Hirdetés

2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ryzen 1600 alap undervoltage vélemény

  Az egyszerű felhasználó felett van az aki nem elégszik meg az alkatrészek gyári beállításával.
  Sokan vagyunk akik hallottunk már az overclockról, kicsit kevesebben vagyunk akik tudjuk mit is jelent és még kevesebben akik tudjuk hogy kell csinálni.

  Megszokhattátok tőlem, hogy nem írok mély szakmai posztokat, nem vagyok szakbarbár és kontár sem. De nem megyek bele mély BIOS beállításokba és trükkökbe azon túl, hogy memóriatuningnál pár mV az SoC-be jót tud tenni a műveletnek.

  Szóval amikor elhatározzuk, hogy belenyúlunk a gépünk órajeleibe/feszültségeibe két iskolát tudunk követni:
  -Overclock: A cél a nagyobb teljesítmény elérése, egy nagyteljesítményű alaplapi ellátó áramkör és egy jó hűtő kell hozzá, hogy érdemi teljesítménynövekedést tudjunk realizálni. A Ryzenek gyári hűtője és a B350-es alaplapok áramköre alkalmas minimális tuningra ha a szilícium lottó jól jön ki, de a talán a Dark Rock (esetleg Pro) 4 hűtési teljesítménye elegendő az érdemi tuninghoz. Aminek viszont teljes a létjogosultsága.
  -Undervoltage:A cél a lehető legkissebb teljesítményvesztéssel alacsonyabb feszültségeken üzemeltetni a CPU-t. Így megnövelni annak élettartamát, csökkenteni üzemi hőfokát.

  Folytatás...

  kisvakond111 1 hónapja 11

 • A1 B jogosítvánnyal (B125)

  A mai felgyorsult forgalomba nem elég a 4KW teljesítményre korlátozott segédmotorkerékpár kategória. Mindezek mellett ehhez a teljesítményhez a motorunknak általában kétüteműnek kell lennie, aminek az üzemeltetése drága és büdös. Ezért az A1 kismotor kategória mentőövként szólgálhat sokaknak, akik szeretnék a forgalom ritmusát tartani, megtartva a segédmotorok kedvező fogyasztását de elhagyva drága üzemeltetésüket.

  SMKP:
  Előnyök:
  -Minimális kötelező biztosítás.
  -Átiratási költség és műszaki vizsga, ezzel együtt rendszám hiánya.

  Hátrányok:
  -Gyakran kétütemű: drága 2T olaj, rövidebb élettartam, nagyobb rázkódás és zajkibocsájtás.

  Kismotor:
  Előnyök:
  -Nagyobb teljesítmény.
  -2 személy szállítása
  -Nagyobb kényelem és biztonság

  Hátrányok:
  -Átiratás, műszaki vizsga, rendszám
  -Drágább kötelező biztosítás

  A képzés ára:
  Általában a képzés díja 45.000 forint + a mindenkor érvényben lévő vizsgadíjak és az új jogosítvány igénylésésének ára. (KRESZ 4500ft, forgalmi vizsga 11000ft, új jogosítvány 4500ft.)

  Folytatás...

  kisvakond111 3 hónapja 38

 • Yamaha Mint I.

  A Star sorozattól megihletve elkezdek írni egy Yamaha Mint robogóról is, ami a mai nap került a birtokomba.

  A Starrol annyit, hogy jön-megy-megáll, idönként karbit pucolok, gyertyát cserélek. Nemsokára írni fogok a teljes egyenirányításról és fesszabályozásról.

  Tehát itt ez a modellciklus eleji Yamaha Mint. Valószínűleg 12000km-rel. Mindene működik, legalabbis remélem, hogy a külön olajzó is jó. Azért 30-as keverékkel töltöttem fel a tankot amikor kivadásztam egy fészerből.
  A kilencvenes évek vége óta áll. 2012-ben kilett pucolva a karbi és kapott egy NGK gyertyát. Nekem most csak felkellett pumpálnom a gumikat és rugdosni, 10 perc után be is indúlt. Alapjárat is van, egy izzó sincs kiégve és minden műszer működik. Olajat majd cserélek a variátorbam, de lábon jött haza (15km). Az első 4 kilóméteren nagyon füstőlt, de nem tűnik szimeringesnek. Azóta zavarbaejtően nem füstöl. Pedig
  30-as keverél+amit hozzákever.

