2022. május 27., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Miért ne használjunk Trend Micro-t. V. rész.

  Ma ismét borzolta az idegeim a Trend Micro.
  Pár szó a környezetről, elég nagy tartomány, két site, sok-sok kliens, jópár szerver. Az egyik gépen az Oulook 2007 email küldés után néha csontra fagyott és újraindítja magát. (Erre a gondra még nem sikerült megoldást találni, de Trend Micro még mindig a közellenségek és az első számú gyanusított között van :D)
  Tehát a kliens egy HP desktop gép, Windows 7-el, Office 2003-al és Outlook 2007-el. Gyorsan megnéztem, hogy van-e szervízcsomag az Office-on, persze SP0 volt, és már több mint két éve kint van az SP2, Win7-es egészséges működéshez igencsak ajánlott.
  Akkor rajta, telepítsük is, szépen elkezdi csinálni majd arcomba dob egy következő aranyos hibaüzenetet:

  WTF? :W

  Értelmes ötletem hirtelen nem volt, google is csak marhaságokat dobott, így ideje volt kicsit a motorháztető alá nézni.
  Elkezdtem bogarászni a telepítő logját, ami ezt dobta:

  Ebből ami használható az a 0x80004005 hibakód, de ez is vakvágány mivel general error-t jelent. Köszi.

  Folytatás...

  kraftxld 11 éve 8

 • Miért ne használjunk Trend Micro-t. IV. rész.

  Szintén egy rövid írás, épp egy szerver hardverét szerettem volna megnézni a legfrissebb Aida64-el, persze a Trend Micro-nak más véleménye volt:

  Milyen károsak is azok az ikonok! :W

  kraftxld 11 éve 3

 • Miért ne használjunk Trend Micro-t. III. rész.

  Ez most csak egy rövid rész lesz, de annál viccesebb :)
  Kliens telepítése a szeverről:

  A behaviour monitoring szolgáltatás (szintén a Trend Micro része) érzékelte, hogy egy alkalmazás káros módosításokat akar csinálni a gépen!
  És ez a káros folyamat pedig saját maga, a kliens program.. :W

  kraftxld 11 éve 5

 • Miért ne használjunk Trend Micro-t. II. rész.

  December óta új munkahelyen dolgozom, de ez még az előző helyen volt, ott az ugyfelek döntő többségénel Windows Server 2003 / 2008 Small Busness Server-t üzemeltettünk Trend Micro Worry Free Business Server 3.6, 5.1, vagy 6.0 antivírussal. Az egy dolog, hogy az elmult két évben egyetlenegy alkalom sem volt mikor sikeres vírusirtásról szamolt volna be a rendszer, de ez már a sokadik eset volt, hogy kiverte a biztosítékot valami miatt.

  Kicsit részletesebben a környezetről:
  Két szerver, az egyiken Windows Server 2003 SBS Premium, naprakészre patchelve, SBS jó szokas szerint egy vason az ISA 2004 SP3 (Microsoft Best Practice szerint külön szerverre kéne rakni), Exchange 2003 SP2 (Microsoft Best Practice szerint nem ajánlott tartományvezérlőre telepíteni :D), WSUS, és Trend Micro Worry Free Business Security Server 5.1
  A másik egy sima Windows Server 2008 tartománytag, semmi különös funkcióval, egy külső gyártó programja fut rajta, ebből a szempontbol nem sok vizet zavar.
  Kb. 20 kliens, XP SP3, Trend Micro klienssel, hogy megfelelő legyen a vírusvédelem.

  A hiba:
  Monitoring rendszerünk az elmult napokban kiabált, hogy a Secutity event log (biztonsági esemenynapló) tele van sikertelen bejelentkezési kísérlettel, naponta ugy 5-600 darab. A log nagyon informatív volt Event ID 537, íme egy példa:

  Folytatás...

  kraftxld 11 éve 2

 • Miért ne használjunk Trend Micro-t. I. rész.

  Már elég régóta gondolkozok, hogy elkezdem a sorozatot, az elmúlt két év alatt bőven gyűlt a tapasztalat, káromkodás, szitok és sokminden nyomdafestéket nem tűrő dolog.
  Sajnos mindennek az ügyfelek isszák a levét, ők fizetik a karbantartást, és céges policy ennek a förmedvénynek a használata :(
  Lesznek hosszabb cikkek, bár 1-2 probléma már a feledésbe merült, de úgyis jönnek majd újabb gondok.

  A mai alany: sima Windows Small Business Server 2003 Standard, SP2, semmi extra rajta pedig az igencsak marketingesek által elnevezett Trend Micro Worry-Free Business Security Advanced 6.0 SP2 fut.
  Már a termék neve se kecsegtet sok jóval, mindig fenntartásokkal kezelem az ilyen bullshit-et. Aki kíváncsi bővebben itt olvashat erről a csomagról: [link]

  Tehát a hiba, reggel 8-kor jött az email, hogy az ügyfél szerverén a C meghajtón kevesebb mint 4GB szabad hely van ami felettéb gyanus mivel mikor legutoljára néztem úgy 40GB körül volt.
  Mire beléptem 9 fele már 211MB volt csak a szabad hely, úgyhogy gyorsan produkálni kellett valamit, elő is kaptam az iDisk-et (hála az égnek nincs köze az Apple-höz, egy tök egyszerű kis mappaméret kijelző progi), és hamar előkerült a bűnös:

  Folytatás...

  kraftxld 11 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.