2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Óraállítás konzultáció

    Az alábbi linken érhető el az EU óraállításhoz tartozó konzultációs kérdőíve, melyet még a mai nap folyamán lehet kitölteni (online két perc kitölteni, semmi nem kell hozzá) és az eredménye jelentősen befolyásolni fogja az EU egészének időzónáját.

    Az EU-n belül Nyugat Európában megerősödtek azok a hangok, amelyek az óraállítás eltörlését követelik a téli időszámítás megtartásával. Ha ezt végrehajtják, akkor a nyáron 19:30-kor már sötét lesz, cserében hajnali 3:30-kor már be fog sütni a nap az ablakon. Ez Franciaországban nem okoz problémát, mert ott még 22:00 órakor is világos van nyáron.

    Itt a gyarmatokon lehet majd munka után a tyúkokkal feküdni...

    Az online konzultációnak meghatározó ereje lesz az EU döntésében, amely kötelező érvényű lesz a tagállamok számára.

    Álljunk ki a hosszabb nyári esték mellett!

    Link:
    https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2018-summertime-arrangements?surveylanguage=HU

    joysefke 6 éve

  • Bioware szint...

    Bioware ex-alkalmazott az interneten örömködik, hogy meghalt valaki azon rengeteg kritikusok közül, akik rosszat mertek írni a fostalicska játékokról amelyek készítésében ő részt vett.

    https://segmentnext.com/2018/05/26/david-cooks-celebrate-totalbiscuit-death/

    Kép:

    joysefke 6 éve 2

  • Vasorrú bába

    Éppen néztem az Őrület torkában c. filmet, oda jól beillik mellékszereplőnek...

    joysefke 6 éve 1

  • Fogyasztóvédelmi bevizsgálás

    Sziasztok!

    Decathlonban vettem márciusban egy Asics futócipőt (Cumulus 18), amiben sérülés miatt sajnos nem tudtam annyit futni, mint szerettem volna, de azért gyalogoltam/futottam benne pár száz km-t, erre nagyon kényelmes és jó volt.

    A cipő szerkezetének alsó hangon 1000Km futást kéne elbírnia. Futócipőknél (a futó testtömegétől függően) ez a szokásos élettartam.

    A problémám az, hogy a cipőn a nagylábujjam fölött a gyöngyvászon először kikopott majd kilyukadt. Azt hogy baj lesz vele, azt már a hat hónap letelte előtt is láttam, de még nem volt annyira vészes, hogy zavarjon, most 8 hónap után viszont már zavar.

    Alább a képen az egyik kezemet beraktam a cipőbe, hogy jobban látszódjon a probléma. A cipőt tegnap sikerült összekoszolnom, de egyébként nagyon vigyáztam rá. Úgy gondolom a cipő nem gyártási, hanem tervezési hibás, a lábujjak fölött a gyöngyvászon kevés teret engedélyez, ezért amikor a nagylábujj fölfelé nekiér a gyöngyvászonnak, koptatja azt, míg végül elszakad. Ez a bal és a jobblábas cipőn is jelentkezett.
    Méretben megfelelő cipőt választottam, a lábujjaim előtt a cipő orráig elegendő tartalék tér van. 44-es a cipő, 42,5 az utcai méretem.

    Folytatás...

    joysefke 6 éve 15

  • (Vicces) SZAVAZZ! Ez tényleg ilyen hülye, vagy csak tetteti?!

    Én nem tudtam eldönteni...

    Itt a link, ha nem működne a beágyazás:
    https://youtu.be/y51IJ5wQuM8?t=6m37s

    joysefke 6 éve 16

  • Lehet-e minőségi a kertévé?

    Kertévék és a színvonal (X-Faktor és ki mit gondol róla)...

    Örülök, hogy a blogírónak sikerült eljutnia a felismerésig: Igen, ez egy szánalmas szemét szar. Az egész kereskedelmi televíziózás esszenciája benne van ezekben a legótvarabb műsorokban.

    Mindig meglepődök azokon a naiv embereken, akik azt hiszik a TV értük van, hogy egy fárasztó munkanap után este 8:00-kor amikor a kölyök már ágyba került, a TV-nek valami minőségi műsort kéne adnia, hogy kéne tartani valami garantált színvonal, amire építeni lehet, ha az ember leül tévézni. Hogy a TV egy vállalható esti program legyen, ne csak az a "töltsük el ezt az estét is valahogy a következő napi robotig, hogy egy nappal kevesebb legyen a nyugdíjig khm. nyugdíjjogosultságig".