  Lesz benne aksi is, csak sarut kell forrasztani.

  Folytatás...

  kisvakond111 5 hónapja 0

 • Simson Star VIII.

  Beköszöntött a hideg, decemberben meglepett a motor. Elnyalódott a gyertya menete ezt gyorsan orvosolni kellett. Hengerfej le, boltba elvisz, új hengertőcsavar és anyák, síkolás, patkolás, hengerfej vissza, rárúg, indul, örül.

  Ami érdekesebb, hogy végre beszereztem új hátsó rugókat, nyilván utángyártott univerzálisat. Régen letettem róla, hogy ez a motor gyári maradjon, a hangsúly inkább azon van, hogy bármikor elmerjek vele indulni bárhova és egy nagyobb kanyarba ne pattogjon el alattam a hátsó kerék. 4-5 centivel rövidebb teleszkópokat vettem, mert nagyon idegesített a hintaló feeling. ~ 8 hónapja van velem a motor, de azóta mentem vele 4500 kilométert. Nyilván ekkora futásteljesítménynél már nem elég az 50 éves megkopott fényű keleti kényelem. Mindig is utáltam a dörzscsillapítású rugókat a seggem alatt. Az első villánál viszont szeretem. Nyilván nincs benne erő 60-nál gyorsabb kanyarodásra, de mégis van ezzel is életveszélyes helyzet, amiben tud segíteni egy modern hátsó teleszkóp.

  Nagybátyámtól kaptam két vadonat új 1987-es gyártású Isolator gyertyát 225-ös hőértékkel. Be is csavartam egyet a frissen síkolt hengerfejbe. a motor harmadik rúgásra életre kelt és nyilvánvalóvá tette, hogy ő menni akar. Nem volt mit tenni, motoroztam vele ~120 kilométert egy délután. Volt vagy 3 fok de nem igazán érdekelt.

  Folytatás...

  kisvakond111 10 hónapja 0

 • Simson Star VII.

  Helyzetjelentés
  A legjobb szoci motor Change my mind

  Már két hónapja nem volt poszt, gondoltam most egy az egyben leírom mik történtek.

  2019.08.05

  A Star igazán jól bírta ezt az 5 napot, talán ez az az egy hét amikor nem csináltam rajta semmit, mert minden remekül ment. Lassan gondolkozok az új hátsó lengéscsillapítók beszerzésén. Mondjuk előtte új láncszett kéne. Jó ha tönkremegy akkor betekerem góccal és rádobálok némi sarat hátha segít.

  Teleszkópok

  A facebook csoportban ajánlották ezt a lengéscsillapítót, ha meglesz az új láncszett akkor ez lesz a következő alkatrész amit kicserélek.
  Jön-megy-megáll, fűt-zenél-világít. :DD

  2019.08.09

  Folytatás...

  kisvakond111 1 éve 3

 • Simson Star VI.

  Avagy miért nem hagyom

  Szóval rengeteg dolog történik. Történt, hogy véletlen széttörtem a hátsó lámpát. Jelenleg nagyon koppon van a pénztárcám szóval egy babetta hátsó lámpa került fel.

  Neki is álltam a féklámpa projectnek mert hát az nem volt. Ugyebár a töltőegységem totál kuka, szóval azt megkerülve (amúgy sincs rá szükség xD) a terv az volt, hogy egyből két vezeték a töltőtekercsre (volt itthon egyenírányító Wish I love u). A test a gyári felfogatásra a fázis hátra a féklámpához. A gyári féklámpakapcsolót megberhelve ennek sikerülnie kellett volna.
  Ámbár kómásan fél tizenegykor nem nagyon ugrott be, hogy is kell levenni a hátsó kereket (nem mintha nem csináltam volna meg 100x) Az amúgy is elnyalt hátsó lánckerék tengelybe így beleszakadt a menet. No problem, lett esztergálva új. Menet rá. Az egészet szépen megcsinálva a lendkerék felhúzatásánál a lendkerék anyája elszakadt. A folyton megdöglő szikraoltó kondik miatt nem is csoda. No para még aznap sikerült szerezni olyan finommenetes anyát mint a gyári. Persze a főtengelyen elnyalódott az ék úgyhogy sikerült picit elfordulva rátennem a lendkereket, párat beledurrogtattam a kipufogóba mire rájöttem. Legközelebbi lehúzásnál kap új éket.

