2017. október 23., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • még egy PC update

  egy éve nem körmöltem semmi, nagyon kitikkadtam újabban, ahogy nézem. sok a változás, nagybetűs az élet, kevés az alvás. a PH persze örök, haha. ez most ilyen mindent az egyben cikk lesz, már olyan régóta kikívánkozik.

  aki lusta olvasni, vagy kevesli a HD képet: galéria továbbra is itt

  történt ugyanis, hogy a kevés idő egyik hozománya, hogy a gépépítések nem igazán ütköztek korlátba, ki tudtam vitelezni a vizionált dolgokat.

  előző körben az én gépem már majdnem a jelenlegi állapotot tükrözi, de azért a képek majd tanúsítják, hogy kicsit talán profibb és végre elegánsabb az összkép. bekerült ugyanis:

  i3 helyet egy i5-4590, yumm. a 7790 pedig szuper kis kártya volt, sőt még ma is az szerintem sok konfighoz, de hosszútávra, meg némi (nem túlzott) nagyzási hóbort miatt egy gyönyörű evga 960 került a helyére. ehhez már dukált némi ízléses kábelrendezés, amit legegyszerűbben toldókkal oldottam meg. a kisebbik hdd 500gb-ra nőtt. végül, de nem utolsó sorban, vérző szívekkel megváltam a 8.évét taposó fantasztikus p-mva paneles belinea monitoromtól, amit nagyon szerettem. nagyobbra szerettem volna váltani, ami sikerült is, jobbra nem. azért nincs panasz, a design ütős, a képminőség elfogadható. az összkép pöpec!

  Folytatás...

  hoffman_ 1 éve 13

 • PC update

  jó rég karcoltam ide bármit is. sebaj, kell a hatásszünet. a hét végén munkahelyváltás előtti utolsó pihenőként és lendületvételként kitakarítottam és upgradeltem az itthoni két asztali PC-t. felhúztam öcskös gépét picit az enyémbe pedig került egy új proci. beszéljenek a képek :)

  galéria

  nálam érdemi váltás nem történt:

  i3-2120 --> i3-3220

  öcskösnél már inkább:

  celeron g540 --> i3-2120
  4830 --> 7770
  plusz egy intel 320 160gb ssd

  így már az ő gépét is sikerült felzárkóztatni.

  a bejegyzés mondjuk nem ezért született. sajnos elkapott a gépszíj, így az én gépemet félig bedarálom a használtpiacra és újjáépítem hamvaiból. remélhetőleg hamar sikerül átfuttatni a projektet, mert véges az időm, és ha valamit kitaláltam, akkor nem is szeretem halogatni, ha adottak a körülmények :)

  tehát az új generációs konfig valahogy így fog kinézni. továbbra sem egy erőgép, talán azt ráhúzhatom, hogy egy kellemes középkategóriás gép. azonban a hétköznapokra bőséggel elegendő, komolyabb 3D terheléstől sem ijed meg és hát végül, de nem utolsó sorban gyönyörű szép, esztétikus és csendes. már a mostaninál is ez volt a cél, de igyekszem mindig egy picit csiszolni rajta.

  Folytatás...

  hoffman_ 2 éve 1

 • Lisboa Life

  Egy kis szösszenettel igyekeztem összefoglalni a lisszaboni kiruccanásomat az erasmusos félévét töltő barátomnál.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 2 éve 18

 • X360

  beköltözött. 10 évvel a premier után ide is eljutott, ha-ha. így a generációváltás nyomán gondoltam miért ne, majdnem egy kontroller árában köszönt be, amit meg úgyis terveztem venni. thx Zk!

  hoffman_ 2 éve 5

 • Xiaomi Piston 2.1 villámgyorsteszt

  pár sorban meg néhány képpel illusztrálnám a használatba vételt, és az első benyomásokat. világ életemben zenével mászkáltam az utcán, még ma is nagyon gyakran kell valami zene a fülembe. nincsenek extrém igényeim, az egészséges kompromisszum híve vagyok, néha az ár/érték arányt veszem figyelembe, néha nem sikerül. majdnem 10 évig a Sennheiser PX200 szériára esküdtem utcára, egy ilyen fejest el is nyúztam 6+ év alatt, egy pedig még mindig hűen szolgál. a téli napokon azonban bajban voltam, így kellett egy füles. soha nem szerettem az agybadugós füleseket, így évekig nem történt előrelépés, míg nem másfél éve egy nagy hidegben ráfanyalodtam a Lumia 820 gyári fülesére. egy pár hetes időszak után sikerült megszokjam, hogy mégis hogy működik a fülemben, nem hittem volna, hogy eljutok idáig. a hangjával már közel sem voltam így megelégedve. engem már 16 ohmon is ki lehet elégíteni 320kbps tartalommal, bár itthon azért van jó néhány lossless anyag és egy HD555. még ezt sem sikerült a gyári cuccnak. van ereje, viszont erősen doboz hangja van, a mélyekkel sincs túl jóban, bár annyi volt benne, amennyivel beértem.

