2019. július 21., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Simson Star V.

  Szóval a mai szerelgetés végeredménye az, hogy előbb vagy utóbb. (Mondjuk azt középtávon)
  Kelleni fog egy új lánc és láncvédő szett.

  A gyújtás problémám végül nem az olaj miatt volt. A bő 500 kilométer annyira megviselte az utángyártott kondit, hogy annak a fegyverzete körbeforgott, kapott is egy másikat. Sajnos nem sikerült gyárit szereznem így ismét utángyártottat kapott.

  De lesz nálam mindig egy tartalékban. Már a gyújtótekercs is utángyártott. A gyárija totál kuka.

  Szóval igen. Úgy áll a motor, hogy csak egy láncszett, egy töltőelektronika és egy festés hiányzik róla, hogy meglegyen. Talán a következő szezont már új pompájában fogja kezdeni :P
  12300km van az órában.

  kisvakond111 5 napja 6

 • Simson Star IV.

  Hmmm, úgy tűnik sikerült megoldanom a baloldali olajvesztést. *kopp kopp*

  Erre mi történt?

  A jobb oldalt kezdte elfosni magát a szimering.

  Lehet, hogy kapott belőle a gyújtás is? Mert szerintem elkezdett szarakodni. 4 kilóméter alatt eltünt belőle az erő és olyan mintha néha kihagyna 1-1 ütemet. Akkorát ránt vissza, hogy szerintem nem üzemanyag probléma. Vagy nem tudom... Egy karbi pucolást megér a dolog nem? :DD
  Ha mégis gyújtás lenne? Miből tudom, hogy esetleg a gyújtótrafó vagy a kondi a bűnös? Ellenállásuknak mennyinek kell lennie?

  Áh majd ha hazaértem, amikor ezt olvassátok én épp a tengerparton hűsölök.

  kisvakond111 2 hete 3

 • Simson Star III.

  Képek a motorról és egy idegesítő probléma megjelenése.

  Hol is kezdjem? 4 nap alatt ~300 kilómétert tekertem a motorba. Megérkezett a nyáriszünet és simán rászánhattam naponta 3 órát a motorozásra. Na meg persze szerelgetésekben sem volt hiány. Új gumikat kapott a szerkezet, fékbowdeneket és fékkarokat kellett állítani+új fék és kuplungkart kapott. Az összes gumi ami kívülről látszik le lett cserélve.

  Na de a héten észrevettem a problémát (amire már figyelmeztettek), hogy a váltó és a berúgótengely között brutálisan elkezdett folyni az olaj. Persze az ember azonnal belead apai anyait, leveszi a baloldali deknit kipucolja amit bent talál. A művelet közben a váltó tengely lehúzása közben figyeltem fel a problémára, hogy nincs O gyűrű ott ahhol annak lennie kéne :Y Persze azonnal tettem oda és új szimeringet is kapott a masina.
  A tesnit tömítések jónak tűnnek viszont a mai túra alkalmával vettem észre, hogy habár sokkal visszafogottabban de még mindig könnyezik a tengely. Ráadásul a "csapatás" közben még defektet is kapott a hátsó gumi. Funfact a belső még gyári volt. (Made In USSR)
  Holnap akkor gumi javítás vár rám.

  Folytatás...

  kisvakond111 3 hete 7

 • Szavazás, vajon működik?

  Szerintetek a képen látható S6 Edge működőképes maradt azután, hogy rázúgtam egy quaddal?

  kisvakond111 1 hónapja 13

 • Simson Star II.

  Rendeltem alkatrészeket. Igazábol a motor üzemképes. 1 hibája van: Nincs féklámpa.

  Mutatom egyelőre mi a bevásárlókosár:
  -Nyereghuzat STAR KR51/1
  -Kipufogóbilincs gumitömítés
  -Gumifogantyú J+B pár
  -Kuplungkar fém
  -Visszapillantótükör
  -Berúgógumi, sebváltógumi
  -Szívótorok tömítés papír
  -Egy tömítésgarnitúra

  Ma olyan 20 kilométert motoroztam. És elszakadt a kuplungbowden. Szerencsére a szerelő tudott adni egy bontottat, amivel talán kihúzom az új megérkezéséig.

  Holnap egy baromi hosszú túra lesz. Mivel a motor üzemképesnek tűnik, ha meg nem az, legfeljebb hazahúznak. :DD

  kisvakond111 1 hónapja 2

 • Simson Star I.