  Folytatás...

  kisvakond111 1 éve 5

 • Simson Star V.

  Szóval a mai szerelgetés végeredménye az, hogy előbb vagy utóbb. (Mondjuk azt középtávon)
  Kelleni fog egy új lánc és láncvédő szett.

  A gyújtás problémám végül nem az olaj miatt volt. A bő 500 kilométer annyira megviselte az utángyártott kondit, hogy annak a fegyverzete körbeforgott, kapott is egy másikat. Sajnos nem sikerült gyárit szereznem így ismét utángyártottat kapott.

  De lesz nálam mindig egy tartalékban. Már a gyújtótekercs is utángyártott. A gyárija totál kuka.

  Szóval igen. Úgy áll a motor, hogy csak egy láncszett, egy töltőelektronika és egy festés hiányzik róla, hogy meglegyen. Talán a következő szezont már új pompájában fogja kezdeni :P
  12300km van az órában.

  kisvakond111 1 éve 6

 • Simson Star IV.

  Hmmm, úgy tűnik sikerült megoldanom a baloldali olajvesztést. *kopp kopp*

  Erre mi történt?

  A jobb oldalt kezdte elfosni magát a szimering.

  Lehet, hogy kapott belőle a gyújtás is? Mert szerintem elkezdett szarakodni. 4 kilóméter alatt eltünt belőle az erő és olyan mintha néha kihagyna 1-1 ütemet. Akkorát ránt vissza, hogy szerintem nem üzemanyag probléma. Vagy nem tudom... Egy karbi pucolást megér a dolog nem? :DD
  Ha mégis gyújtás lenne? Miből tudom, hogy esetleg a gyújtótrafó vagy a kondi a bűnös? Ellenállásuknak mennyinek kell lennie?

  Áh majd ha hazaértem, amikor ezt olvassátok én épp a tengerparton hűsölök.

  kisvakond111 1 éve 3

 • Simson Star III.

  Képek a motorról és egy idegesítő probléma megjelenése.

  Hol is kezdjem? 4 nap alatt ~300 kilómétert tekertem a motorba. Megérkezett a nyáriszünet és simán rászánhattam naponta 3 órát a motorozásra. Na meg persze szerelgetésekben sem volt hiány. Új gumikat kapott a szerkezet, fékbowdeneket és fékkarokat kellett állítani+új fék és kuplungkart kapott. Az összes gumi ami kívülről látszik le lett cserélve.

  Na de a héten észrevettem a problémát (amire már figyelmeztettek), hogy a váltó és a berúgótengely között brutálisan elkezdett folyni az olaj. Persze az ember azonnal belead apai anyait, leveszi a baloldali deknit kipucolja amit bent talál. A művelet közben a váltó tengely lehúzása közben figyeltem fel a problémára, hogy nincs O gyűrű ott ahhol annak lennie kéne :Y Persze azonnal tettem oda és új szimeringet is kapott a masina.
  A tesnit tömítések jónak tűnnek viszont a mai túra alkalmával vettem észre, hogy habár sokkal visszafogottabban de még mindig könnyezik a tengely. Ráadásul a "csapatás" közben még defektet is kapott a hátsó gumi. Funfact a belső még gyári volt. (Made In USSR)
  Holnap akkor gumi javítás vár rám.

  Folytatás...

  kisvakond111 1 éve 7

 • Szavazás, vajon működik?

  Szerintetek a képen látható S6 Edge működőképes maradt azután, hogy rázúgtam egy quaddal?

  kisvakond111 1 éve 13

 • Simson Star II.