  Folytatás...

  hoffman_ 2 éve 7

 • We Plants Are Happy Plants @ Toldi (Witches and Wizards Party)

  Peter Bergmann egy év szünet után újra live szettet nyom. a helyszín a Toldi, a téma pedig az "unspeakable". egy évig vártam rá, nem hiszem el, hogy eljött a mai nap. egyszerűen nem lehet leírni azt a frenetikus érzést, amikor azokat a számokat hallod élőben, amik egyébként évek óta kirántanak a hétköznapokból.

  utolsó WPAHP szett élményem dióhéjban itt, előtte egy picivel pedig a Daft Punk RAM album tiszteletére a mix szett, szintén élőben.

  ma este az új album (a tavaly április 20án, pont egy éve debütáló) évfordulójára. azóta kicsit tisztult, kicsit még jobban zen, kicsit unspeakable. alig várom, holnapra természetesen adta magát a szabi :)

  WPAHP, lehet mazsolázni. mit lehet, ajánlott.

  [másnap-délutáni-update]

  Folytatás...

  hoffman_ 2 éve 6

 • számadás #2014

  kicsit megkésve, de a tavalyi évig bezárólag összegzem vázlatosan a dolgokat. bár az igazi cél, hogy a felvázolt, jelenleg hiányzókat vissza tudjam keresni idővel, és a következő számadásnál lássam, mennyit hoztam. ebben nem lesz benne az új tévé, a kocsi, a macska kutya, a nászút, ésatöbbi. azt majd esetleg máskor, itt igyekszem a szakmai progresszióra koncentrálni.

  + bsc villamosmérnök oklevél - pipa (köszönet a Kandónak mindenért)

  + nyelvvizsga, angol komplex közép - pipa

  + full time job szakmában - pipa

  what's next

  - ielts academic angol terv, minimum 7.0 - határidő 2015. augusztus

  - autocad 2D + inventor hivatalos plecsni - határidő 2015. december

  - Aalborg/Koppenhága msc bejutás - határidő 2016. február

  - német és dán középszint - határidő 2016 vége

  2014. március 1.

  hoffman_ 2 éve 12

 • nem megy az alvás?

  baromi frusztráló. volt egy majd' 10 napos betegségem, aminek az eleje elég húzós volt, 3 napig szinte ki se keltem az ágyból, mert fizikailag nem ment. egész héten kimaradt a munka is, ami nem egy sűrű jelenség. egy napom van az egyetemen, az is elmaradt, félútig se jutottam volna. ennek nyomán kicsit átrendeződött a pihenési ciklusom, 10-14 óra alvás, méz, tea, vitamin, gyümölcs. győztem, de az 5:50-es kelés és 22:30-as alvás rutinja nagyjából 3 nap alatt kopott ki, ijesztő. a megszokása hetekig tartott.

  ugyanakkor kezdem érezni, hogy nem itt van a kutya elásva. a mai (pardon, most már tegnapi) nappal megírtam a bsc képzésem legutolsó zh-ját, valószínűleg az utolsó óralátogatásom is megvolt. az utolsó laborgyakorlat is kész, megírtam és leadtam hozzá az utolsó jegyzőkönyvem is. pazar. belegondolni még kicsit fura, de kellemes, nem igazán fogtam még fel.

  a bökkenő máshol lesz. utolsó mérföldkő volt az egyetemi projektmunka, amit szintén leadtam már, remek eredménnyel, csak sajnálatos módon sokkal több időt emésztett fel, mint vártam. emellett majdnem teljes állasban dolgozom, viszont az államvizsga közeleg, a szakdolgozat leadási határidejéről nem is beszélve. az ütemezésem komolyan megcsúszott, és az elképzelésem (a.k.a. szakdolgozat vázlatom) is durva módosításon esett át a múlt heti konzultáción. ennek eredménye, hogy most gyakorlatilag a nulláról kezdem, és január 5-e a határidőm, ha államvizsgázni szeretnék.