  Nagyapám odaadta nekem a Simson Starját ami elég ramaty állapotban volt (van).

  Az öreg épp próbálta felébreszteni sok éves téli álmából amit megkeserített egy probléma. Levoltak ragadva a gyűrűk. Ezt persze jó sztahanovista módjára úgy orvosolta, hogy fáradt motorolajat és fékfolyadékot öntött a hengerbe.

  Szóval ilyen állapotban került hozzám a motor. Az első hétvégén persze csak a karburátort takarítottam, majd napokon át ázott citromsavban a tank. Jelenleg ott állunk, hogy ez a szinte roncs már pöfög, de alapjárat nincs. Épp szerelőnél van mert nem igazán tudtam túlledülni egy problémán. Mégpedig, hogy nagyon nehezen pörög félgáz fölé a motor, ha meg egyszer felpörög, utána nagyon nehezen lassul vissza alapjáratra. Valószínűleg nem szimeringes.

  Ja és mi a cél? A teljes felújítás, nem kókány módon. De azért mégse gyári állapotra.

  Folytatás és képek a következő postban.

  kisvakond111 1 hónapja 4

 • Ryzen 1600X egy Athlon x4 950 hűtőjével

  Szóval Black Friday-en kifejezetten jó áron jutottam egy Ryzen 1600X-hez. Mivel az X-es prockókhoz nem adnak gyári hűtőt így gondoltam veszek egy vízhűtést. Nem azért gondoltam valami AIO vízhűtésre mert bevettem volna a marketinget. Tudom, hogy azért az árért már lehet olyan léghűtést venni ami halkabban komolyabb hűtésre képes de két dolog miatt döntöttem vízhűtő mellett:
  -Az első, hogy a házamba nem igazán fért már volna be akkora hűtő amire rámertem volna bízni a prockót.
  -A második, hogy annyira nem jó a házam szellőzése, hogy egy toronyhűtővel a házon belül leadott hőt egy az egyben kitudjak vezetni.

  Ezen analógiák mentén döntöttem az Arctic Liquid Freezer 120 nevet viselő hűtő mellett. Jó persze, ez a cucc még a Ryzen előtti időkböl származik de a gyártó oldalán az volt feltüntetve, hogy az AM4 már támogatott. És ha netán régi példányt fogsz ki akkor küldenek lefogatót. Gondoltam, hogy már lassan egy éve van AM4-es lefogató ehhez, akkor tök kicsi az esélye, hogy valami raktárból visszamaradt példányt kapjak így berendeltem.
  Azért mert: ID-Cooling és trsai nem igazán játszottak. Cooler Mastert nem akartam venni, mert habár jó a hírük tényleg tudnak vállalhatatlant csinálni. 240-es hűtő egyáltalán nem fért volna be a házamba.

  Folytatás...

  kisvakond111 7 hónapja 13

 • Pozitív élményem az MSI Supportal

  Ezt a bejegyzést valahogy június közepén írhattam. De csak most került publikálásra.

  A történet ott kezdődik, hogy a Ryzen 1800X ára az indulásakorihoz képest kezd élhető lenni. El is akartam játszani a vásárlás gondolatával, de még mielőtt megtettem volna felmentem az alaplapom honlapjára, hogy lássam milyen alternatívákat támogat és milyen BIOS verzió kellhet hozzá.
  Nagyon meglepett, hogy az 1800X hiányzott a listából viszont az összes többi processzor megvolt említve ami csak megjelent a foglalatba. Valószínűsítettem, hogy elírás de a gondolat nem hagyott nyugodni ezért írtam egy formaiságokat betartó rövid levelet az MSI Supportjának... Délben.

  Mivel ők nem ebben az időzónában dolgoznak ezért az üzenetem dátumozása szolíd 5 órával későbbre állt be. Ezért nem számítottam arra, hogy két napon belül választ kapok. Volt már dolgom a Steam Supportal és azok se voltak túl gyorsak. De meglepetésemre másnap már meg is érkezett a válasz, ahol megköszönték az üzenetemet és hozzáadták az 1800X-et a listához.

  kisvakond111 8 hónapja 0

 • Nyári munka, de hova?

