron.

    Ma délelőtt zajlott le az EA Sport bemutatója a FIFA 15-ről és a FIFA Worldről. A szerkesztők sokkal inkább egy összefoglalót tartottak a játék eddig bemutatott képességeiről, valamint kitértek az apróbb tartalombeli változtatásokra.

    Bővebben itt olvashatjátok a cikket.

    [link]

    LendvaiFeri1 10 éve 0

  • FIFA 15 a kapusok szemével.

    Az EA Sports nemrég mutatta be a FIFA 15 legújabb trailerét a Gamescomon, ahol a kapusok kerültek kiemelt helyzetbe. Tegnap az UT legendákat is egy hálóőr, Peter Schmeichel képviselte, ebben a trailerben és annak előzetesében Tim Howard van főszerepben.

    Bővebben itt olvashatjátok a cikket.

    [link]

    LendvaiFeri1 10 éve 5

  • FIFA 15

    Igazán lenyűgöző, hogy mennyire odafigyelnek a készítők a legapróbb részletekre is. Ezek nem feltétlen tűnnek fel első ránézésre, de nagyon sokat hozzáadnak a gondosan megkomponált atmoszférához. Rögtön az első képkockákról látszik, hogy nem csak a kameraállások, a közönség hangulata mimikája a valódi TV közvetítésekben látható vizuális élménynek. A mérkőzés elején felugró ablakok egy az egyben az idei Premier League közvetítések közben látható küllemben tárulnak a játékos szeme elé. Ez hihetetlenül megalapozza az egész mérkőzés hangvételét.

    [link]

    A játékról bővebben itt olvashattok:

    [link]

    LendvaiFeri1 10 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.