2018. március 22., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Borderlands "Take Over Your Life Bundle"


  Gondolom sokan ismerik a Borderlands remek humorral megáldott, groteszk világát.
  Én még sosem szántam el magam egy ilyen nagy kalandra (több száz órányi tartalom, 3 hónapra lehoz az életről) és ha nem jön szembe velem ez a leárazást a Steamen tuti nem jutok el idáig. Beáldoztam azt a 23 dollárt, így jutottam hozzá az első és második részhez (az első minden DLC-jével), az előzmény szálhoz ja meg a telltale-es játékhoz. Tegnap óta már bennük van 7 óra... Pedig itt van a jó idő. :DD

  Jó szórakozást!

  kisvakond111 1 hete 0

 • Kálváriánk az internet szolgáltatóval

  "Egy 3333 fős alföldi faluban élek."
  Mondtam volna ezt 2 éve, de azóta időm nagy részét kollégiumban töltöm.
  Az itthoni internetszolgáltató egy ma már nem is létező csomagját kaptuk 3 éve (idén Augusztusban járt volna le a hűségidő). Mivel tudtuk, hogy nagyobb csomagra ingyen és szabadon lehet váltani ezért már régóta gondolkoztunk gyorsabb interneten. Az elmúlt hetekben lett kevés lenni (a pontosan 10/0,5-ös sávszélesség) mert a házi hálózatunk bővült még két routerrel és lényegében 2-3 számítógép lett így tartósan online.
  De az igazi lökést az adta, amikor múlthéten vasárnap délelőtt az internet belassult, majd a modem újraindítása után a DSL kapcsolat nem állt helyre. Ez már egyszer előfordult, azt hiszem pont tavaly december 30-án. Akkor egy telefonnal megoldották a központból. Ez a helyzet állt elő megint és ha már mindenképpen tárcsázni kellett a szolgáltatót akkor megkérdeztük, hogy milyen gyorsabb csomagokat tudnak nyújtani (anyum volt a telefonnál, mivel nem én vagyok az előfizető ezért velem nem tárgyaltak volna). A diszpécser említett egy 30-as és egy 50-es internetet a kettő között elenyésző árkülönbséggel (de cserébe plusz egy év hűségidőt kapunk a nyakunkba). Mérlegeltük a helyzetet és az 50-est választottuk. A kagyló letétele után megugrott a sávszélesség 15/2,2-re, én ezt vígan nyugtáztam és nemsokára megkezdtem utamat a kollégiumban. Arra számítottma, hogy mikor hazaérek legalább egy 25/3 fog fogadni.

  Folytatás...

  kisvakond111 2 hete 38

 • VGA sütögetés öngyújtóval


  3:48 Nézni sem bírom.

  kisvakond111 1 hónapja 12

 • Spectre, Meltdown vagyis viszlát Intel

  Bárki aki eddig látta a blogbejegyzéseimet tisztában van vele, hogy van egy gyenge de legalább annyira nem elavult gépem.

  Két éve vettem ezt a masinát, akkor se volt valami combos de gondoltam, hogy remek alapja lesz egy játékos gépnek.
  A dolog máig így állt:
  MSI H81M-E33 nekem tökre elég amit tud.
  Pentium G3260 mert erre volt keret.
  Radeon HD6950 csak mert tetszik.

  Épp most terveztem belezúzni egy i5 4460-at, hogy megbirkózzak azzal a CPU limittel amit ez az összeállítás okoz.
  Erre az arcomba tolják, hogy az elmúlt 10 év Intel processzoraiban kernel szintű biztonsági hiba van.
  Mondom K, és ezt csak úgy tudják javítani ha az operációs rendszereket átírják. Ez engem nem igazán érdekel, de az már sokkal inkább megrak, hogy akár 30%-ot is lassulhatnak ezek a processzorok.
  Azt nem is mondom, hogy az ARM-es telefonoknál mi lesz.

  Gondoljunk bele 30% az azt jelenti, hogy ha az i5 4460 szintjét szeretném megkapni akkor vennem kéne egy i7 4770k-t. Közel kétszeres árért.
  És itt kapott el a felismerés, hogy ebből a hibábol az Intel hosszútávon csak profitálni fog, hiszen árat csökkenteni nem igazán akarnak, de mivel minden processzor gyengül ezért konkrétan megtörténik, hogy kisebb teljesítményért többet fogunk fizetni.

  Folytatás...

  kisvakond111 2 hónapja 52

 • Egy gtx750... A Kajmán után

  Azt kell rólam tudni, hogy úgy kötődök a használt hardvereimhez, mint más az autójához (vagy éppen a szerelméhez.)

