2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Teszt! Az A5X tényleg négyszer gyorsabb a Tegra 3-nál?

    Az Apple-től Phil Schiller marketingigazgató az „új iPad” leleplezésekor tett egy merész kijelentést, miszerint az új A5X processzor akár négyszer gyorsabb grafikus megoldást kínál az Nvidia konkurens Tegra 3 megoldásánál. Emellett a saját termékükhöz, az iPad 2-höz is hasonlította az új processzort, miszerint az iPad 2 A5-ös CPU-jához mérve is kétszeres sebességnövekedés tapasztalható. A bemutató után nem sokkal az NVidia is megszólalt az ügyben, és erős szkepticizmussal fogadta a kijelentést. Ennek ellenére eddig egy előzetes teljesítménymérés azt mutatta, hogy az A5X valóban jóval gyorsabb a Tegra 3-nál. Vajon helytálló ez a mérési eredmény?

    Nos, különböző eredmények születettek. Az IGN első tesztje azt mutatta, hogy az A5 erősebb mind az A5X-nél, mind a Tegra 3-nál. Hogyan történhet ez? Mielőtt bárki a kommentekhez ugrana, figyelembe kell venni, hogy az A5X-nek egy négyszeresére növelt felbontású iPadet kell „meghajtania”, szemben akár a Tegra 3-mal, akár az A5-tel. Ebből az következik, hogy az A5X csak akkor mutatja meg a foga fehérjét, ha nem egy retina kijelzős készülékben nézzük, de azonos körülmények között ténylegesen klasszisokkal jobbnak mutatkozik az említett processzoroknál. De nézzük a tényeket.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 2

  • Rendkívül gyorsan terjed az iOS 5.1

    Az iOS eszközöket használók mindig híresek voltak arról, hogy más rendszerek használóival ellentétben gyorsan frissítettek a legújabb szoftverre, ám az eddigiekhez képest az iOS 5.1 elterjedése még szembetűnőbb.

    Az univerzális – iPaddel és iPhone-nal is kompatibilis – Audiobooks alkotója, David Smith készített egy statisztikát, hogy a programját milyen szoftververzióval rendelkező készülékre töltik le. A vizsgálatot a heti 100.000 letöltés alapján készítette. Ha az összes iOS-t használó eszközt figyelembe vesszük, akkor az arány a következőképpen alakul.

    Tisztán látható, hogy az iOS 5.1 2012. március 7-én történt megjelenése óta bizony már a felhasználók 61%-nál a legújabb rendszer van telepítve, de az összes eszköz 80%-a a legújabb 5-ös szoftver valamelyikén fut. A fentiek valamelyikét nem támogató, régebbi iPhone-ok és iPodok adják a maradék 19%-ot.
    Még szembetűnőbb a különbség, ha csak az ötödik generációs szoftvert nézzük, hiszen itt már a felhasználók 77%-a iOS 5.1-et használ.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 2

  • Van-e létjogosultsága egy 5″ vagy 7″-es Apple terméknek?

    Az utóbbi 1-2 évben többször is felmerült a kérdés, vajon az Apple elő fog-e rukkolni egy iPhone és iPad közötti átmenetet képező eszközzel. Köztudott, hogy a Samsung a minap jelentette be, hogy a Galaxy Note eladásai – mely 5,3″-es kijelzővel jeleskedik – átlépte az 5 milliós határt, ami valljuk be, meglepő, de szép teljesítmény.

    Az Apple vajon lép-e erre valamint, vagy egyáltalán kellene-e lépnie? A régóta húzódó találgatások már előrevetítettek egy lehetséges iPad mini táblagépet, méghozzá egy 7.85″-et. Valamely forrás ezt a második negyedévre teszi 2012-ben, van, amelyik jövő évre harangozza be. De nézzük meg, hogy vajon egy 7.85″-es iPad mininek, vagy egy 5″-es iOS eszköznek lenne nagyobb haszna vagy tere a piacon?!

    Az 5″-es modell kiadása két dolog miatt is kissé a valóságtól elrugaszkodott ötlet. Egyrészt, az Apple-re nem jellemző, hogy ennyire eltérne a saját üzletpolitikájától, másrészt viszont az 5″-es kijelző mind felbontásban, mind alkalmazkodásban bonyodalmakat okozna. Ahhoz, hogy a “Retina” felbontás megmaradjon, teljesen eltérő szorzókat kellene használni a képfelbontást illetően a most megszokottól, ami megnehezítené az applikációk fejlesztőinek munkáját, és a kompatibilitás könnyedségét.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.