  Rendeltem alkatrészeket. Igazábol a motor üzemképes. 1 hibája van: Nincs féklámpa.

  Mutatom egyelőre mi a bevásárlókosár:
  -Nyereghuzat STAR KR51/1
  -Kipufogóbilincs gumitömítés
  -Gumifogantyú J+B pár
  -Kuplungkar fém
  -Visszapillantótükör
  -Berúgógumi, sebváltógumi
  -Szívótorok tömítés papír
  -Egy tömítésgarnitúra

  Ma olyan 20 kilométert motoroztam. És elszakadt a kuplungbowden. Szerencsére a szerelő tudott adni egy bontottat, amivel talán kihúzom az új megérkezéséig.

  Holnap egy baromi hosszú túra lesz. Mivel a motor üzemképesnek tűnik, ha meg nem az, legfeljebb hazahúznak. :DD

  kisvakond111 1 éve 2

 • Simson Star I.

  Nagyapám odaadta nekem a Simson Starját ami elég ramaty állapotban volt (van).

  Az öreg épp próbálta felébreszteni sok éves téli álmából amit megkeserített egy probléma. Levoltak ragadva a gyűrűk. Ezt persze jó sztahanovista módjára úgy orvosolta, hogy fáradt motorolajat és fékfolyadékot öntött a hengerbe.

  Szóval ilyen állapotban került hozzám a motor. Az első hétvégén persze csak a karburátort takarítottam, majd napokon át ázott citromsavban a tank. Jelenleg ott állunk, hogy ez a szinte roncs már pöfög, de alapjárat nincs. Épp szerelőnél van mert nem igazán tudtam túlledülni egy problémán. Mégpedig, hogy nagyon nehezen pörög félgáz fölé a motor, ha meg egyszer felpörög, utána nagyon nehezen lassul vissza alapjáratra. Valószínűleg nem szimeringes.

  Ja és mi a cél? A teljes felújítás, nem kókány módon. De azért mégse gyári állapotra.

  Folytatás és képek a következő postban.

  kisvakond111 1 éve 4

 • Ryzen 1600X egy Athlon x4 950 hűtőjével

  Szóval Black Friday-en kifejezetten jó áron jutottam egy Ryzen 1600X-hez. Mivel az X-es prockókhoz nem adnak gyári hűtőt így gondoltam veszek egy vízhűtést. Nem azért gondoltam valami AIO vízhűtésre mert bevettem volna a marketinget. Tudom, hogy azért az árért már lehet olyan léghűtést venni ami halkabban komolyabb hűtésre képes de két dolog miatt döntöttem vízhűtő mellett:
  -Az első, hogy a házamba nem igazán fért már volna be akkora hűtő amire rámertem volna bízni a prockót.
  -A második, hogy annyira nem jó a házam szellőzése, hogy egy toronyhűtővel a házon belül leadott hőt egy az egyben kitudjak vezetni.

  Ezen analógiák mentén döntöttem az Arctic Liquid Freezer 120 nevet viselő hűtő mellett. Jó persze, ez a cucc még a Ryzen előtti időkböl származik de a gyártó oldalán az volt feltüntetve, hogy az AM4 már támogatott. És ha netán régi példányt fogsz ki akkor küldenek lefogatót. Gondoltam, hogy már lassan egy éve van AM4-es lefogató ehhez, akkor tök kicsi az esélye, hogy valami raktárból visszamaradt példányt kapjak így berendeltem.
  Azért mert: ID-Cooling és trsai nem igazán játszottak. Cooler Mastert nem akartam venni, mert habár jó a hírük tényleg tudnak vállalhatatlant csinálni. 240-es hűtő egyáltalán nem fért volna be a házamba.

  Folytatás...

  kisvakond111 2 éve 13

 • Pozitív élményem az MSI Supportal

  Ezt a bejegyzést valahogy június közepén írhattam. De csak most került publikálásra.

