2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • iPhone 13 Pro Max vs Mi 10 Pro

    (és android vs iOS)

    Sok éve már, hogy az iOS-t preferálom, de elég gyakran kipróbálok droidos telefonokat és használom is őket hosszabb távon. Részben azért, mert érdekel és hajt a kíváncsiság, részben azért, mert az Android is egy nagyon jó rendszer és kétségtelenül vannak előnyei. Az összehasonlítás teljes mértékben szubjektív.

    Kezdjük a Mi 10 Pro problémáival, kitekintve néha a Samsungra, meg általában a droidra, mert megkaptam, hogy használjak samut, ne bugos miuit. Az egyik ilyen a mobilos fizetés. Nekem ez nem egy létszükséglet, a pénztárcám az iratokkal mindig nálam van, így a kártyám is. Ezért a mobilos fizetés pont csak akkor lenne fontos, amikor véletlen nincs nálam. Apple oldalon ott az Apple Pay, vagy támogatja a bankod, vagy nem. De ha támogatja, akkor működik. Androidon viszont ha nem tudod Google Pay-be tenni (ami eleve később indult itthon mint az Apple Pay), akkor még ott a lehetőség saját appra, mert az android nem olyan zárt rendszer. Én OTP-s vagyok, ezért droidon marad a Simple. Sajnos ezzel az a baj, hogy random időközönként kiléptet az alkalmazás. Ebben az esetben belépek, újra engedélyezem az érintéses fizetést a kártyához, ami azonnal, vagy max 1-2 percen aktiválódik is. Ez szépen hangzik, de ugye a kasszánál ezt eljátszani macerás meg lássuk be: ciki. Aztán ott van a Revolut amit még használok. Ez önmagában tökéletesen működik, be is lehet tenni Google Pay-be. Perfekt.

    Folytatás...

    joey04 3 éve

  • Androidra váltottam

    Ez nem egy klasszikus bejegyzés, nem lesz szépen tagolva, semmi ilyesmi, egy gyűjtemény magamnak, meg innen egszerűbb idézni ha kell.

    iPhone Xs-ről váltottam egy Mi 10 Pro-ra. Nem nagy dolog, én alapvetően iOS párti vagyok, nekem az a rendszer kezesebb, jobban fekszik, viszont vagyok annyira kocka, hogy néha pár hónapra átváltok egy androidos készülékre. Választásom azért esett erre a Xiaomira, mert ezen kívül a Huawei és a Samsung jöhetett volna még szóba, legalábbis azok közül, amiket itthon könnyen el lehet érni. A Huawei kihullott a GMS hiánya miatt, samu oldalról meg maradt az s 20 ultra és a note 20 ultra. A tesztek alapján a Note 20 ultra nekem jobban bejött, bár nem a pen miatt, az kicsit sem érdekel, hanem mert jobban bírja a telep, és jobb képeket készít. Aztán végül letettem róla, mert a Xiaomi olcsóbban tudott hasonló minőséget kamerában, és több látószöget is ad, a telep is jobban bírja, meg van igazi gyorstöltés. Szóval úgy voltam vele, ha már váltok iPhone-ról, akkor olyan készülékre váltok, ami a lehető legtöbb olyan dolgot adja, amit az Apple nem, hogy meg tudjam tapasztalni, mi az ami esetleg fontos számomra is. Ami egyértelmű hátrány volt már vásárlás előtt is: az uw kamerához nincs night mode, és nincs hivatalos ip védettség.

    Folytatás...

    joey04 3 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.