2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A helyes út

    Szeretném megosztani pár gondolatomat a világról.

    Az emberi természet

    Az emberiség legnagyobb problémája önmaga. A természete és a kapzsisága.
    Hiba lenne azt hinni, hogy rosszabbak vagyunk mint az állatok, gyakran hallok ilyesmit, de szerintem ez nem igaz. Egész egyszerűen nekünk megvan az értelmünk ahhoz, hogy nagyobb rosszat cselekedjünk.

    Az egyik mozgatórugó a kapzsiság. Ez nagyon jól megfigyelhető az állatvilágban is ahol mivel mást nem birtokolhatnak eszközhasználat híján ezért a táplálékért folyik a harc. Nézzetek meg bármilyen természetfilmet ahol a ragadozók elejtenek egy zsákmányt. A legjobb falat mindig a vezéré és mindenki mást elzavar onnan. Persze biztos erre is van ellenpélda mint minden másra, de az elenyésző a többséghez képest.

    Az emberi faj legnagyobb hibája hogy etikailag, erkölcsileg még nem elég érett a hatalmához képest. Persze vannak akik igen, de sajnos nem elegen és nem a megfelelő pozícióban.

    Még most is rengeteg helyzetben az állati én kerül előtérbe. Agresszió, irigység, stb.
    Amíg a fákon ültünk addig ez nem volt probléma. Ha dühöt éreztünk valaki iránt akkor fejbe dobtuk egy gyümölccsel, ha nem akartuk megosztani a talált élelmet akkor elbújtunk a többiek elől.

    Folytatás...

    Huma 13 éve 49

  • Eredet - Inception Hype

    Most nem tudom, hogy velem van e baj vagy az emberek 90%-val, de szerintem ez a film egy erős közepesnél jobbat nem érdemel. Kb 5-6 pontot adnék rá. Ennek ellenére a legrosszabb helyen is 8 pontra értékelték.

    Ami ténylegesen zavar az az, hogy mindenki lelkendezve áradozik, hogy ez mekkora durranás. Az évtized legjobb filmje. Eredeti. Zseniális. Milyen összetett, de mégis érthető.

    1: Szerintem nem eredeti. Ez az álom az álomban dolog eléggé elcsépelt. De ez lényegtelen mivel újat nehéz manapság kitalálni. Ezzel nincs is bajom. Csak ne mondják rá azt hogy eredeti mikor nem az.

    2: Zseniális? Mégis mitől?

    3: Összetett? Akinek ez összetett az ne nézzen meg egy összetett filmet mert nem fogja megérteni.

    4: Ez egy sci-fi lenne ha minden igaz. Ennek tükrében ez a "3 szinttel lejjebb már 500-szor gyorsabban gondolkodik az ember" eléggé nevetségesnek hat. Inkább fantasy mint sci-fi.

    Ez tipikusan egy agyonhype-olt film. (hogy magyarosan fejezzem ki magam)

    Valaki elájult tőle az elején és rádőlt a másik vállára. Azóta dominószerűen esnek hanyatt az emberek tőle.
    Tény, hogy voltak olyan részek benne amik érdekesek voltak és még egy jó film is lehetett volna belőle, de elszúrták.

    Folytatás...

    Huma 14 éve 51

  • Kedvenc filmjeim: Mary és Max

    Úgy döntöttem vezetni fogok egy filmblogot. Azokat a filmeket fogom itt ajánlani amik nagyon tetszettek valamiért. Elsőként egy nemrég látott animációs filmmel kezdeném.

    Mary és Max

    Egész estés animációs film. Nagyjából másfél órás.
    A képi világa melankolikus, lehangoló. Kinézetre olyan mint a régi idők gyurmafilmjei, szóval ne várjunk túl sokat tőle, de itt amúgy sem a kinézet a fő szempont, arra ott az Avatár.

    Max Horowitz és Mary Daisy Dinkle életéről és barátságáról szól.
    Max egy 44 éves mentálisan „kissé” sérült New York-i férfi, aki mellesleg zsidó, de ennek nem sok szerepe van a filmben. Max képtelen értelmezni az emberi érzelmeket. Mivel emocionális érzéke nulla ezért szinte senkivel sem tud kijönni.

    Mary pedig egy Ausztrál kislány akinek van egy nagy, kakiszínű anyajegy a homlokán. Valamint rendelkezik egy alkoholista, kleptomániás anyával és egy fásult apával akinek egyetlen hobbija, hogy döglött madarakat töm ki. Egyik sem törődik a lányukkal. Igazából nem is akarták őt, csak egy „baleset” volt.

    Folytatás...

    Huma 14 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.