  A történet ott kezdődik, hogy a Ryzen 1800X ára az indulásakorihoz képest kezd élhető lenni. El is akartam játszani a vásárlás gondolatával, de még mielőtt megtettem volna felmentem az alaplapom honlapjára, hogy lássam milyen alternatívákat támogat és milyen BIOS verzió kellhet hozzá.
  Nagyon meglepett, hogy az 1800X hiányzott a listából viszont az összes többi processzor megvolt említve ami csak megjelent a foglalatba. Valószínűsítettem, hogy elírás de a gondolat nem hagyott nyugodni ezért írtam egy formaiságokat betartó rövid levelet az MSI Supportjának... Délben.

  Mivel ők nem ebben az időzónában dolgoznak ezért az üzenetem dátumozása szolíd 5 órával későbbre állt be. Ezért nem számítottam arra, hogy két napon belül választ kapok. Volt már dolgom a Steam Supportal és azok se voltak túl gyorsak. De meglepetésemre másnap már meg is érkezett a válasz, ahol megköszönték az üzenetemet és hozzáadták az 1800X-et a listához.

  kisvakond111 2 éve 0

 • Nyári munka, de hova?

  Szóval 16 évesen elértem arra a pontra, hogy esetleg keresnék valami pénzkeresési lehetőséget így a nyárra.
  Ez eddig abban valósult meg, hogy felhívtam egy diákszövetkezet rossz irodáját. És bementem egy helyre ahol kiderült, hogy mégsem alkalmaznak.

  Szerintem most a következő lépés az, hogy felhívok egy helyileg megfelelő irodát és megkérdezem, hogy tudnak-e állást a hozzám közeli TESCO-ba vagy bárhova máshova. Remélem nem hajtanak el vagy tudnak bármit ajánlani.

  Ti dolgoztatok diákmunkában?
  A vidékiek hogy oldották meg?
  Hogy találtatok egyáltalán munkahelyet?

  kisvakond111 2 éve 24

 • Egy kis gépházmodding

  Volt már egy hasonló blogbejegyzésem. Akkor egy winchester hűtőt készítettem, ehhez egy 3D nyomtató volt a segítségemre és az internet. Gondolkoztam még egy egyedi előlapi panel készítésén már jó ideje de nem tudtam mily is kellene.

  Végül felregisztráltam wish-re. Megtetszettek ezek az elektronikai kütyük, úgyhogy rendeltem is egy 0.36 inch méretű feszültségmérőt.

  Sosem volt igazán pontos.
  Ez volt a könnyebb része. A következő lépéshez bekellett vessem szolíd mértékű modellezési gyakorlatomat, de végül elég jól sikerült összeállítanom a keretet. Még fel is tettem thingiverse-re.

  Folytatás...

  kisvakond111 2 éve 4

 • Életem első BIOS frissítése

  Sosem volt szükségem arra, hogy BIOS-t frissítsek (talán azért mert eddig mindig Inteles gépeim voltak) de most életemben először rászorúltam egy ilyen általam először nagyon veszélyesnek ítélt műveletre, no de kezdjük az elején.

  Januárban lecseréltem a számítógépemet, az ehhez vezető út kifejezetten rögös volt, G4560-ban gondolkoztam valami csini alaplappal, de rendesen beijettem a Meltdowntól így végül a következő alkatrészeket szereztem be:
  MSI B350M Pro-vd Plus
  Athlon x4 950
  2x4GB Crucial DDR4 2400Mhz
  A többi cucc már régebben is megvolt, Gigabyte 6950, 120GB Kingston SSD, 1TB WD Blue HDD,Corsair CX450M.

  A deszkát v22 BIOS-sal kaptam (külön kértem a frissítést, hogy biztosan ne itt egy isten háta mögötti porfészekben kelljen keresnem valami Ryzent).
  Már a BIOS alapból furcsa volt, a memóriák a megadott órajelen mentek, a normál késleltetésen de nem tudtam semmilyen adatukat sem módosítani, ez persze elég furcsa egy OC képes lapnál.
  A másik probléma (ami jobban idegesített), hogy minden huzamosabb áramkimaradás utáni első indulásnál olyan ismeretlen eredetű kékhalált kapott a windows-om, hogy néha majdnem kizuhantam a mátrixból.
  A gyanúm persze a Windows 10 valamilyen indítást gyorsító módszeréhez vezetett. Az egyetlen ilyen szolgáltatást ki is kapcsoltam, de ez nem segített a dolgon.