  Szóval 16 évesen elértem arra a pontra, hogy esetleg keresnék valami pénzkeresési lehetőséget így a nyárra.
  Ez eddig abban valósult meg, hogy felhívtam egy diákszövetkezet rossz irodáját. És bementem egy helyre ahol kiderült, hogy mégsem alkalmaznak.

  Szerintem most a következő lépés az, hogy felhívok egy helyileg megfelelő irodát és megkérdezem, hogy tudnak-e állást a hozzám közeli TESCO-ba vagy bárhova máshova. Remélem nem hajtanak el vagy tudnak bármit ajánlani.

  Ti dolgoztatok diákmunkában?
  A vidékiek hogy oldották meg?
  Hogy találtatok egyáltalán munkahelyet?

  kisvakond111 1 éve 24

 • Egy kis gépházmodding

  Volt már egy hasonló blogbejegyzésem. Akkor egy winchester hűtőt készítettem, ehhez egy 3D nyomtató volt a segítségemre és az internet. Gondolkoztam még egy egyedi előlapi panel készítésén már jó ideje de nem tudtam mily is kellene.

  Végül felregisztráltam wish-re. Megtetszettek ezek az elektronikai kütyük, úgyhogy rendeltem is egy 0.36 inch méretű feszültségmérőt.

  Sosem volt igazán pontos.
  Ez volt a könnyebb része. A következő lépéshez bekellett vessem szolíd mértékű modellezési gyakorlatomat, de végül elég jól sikerült összeállítanom a keretet. Még fel is tettem thingiverse-re.

  Folytatás...

  kisvakond111 1 éve 4

 • Életem első BIOS frissítése

  Sosem volt szükségem arra, hogy BIOS-t frissítsek (talán azért mert eddig mindig Inteles gépeim voltak) de most életemben először rászorúltam egy ilyen általam először nagyon veszélyesnek ítélt műveletre, no de kezdjük az elején.

  Januárban lecseréltem a számítógépemet, az ehhez vezető út kifejezetten rögös volt, G4560-ban gondolkoztam valami csini alaplappal, de rendesen beijettem a Meltdowntól így végül a következő alkatrészeket szereztem be:
  MSI B350M Pro-vd Plus
  Athlon x4 950
  2x4GB Crucial DDR4 2400Mhz
  A többi cucc már régebben is megvolt, Gigabyte 6950, 120GB Kingston SSD, 1TB WD Blue HDD,Corsair CX450M.

  A deszkát v22 BIOS-sal kaptam (külön kértem a frissítést, hogy biztosan ne itt egy isten háta mögötti porfészekben kelljen keresnem valami Ryzent).
  Már a BIOS alapból furcsa volt, a memóriák a megadott órajelen mentek, a normál késleltetésen de nem tudtam semmilyen adatukat sem módosítani, ez persze elég furcsa egy OC képes lapnál.
  A másik probléma (ami jobban idegesített), hogy minden huzamosabb áramkimaradás utáni első indulásnál olyan ismeretlen eredetű kékhalált kapott a windows-om, hogy néha majdnem kizuhantam a mátrixból.
  A gyanúm persze a Windows 10 valamilyen indítást gyorsító módszeréhez vezetett. Az egyetlen ilyen szolgáltatást ki is kapcsoltam, de ez nem segített a dolgon.

  Folytatás...

  kisvakond111 1 éve 16

 • Borderlands "Take Over Your Life Bundle"


  Gondolom sokan ismerik a Borderlands remek humorral megáldott, groteszk világát.
  Én még sosem szántam el magam egy ilyen nagy kalandra (több száz órányi tartalom, 3 hónapra lehoz az életről) és ha nem jön szembe velem ez a leárazást a Steamen tuti nem jutok el idáig. Beáldoztam azt a 23 dollárt, így jutottam hozzá az első és második részhez (az első minden DLC-jével), az előzmény szálhoz ja meg a telltale-es játékhoz. Tegnap óta már bennük van 7 óra... Pedig itt van a jó idő. :DD

  Jó szórakozást!