    Tudom, hogy a fenti bejegyzés posztolója nem gondolja ezt, de sokan még igen. Nekik szól ez az iromány.

    Jó reggelt...

    Folytatás...

    joysefke 6 éve 21

  • Egyenes beszéd: Tévés baki, vajon az operatőrt vagy a műsorvezetőt rugták ki?

    A megjegyzéseket sajnos le kell tiltanom, nehogy idetévedjen valami troll és megpróbálja megfúrni a viccesnek szánt bejegyzést valami nemlétező politikai töltet belecsempészésével. :(((

    Precizitás, pontosság, hibamentesség, egyenesség, vezetőkkel a döntéseikről való eszmecsere lehetősége, ez a jól megérdemelt kép él legtöbbünkben a németekről. Az alábbi YT videó megmutatja, hogy ők is emberek, néha hibáznak. Derüljünk hát egy jót rajtuk :))

    A videó a német ZDF (állami TV csatorna) Klartext -Egyenes beszéd- című műsorából van. A tematika annyi, hogy a nézőteret közönséges kisemberekkel töltik fel, akik a műsorvezető irányításával kérdéseket tehetnek fel az éppen meghívott politikusnak, aki megpróbál érthetően, egyenesen válaszolni. Innen a műsor neve: Egyenes beszéd.

    Nézzük hogy sikerült a megvalósítás:

    Az operatőr véletlenül lekamerázta a műsorvezető kezében levő súgólapot, ami tartalmaz egy arcképes listát a nézők soraiból azokról, akiket szépen sorban "véletlenszerűen" fel kell szólítani illetve valamiért előre tartalmazza a kérdést is, amit ezek az emberek fel fognak tenni.

    Folytatás...

    joysefke 6 éve

  • CDU választási kampánya Merkellel a zsinórban negyedik győzelem előtt

    A füttykoncert elnyomta a 20KW-os hangosítást, na ez már valami :))

    joysefke 6 éve 13

  • Kincsem - magyar romantikus kalandfilm (mozi)

    Most jöttem a "Kincsem" c. magyar produkció vetítéséről. Amikor először hallottuk, hogy "magyar film, de érdemes megnézni moziban" akkor volt bennem némi kétely, de adtunk neki némi esélyt és utólag azt kell mondanom, hogy nagyon tetszett, nagyon komoly produkció.

    Mind a képi világa (kosztümök, helyszínek) mind a zene, mind a cselekményvezetés mind a színészek nagyon rendben voltak. Ha most eltekintünk a történetétől, meg nem mondtam volna, hogy magyar produkció: Kb két kategóriával komolyabb annál, mint amit eddig "magyar film" címszóval láttam. Bár azt azért meg kell hagyni, ha kijön egy magyar film, nem rohanok egyből a moziba, tehát kicsi az összehasonlítási alapom ;]

    Olvastam 1-2 lehúzó kritikát (est.hu) amit nem tudok hova tenni

    A vitathatatlanul friss, üde moziban az osztrákok leginkább semmilyenek, a számítógéppel vászonra varázsolt épület- és embertömegnél szép, de láttunk már meggyőzőbbet. Stílusa, üzenete elsősorban azt a generációt célozza meg, akik szemében a Kincsem név felemlegetése már nem csal könnycseppeket.

    ezek hülyék :U

    Folytatás...

    joysefke 7 éve

  • update: Érkezés (Arrival) - Azt hiszem egy időre szakítok a Sci-fikkel...

    Udate a végén!!

    NO SPOILER

    Tegnap barátnőmmel néztük a fent említett filmet. B-o-r-z-a-l-m-a-s volt, véleményen szerint egy szegénységi bizonyítvány a rendezőtől, a nézőktől akik IMDB-n 8.1-re értékelték, és egy tökéletes kórtörténet a "gondolkodtató Sci-fiől" mint kategóriáról. Az utolsó Sci-fi amivel próbálkoztam kb egy hónapja az az Asztronauta (Astronaut's wife) volt, hasonló színvonal, de azt legalább nem 8.1 hanem 5.3 pontra értékelték ugyanazon az oldalon...