  Egész hétvégén át birtokoltam egy gtx750-est méghozzá egy gigabyte verziót (Low Profile kivitelt ami külön jót tett az egómnak). Nagyon olcsón, tényleg nagyon, nagyon olcsón jutottam hozzá, így nem volt más gondolatom, minthogy el kell adni. De mivel olcsón kaptam gondoltam nyomott áron adom el másnak.
  Az, hogy mennyire megvan bolondulva a GPU piac még a 20 ezer alatti kategóriában is, külön megérdemelne egy írást, de ez nem az a nap. A lényeg, hogy szerintem jelen pillanatban egy gtx750ti teljesítménye alapján 19k-ért lenne reális. Ehhez viszonyítva egy gtx750 15k-ért lenne okos. Szerintem 17 már sok. Ki is dobtam 14995-ért, bárki rámírt és meglebegtette az "előreutalok" vagy "elmegyek érte" lapot azonnal engedtem volna neki egy ezrest. 3 érdeklődő után jegeltem a hirdetést, 1 ember volt akinek az érdeklődése a válaszom után is megmaradt. Ő most épp egészséggel használja a kártyát.

  De ez az írás arról szólna, hogy teljesen belehabarodva az ezeréves AMD kártyámba (aminek a ventillátora kontakthibával küzd) miként vélekedek egy gtx750-ről. Egy kis fogyasztású ma már mondjuk azt multimédia kártyáról.

  Folytatás...

  kisvakond111 2 hónapja 1

 • Mi van a túloldalon? Víz

  Biztos rengetegszer gondoltatok már arra, hogy ha elkezdenétek lefelé ásni a föld középpontján keresztül, hol lukadnátok ki?

  HÁT ITT!

  Az oldal: antipodesmap.com

  kisvakond111 3 hónapja 15

 • Két Kajmán jobb mint egy

  Azt kell rólam tudni, hogy úgy kötődök a használt hardvereimhez, mint más az autójához (vagy éppen a szerelméhez). :))

  Mindig is vonzottak a két videókártyás rendszerek és abban a szerencsés esetben vagyok, hogy nem én fizetem az áramot itthon, így simán megléphetnék egy HD6950 Crossfire-t. Ma is nagyon megremegett a kezem, amikor láttam egy pont ugyan olyan karit mint az enyém, még GARISAN, de erősnek kellett lennem, mert 4+2 giga ram elég féllábas és a Pentium nem éppen acélos. :(

  Ha netán lesz életképes prockó a gépben, valószínűleg egyszer elfogok gyengülni és veszek még egy karit, mondjuk akkor lehet cserélek is alaplapot, vagy lehet akkor már az alaplapot egyszerre a procival kéne cserélni. Áh nehéz az élet :O
  Még az is megeshet, hogy igen logikátlanul logikus lépésként egy antilles-t halászok majd (HD6990), vagy csak lépek egyel feljebb mondjuk egy HD7950-re. Mi tagadás nehéz az élet. :W

  Gondolom mindenki mással is van ilyen, hogy hirtelen csak "úgy" kidobna pénzt teljesen ésszerűtlen dolgokra.

  kisvakond111 3 hónapja 0

 • Na ki tudja mi ez???

  kisvakond111 7 hónapja 14

 • ID-COOLING SE902X, megéri lecserélni a gyári hűtőt?

  Egy év után elkezdett hangosodni a stock intel hűtő, gondoltam, egyszer élünk, vegyünk valamit ami halk és netán LED-es.
  Szebben
  Úgy álltam hozzá az egészhez, hogy legyen a lehető legolcsóbb és azért mégis toronyhűtő.
  Sokat gondolkoztam a DeepCool ICE EDGE Mini-jén. Árban az LC-Power Cosmo Cool-ja jött, de hát az LC-Power a tápjai miatt nem igazán a kedvencem úgyhogy egy ezred másodperc alatt kattintottam tovább.
  Így jutottam el az ID-COOLING SE-902X, láttam ledes, még egy sort lejjebb rántottam és látván, hogy az elkövetkezendő 3 nem toronyhűtő rákattintottam a KOSÁRBA gombra. Így érkezett meg hozzám ez a 3000 forintos bengaság. Most böngészve láttam meg, hogy ott van az SE-903 :Y mindössze 300ft-al drágábban, azon már 3 hőcső van és 130W-ra van előírva a fenébe! :W
  Szóval, nagy előkészülés, azért ez mégse egy sima vinyó csere vagy mi. Szóval *asztal lepakol*-> *gép kihúz*-> *útmutató elővesz*-> *átlapoz* oh ez tök easy *útmutató eldob*

  Folytatás...

  kisvakond111 8 hónapja 22

 • MSI H81M-E33 felébresztés billentyűzettel

  Nem tudod felébreszteni a számítógépedet alvó módból billentyűzettel?

  Ez a probléma nálam is előfordult, használtam a google-t, de nem dobta ki a megoldást, találtam egy külföldi fórumbejegyzést ugyanerről a problémáról de ott sem találtam róla infót.
  Természetesen most a bejegyzés írása közben megtaláltam a megoldást ITT. :W Ezt felhasználtam forrásként, így aztán a BIOS-ban készült képek erről az oldalról származnak.
  Magyarra fordítva:
  Van két jumper, amik alapértelmezetten kikapcsolt állapotban csücsülnek.

  És itt az utasítás hozzájuk:

  Ugye ha már össze van rakva a gép és valaki nagyobb toronyhűtőt, vagy termetesebb videókártyát használ annak kicsit megkell bontania az erőművét. :))
  Például nekem ilyen szűk volt a hely még a stock intel hűtő és a HD6950 mellett is. Hűtő,videókártya.

