2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Chevrolet Lacetti-ről őszintén

    Három éve lesz idén, hogy megvettem életem első autóját, egy Chevrolet Lacetti 1.4 16v Elite AC-t, azóta sem bántam meg a döntésem, de kezdjük az elején.

    A jogosítvány megszerzése után elkezdtem nézegetni a használt autó piacot, kereskedésekbe járkáltunk a barátnőmmel hétvégente, de valahogy egyik autó sem fogott meg igazán. Elvittem néhányat próbakörre, egyik sem volt kényelmes számomra, egyikben sem éreztem jól magam. Aztán egyszer csak késő délután elmentünk egy helyi kereskedésbe, ahol kiválaszottam a címben szereplő autót. Kívülről nem volt hibátlan, a kilincseknél le volt pattogva a festék, illetve a díszlécek is elég gyatrán néztek ki. Nem telt el pár perc és már próbakörre is vittük a kocsit. Az utastér nagyon tág, kényelmes és eléggé rendezett. A könyöklőért persze plusz pont járt. :)
    Nem kellett több azonnal meg is vettem az autót, ~ 1,5 év műszakival., 3 nap múlva vihettem is el. Novemberben a kereskedőben dolgozó csávó lefújatta a kilincseket :)

    Folytatás...

    Joci93 5 éve 27

  • Ubisoft downgrades

    No comment..., csak érdekességnek:

    Joci93 8 éve 1

  • Lovecraft-os magyar horror játék van készülőben

    Maze The Angels Walk Silently elnevzést kapta az a Lovecraft-os horror játék, amit egy tehetséges magyar srác készít. Saját maga, egyedül végzi a programozást , modellezést, animálást és sok minden mást is ezek mellett.

    A sztori nagyon röviden: A játék 1935-ben játszódik, Amerikától indul, de Európába zajlik a legnagyobb része.
    A főhős eltűnt felesége után nyomoz, de kiderül hogy valami furcsa szekta tagja, ami kiméra szerű lényeket istenít. A főhős miután lebukik száműzetésre kerül a lények földalatti városába...

    Nemsokára a KickStarteren is feltűnik a Maze The Angels Walk Silently, hiszen nagy szükség van a közösségi támogatásra. Amint ide kikerül, akkor már a megjelenési dátum is lehet tudni, eddig csak annyi biztos, hogy 2016 előtt biztos nem fog megjelenni.

    Első trailer a játékból:

    Második trailer a játékból:

    Folytatás...

    Joci93 9 éve 0

  • Várakozás a következőre: fbstatic-a.akamaihd.net hotfix


    Előfordul, hogy a Facebook lassan jön be vagy egyáltalán nem jön be, mert várakozik a fbstatic-a.akamaihd.net oldalra. (A Facebook tudtommal ezen tárolja a képeket / videókat.) Ilyenkor órákig is pörög a "várj még 5 percet és jó lesz" ikon, de úgysem fog történni semmit.

    A neten rengetegen írnak olyat, hogy ez egy malware és azonnal indíts valami gyilkoló programot, különben vége a Facebook profilodnak és a társadalom semmibe fog nézni.

    Az én megoldásom nem ennyire primitív, sőt még azt sem fogom írni, hogy töltsd le ezt meg azt...nem...ennél sokkal egyszerűbb.

    Lépések:
    - Navigáljunk a vezérlőpultba
    -> Hálózat és Internet
    -> Hálózati és megosztási központ
    -> Adapterbeállítások módosítása

    - itt válasszuk ki az eszközünket, majd
    -> jobb klikk
    -> tulajdonságok
    -> A TCP/IP protokoll 4-es verziója
    -> tulajdonságok
    -> A következő DNS kiszolgáló címek használata
    -> Elsődleges: 8.8.8.8
    -> Másodlagos: 8.8.4.4

    Ez a Google publikus DNS szolgáltatása. Ezt követően okézzuk le és indítsuk újra a gépet.