  kisvakond111 1 éve 0

 • Kálváriánk az internet szolgáltatóval

  "Egy 3333 fős alföldi faluban élek."
  Mondtam volna ezt 2 éve, de azóta időm nagy részét kollégiumban töltöm.
  Az itthoni internetszolgáltató egy ma már nem is létező csomagját kaptuk 3 éve (idén Augusztusban járt volna le a hűségidő). Mivel tudtuk, hogy nagyobb csomagra ingyen és szabadon lehet váltani ezért már régóta gondolkoztunk gyorsabb interneten. Az elmúlt hetekben lett kevés lenni (a pontosan 10/0,5-ös sávszélesség) mert a házi hálózatunk bővült még két routerrel és lényegében 2-3 számítógép lett így tartósan online.
  De az igazi lökést az adta, amikor múlthéten vasárnap délelőtt az internet belassult, majd a modem újraindítása után a DSL kapcsolat nem állt helyre. Ez már egyszer előfordult, azt hiszem pont tavaly december 30-án. Akkor egy telefonnal megoldották a központból. Ez a helyzet állt elő megint és ha már mindenképpen tárcsázni kellett a szolgáltatót akkor megkérdeztük, hogy milyen gyorsabb csomagokat tudnak nyújtani (anyum volt a telefonnál, mivel nem én vagyok az előfizető ezért velem nem tárgyaltak volna). A diszpécser említett egy 30-as és egy 50-es internetet a kettő között elenyésző árkülönbséggel (de cserébe plusz egy év hűségidőt kapunk a nyakunkba). Mérlegeltük a helyzetet és az 50-est választottuk. A kagyló letétele után megugrott a sávszélesség 15/2,2-re, én ezt vígan nyugtáztam és nemsokára megkezdtem utamat a kollégiumban. Arra számítottma, hogy mikor hazaérek legalább egy 25/3 fog fogadni.

  Folytatás...

  kisvakond111 1 éve 38

 • VGA sütögetés öngyújtóval


  3:48 Nézni sem bírom.

  kisvakond111 1 éve 12

 • Spectre, Meltdown vagyis viszlát Intel

  Bárki aki eddig látta a blogbejegyzéseimet tisztában van vele, hogy van egy gyenge de legalább annyira nem elavult gépem.

  Két éve vettem ezt a masinát, akkor se volt valami combos de gondoltam, hogy remek alapja lesz egy játékos gépnek.
  A dolog máig így állt:
  MSI H81M-E33 nekem tökre elég amit tud.
  Pentium G3260 mert erre volt keret.
  Radeon HD6950 csak mert tetszik.

  Épp most terveztem belezúzni egy i5 4460-at, hogy megbirkózzak azzal a CPU limittel amit ez az összeállítás okoz.
  Erre az arcomba tolják, hogy az elmúlt 10 év Intel processzoraiban kernel szintű biztonsági hiba van.
  Mondom K, és ezt csak úgy tudják javítani ha az operációs rendszereket átírják. Ez engem nem igazán érdekel, de az már sokkal inkább megrak, hogy akár 30%-ot is lassulhatnak ezek a processzorok.
  Azt nem is mondom, hogy az ARM-es telefonoknál mi lesz.

  Gondoljunk bele 30% az azt jelenti, hogy ha az i5 4460 szintjét szeretném megkapni akkor vennem kéne egy i7 4770k-t. Közel kétszeres árért.
  És itt kapott el a felismerés, hogy ebből a hibábol az Intel hosszútávon csak profitálni fog, hiszen árat csökkenteni nem igazán akarnak, de mivel minden processzor gyengül ezért konkrétan megtörténik, hogy kisebb teljesítményért többet fogunk fizetni.

  Folytatás...

  kisvakond111 1 éve 52

 • Egy gtx750... A Kajmán után

  Azt kell rólam tudni, hogy úgy kötődök a használt hardvereimhez, mint más az autójához (vagy éppen a szerelméhez.)

  Egész hétvégén át birtokoltam egy gtx750-est méghozzá egy gigabyte verziót (Low Profile kivitelt ami külön jót tett az egómnak). Nagyon olcsón, tényleg nagyon, nagyon olcsón jutottam hozzá, így nem volt más gondolatom, minthogy el kell adni. De mivel olcsón kaptam gondoltam nyomott áron adom el másnak.
  Az, hogy mennyire megvan bolondulva a GPU piac még a 20 ezer alatti kategóriában is, külön megérdemelne egy írást, de ez nem az a nap. A lényeg, hogy szerintem jelen pillanatban egy gtx750ti teljesítménye alapján 19k-ért lenne reális. Ehhez viszonyítva egy gtx750 15k-ért lenne okos. Szerintem 17 már sok. Ki is dobtam 14995-ért, bárki rámírt és meglebegtette az "előreutalok" vagy "elmegyek érte" lapot azonnal engedtem volna neki egy ezrest. 3 érdeklődő után jegeltem a hirdetést, 1 ember volt akinek az érdeklődése a válaszom után is megmaradt. Ő most épp egészséggel használja a kártyát.