    És hogy mi a bajom a filmmel?

    Egy olyan kategóriában indul, amit én magamban "gondolkodtató sci-fi"-nek neveztem el, tehát a nézőt nem olyan világi dolgokkal mint színes lézernyalábok cikázásával, űrbázisokkal és űrcsatákkal próbálja szórakoztatni, hanem a világegyetem nagy kérdéseit próbálja feszegetni. Ez ennél a filmnél konkrétan annyit jelent, hogy:
    -Hogyan viselkednénk, ha idegenek (békés módon) megjelennének
    -Honnan tudnánk, hogy békés szándékkal jöttek
    -Hogyan vennénk fel kapcsolatot velük, hogyan tudnánk kommunikálni,
    -A kommunikáció milyensége mennyire befolyásolja a létezésünket
    -Az idő folyása, megváltoztathatjuk-e a múltat, láthatjuk-e a jövőt
    tudnánk-e kommunikálni, vagy nyelvi nehézségek, értelmi különbségek ezt lehetetlenné tennék
    Aztán belekevernek még egy kis politikai vonulatot is a szokásos klisékkel:

    Folytatás...

    joysefke 7 éve 157

  • Eszméletlen jó német krimi: Die Lebenden und die Toten

    Itt lehet megnézni, két darab 90 perces részből áll:
    https://www.zdf.de/filme/taunuskrimi/die-lebenden-und-die-toten-1---ein-taunuskrimi-100.html

    Most néztem meg és nagyon jó. Számomra a feje tetejére állította a krimi műfaját, a szűk három óra alatt egyetlen műfaji klisét sem lő el. Aki (jól) tud németül és szereti a krimiket annak érdemes lehet megnéznie. A videón be lehet állítani feliratot is...

    joysefke 7 éve 2

  • Trump az új APU, Dajkó Pali az új Abu?

    Mindent a tárgyilagos, szakmai újságírásért...

    joysefke 7 éve

  • BREXIT - Avagy a király meztelen?

    A hihetetlen média-ellenkampány és politikai, gazdasági riogatások ellenére a brit szavazók akkora pofont adtak az EU-intézményének, hogy az most egy pillanatra leseggelt és talán már sosem nyeri vissza lendületét.

    Nyilván lesz némi negatív kihatása a brit elszakadásnak a szegény, EU-nettó-haszonélvező országokra nézve, hiszen a britek nettó befizetők voltak. Ezután (hacsak nem vállalják át a részüket a bolond németek
    az aktuális bohócukkal az élen) ennyivel kevesebbet lehet kivenni a kasszából.

    Én azonban úgy gondolom, hogy hosszú távon (az EU széteséséig) a BREXIT pozitív hozadékokat fog szolgáltatni a többi bent maradó országnak, köztük Magyarországnak is.

    -(1)A legfontosabb kihatása az elszakadásnak mindenképpen az lehet, hogy precedenst teremt, amely megmutatja, hogy egy elszakadás igenis lehetséges amennyiben egy ország állampolgárai úgy ítélik meg, hogy a pozitívumokat túlszárnyalják az EU és az EU bürokrácia által okozott terhek, kényelmetlenségek.
    Ha egyszer már volt precedens, akkor egy lehetséges második alkalom sem tűnik már annyira lehetetlennek.

    -(2)Ennek megfelelően az EU-ra sokkal inkább egy gazdasági-szabadkereskedelmi-munkapiaci érdekházasságra és kevésbé mint ideológiára fognak tekinteni nemcsak az Unió polgárai, hanem az EU vezető politikusai is. Remélhetőleg a németeket is beleértve.

    Folytatás...

    joysefke 8 éve

  • Dark Souls akció

    Sziasztok!

    https://www.humblebundle.com/store

    Humbe store-ban most olcsón van a DS, mivel nem játszottam még sem DS sem DS játékkal, szeretnék néhány kérdésre választ kapni, mielőtt megveszem:
    -Mennyire open world ez a játék? Alapvetően gyűlölöm az open world design-okat (Bethesda) és szeretném magam még egy kudarctól megkímélni.

    -Van neki rendes sztorija, feszes, drámai történetvezetéssel?

    -Ugye nem kell össsze vissza bolyongani, ide oda mászkálni? (lóti-futi feladatok)

    -x360 kontrollerrel PC-n tökéletes az irányítás?