    Joci93 9 éve 12

  • AdBlock helyett µBlock

    Aki használ bármilyen reklám blokkoló bővítményt, az próbálja ki a µBlock névre keresztelt alkalmazást. Messzemenően jobb, mint az AdBlock... Az egyik legjelentősebb szempont, hogy kevesebb memóriát eszik, (kb.60-70 megát, míg a 'konkurens' 140-et) illetve a CPU-t sem terhelni annyira.

    RAM:

    CPU:

    Letölés :

    Chrome

    Mozilla

    Safari

    Joci93 9 éve 18

  • waiting for static.ak.fbcdn.net megoldás

    Biztosan más is ütközött abba a problémába, hogy a Facebook nem töltött be mindössze a 'waiting for static.ak.fbcdn.net' írás jelent meg a bal alsó sarokban.

    Egy ideig azt hittem, hogy biztos a szerverekkel vannak gondok, aztán majd egy kis idő múlva megjavul...
    az volt az érdekes, hogy pingelni simán engedte a fentebb említett siteot, de a böngésző mégsem érte el.

    A megoldás:

    - Nyissuk meg a parancssort (Windows + R -> cmd-->enter)
    - írjuk be, hogy ping static.ak.fbcdn.net
    - írjuk le valahova az oldal IP címét
    - navigáljunk a C:\Windows\System32\Drivers\etc mappába
    - itt keressük meg a hosts fájlt
    - az utolsó sorba írjuk be az előbb leírt IP címet és az oldal címét. (Pl.:77.109.171.129 static.ak.fbcdn.net)

    Ha a hosts fájl panaszkodik, hogy nem lehet menteni a fájlt, akkor állítsunk rá rendszergazdai jogosultságot.

    Joci93 9 éve 2

  • 3 év 6 hónapja

    Két szív alakú süti 1200Ft, (majd eldobtam az agyam), de a barátnőm ölelése érte felbecsülhetetlen.

    Joci93 9 éve 23

  • Téged is átver a főbérlőd?

    Lehetne hosszú kifejtést írni, de most nem fogok, egyszerűen, röviden, tömören leírom a történteket.

    Albérletben élek a barátnőmmel, 21 évesen, messze a családtól, mint sokan mások. December elején megkaptuk a novemberi rezsit, ami összesen 27.000 Ft volt. (5000 víz, 3000 áram, 19.000 gáz.) Jó....december utolsó két hetét otthon töltöttük az ünnepek miatt. Itt kihúztunk/lekapcsoltunk minden konnektort, levettük a fűtést, hogy nehogy sok legyen a decemberi számla.
    Visszajöttünk január elején és a főbérlővel együtt leolvastuk az órák állását. Emlékszem, hogy 2 köbméter víz ment el decemberben. Na.. megkaptunk a "kiszámított" árakat. Áram:3500Ft (ahan..két hétig itthon sem voltunk és ugyan annyi, mint amikor 1 teljes hónapot voltunk itthon.) Víz:2500Ft..(Aha...2 köbméter..), Gáz:folyamatban.

    Nekem ez kicsit gyanús...főleg, hogy nem adózik a főbérlő....

    Joci93 9 éve 49

  • Segítőkész rendőrök

    December huszonharmadikán este 9 óra tájékán felmentünk Kecskemétre autóval a nővéremért,
    aki akkor érkezett haza Londonból telekocsival. Nagyon beteg volt, ezért gyógyszert szerettünk volna vásárolni,
    de mivel éjszaka volt, így csak az ügyeleti gyógyszertárban bízhattunk. Anya tudott patikát a központban,
    amire ki volt írva, hogy "Ügyelet: XY utca X.". Sétáltunk vissza a kocsihoz és azon gondolkoztunk, hogy
    vajon hol is lehet az említett utca. (Nem vagyuk annyire jártasak Kecskeméten.) Beszálltunk az autóba és
    megpillantottunk két rendőrt, akik a dohánybolt felé vették az irányt. Na, nem is kellett több... kérdezzük meg
    a rendőröket, ők biztosan tudják. Itt jön a meglepő fordulat.
    Nem küldtek el annyival, hogy itt meg itt fordulj le balra, aztán tovább egyenes a templomig, majd jobbra és újra balra. Nem... Annyit válaszoltak, hogy kövessük őket, elvezetnek minket. Ők beszálltak a rendőr autóba, mi a sajátunkba és "rendőri felvezetéssel" elértük a célunkat. Innen is köszönjük a segítséget.

