2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Iszom a levét... (UPDT 10.10.07.)

    Iszom a levét nagyon sok dolognak, amit eddigi életemben korábban elkövettem. Nem térek ki rá most, mert sokáig tartana az összes ballépésemet felsorolni. Maximum mindig hozzáteszek a cikkez egyet-egyet az idő folyamán.

    Egy példa, a jelenlegi gépvasammal kapcsolatos. Ma délelőtt fogtam és atomjaira szedtem, mert a 2 év alatt, mióta megvettem, nem volt rendesen kitakarítva, csak félévente átmentem az alkatrészeken kompresszorral. Eddig úgy tudtam, hogy a tápegység valamilyen 400W-os Codegen (így is van idáig feltüntetve az adatlapomon a Cuccok pontban).

    Tehát most, hogy kivettem a tápot is, szétszedtem, kiporoltam, megnéztem a címkéjét, mert úgy éreztem valami nem stimmel. Ekkor ütött be a mennykő. A táp valójában egy 300W-os KYP-375ATX (gyártónevet nem találok). Át lettem verve. Azt még nem említettem, hogy másodkézből vettem a gépvasat.

    Eddig nem értettem, hogy miért hasal el a rendszer folyton, ha a benne lévő E6320 procit az alap órajel (1850 MHz) fölé emelem. 2100-nál tovább sose ment, de már alatta is labilis volt a rendszer. Jelenleg 1600 MHz-en üzemel, azóta nem halt meg a rendszert terhelés alatt. Tudom, hogy ez a proci sokat tud, ugyanis van róla teszt itt a Prohardver! oldalon és majdnem +1000MHz-et kihoztak belőle. Ha Én a jelenleg rajta levő gyári hűtővel próbálkoznék és nem vágtak volna át a táppal, most kb. húzhatnék rajta +500 MHz-et és stabil maradna a rendszer.

    Folytatás...

    JetiRulez 14 éve 0

  • Függőségi vita

    Pár perce vitába bonyolódtam öcsémmel a függőséget okozó dolgokról (köztük a drogokról is).

    Ő azt állítja, hogy a cigaretta is drog, mert függőséget okoz. Én úgy érzem, hogy ennek a mondatnak nincs értelme. Javítsatok, ha tévedek, de a drog a kábítószer angol neve és a kábítószer más néven tudatmódosító szer.

    A cigaretta tudomásom szerint nem módosítja a tudatot, tehát nem kábítószer, csak függőséget okoz. Mellette az alkohol és akár a számítógép is okoz függőséget, de a tudatot közülük csak az alkohol és a kábítószerek (tudatmódosító szerek, aka. drog...szerintem), persze ne felejtsük ki utólag a vegyszereket sem a felsorolásból.

    Ő azt állítja, neki ezt tanították az iskolában, de Én egyszerűen nem látom a logikát benne. Megkockáztatom azt felhozni, hogy álmodozott és valamit félrehallott. Én lennék lemaradva a témában?

    Peti

    JetiRulez 14 éve 58

  • Lustulási folyamat

    Három hét után ma fordult elő először, hogy felkeltem reggel 6-kor.
    Kicsit össze kéne szednem magam.
    Lustulási folyamat alatt értendő még, hogy az elmúlt két hónapban, az addig leadott 20 kg-ból 10 visszajött. Az egészben az extra: egyáltalán nem érzem úgy, hogy a kelleténél többet eszem. Nyilván a kevés mozgás teszi.
    Végül is a ballagás óta a szobám kitakarítása és egy egyszeri fűnyíráson kívül mást nemigen csinálok. Persze nem hanyagolom a haverokat, barátokat, de enné több kéne.
    Csakis rajtam múlik. Kicsit mellőzni kéne a gépet, mert az ennek az egész hibafolyamatnak a fő forrása (kb. napi 6 óra). Akárhogy nézzük ez azért sehogy se normális.
    Legyen a változás kezdetéül kitűzve hétfő. Tehát holnaptól megpróbálok változni ismét.

    Peti

    JetiRulez 14 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.