    üdv

    joysefke 8 éve 9

  • HELP Matricával hipermarketbe avagy beleszaladtam a kés élébe?

    Update: Nem kaptam csekket
    ______________

    Sziasztok!

    A soroksári Auchan/Decathlonból jöttem most haza Budapestre és elfelejtettem a nyomorék Lumia GPS-t átállítani, hogy ne tervezzen fizetős utakkal (képtelen megjegyezni) és sikerült felmennem arra a kb 1-2Km hosszú M5 szakaszra ami a soroksári Auchan és Budapest között van.

    A Wikipedia ezt írja az M5-ről:
    A fővárosi bevezető szakaszról a Megapark-Tesco, Soroksár-Pestszentlőrinc-Nagybani piac és Auchan bevásárlóközpont lehajtókhoz vezető gyűjtő-elosztó pályák ingyenesek.

    ezt hogy kell értelmezni?

    Számíthatok csekkre vagy nem?

    Lenne értelme ma este még gyorsan venni egy matricát? (régebben még volt lehetőség úthasználat esetén éjfélig megvenni a matricát)

    Előre is köszi!
    J.

    joysefke 9 éve 20

  • Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?

    Sziasztok!

    egy kb 45nm-es jó ablakszigetelésű társasházi lakásban élek a párommal. A probléma az, hogy bár letekert, vagy alig nyitott radiátorok mellett sincs hideg (tele van meleg csövekkel a fal), olyannyira, hogy nálam enyhébb téli napokon is a rövidujjú póló van rendszeresítve, de a hideg falak enyhén penészednek, ezt szeretném megelőzni..

    Nézegettem a kálcium-klorid són alapuló passzív (nem elektromos) páramentesítőket, ilyen például a Ceresit, illetve olcsóbb Tescos alternatíváját minap meg is vettem, de nekem ez csak kisegítő lehetőségnek tűnik. Egy 450g-os CaCl2 betét szilárd állapotban max 1/2Kg vizet tud hidrátként megkötni és elfolyósodás után oldatban sem fog nagyságrendileg ennél több pluszban belemenni, míg elveszíti vízfelvevő képességét. Ez nekem önmagában kevésnek tűnik.

    Tehát valami elektomos kütyü kéne.

    Az árgépen illetve árúkeresőn két fajtát találtam: nagyon kicsi, 20-30W-os, nyilván 1 kisebb helyiségre kihegyezve (1/2L-es víztartállyal), illetve jó nagy 300W körüli gép 2-3L-es tartállyal. Lejjebb pár találat a teljesség igénye nélkül.

    Folytatás...

    joysefke 9 éve 19

  • Csendes PC építéséhez kérek tanácsokat

    Sziasztok!

    hosszú ideje érlelődik bennem, most már úgy érzem ki kell mondanom:
    ELÉG VOLT, elég volt a zúgó, hangos PC-kből, legalábbis ami a lakásomat illeti...

    BEVEZETÉS
    Még soha nem volt halk asztali gépem, az ipart egy GlobalWin FOP32-vel kezdtem, a szakik akkoriban azt mondták, hogy ezekhez a nagyteljesítményű processzorokhoz (2000 év vége Duron 750MHz, 34W max hőleadás) kell a brutális hűtés nehogy tönkremenjenek, így egy állandó 5200rpm-en forgó ventivel meg egy vargányával kezdtem a PC-s karrieremet. Azóta volt 3-4 notebookom is, azok mind halkabbak voltak, pedig ott egységnyi térfogatban jóval több hő termelődik.

    Tehát szeretném felmérni, hogy mire lesz szükségem egy halk gép megépítéséhez, milyen komponensekben kell gondolkodnom, ez előre láthatóan mennyi pénzbe
    fog kerülni, az építés illetve a használat során milyen kompromisszumokat kell kötnöm, és végül az egyik legfontosabb: mennyire tudom a hangkibocsájtást
    lecsökkenteni...

    Ehhez pedig szükségem lesz a tanácsaitokra, mivel mint kitalálhattátok, halk PC építésében nem vagyok járatos, sosem szántam még rá elegendő pénzt, figyelmet,
    energiát. Kérek mindenkit, hogy építő, pártatlan hozzászólásokkal segítsetek a tájékozódásban.

    Folytatás...

    joysefke 12 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.