  Folytatás...

  kisvakond111 2 éve 16

 • Borderlands "Take Over Your Life Bundle"


  Gondolom sokan ismerik a Borderlands remek humorral megáldott, groteszk világát.
  Én még sosem szántam el magam egy ilyen nagy kalandra (több száz órányi tartalom, 3 hónapra lehoz az életről) és ha nem jön szembe velem ez a leárazást a Steamen tuti nem jutok el idáig. Beáldoztam azt a 23 dollárt, így jutottam hozzá az első és második részhez (az első minden DLC-jével), az előzmény szálhoz ja meg a telltale-es játékhoz. Tegnap óta már bennük van 7 óra... Pedig itt van a jó idő. :DD

  Jó szórakozást!

  kisvakond111 3 éve 0

 • Kálváriánk az internet szolgáltatóval

  "Egy 3333 fős alföldi faluban élek."
  Mondtam volna ezt 2 éve, de azóta időm nagy részét kollégiumban töltöm.
  Az itthoni internetszolgáltató egy ma már nem is létező csomagját kaptuk 3 éve (idén Augusztusban járt volna le a hűségidő). Mivel tudtuk, hogy nagyobb csomagra ingyen és szabadon lehet váltani ezért már régóta gondolkoztunk gyorsabb interneten. Az elmúlt hetekben lett kevés lenni (a pontosan 10/0,5-ös sávszélesség) mert a házi hálózatunk bővült még két routerrel és lényegében 2-3 számítógép lett így tartósan online.
  De az igazi lökést az adta, amikor múlthéten vasárnap délelőtt az internet belassult, majd a modem újraindítása után a DSL kapcsolat nem állt helyre. Ez már egyszer előfordult, azt hiszem pont tavaly december 30-án. Akkor egy telefonnal megoldották a központból. Ez a helyzet állt elő megint és ha már mindenképpen tárcsázni kellett a szolgáltatót akkor megkérdeztük, hogy milyen gyorsabb csomagokat tudnak nyújtani (anyum volt a telefonnál, mivel nem én vagyok az előfizető ezért velem nem tárgyaltak volna). A diszpécser említett egy 30-as és egy 50-es internetet a kettő között elenyésző árkülönbséggel (de cserébe plusz egy év hűségidőt kapunk a nyakunkba). Mérlegeltük a helyzetet és az 50-est választottuk. A kagyló letétele után megugrott a sávszélesség 15/2,2-re, én ezt vígan nyugtáztam és nemsokára megkezdtem utamat a kollégiumban. Arra számítottma, hogy mikor hazaérek legalább egy 25/3 fog fogadni.

  Folytatás...

  kisvakond111 3 éve 38

 • VGA sütögetés öngyújtóval


  3:48 Nézni sem bírom.

  kisvakond111 3 éve 12

 • Spectre, Meltdown vagyis viszlát Intel

  Bárki aki eddig látta a blogbejegyzéseimet tisztában van vele, hogy van egy gyenge de legalább annyira nem elavult gépem.

  Két éve vettem ezt a masinát, akkor se volt valami combos de gondoltam, hogy remek alapja lesz egy játékos gépnek.
  A dolog máig így állt:
  MSI H81M-E33 nekem tökre elég amit tud.
  Pentium G3260 mert erre volt keret.
  Radeon HD6950 csak mert tetszik.

  Épp most terveztem belezúzni egy i5 4460-at, hogy megbirkózzak azzal a CPU limittel amit ez az összeállítás okoz.
  Erre az arcomba tolják, hogy az elmúlt 10 év Intel processzoraiban kernel szintű biztonsági hiba van.
  Mondom K, és ezt csak úgy tudják javítani ha az operációs rendszereket átírják. Ez engem nem igazán érdekel, de az már sokkal inkább megrak, hogy akár 30%-ot is lassulhatnak ezek a processzorok.
  Azt nem is mondom, hogy az ARM-es telefonoknál mi lesz.