  De ez az írás arról szólna, hogy teljesen belehabarodva az ezeréves AMD kártyámba (aminek a ventillátora kontakthibával küzd) miként vélekedek egy gtx750-ről. Egy kis fogyasztású ma már mondjuk azt multimédia kártyáról.

  Folytatás...

  kisvakond111 1 éve 1

 • Mi van a túloldalon? Víz

  Biztos rengetegszer gondoltatok már arra, hogy ha elkezdenétek lefelé ásni a föld középpontján keresztül, hol lukadnátok ki?

  HÁT ITT!

  Az oldal: antipodesmap.com

  kisvakond111 1 éve 15

 • Na ki tudja mi ez???

  kisvakond111 1 éve 14

 • ID-COOLING SE902X, megéri lecserélni a gyári hűtőt?

  Egy év után elkezdett hangosodni a stock intel hűtő, gondoltam, egyszer élünk, vegyünk valamit ami halk és netán LED-es.
  Szebben
  Úgy álltam hozzá az egészhez, hogy legyen a lehető legolcsóbb és azért mégis toronyhűtő.
  Sokat gondolkoztam a DeepCool ICE EDGE Mini-jén. Árban az LC-Power Cosmo Cool-ja jött, de hát az LC-Power a tápjai miatt nem igazán a kedvencem úgyhogy egy ezred másodperc alatt kattintottam tovább.
  Így jutottam el az ID-COOLING SE-902X, láttam ledes, még egy sort lejjebb rántottam és látván, hogy az elkövetkezendő 3 nem toronyhűtő rákattintottam a KOSÁRBA gombra. Így érkezett meg hozzám ez a 3000 forintos bengaság. Most böngészve láttam meg, hogy ott van az SE-903 :Y mindössze 300ft-al drágábban, azon már 3 hőcső van és 130W-ra van előírva a fenébe! :W
  Szóval, nagy előkészülés, azért ez mégse egy sima vinyó csere vagy mi. Szóval *asztal lepakol*-> *gép kihúz*-> *útmutató elővesz*-> *átlapoz* oh ez tök easy *útmutató eldob*

  Folytatás...

  kisvakond111 2 éve 22

 • MSI H81M-E33 felébresztés billentyűzettel

  Nem tudod felébreszteni a számítógépedet alvó módból billentyűzettel?

  Ez a probléma nálam is előfordult, használtam a google-t, de nem dobta ki a megoldást, találtam egy külföldi fórumbejegyzést ugyanerről a problémáról de ott sem találtam róla infót.
  Természetesen most a bejegyzés írása közben megtaláltam a megoldást ITT. :W Ezt felhasználtam forrásként, így aztán a BIOS-ban készült képek erről az oldalról származnak.
  Magyarra fordítva:
  Van két jumper, amik alapértelmezetten kikapcsolt állapotban csücsülnek.

  És itt az utasítás hozzájuk:

  Ugye ha már össze van rakva a gép és valaki nagyobb toronyhűtőt, vagy termetesebb videókártyát használ annak kicsit megkell bontania az erőművét. :))
  Például nekem ilyen szűk volt a hely még a stock intel hűtő és a HD6950 mellett is. Hűtő,videókártya.

  Folytatás...

  kisvakond111 2 éve 0

 • HD6950 Windforce 3x újrapasztázás

  Lassan fél éve van a birtokomban eme kártya.

  Igazából a hőmérsékletekre nem volt panasz. A Gigabyte 3 ventillátoros hűtése nagyon jól tette (és teszi) a dolgát. Még sose láttam ilyen halk és hűvös kártyát. 67C° volt a legnagyobb hőmérséklete még akkor is ha két vállra fektetve könyörgött az életéért egy-egy erőteljesebb mutatvány közben.
  De gondoltam; baja nem lesz, lekapom a hűtőt, kenek fel új pasztát, úgy is van 8 gramm MX-2 most mit csináljak vele?
  Úgyhogy lekaptam a bordát. Némi porcica volt rajta (sőt inkább portigris :DDD )

  És ezután jött a nyák. Mint látszik biztos ,hogy mostanában volt rákenve a paszta, nem volt száraz csak már nem volt folyós.
  Szóval így nézett ki 'pucéran' a kártyát:

  Egyébként hűtő nélkül még nagyobbnak tűnik a kártya. Pedig hűtővel se kicsi (29 centi.) És így már nem lépi át a 60 fokot se a maghőmérséklet.