  Folytatás...

  hoffman_ 2 éve 14

 • OTP Faktoring, Bátor Zrt, "tartozás"

  üdv,

  egy kis tapasztalatot, segítséget szeretnék kérni, amennyiben van. a címben jelzett hármas ismerősen hat bárkinek is? befutott ugyanis egy felszólítás egy 8+ millió forintos tartozásról, amit most számon szeretnének kérni. egy 1989(!)-es hitel kapcsán, amit nem is mi kötöttünk, csak érintettek voltunk a szerződésben. az összeg természetesen annak idején a most számon kért összegnek nagyjából 1/20-a volt. fizetve is volt, kezesek is voltak anno, számon kérve is. a helyzet az, hogy 1996-ig van róla emlék, utána egyszerűen eltűnt az ügy, nincsen róla semmilyen emlék, semmilyen papír. utóbbi durva, mert nagyszülőkig visszamenőleg minden papír, emlék, tárgy, emléktárgy megvan, ez pedig hiányzik. történetesen édesapám kötötte, '89-ben még bőven házasok voltak anyukámmal, ő házastársként szerepelt, ezen a címen kívánják most behajtani rajta. a kapcsolódó papírokat is valószínűleg apám tüntette el. (hint: apám gyakorlatilag nem létezik, nem tartjuk a kapcsolatot évek óta, nem fizet adót, nincs címe, nincs állása, nincs tbje, semmi. kb. egy szellem, a durva az, hogy ezt leszarják a magyar hatóságok, el lehet tűnni gond nélkül)

  Folytatás...

  hoffman_ 2 éve 17

 • htpc projekt

  minimális alaptudással éppen, hogy rendelkezem a témában, de már régóta kéne valami a nappaliba a tévé alá, és most szereztem egy pöpec házat. a lehető legköltséghatékonyabban szeretném felépíteni a dolgot. ezt most főleg saját felhasználásra szánom, hogy lássam egyben, és ahogy halad az idő, esetleg változzon a tapasztalatok nyomán.

  házikó adott: gigabyte t5140

  lap: asrock ad2550-itx - 18k
  ram: 1x2gb ddr3 - 4k
  hdd: 320gb sata - 5k
  90W adapter - 10k
  bill+egér dell km 632 - 5k

  össz: 42k

  faragni kéne...

  hoffman_ 3 éve 23

 • laptop dilemma [updated]

  csak úgy magamnak, hogy lássam a pro-cont egymás mellett, hátha segít dönteni.

  1. Asus N550JK (i5-4200h, 8gb ram, gtx 850m) = 255k +120gb ssd + rack ~ 280k

  + combosabb proci és vga, mindent megeszik
  + HDD és SSD együtt elfér benne
  + matt FHD IPS

  - melegebb konstrukció
  - üzemidő cca. 3,5 óra

  (2 gyári plusz 1 év laptopszalon garancia)

  2. Dell 7537 (i7-4500u, 8gb ram, gtx750m) = 285k + 250gb ssd + rack ~325k

  + jó hűtés, idle néma
  + üzemidő 6 óra+ akár

  - csilivili touch FHD
  - gyengébb hardver(bár elég az igényeimnek)
  - SSD beépítése esetén a HDD kiesik külön rack-be
  - plusz 45k

  (3 év gyári garancia)

  Folytatás...

  hoffman_ 3 éve 12

 • a kosaras

  turkáltam a vinyón, aztán egyszercsak szembejött LeBron, akinek azóta már - sok közös élmény után - leköszöntek :) egy 2012es ph összeröffenés maradványa, Wyll keze munkáját dicséri :)

  hoffman_ 3 éve 0

 • Songs about the unspeakable

  holnap hajnalban munka, szokásos nem-szeretem-reggeli-rutin. bent már jó, a melót szeretjük. háromkor finis, egy gyors fürdés, és már irány is Pécs a fővárosból. oka csupán annyi, hogy kedvenc magyar zenészem nyomja lent az új lemezbemutatóját, és bizony úgy alakult, hogy beférek mellé lefele a turnébuszba. rajongófaktor ON, a várható élmény leírhatatlan, az eddigi hasonló történések alapján még annál is jobb. a szett után hajnalban irány haza, hogy felérjek, és kinyisson a másik melóhely is, kinek kell az alvás ilyenkor?

  [link]

  hoffman_ 3 éve 2

 • Budapest: Thank You is Köszönöm

  az imént botlottam bele talán a legjobb hangulatú videóba, amit valaha láttam Budapestről. összefoglalja a egyik, számomra legkedvesebb arcát, leginkább a fiatalabb korosztály számára, de persze nincs felső határ. baromira élveztem a videót, ha így látja egy külföldi az nappalaink és éjszakáink, még ha nem is mindig, már boldogság van.

  a kapcsolódó cikk, bár a videóhoz sokat nem tesz hozzá, inkább a kevésbé angol beállítottságúaknak vázolja a történéseket :)

  hoffman_ 3 éve 7

 • Alive 2014 by WPAHP

  ez valami olyasmi volt, hogy a kedvenc itthoni előadom mixelte a kedvenc külföldi előadóm számait egy kegyetlen szettben, én pedig első sorban végigugráltam. az már csak ráadás, hogy a szett után azt is megbeszéltük, hogyan születnek a számai. az életre szóló élmény valahol itt kezdődik.