  Gondoljunk bele 30% az azt jelenti, hogy ha az i5 4460 szintjét szeretném megkapni akkor vennem kéne egy i7 4770k-t. Közel kétszeres árért.
  És itt kapott el a felismerés, hogy ebből a hibábol az Intel hosszútávon csak profitálni fog, hiszen árat csökkenteni nem igazán akarnak, de mivel minden processzor gyengül ezért konkrétan megtörténik, hogy kisebb teljesítményért többet fogunk fizetni.

  Folytatás...

  kisvakond111 3 éve 52

 • Egy gtx750... A Kajmán után

  Azt kell rólam tudni, hogy úgy kötődök a használt hardvereimhez, mint más az autójához (vagy éppen a szerelméhez.)

  Egész hétvégén át birtokoltam egy gtx750-est méghozzá egy gigabyte verziót (Low Profile kivitelt ami külön jót tett az egómnak). Nagyon olcsón, tényleg nagyon, nagyon olcsón jutottam hozzá, így nem volt más gondolatom, minthogy el kell adni. De mivel olcsón kaptam gondoltam nyomott áron adom el másnak.
  Az, hogy mennyire megvan bolondulva a GPU piac még a 20 ezer alatti kategóriában is, külön megérdemelne egy írást, de ez nem az a nap. A lényeg, hogy szerintem jelen pillanatban egy gtx750ti teljesítménye alapján 19k-ért lenne reális. Ehhez viszonyítva egy gtx750 15k-ért lenne okos. Szerintem 17 már sok. Ki is dobtam 14995-ért, bárki rámírt és meglebegtette az "előreutalok" vagy "elmegyek érte" lapot azonnal engedtem volna neki egy ezrest. 3 érdeklődő után jegeltem a hirdetést, 1 ember volt akinek az érdeklődése a válaszom után is megmaradt. Ő most épp egészséggel használja a kártyát.

  De ez az írás arról szólna, hogy teljesen belehabarodva az ezeréves AMD kártyámba (aminek a ventillátora kontakthibával küzd) miként vélekedek egy gtx750-ről. Egy kis fogyasztású ma már mondjuk azt multimédia kártyáról.

  Folytatás...

  kisvakond111 3 éve 1

 • Mi van a túloldalon? Víz

  Biztos rengetegszer gondoltatok már arra, hogy ha elkezdenétek lefelé ásni a föld középpontján keresztül, hol lukadnátok ki?

  HÁT ITT!

  Az oldal: antipodesmap.com

  kisvakond111 3 éve 15

 • Na ki tudja mi ez???

  kisvakond111 3 éve 14

 • ID-COOLING SE902X, megéri lecserélni a gyári hűtőt?

  Egy év után elkezdett hangosodni a stock intel hűtő, gondoltam, egyszer élünk, vegyünk valamit ami halk és netán LED-es.
  Szebben
  Úgy álltam hozzá az egészhez, hogy legyen a lehető legolcsóbb és azért mégis toronyhűtő.
  Sokat gondolkoztam a DeepCool ICE EDGE Mini-jén. Árban az LC-Power Cosmo Cool-ja jött, de hát az LC-Power a tápjai miatt nem igazán a kedvencem úgyhogy egy ezred másodperc alatt kattintottam tovább.
  Így jutottam el az ID-COOLING SE-902X, láttam ledes, még egy sort lejjebb rántottam és látván, hogy az elkövetkezendő 3 nem toronyhűtő rákattintottam a KOSÁRBA gombra. Így érkezett meg hozzám ez a 3000 forintos bengaság. Most böngészve láttam meg, hogy ott van az SE-903 :Y mindössze 300ft-al drágábban, azon már 3 hőcső van és 130W-ra van előírva a fenébe! :W
  Szóval, nagy előkészülés, azért ez mégse egy sima vinyó csere vagy mi. Szóval *asztal lepakol*-> *gép kihúz*-> *útmutató elővesz*-> *átlapoz* oh ez tök easy *útmutató eldob*

  Folytatás...

  kisvakond111 3 éve 22

 • MSI H81M-E33 felébresztés billentyűzettel

  Nem tudod felébreszteni a számítógépedet alvó módból billentyűzettel?

