2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Levelezőin gondolkodol?

    Sziasztok!

    Most záróvizsgáztam Mérnökinformatikus foszk[felsőoktatási szakképzés] (rendszergazda) szakirányon (due).

    (Van egy mérnöki diplomám, de dolgozni nem akartam benne. A Linux, meg a számítógépek voltak mindig is a szívem csücske, ezért vállaltam a képzést. Azért FOSZK-ot és nem bsc-t, mert nem tudtam hogy fog munka mellett menni. Ha akartam volna, akkor mehetnék tovább bsc-re, csak szusszal nem bírom, ezért nem).

    A képzés meglehetősen gyakorlatias, az elmélet minimális. A teljes időszak alatt 2-3 szöveges beadandó volt csak. Elméleti vizsga csak hálózatokból volt, ill. a zv-n.

    A buktatók

    Ha meló mellett nem tudsz konstans időt szánni tanulásra, mert mondjuk olyan sokat dolgozol/a munka annyira kivesz, hogy szabadidődben nincs agyad tanulni. Általános recept nincs, mert volt olyan csoport társam, aki műszaki igazgató helyettes volt egy gyárban és időben végzett. Volt olyan csoport társam, aki a munkahelyén 2 óránként dolgozott 10 percet, tehát volt ideje készülni.
    Sokan már az első félévben kiestek. Nem azért, mert ne érdekelte volna őket, nem azért, mert ne lettek volna rá képesek, hanem egyszerűen a munkahelyük merevsége/főnöki támogatás hiánya/kötelező túlórák, stb. miatt.

    Szóval vagy nagy a teherbírásod szellemileg szvsz. vagy laza a munkahelyed és akkor van esélyed végezni.

    Folytatás...

    I02S3F 3 éve 30

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.