    Folytatás...

    Joci93 9 éve 9

  • Mi a szép beszéd titka?

    Mindenkinek vannak ilyen-olyan nehézségei az életben. Valaki nem tud rajzolni, más inkább jobban tenné, ha ne ragadna hangszert, én nem tudok érthetően / szépen beszélni.

    Mindig is gondok voltak a beszédkészségemmel, ezért is jártam kisebb koromban logopédushoz, de nem sokat segített...maximum annyit, hogy elfelejtettem a dadogást. (Igen...dadogtam kis koromban. :((( )
    Ahogy teltek az évek egyre inkább éreztem gáznak, hogy nem tudok olyan tisztán, érthetően beszélni, mint mások. Ők artikulálnak...nekem az sosem ment. Mindig elmotyogtam az orrom alatt a mondandómat és csókolom. Talán ezért vagyok hallgatag így 21 évesen és ezért nem szeretek beszélgetni.

    Ahogy elkezdtem dolgozni, egyre inkább nagyobb szükségem van (lenne) a beszélőmre és hát én mondanám is...csak nagyon motyogok és elhadarom.

    Próbáltam én már hangosan könyvet olvasni, jobban odafigyelni a mondandómra (ez ment is kb. 1 hétig), de mindig visszazuhanok az "érthetetlenek" Világába. Gondoltam arra is, hogy talán azért nem megy a dumálás, mert túl sok nyál termelődik a számban. Szinte minden 20. percben innom kell, mert annyira érzem, hogy ki van száradva a szám, ha meg éppen nincs bent sivatag, akkor meg annyi nyál termelődik, hogy nem győzöm nyelni. (Ez normális?)

    Ti hogyan figyeltek oda a szavakra, mondatokra?

    Joci93 9 éve 18

  • És ismét leállt a Facebook

    Eddig több, mint 250-en jeleztek leállást különböző országokból. Magyarországon is elérhetetlen a Facebook a jelen pillanatban. (21:36)

    ;]

    Joci93 9 éve 9

  • Nem lesz internetadó

    "Nem lesz internetadó
    A kormány belátta, hogy az internetadó eredeti formában való bevezetése több kárt okozna, mint hasznot, így a frissen beterjesztett módosítás 700 (cégek számára 5000) forintban maximálja az adatforgalom után fizetendő összeget. Pontosan úgy, ahogyan a telefonos kommunikáció során jelenleg is történik. Ezt a „jelentéktelen” összeget a szolgáltatók – az egyre komolyabb verseny miatt – már biztosan nem hárítják át az ügyfelekre."

    Link

    Joci93 9 éve 7

  • Hollywood Undead - Day Of The Dead - Leaked

    [lHollywood Undead - Day Of The Dead - Leaked]

    Novemberben jönnek Budapestre. 2 hónapja már az összes jegy elkelt.. :W

    Joci93 10 éve 5

  • T-Home távszámla. Átverés vagy kedvesség?

    Szegedre költöztem, mert itt kaptam állást illetve a barátnőm is itt tanul és internetet kellene beköttetni. Az albérlet tulaja nem engedi, hogy kábeleket húzassak be, ezért kikötötte, hogy csak T-home-os netünk lehet.
    El is mentünk az Árkádba, ahol ránk akartam tukmálni 30 megás netet havi 4900-ért, holott akad 10 megás 3900-ért. (10 megás bőven elég emaileket olvasni.)

    Az imént néztem a T honlapját, ahol az említett 10 megabájtos csomag ára 3900Ft/hó, amennyiben Távszámlán kérjük a csekkeket.
    Nekem egyből megtetszett, hogy nem kell rohangálni a postára, nem kell sorbanállni, de bevillant, hogy mi van akkor, ha ez valami "nem minden arany, ami fénylik" effektus, ezért jobb Tőletek megkérdezni.

    Természetesen a rózsaszínek honalpján rengeteg pozitívum akad, hogy miért válasszuk ezt a szolgáltatást, de kétlem, hogy ne lenne valami negatív oldala...

