2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • S/PDIF kimenet notebookon

    Szóbakerült a Fejhallgató erősítők, DACs, Headamps, Headphone Amplifiers topic-ban, hogy mennyire fontos egy jó digitális forrás. Ez asztali számítógép esetén annyira nem kritikus, mivel vagy már az alaplapon is jelen van az RCA kivezetés, esetleg tüskesor formájában elérhető az áhított S/PDIF kimenet. Ellenkező esetben egy pár ezer forintos PCI-os vagy PCI-E-es bővítőkártya ként beépíthető. A hordozható számítógépek tulajdonosainak nincs ennyire egyszerű dolgok, számukra leginkább csak az USB-s és FireWare-os megoldások maradnak, előbbiekhez aránylag olcsón is hozzá lehet jutni, de a jobb minőségű megoldások ára igen borsos. Néhány notebookon akad optikai kimenet, de ehhez szükség van egy optikai vevőre és erősen kérdéses, hogy ugyanazt kapjuk-e vissza elektromos jel formájában a vevőtől mint amit az adó kapott.
    Ezeken kívül van még a jó öreg DIY, kiderítjük milyen chip generálja a zajt a notebookban, majd szerzünk hozzá egy adatlapot. Amennyiben örömmel konstatáljuk, hogy olyan tokozása van amely kivezetéseihez hozzá lehet férni és van rajta S/PDIF kimenet, már csak egy csavarhúzó, forrasztópáka, vezeték és egy RCA aljzat kell a digitális kimenetünkhöz. Ez utóbbi megoldást mutatom most be.
    Az áldozat egy öreg MSI S271-es notebook, a leírása szerint a zajkeltésért a Realtek által gyártott ALC883 típusú chip felel.

    Folytatás...

    Jancsi 11 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.