  Folytatás...

  kisvakond111 8 hónapja 0

 • HD6950 Windforce 3x újrapasztázás

  Lassan fél éve van a birtokomban eme kártya.

  Igazából a hőmérsékletekre nem volt panasz. A Gigabyte 3 ventillátoros hűtése nagyon jól tette (és teszi) a dolgát. Még sose láttam ilyen halk és hűvös kártyát. 67C° volt a legnagyobb hőmérséklete még akkor is ha két vállra fektetve könyörgött az életéért egy-egy erőteljesebb mutatvány közben.
  De gondoltam; baja nem lesz, lekapom a hűtőt, kenek fel új pasztát, úgy is van 8 gramm MX-2 most mit csináljak vele?
  Úgyhogy lekaptam a bordát. Némi porcica volt rajta (sőt inkább portigris :DDD )

  És ezután jött a nyák. Mint látszik biztos ,hogy mostanában volt rákenve a paszta, nem volt száraz csak már nem volt folyós.
  Szóval így nézett ki 'pucéran' a kártyát:

  Egyébként hűtő nélkül még nagyobbnak tűnik a kártya. Pedig hűtővel se kicsi (29 centi.) És így már nem lépi át a 60 fokot se a maghőmérséklet.

  Folytatás...

  kisvakond111 9 hónapja 2

 • EA Play 2017

  Az EA nem közösködik a Bethesdával meg hozzá hasonló surmókkal úgyhogy megcsinálta a saját E3-át, avagy az EA Play-t.

  Na jó de mi is volt ezen az eseményen?

  A Battlefield 1-et nem engedi el az EA, kapunk 8 új mapot. A prémium felhasználók aktívan részesülnek majd további tartalmakban... (Tipikus EA)
  A mapokról pontsan:
  Két éjszakai francia pálya fog debütálni az elkövetkezendő időszakban, az egyik a "Nivellei Éjszakák" júniusban és a (ezt már nem tudtam fordítani) Prise de Tahure júliusbam. 6 map fog jönni Tsar expension keretében szeptemberig.
  Ezek után jön új szovjet pálya. Ez a frissítés hoz majd fegyvereket, járműveket és női modelleket is.Forrás Trailer

  Folytatás...

  kisvakond111 9 hónapja 0

 • HDD hűtés, hangosan? Simán!

  Van egy WD Caviar Blue 1TB-os 7200-es vinyóm. Simán felment akár 47 fokra is a hőmérséklete, úgyhogy elhatároztam! Nyomtatok neki hűtőkeretet!
  Erre a videóra akadtam:
  [Videó]
  És [itt] a tölthető stl. Szintén nem az én érdemem.

  Szóval a könnyebb része megvolt. 11 órát zizegett a nyomtatóm mire kiadta ezt:
  [Kép]
  A ventilátoros előlap mellett döntöttem, ami kicst ronda lett, ezért lelakkoztam.
  [Kép]

  Szóval mi kellett még hozzá?
  3 db 40mm-es ventillátor. A választásom a Revoltec AirGuard RL034 típusú eszközökre esett.
  [Kép]
  Semmi megfontolás nincs a választás mögött. Ezt dobta ki elsőnek a kereső.

  Folytatás...

  kisvakond111 10 hónapja 24

 • Elit Energiáról CX-re

  Mindenkit átvágtak már táppal, engem is. Megvettem egy Cooler Master Elite Power RS600-ACABM4 típusú tápegységet. Most lett időszerű a csere, egy Corsair CX450M-re váltottam, mivel nem tudtam és nem is szerettem volna teljesen kihajtani a tápokat. Hiszen én sem szeretek a saját pénzemmel játszani, ezért ez inkább vélemény, mint teszt.

  A cikkben két tápot a Cooler Master Elite Power 600W-ot és a Corsair CX450M-et fogom kitárgyalni, személyes tapasztalataimat felhasználva.

  Tehát nézzük a konfigot, mellyel megpróbáltam kínozni a tápegységeket, kevés sikerrel:
  MSI H81M-E33
  Intel Pentium G3260 3,30GHz
  Kingston 4Gb DDR3 1600MHz KVR16N11S8/4
  Kingston 2Gb DDR3 1066MHz KVR1066D3N7K2
  @1066Mhz
  Gigabyte Radeon HD6950 1GB GDDR5 256bit
  Seagate Barracuda 160GB 7200RPM ST3160815AS
  Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX 7200RPM
  Kingston SSDNow UV400 120GB
  Cooler Master Elite Power RS600 ACABM4/Corsair CX450M
  Bitfenix Neos Full Black
  Egy Trust GXT25 és egy Logitech K200 klaviatúra volt csatlakoztatva.

  A fogyasztás egy BaseTech2000 fogyasztásmérővel, a feszültséget csak 12V-on (lusta voltam, és ez az egyik oka annak, hogy ez vélemény és nem teszt) egy Elix al720d ALDI-ban vásárolt multiméterrel mértem. Oszcilloszkópot nem tudtam szerezni. :(

  Folytatás...

  kisvakond111 11 hónapja 2

Hi​r​deté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.