2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • "Van egy zenekarunk, gyere el a következő koncertünkre!"

  ...szóval... van ez a zenekarosdi, amiben, mint az elmúlt pár évben kiderült számomra, sokkal több ember van benne, mint gondoltam. Ebbe persze én is beletartozom, én is zenélek de nem annyit és nem azon a színvonalon, hogy ebből élnék. Ugyanolyan 9-től 5-ig melóm van, mint sokmindenkinek.
  Valahogy ez a zenekar dolog külföldön, főleg USA-ban nem úgy megy, mint nálunk. Mintha a hazai amatőr zenekarok fegyelmezettebbek lennének. Mennyi olyan bejegyzés van blogokon, meg persze a Youtube is tele van vele, hogy béna zenekarok béna számok feldolgozását játszák egy koncerten, bénán. Valahogy ott ennek hagyománya van, hogy "Hú, alapítsunk zenekart. Egyikünk sem játszott soha semmilyen hangszeren, de tökmindegy." És akkor 3 óra próbálás után kiállnak a helyi Walmart parkolójába és eljátszák a Smoke on the watert meg még 3 klisé számot, de fülfájdítóan rosszul. Ilyenkor mindig ugyanaz jut eszembe, mint a hazai tehetségkutatókon a válogatás nézése közben: Ezeknek az embereknek nincs egy darab olyan barátja vagy családtagja, aki leül velük, hogy: "Figyelj, szerintem nem kéne erőltetni, felveszem, ahogy énekelsz/játszol és meghallgathatod, hogy nagyon nem jó." ?

  Folytatás...

  Käytöskukka 7 éve 7

 • Nevezzük inkább rajongásnak, de attól még: második fejezet

  …szóval… Az animációs filmeket kicsi korom óta szeretem. Mai napig van egy csomó, amit szívesen nézek újra, mert felnőtt fejjel újabb poénokat fedezek fel benne. Pl a rettenetes szóvicceket a Dr Bubó-ban: „Az elefánt trombitaszólóval lépett fel…a közönségre. A dízőz művésznőnek meg elcsuklott a hangja, mert az oroszlán kísérte.” Az is mostanában esett le fogmosás közben (az ember bámul a tükörbe és csaponganak a gondolatai….) hogy nemcsak Bubó a kókler, hanem maga a boa is akitől a valószínűleg hamisított, vagy vásárolt diplomát kapta.”Füllentett a hüllő, az a vén bolondos. Csak úgy rektor úr ő, ahogyan én orvos.”
  Aztán ott van a Mézga család, hát az valami zseniális. Dr Máris Ottokár 100% hogy valós személyről lett mintázva. Ilyen szomszédja mindenkinek volt már.

  - Jó napot kedves Mézga szomszéd, sajnos épp most fogyott el.
  - Micsoda?
  - Hát amit kölcsön akart kérni.

  - Nem vállalom annak az ifjú hölgynek a nyelvtan korrepetálását, aki pontos j-vel írta az ajtómra, hogy „Hüje Máris”.
  - De miért nem vállalja?
  - Mert ami összeget én kérnék, azt maguk előbb lealkudnák a felére, aztán tőlem kérnének kölcsön, hogy kifizessék a negyedét.

  Folytatás...

  Käytöskukka 7 éve 4

 • Filmsznobizmusom rövid története, első kötet, első fejezet

  ...szóval... Nagy filmrajongó vagyok. Sokan azt mondanák, egyenesen filmsznob. Van, aki ki is mondja  Ez van, nem tagadom.
  Ez persze nem azt jelenti, hogy lenézem Hollywoodot és csak és kizárólag fekete-fehér azerbajdzsáni filmdrámákat nézek amikben a vak tangóharmonikás hermafrodita a láb nélküli anyja által húzott talicskán járja be a Szaharát, hogy megkeresse 5 éve rákban és AIDS-ben egyaránt elhunyt apja holttestét. Ez azt jelenti, hogy pl elvből nem néztem meg a Minyonokat (Minion rohadtul nem minyont jelent, de tökmindegy) mert a franc se kíváncsi egy csapat idióta sárga kapszulára, akik jaj hát furán beszélnek és jaj hát nem beleestek a trutyiba? Jaj hát móka és kacagás.... NEM!A Gru is sokkal jobb lett volna nélkülük, vagy mittudomén, nem ennyire kihangsúlyozva ezeket a kis gyökereket.
  Nemrég olvastam egy hozzászólást valamelyik film trailerénél Youtube-on, hogy „Ezt nem úgy kell nézni,mint a többi filmet, hogy elolvasod Wikipedián a sztoriját, aztán megnézed az akciósabb jeleneteket, a dumálós részeket meg áttekered.” Mondom, mi van? Ez egy létező filmnézési mód? És akkor jönnek Előreugró-állkapcsúék, hogy: He, gecc, nem értettem az Eredetet, meg F***om, he, hát tök érthetetlen ez az Interstellar. Talán ha nem a telefonon nézted volna, vagy nem tweetelted volna végig a moziban akkor értetted volna. Én valami agyontekert sztorit vártam ezek alapján az Inerstellartól és a végén azt nem értettem, hogy én miért értettem a filmet.

  Folytatás...

  Käytöskukka 7 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.