2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • játékok

    Karácsony eljövetelével mi másról is írnék, mint játékokról, amikkel az időt agyon lehet ütni 2 étkezés között, a TV-ben unásig ismételt műsorok nézése helyett.

    2 igazi klasszikust találtam, ami talán másokat is leköt pár napra.

    [link]

    A fenti linken található a legendás Deluxe Galaga című amigás játék remake-e. A megvalósítás mondhatni 101%-os, amire garancia a tény hogy a PC-s változatot is az eredeti alkotó készítette.

    [link]

    Ezt a játékot pedig valószínűleg bemutatni sem érdemes, elég ha a címét leírom: Another World. Az oldalon a demo-verzió letöltése mellett rengeteg érdekes infó olvasható a játék készítéséről (az eredeti és a felújított verzióról egyaránt)

    Akik emlékeznek ezekre azoknak jó nosztalgiázást kívánok, akiknek pedig teljesen új a dolog azoknak ajánlom hogy próbálják ki egész nyugodtan. Ez a két játék abból az időből való amikor még egyetlen ember is képes volt átütő minőségű játékot készíteni, és a játékok nagyszerűségét a hangon, zenén, grafikán kívül az ötlet újszerűsége, és az élvezetes játékmenet adta.

    John Fowler 16 éve 0

  • Nosztalgia

    Ma a netet böngészve, már magam sem emlékszem hányadik linkelés után a következő oldalt találtam:

    http://www.knickknack.ch/radiomt32/

    Aki a linkre klikkelve nem tudja kitalálni mi ez, és miért olyan nagy szám, annak álljon itt a magyarázat. Ezen az oldalon régi játékok zenéit lehet meghallgatni, mégpedig a legendás Roland MT-32 előadásában. A Roland MT-32 egy nagyon jó, nem olcsó, épp ezért számomra elérhetetlen hangkártya volt a PC-s piacon a kilencvenes évek elején. Akkoriban az Adlib, és főleg a Sound Blaster még nagyon menőnek számított, és korlátozott tudásuk ellenére pár játék egészen szerethető és jó zenéket hozott ki belőle. Ilyenek voltak pl. a Dune2, Warcraft1-2, FIFA 94 stb.
    Akinek még a fülében van az Adlib prüntyögése -támadnak a Harkkonenek! :D- az kösse fel az állát és kattintson pl. a "Dune 2 ingame 13_20" nevű zenére a listában.
    Így is szólhatott volna, ha kicsit korábban, és párszáz kilométerrel nyugatabbra születünk :)

    Retro játékokra kevésbé fogékonyak -akik fiatalkorukban egy átjátszott éjszaka után sosem álmodtak siege-tankokkal- inkább az end/credits-et válasszák. ;)

    John Fowler 17 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.