2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ledőlt..

    Vasárnap délután ledőlt Bözödújfalu egyik utolsó megmaradt emléke, a vízből kiálló templomtorony.

    Pár éve még láttam.. :(

    horush 10 éve 11

  • Are you fu**ing kiddin' me?

    Videó

    Komolyan, mindig van lejjebb. :O :U

    horush 11 éve 4

  • Pénz & Sárm

    Ez kész :DDD

    horush 12 éve 12

  • 2 perc 36 másodperc

    Ennyi. Kipróbáltam meddig bírom levegő nélkül. Kb. most először próbáltam ki méréssel, csináltam előtte kétszer, harmadszorra jött ki ez az eredmény. Vízben kellene csinálnom, vagy orrcsipesszel, mert ennyi idő után elkezdett gyengülni a kezem, s nem tudtam elég erősen tartani a orrom. Mégha bírtam is volna tovább levegő nélkül, levegőhöz jutottam volna kb. 10 másodpercen belül. Érdekes dolog ez amúgy, első próbálkozásnál fél perc után szenvedtem, 1 percig jutottam el kb, másodszorra 2 percig, s kb. 1:20 után jöttek a "nehéz idők". Az (ezidáig) utolsó próbálkozásomra jött ki a címben lévő eredmény. Igazából 1:20 után már itt is elég szar volt, de tovább kitartottam. Két perc után kezdett igazán érdekes lenni a dolog, amint elkezdtek elmosódni a dolgok. Szerintem pár nap alatt meglenne a 3 perc is, lehet gyakorolni fogok kicsit. :)

    Hogy erről miért született cikk, azt ne kérdezzétek, de nyugodtan ideírhatjátok a ti eredményeiteket is, hogyha valakinek van kedve kipróbálni, vagy foglalkozik (foglalkozott) ilyesmivel.

    horush 12 éve 30

  • Váci Vigalom vasárnap este

    Járt valaki az eseményen ma este rajtam kívül? Kárpátia koncertet hallgattam, s egyszer csak "elszabadult a pokol".. Ilyen vihart ritkán látni. A szakadó eső, s az utcákon bokáig érő víz hagyján, de a szél elég durva volt azért. Amint az eső el kezdett esni, a tömeg bevonult a sörsátrak alá, de kitereltek mindenkit, a nagy széllökések miatt. Ezen nem is csodálkozom, a tartószerkezet recsegett, ropogott, azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy kicsivel azután, hogy kijöttem, összedőlt az egész.. El is hagytam ezt a viszonylag száraz helyet én is, inkább ázzak sz@rrá, minthogy rám dőljön. Fél méter vastag törzsű fák dőltek ki a városban egyébként (egy helyen - amit láttam - egyenesen egy autóra, meg is szűnt a közlekedés az utcában egy időre), de láttam kerítésre dőlt villanyoszlopot is.
    Nem nagyon emlékszem a közelmúltból ilyen komoly viharra, bár valószínű volt, csak azt a száraz szobámból élveztem, de ugye itt most több tízezres tömeg volt. Gondolom valami ilyesmi lehetett 2006 augusztus 20-án a tűzijáték alatt BP-en is.

    Én egyébként nem bánom annyira, hogy volt ez a vihar, úgyis kezdett már túl meleg lenni a szobámban.

    horush 12 éve 11

  • Kezdek megőrülni.. heeeelp

    Adódott egy problémám, s nem tudok rájönni, hogy mitől van, s hogy lehetne orvosolni. A rendszert nem akarom újrarakni, max. ha tényleg nincs más megoldás, de hátha valaki találkozott már ezzel a hibával. Az azonnali kérdések órája topikban feltettem már a kérdést, de sajnos ott sem nagyon tudtak segíteni, úgyhogy gondoltam megpróbálom itt is. Szóval a problémám:

    Nézek egy filmet, VLC-vel, általában 1080p-st, s egyszer csak fogja magát a gép és egy fél percre lefagy. Vagyis nem mondanám lefagyásnak, csak nem tudok semmit csinálni (erre az időre még a feladatkezelő sem jön be, max mappát tudok bezárni). Aztán egy kis idő után: - 0,5-1 perc - megjavul a dolog, s tudok újra rendesen csinálni mindent, a film is megy tovább.

    Csináltam már víruskeresést is, többfajta vírusírtóval, nem találtak hibát.

    Kipróbáltam már Jetaudióval is, a probléma fennáll. Próbáltam már újrakni is a vlc-t az sem segített.

    Szóval nyugodtan lehet írni ötleteket, csak bátran :)

    horush 12 éve 25

  • Trattoria Alfredo LIDL Steinofen Inferno pizza

    Voltam tegnap a Lidl-ben, s gondoltam veszek egy mirelit pizzát. Nézegettem a kínálatot, s megláttam a címben szereplő példányt, akkor még azt hittem, hogy szeretem az erőset.. :U

    De ez valami kegyetlen, aki igazán erősre vágyik, vegye meg nyugodtan, de ehhez képest beleharapni egy jól megérett gyufapaprikába semmiség. Egyébként annak is jó, aki fogyni szeretne, általában nekem ezek a viszonylag kis mirelit pizzák kb. jók egy vacsorára (na nem úgy kell érteni, hogy megtelít, hanem hogy elvagyok vele), de ennek a felét is alig bírtam megenni, pedig alapból nem rossz, de ez rohadt erős, még ketchuppal meglocsolva is :DDD

    horush 12 éve 73

  • Szerintetek milyen 125ccm-s motort érdemes venni?