  Folytatás...

  kisvakond111 2 éve 2

 • EA Play 2017

  Az EA nem közösködik a Bethesdával meg hozzá hasonló surmókkal úgyhogy megcsinálta a saját E3-át, avagy az EA Play-t.

  Na jó de mi is volt ezen az eseményen?

  A Battlefield 1-et nem engedi el az EA, kapunk 8 új mapot. A prémium felhasználók aktívan részesülnek majd további tartalmakban... (Tipikus EA)
  A mapokról pontsan:
  Két éjszakai francia pálya fog debütálni az elkövetkezendő időszakban, az egyik a "Nivellei Éjszakák" júniusban és a (ezt már nem tudtam fordítani) Prise de Tahure júliusbam. 6 map fog jönni Tsar expension keretében szeptemberig.
  Ezek után jön új szovjet pálya. Ez a frissítés hoz majd fegyvereket, járműveket és női modelleket is.Forrás Trailer

  Folytatás...

  kisvakond111 2 éve 0

 • HDD hűtés, hangosan? Simán!

  Van egy WD Caviar Blue 1TB-os 7200-es vinyóm. Simán felment akár 47 fokra is a hőmérséklete, úgyhogy elhatároztam! Nyomtatok neki hűtőkeretet!
  Erre a videóra akadtam:
  [Videó]
  És [itt] a tölthető stl. Szintén nem az én érdemem.

  Szóval a könnyebb része megvolt. 11 órát zizegett a nyomtatóm mire kiadta ezt:
  [Kép]
  A ventilátoros előlap mellett döntöttem, ami kicst ronda lett, ezért lelakkoztam.
  [Kép]

  Szóval mi kellett még hozzá?
  3 db 40mm-es ventillátor. A választásom a Revoltec AirGuard RL034 típusú eszközökre esett.
  [Kép]
  Semmi megfontolás nincs a választás mögött. Ezt dobta ki elsőnek a kereső.

  Folytatás...

  kisvakond111 2 éve 24

 • Elit Energiáról CX-re

  Mindenkit átvágtak már táppal, engem is. Megvettem egy Cooler Master Elite Power RS600-ACABM4 típusú tápegységet. Most lett időszerű a csere, egy Corsair CX450M-re váltottam, mivel nem tudtam és nem is szerettem volna teljesen kihajtani a tápokat. Hiszen én sem szeretek a saját pénzemmel játszani, ezért ez inkább vélemény, mint teszt.

  A cikkben két tápot a Cooler Master Elite Power 600W-ot és a Corsair CX450M-et fogom kitárgyalni, személyes tapasztalataimat felhasználva.

  Tehát nézzük a konfigot, mellyel megpróbáltam kínozni a tápegységeket, kevés sikerrel:
  MSI H81M-E33
  Intel Pentium G3260 3,30GHz
  Kingston 4Gb DDR3 1600MHz KVR16N11S8/4
  Kingston 2Gb DDR3 1066MHz KVR1066D3N7K2
  @1066Mhz
  Gigabyte Radeon HD6950 1GB GDDR5 256bit
  Seagate Barracuda 160GB 7200RPM ST3160815AS
  Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX 7200RPM
  Kingston SSDNow UV400 120GB
  Cooler Master Elite Power RS600 ACABM4/Corsair CX450M
  Bitfenix Neos Full Black
  Egy Trust GXT25 és egy Logitech K200 klaviatúra volt csatlakoztatva.

  A fogyasztás egy BaseTech2000 fogyasztásmérővel, a feszültséget csak 12V-on (lusta voltam, és ez az egyik oka annak, hogy ez vélemény és nem teszt) egy Elix al720d ALDI-ban vásárolt multiméterrel mértem. Oszcilloszkópot nem tudtam szerezni. :(

  Folytatás...

  kisvakond111 2 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.