    Valakinek van tapasztalata a Távszámlával kapcsolatban?

    Hogy honnan van most netem? A szomszéd biztonsági rést hagyott a routerén...lehet, hogy szólni kellene. ;]

    Joci93 10 éve 10

  • Napi IQ moment

    A történetben szereplő helyszín kamu, de a leírt esemény valóban megtörtént.

    2 nő vásárol a hipermarketben. Az egyik plázap*csa alias IQ betyár (nevezzük A-nak) a másik csak BIO kajákat eszik (nevezzük B-nek) . Az alábbi párbeszéd zajlott le közöttük:

    B: "Én csak BIO ételeket eszek. Tojást is csak tanyáról veszek, mert az nincs semmivel sem szennyezve, illetve a csirkéket nem genetikailag módosított táppal etetik."
    A: "Én csak hipermarketben, boltban veszek tojást, mert a múltkor vettem tanyáról és volt köztük egy záp."

    Na ennél a pontnál döbbentem rá, hogy ennél h*lyébb már nem lehet valaki..... :W :W

    Joci93 10 éve 8

  • JS figyelmeztetés az ablak bezárásánál (Javaslat)

    Az imént akartam publikálni egy személyes bejegyzést egy hasznos kis bővítményről, de véletlenül bezártam az egész böngészőt. Csináltam képeket a cikkhez és ahogy zártam be a képszerkesztőt, úgy egy mozdulattal a Chrome-ot is sikerült. (Isten áldja az 1 érintésre történő dupla kattintást.)

    Nem ez volt az első eset, hogy a Logout.hu legmélyebb bugyraiba zuhant az írásom ilyen kis dolgok miatt, ezért az jutott az eszembe, hogy a forráskódba lehetne írni egy JavaScript window.onbeforeunload kódot, ami figyelmeztet az ablak bezárásánál, hogy biztosan elhagyod-e az oldalt. (Vagy valami frappánsabb szöveg: Ha elhagyod az oldalt, akkor a bejegyzésed elveszik.)

    Lehet, hogy egy bővítmény is elég lenne hozzá, de ahhoz nem értek.

    Ti is vesztettétek már el az írásotokat? :U

    Joci93 10 éve 8

  • Te tudsz kiáltani álmodban?

    Szerintem nem én vagyok az egyetlen ezen a Földön, akinek volt már rémálma. Ez tartalmazhat üldözést, gyilkolást, ijesztő dolgokat illetve bármit, amit az agyunk a REM fázisban "generál".

    Nálam már sokszor előfordult, hogy az álmomban kiáltani szerettem volna, de nem jött ki hang a torkomon. Akárhogy is próbáltam segítséget kérni, egyszerűen nem ment és ott álltam kétségbeesetten (igen, akkor ezt éreztem) és hirtelen felébredtem. Akkor olyannak tűnik minden, mintha a valóságban is próbáltam volna üvölteni. Szapora szívverés, izzadás, párnák a földön...

    A legutóbbi álmom arról szólt, hogy hallottam valami zajt a padláson, ezért gondoltam megnéznem a feljárót. Ahogy beléptem a kamrába (nálunk onnan nyílik a padlás) láttam, hogy ki van nyitva az ajtó. Visszaszóltam a mamámnak, hogy valaki van a padláson, amikor egy alak (inkább mondanám szellemnek) megjelent odafent. Rámnézett, majd eltűnt az ajtóból. Na ettől én úgy megijedtem, hogy kirohantam és elkezdtem kiabálni mamámnak, hogy láttam valakit a padláson. Pontosítok....kiáltottam volna, ha képes lettem volna rá, de egyszerűen nem ment. Olyannak hatott mintha elvágták volna a hangszálaimat.

    Folytatás...

    Joci93 10 éve 29

  • Kiderült, ki volt Hasfelmetsző Jack - 126 év után.