    Hali. Az a helyzet, hogy elgondolkoztam azon, hogy megcsináljam a "b125"-ös jogsit, amivel vezethetnék 125ccm-ig, max. 15 lóerős motort, ha jól tudom. Sajnos az én "szaktudásom" nem igazán engedi, hogy magamtól tudjak értelmesen választani, kb. fogalmam sincs, hogy mi jó, vagy mi nem. Régebben volt babettám, meg simsonom, de most azért valami komolyabbra gondoltam, amivel megoldható lenne azért normálisan a közlekedés, városon kívül is.

    Sajnos sok pénzem nincs a dologra, kb. 100-120k-ra gondoltam, természetesen használtan. Ahogy nézegettem a használt piacot, rájöttem, hogy ennyiből nem túl nagy a választék. Amire van forgalmi, meg papírok, az kb. az MZ ETZ 125, mondjuk ebből 100k körül már egész szépnek tűnő darabok is vannak.

    MÁS: Nézegettem, hogy sokan 50-es papírokkal árulnak komolyabb, 125ccm-s motorokat. Ezek közül azért volt egy-két szimpatikus, nekem valahogy az MZ ETZ teljesítménye kevésnek tűnt. Ezekről viszont nézegettem videókat és rájöttem, hogy egy 25 lóerő körüli motor már nagyon szépen megy, s így elvileg rendszám sem kéne rá, s még a b125-öt sem kéne megcsinálnom, mert ugye vezethetném simán b-s jogsival. (Pl: Honda NSR 125, Gilera MXR 125...)
    Ez vajon mennyire járható út?

    Sőt ahogy néztem, van egy-két egész értelmes 80ccm-s, kb. 15 lóerős motor is, amik azért elég szépen mennek. Esetleg érdemes lenne ezeket is átgondolni?

    Folytatás...

    horush 12 éve 26

  • Popcorn pattogtatót keresek :D

    Hali. Tegnap nézelődtem az amazonon, s fennakadt a szemem pár nyalánkságon, s rájöttem, hogy nekem ilyen kell.. Szóval ilyet hol lehet nálunk szerezni?
    Bár ez a nagy se lenne rossz.

    Ha valaki tudja esetleg, hogy merre kaphatók nálunk ilyenek, hasonló árakon, leírhatná :K Filmezés közben haverokkal elég komoly lenne. egy 15k-t még rá is szánnék :)

    horush 12 éve 10

  • Chipsadó, avagy hogyan húzzuk le az embereket minél jobban...

    Megyek ma be egy váci boltba, hogy vegyek vmi. energiaitalt, s látom, hogy mostmár ide is megérkezett a chipsadó.. Olyan árak voltak, hogy el sem hittem, sok italt majd az eddigi ár kétszereséért adtak. Igaz lehet, hogy ebbe beleszámít, hogy ez a bolt (Match) nem a legolcsóbb bolt a környéken, de ezeken az árakon még náluk is megrökönyödtem..
    A 0,25-ös bomba még viszonylag normális áron volt (250ft körül, az eddigi átlag 150-170 helyett), de a 6 decis már 600.. A fél literes monster is 500.
    Lehet le kéne szoknom? :U Hogy fogom így bővíteni a mára már egész szépen összegyűlt gyűjteményem? :F

    Egyébként lassan már mindenre adót vetnek ki, ami "jó".. Nem is olyan régóta VP dohányokat is sikerült jól megdrágítani..

    horush 13 éve 63

  • Sharkoon T9 Value bemutató

    Korrekt tudás, kellemes ár. Tényleg ilyen jó a Sharkoon új ATX háza?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 76

  • Milyen gépet érdemes venni; szerintem? 04.11.

    Hali, úgy döntöttem, mostantól minden hónapban írok egy ilyen cikket, hiszen az it ipar gyorsan változik :) Hátha ezzel valakinek megkönnyítem a választást. Több árkategóriában is leírom, hogy szerintem mit érdemes venni, 60.000Ft-os irodai géptől, a 300.000Ft-os hardkór gémer konfigig.
    Szóval, 60k körül egyszerű otthoni/irodai használatra nagyon korrekt gépet lehet már venni, ami simán viszi már a FullHD filmeket, netezésre, officera tökéletes választás:
    LAP: ASRock 880GM-LE ~15eFt
    CPU: AMD Athlon II X2-250 BOX ~12eFt
    RAM: 2Gb Kingmax DDR3 1333MHz ~4,5eFt
    HDD: Samsung F3 500Gb (HD502HJ) ~8,5eFt
    ODD: NEC AD-7260S ~4eFt
    TÁP: FSP 350W FSP350-60APN Active PFC 80+ ~6eFt
    HÁZ: Cooler Master Elite RC-342 ~7eFt
    Összesen: ~57eFt.
    Ennyibe belefért egy erős, HD4250 IGP-vel rendelkező alaplap, 2 magos proci, 2gb ram, 500gb gyors, megbízható hdd, minőségi, halk táp és egy minőségi Cooler Master ház.

    Folytatás...

    horush 13 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.