  Ez a probléma nálam is előfordult, használtam a google-t, de nem dobta ki a megoldást, találtam egy külföldi fórumbejegyzést ugyanerről a problémáról de ott sem találtam róla infót.
  Természetesen most a bejegyzés írása közben megtaláltam a megoldást ITT. :W Ezt felhasználtam forrásként, így aztán a BIOS-ban készült képek erről az oldalról származnak.
  Magyarra fordítva:
  Van két jumper, amik alapértelmezetten kikapcsolt állapotban csücsülnek.

  És itt az utasítás hozzájuk:

  Ugye ha már össze van rakva a gép és valaki nagyobb toronyhűtőt, vagy termetesebb videókártyát használ annak kicsit megkell bontania az erőművét. :))
  Például nekem ilyen szűk volt a hely még a stock intel hűtő és a HD6950 mellett is. Hűtő,videókártya.

  Folytatás...

  kisvakond111 3 éve 0

 • HD6950 Windforce 3x újrapasztázás

  Lassan fél éve van a birtokomban eme kártya.

  Igazából a hőmérsékletekre nem volt panasz. A Gigabyte 3 ventillátoros hűtése nagyon jól tette (és teszi) a dolgát. Még sose láttam ilyen halk és hűvös kártyát. 67C° volt a legnagyobb hőmérséklete még akkor is ha két vállra fektetve könyörgött az életéért egy-egy erőteljesebb mutatvány közben.
  De gondoltam; baja nem lesz, lekapom a hűtőt, kenek fel új pasztát, úgy is van 8 gramm MX-2 most mit csináljak vele?
  Úgyhogy lekaptam a bordát. Némi porcica volt rajta (sőt inkább portigris :DDD )

  És ezután jött a nyák. Mint látszik biztos ,hogy mostanában volt rákenve a paszta, nem volt száraz csak már nem volt folyós.
  Szóval így nézett ki 'pucéran' a kártyát:

  Egyébként hűtő nélkül még nagyobbnak tűnik a kártya. Pedig hűtővel se kicsi (29 centi.) És így már nem lépi át a 60 fokot se a maghőmérséklet.

  Folytatás...

  kisvakond111 3 éve 2

 • EA Play 2017

  Az EA nem közösködik a Bethesdával meg hozzá hasonló surmókkal úgyhogy megcsinálta a saját E3-át, avagy az EA Play-t.

  Na jó de mi is volt ezen az eseményen?

  A Battlefield 1-et nem engedi el az EA, kapunk 8 új mapot. A prémium felhasználók aktívan részesülnek majd további tartalmakban... (Tipikus EA)
  A mapokról pontsan:
  Két éjszakai francia pálya fog debütálni az elkövetkezendő időszakban, az egyik a "Nivellei Éjszakák" júniusban és a (ezt már nem tudtam fordítani) Prise de Tahure júliusbam. 6 map fog jönni Tsar expension keretében szeptemberig.
  Ezek után jön új szovjet pálya. Ez a frissítés hoz majd fegyvereket, járműveket és női modelleket is.Forrás Trailer

  Folytatás...

  kisvakond111 3 éve 0

 • HDD hűtés, hangosan? Simán!

  Van egy WD Caviar Blue 1TB-os 7200-es vinyóm. Simán felment akár 47 fokra is a hőmérséklete, úgyhogy elhatároztam! Nyomtatok neki hűtőkeretet!
  Erre a videóra akadtam:
  [Videó]
  És [itt] a tölthető stl. Szintén nem az én érdemem.

  Szóval a könnyebb része megvolt. 11 órát zizegett a nyomtatóm mire kiadta ezt:
  [Kép]
  A ventilátoros előlap mellett döntöttem, ami kicst ronda lett, ezért lelakkoztam.
  [Kép]

  Szóval mi kellett még hozzá?
  3 db 40mm-es ventillátor. A választásom a Revoltec AirGuard RL034 típusú eszközökre esett.
  [Kép]
  Semmi megfontolás nincs a választás mögött. Ezt dobta ki elsőnek a kereső.

  Folytatás...

  kisvakond111 3 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.