    "Hasfelmetsző Jack (Jack the Ripper) néven vált ismertté az a londoni sorozatgyilkos, aki 1888-ban öt nőt – négy korosodó prostituáltat és egy fiatal nőt – ölt meg a Whitechapel nyomornegyedben.A gyilkos tetteit ritka kegyetlenséggel követte el, sebészi pontossággal vágta ki az áldozatok szerveit (veséjüket, szívüket). A gyilkosságokat úgy követte el, hogy a bűntettek színhelyei egy keresztet formáljanak a térképen. A híresztelések szerint a gyilkosságok száma 1888 szeptemberében és októberében volt a legintenzívebb, és a média valamint a Scotland Yard is több nyugtalanító levelet kapott ebben az időszakban, amelyek íróját vagy íróit vélték az elkövetőnek. Az úgynevezett "Pokolból"-levél, melyet George Lusk, a Whitechapel negyed polgárőrségének elnöke kapott, egy fél emberi vesét tartalmazott, vélhetően az egyik áldozatét. "

    Kiderült, ki volt Hasfelmetsző Jack

    Joci93 10 éve 12

  • Óriás Pók/Kutya átverés

    A videó végén lévő reakció hatalmas :C

    Joci93 10 éve 4

  • Leállt a Facebook!! Mind meghalunk!!!444

    Vagy csak nálam van a hiba ;]

    Joci93 10 éve 14

  • Szociális média versus álláskeresés

    Ami az internetre felkerül az ott is marad.....hiába törlöd/tiltod le, ha egy egyszer valaki már letöltötte a képed/videód és feltöltötte máshova, akkor az már nem fog lekerülni.

    Fiatalon bele sem gondolsz abba, (mondom ezt én a 20 évemmel) hogy mekkora baj keletkezhet egy olyan képből, amin éppen a jól sikerült buli után kiadod magadból a bevitt alkohol mennyiséget. Ezen egy jót röhögtök másnap a haveroddal és feltoljátok a legismertebb ismeretségi hálózatra, mert Ti milyen menő gyerekek vagytok. Aztán telnek múlnak az évek és azon kapod magad, hogy 23 éves lettél, talán még egy kicsit komolyabb is és állások után kutatsz az interneten.
    Arra a rég feltöltött fotóra már senki sem emlékszik, de mégis ott lapul a kék "szörnyeteg" egyik elrejtett zugába és csak arra vár, hogy valaki megtalálja. Te küldöd az emaileket a HR-es emberkéknek és pár nap múlva kapsz egy üzenetet, hogy megtalálták azt a rég elfeledett fotót, ahol még kamasz voltál és ezért elutasítják a jelentkezésed. Lehet, hogy Te megváltoztál....nem csak kívül, hanem belül is, de Ők ezt nem tudják, csak arra összpontosítanak, amit Rólad találtak. De, ugyan ez a helyzet a YouTube-al is....egy rosszakaród feltölt egy videót, amin Te vagy látható éppen nem előnyös helyzetben...az már örökre fenn marad...

    Folytatás...

    Joci93 10 éve 21

  • Sortörés plugin Eclipse-hez

    Aki egy kicsit is jártas a programozásban az tudja, hogy a megfelelő IDE kiválasztásával időt és energiát lehet spórolni. Sok kezdő (web)programozó választása a Notepad++ programra esik, ami nem nagy gond, hiszen könnyen kezelhető, átlátható és tanulni tökéletes. (Bevallom én is ezzel kezdtem.)

    Az elmúlt hetekben kezdtem el komolyabb IDE programok után kutatni és találtam is rengeteget, de nekem valahogy mégis az Eclipse jött be. (Az egyik szempont az ingyenesség volt a másik pedig a könnyű kezelhetőség.)

    A telepítés után egyből fel is dobtam rá ezt a témát, így már elég "sztájlosan" néztek ki a kódok.

    Ámde, itt jön a bökkenő! A programban nincsen sortörés! (Vagy csak én nem találtam meg. :U )
    Ezért elkezdtem túrni a netet, ahol írtak mindenfélét, de mégsem akart egyik sem működni, aztán egyszer csak találtam egy plugint, amivel előhívhatjuk a hőn áhított "word-wrap" funkciót.

    Folytatás...

    Joci93 10 éve 4

  • Köszi nVidia....

