Hirdetés

2019. november 14., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • X58 Raven

  Elég sok villámcsapott gépet hoztak a múlt héten, de azért volt közöttük egy elég érdekes darab is.A panasz az volt hogy nincs internet, elég egyértelmű volt vihar után hogy mi a baja (bb Lan kártya). A másik probléma az volt hogy “haver” megpróbálta újratelepíteni, de 95%-nál kiakadt.Na nézzük mi ez!


  Silverstone Raven 3

  Hát ez a holló 3 nem egyszerű. Ami egyből szembetűnik hogy az alaplap 90fokkal el van forgatva, ezzel az egész házban egy felfelé tartó légáramlatot lehet kialakítani. Mivel a meleg felfelé száll ezért ez nem olyan rossz dolog. Van is benne ami kavarja a levegőt, pontosabban 6db rendszerhűtő venti. A nagyok két fokozatban szabályozhatóak (low-high), a többit pedig egy sharkoon előlapi panel vezérli.
  A tápegység is furcsa helyen van, a csatlakozója egy kábellel van előrevezetve. Sajnos ez a kábel nagyon hülyén néz ki, a tápot meg nem akartam átfordítani. Itt kiosztanék a gyártónak egy nagy fekete pontot, az 50000+os kategóriában ezt azért megoldhatták volna :W . Ez ment is a tetejénél, mivel ott a levehető fedlap takarja a csatlakozókat és a kábeljungelt.

  Folytatás...

  Iampityu 4 éve 0

 • Blast from the past, avagy oldschool overclock

  Hosszas keresgélés során megtaláltam a HWBot accountomat és végre megvannak a régi tuning eredményeim.

  http://hwbot.org/user/pityupityu/#My_Submissions

  De szép idők voltak, ott még „mindent” lehetett tuningolni ami a kezünk ügyébe került.
  Volt is rendesen próbálkozás viszont kevés van amire büszke is vagyok. Hát kezdjük az elején.
  A tuningok nagy része 2010 környékéről való ezért van benne az a sok core2 és dualcore intel.
  Az igazat megvallva amd-vel nem is sokat próbálkoztam, mondjuk akkoriban nem is sokat adtunk el belőle. Egyszerűen nem is volt opció, égett volna a pofám ha amd-t ajánlok bármire is. Ne értsetek félre, jól mentek azok is (Phenom II 555, 955,) de mindig volt valami kis idegesítő hiba, főleg a kompatibilitás terén. Sokszor hurrogtak le hogy miért intel, de úgy látszik hogy jó irányt tartottunk már akkor is. Az egy amit kiemelnék az a 6magos szörnyeteg volt (1100T) amire sajnos nem tudtam semmit mondani hogy miért nem jó.Max a fogyasztás. Ha jól emlékszem akkoriban csak az i7-920 volt ellene, bár az más kategóriába tartozott már. Ez örök vita marad hogy melyik a jobb – bár most eldőlni látszik- de én intel párti vagyok bárki bármit mondd.

  Folytatás...

  Iampityu 4 éve 2

 • Thinkpad X240 Gyorsteszt

  Thinkpad X240

  A napokban hozzám került egy egészen érdekes darab ebben a kis thinkpad személyében. Csak a gyári telepítést kellett rajta befejezni, de azért egy gyors teszt még belefért. :D  Kicsi, könnyű, kompakt.
  Szokásos Thinkpad design baltával faragva de ez senkit nem zavar. Becsukott állapotban nem egészen 2cm vastag a kis 12,5”-es gép. Súlyára sem lehet semmi panasz töltővel együtt kb. 1,6kg ami nagyon hasznos ha mindig velünk van a gép. Ez főleg azért lehetséges mert az akkumulátor csak 24Wh.

  Folytatás...

  Iampityu 4 éve 5

 • Bemutatkozó

  Hát sziasztok. Régóta tervezem hogy indítom a blogot de csak most értem rá elkezdeni.
  Magamról csak annyit hogy 7 éve dolgozom egy vidéki pc szervízben mindenesként. Sajnos nem csak javítani kell -mert nincs elég ember- úgyhogy ügyfelezés és garancia intézés is jut bőven.
  Nem szerencsés helyzet minden esetben, viszont így minden területre nyílik belátásom.
  Javítunk mindent ami pc, ezért elég változatos problémákkal találkozok nap mint nap.
  Röviden ennyit rólam, jöjjenek a tesztek, jó olvasgatást

  Iampityu 4 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.