    És mégis hol van az a bizonyos "Agree & Download" gomb?? Próbáltam Chrome, Firefox, EI illetve Safari böngészőkkel...egyik sem hozta elő azt a bizonyos gombot... :W :W :W

    Joci93 10 éve 9

  • Az internet szégyenei

    Az imént bukkantam az alábbi videóra...csak saját felelősséggel nézzétek meg....agykárosodást okozhat:

    Én kérek elnézést!!!!!!!!!! Felidegeltem magam rajta. Nem igaz, hogy nem veszik észre, hogy mennyire gáz, amit csinálnak. :W

    Természetesen tisztelet a kivételnek!

    Joci93 10 éve 29

  • Gyanús bejelentkezés megakadályozása (Gmail)

    Már másodszor érkezik meg ez levél:

    " Kedves Joci!

    Valaki nemrég az Ön jelszavával próbált meg bejelentkezni az Ön Google-fiókjába (******@gmail.com). Ez a személy egy levelezőprogramhoz hasonló alkalmazást vagy mobileszközt használt.

    A bejelentkezési kísérletet megakadályoztuk, nehogy egy fiókfeltörő legyen az, aki megpróbál hozzáférést szerezni az Ön fiókjához. Kérjük, tekintse át a bejelentkezési kísérlet részleteit:

    2014. március 28. 6:44:54 UTC
    IP-cím: 124.73.135.109
    Hely: 合肥市 Anhuj, Kína

    Ha nem ismerős Önnek ez a bejelentkezési kísérlet, elképzelhető, hogy valaki más próbál hozzáférni fiókjához. Azonnal jelentkezzen be fiókjába, és állítsa vissza jelszavát.

    Jelszó visszaállítása

    Ha ezt Ön végezte el, és gondjai vannak a fiókja elérésével, hajtsa végre a következő címen elérhető problémamegoldási lépéseket: http://support.google.com/mail?p=client_login

    Üdvözlettel:
    A Google Fiók csapata"

    Szóval valaki Kínából az email címemet akarja...., mintha olyan fontos levelek jönnének erre.

    Joci93 10 éve 7

  • Talajterhelési adó - mire fel?

    Az imént kaptunk egy levelet, hogy talajterhelési díjat kell befizetnünk, de csak akkor kapjuk meg a csekket, ha bevallunk mindenféle adatot a házról. Ha ezt nem tesszük, akkor 200.000 Ft-ra büntetnek.

    Az a házunk be sincs fejezve. A szomszéd lopta az áramot, így hagyott ránk 215.000 Ft-os számlát, majd ezt követően ki is kötötték az áramot. Nincs a házban se víz, se gáz. A csatorna ki van építve, de nincs rákötve a hálózatra.

    "Az adót azoknak a fogyasztóknak kell megfizetniük, akik a kiépített csatornahálózatra nem kötnek rá."

    Most komolyan egy üres, nem használt, félig kész ház után is ilyeneket kell fizetni?

    "A talajterhelési díj egységdíjának mértéke 120 Ft/m3 összegről 1.200,- Ft/m3-re emelkedett, mely adó mértékét a fogyasztott víz mennyisége arányában a meghatározott egységdíj (1.200,- Ft) valamint a település közigazgatási területére vonatkozó területérzékenységi szorzó határozza meg. A talajterhelési díj alapja csökkenthető azzal a számlával igazolt mennyiséggel, amelyet a kibocsátó szennyvíztárolójából, olyan arra feljogosított személlyel szállíttat el, aki a folyékony hulladék jogszabályi előírások szerinti elhelyezését igazolja."

    :U

    Joci93 10 éve 28

  • Új vírus Facebookon

    Új vírus kering a Facebookon, ami az összes ismerősödnek egy üzeneten keresztül elküld egy linket:

    http://chaosium.com/?*********************************

    (a * helyén számok, betűk állnak. Bocs, hogy nem másolom be a vírust hordozó linket ;] )

    Ha valaki rámegy a linkre, akkor elméletileg letölt valami fájlt és az spammel Facebookon.

    Óvakodjatok Tőle!!! Anya most szerezte be.... :W

    Joci93 10 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.