  Daft Punk - Alive 2014 (presented by We Plants Are Happy Plants)

  hoffman_ 3 éve 0

 • hogyan is állunk

  na hogy. kicsit tanácstalanul. igazából kérdés nincs, már érzem, hogy mélyen belül eldőlt a dolog. csak mégis, számot akarok adni.

  a 8. félévemet taposom jelenleg, villamosmérnöki bsc karon, azon belül is energetikára szakosodva, még mélyebben az energetikai informatika modul utolsó tárgyait görgetem. (zárójeles megjegyzés, az itt ismert informatika szóhoz sok köze nincs a dolognak). igen, két félévvel megcsúsztam. bocsánatos bűn, maradtam államin végig, és óriási bulikat nyomtam, meg úgy alleszusammen nagybetűs egyetemista életet éltem.

  a vízválasztó most jött el. örülök is, meg nem is. bármennyire is igyekeztem kitolni a felnőttlétet, és húzni a dolgot, eddig jártam sikerrel. sajnálom, mert igen csak más súlya van a dolgoknak, kényelem ki, felelősség és kötelezettség be. jelenleg két melóhelyet taposok, egy alja diákmunkát, ami a kifejezés ellenére a diákmunkák között elit mezőnyben van, és nagyon sokat köszönhetek neki, gyakorlatilag életmentő volt nem egyszer, hogy volt lehetőségem csinálni, őszintén hálás vagyok a barátomnak, hogy szólt anno a lehetőségről. immáron lassan egy éve megy, és enélkül a napi szükségleteimet is lazán buktam volna. emellett nem rég felvettek gyakornoknak egy napelemes céghez is, ahol nagyon jól érzem magam, egy az egyben lefedi azt, amit a diploma utáni első éveimben csinálni szerettem volna.

  Folytatás...

  hoffman_ 3 éve 47

 • aventón @update: KRZBERG

  elméleti gépösszerakó rovatom következik.

  frame: ~ 60k
  fork: valami karbon ~15k
  wheels: gippieme rims + novatec hubs + dt spokes ~ 8+8+7+9+7k
  crank: sturmey ~ 13k
  stem: csepel luxus ~8k
  handlebar: csepel chrono ~0
  brakes: miche performance ~9k
  brake levers: cx ~5k
  seatpost: fsa ~5k
  seat: selle smp ~0

  TOTAL: 154.000

  várható összsúly: 8kg alatt

  [update - 2014.04.09]

  nos, a helyzet az, hogy le kellett tegyek az aventón vázról. nagyon bírom a fixis témát, de csinálni nem szeretem, nekem egyszerűen nem jött át a fix életérzés, én szeretek szabadonfutni, és kész. ez a váz viszont ezt nem preferálja, ennek lévén hátsó fék nyista, anélkül pedig nem túl okos dolog singlespeed bringát összedobni.

  Folytatás...

  hoffman_ 3 éve 24

 • kollath reggeli

  sose voltam híve az ilyen cuccoknak. nem vagyok szkeptikus, de az étkezés nem egy olyan dolog, amiben vagy hiszel, vagy nem. összeraksz valamit, aztán működik. ez tuti. csak sose pakolgattam össze semmit. most is jött egy szembe, ráadásul egy edzőtársam/edzőm, és egyben igen jó barátom is rápróbált, azt mondta, hogy tényleg nem rossz. na, gondoltam nem ez fog földhöz vágni, 4-5 ezer forintból olyan két hétre elegendő reggeli adag is kijön akár. egy próbát megér. az első adagot már összedobtam, had "rohadjon". igazából baromi kíváncsi leszek rá reggel.

  több féle recept van, én a gugli első találatát használtam, de azt is csak úgy szakács-vénámat igény bevéve, hasra ütésre. nálam nincs olyan, hogy gramm, meg deci. ellenben kanál, vagy kancsó, vagy lögybi már igen.

  nagyjából ez a lényeg:

  3-4 kanál rozspehely vagy búzapehely plusz mondjuk egy kanál lenmagpehely/szezámmagpehely
  1 kanál szárított gyümölcs, kezdésnek mazsola, de lehet szilva, körte, amit akarsz
  1 friss alma sem árt, vagy egyenértékű eper, barack, cserkó, ami épp akad
  1 kanál mák, darálttal jobban kijön az íze
  1 kanál dió, apróra törve, kézzel, ahogy jónak érzed, de lehet ez napraforgó mag, mogyi, ilyesmik
  1 kanál citromlé, ideális nem üvegből, hanem a gyáriból

  Folytatás...

  hoffman_ 3 éve 43

 • rehab: edzés stádium

  hát, ez is eljött. az augusztus 17-i bukás óta először voltam a hétfő reggeli edzésen. ez most még csak óvatos szintfelmérés volt, de a vártnál jobban szuperált a vállam golyózás során, aminek nagyon örültem, tekintve, hogy szokott fájni csak úgy spontán. jelen edzés kettlebell, primal move, crossfit kombó szokott lenni, nem feltétlen egyenlő elosztásban, és úgy érzem, hogy itt elég hamar újra szinten lehetek. a judo sajnos hosszabb időt vesz igénybe, de talán nyárra teljes értékűen léphetek szőnyegre :)

  nincs is jobb, mint egy friss reggeli, sok narancslével, és egy napalapozó edzés ilyen szép időben! minden könnyebben megy ilyenkor :)

  hoffman_ 3 éve 2

 • Spotify

  ha a köztudatba nem is fogom bevezetni, egy bejegyzés legyen már róla itt is, hogy dobja a logout kereső.

  a dolog lényege az, hogy felhőből kapjuk a muzsikát. nyilván net nélkül nem megy a móka. reg után két opció van, free és premium. mehet web alól, de kapunk klienst is, amit faszán be lehet lőni az egyéni igényekhez.

  a free verzió oly módon van megcsonkítva, hogy pl high quality stream nem elérhető(ebből az egyszerű ember sokat nem vesz észre, audiofil nép meg úgyse streamelni fogja a zenét), illetve kapunk pár reklámot. ez a kliens felületen jelenik meg, illetve hébe-hóba a számaink között. nem vészes, ahhoz mérten, hogy óriási a kínálat, nem egy magyar találmányról van szó, mégis belgától kezdve akkezdet phiai, amit akarsz.

  ha valaki ledobná a láncokat, havi 5 euró, szvsz pitiáner összeg, tényleg elég fasza a szolgáltatás. iphone és droid kliens adott, a wp még ablakban, ami van, azt nem dicsérik.

  szóval "Spotify me!"

  hoffman_ 3 éve 77

 • pólónyomás - help

  téma adott. pólót szeretnék készíttetni. google elég sok találatot dob, csak győzzek választani. az érdekelne, hogy van-e valakinek már tapasztalat, tudna-e ajánlani helyet. pár igényem van csak:

  - Budapest
  - minőségi mintát nyomjon, ne legyen gagyi/csillogó/rossz anyagból/ne kopjon le 10 mosástól
  - természetesen saját, általam küldött képpel dolgozzanak
  - nem volna rossz, hogy ha tudnának nyomni hozott anyagra, ha én viszem a ruhadarabot(ha nagyon nincs erre megoldás, akkor minimum, hogy jó szabású, pamut pólóra nyomjanak)

  a polomania.hu-t és az onlinepolo.hu-t néztem eddig, azok tűntek a legigényesebbnek, csak ugye a weboldal nem minden, illetve nem tudok hozott anyagra nyomni, ha jól látom.

  köszi előre is!

  [update 2014.03.11.]

  vasárnap éjjel, két napja sincs, hogy megcsináltam az első pólót a netes szerkesztőben, és elküldtem. ahogy ígérték, kedden 14:00 órától átvehettem a kijelölt helyen, amiről szóltak is előtte. precíz, gyors a szolgáltatás. a póló. nos, az anyagra igazából nem lehet panasz. átlagos pamut, nem nagyon lehet belekötni. esetleg annyi, hogy lehetne sűrűbb szövésű. a minta. nos, ezzel lenyűgöztek. elsőrangú lett a dolog ezen része. pici apróság, hogy a hátoldalon lévő fekete szöveg lehetne erősebb. a színes rész elöl pazar. a szabás.

  Folytatás...

  hoffman_ 3 éve 10

 • a kedvenc énekesnőm

  bizony :) tessék menni macska-koncertre.

  hoffman_ 3 éve 2

 • 1# bringa projekt 2014

  ezt egy folyamatosan frissülő bejegyzésnek szánom, de már most el kellett kezdjem kiírni magamból, mert annyi lelkesedés van bennem, hogy túlcsordul :) - 2014.01.26.

  mióta megvan az elég egyedire szabott royal 3* gépem, amivel nagyon sok közös élményem és kilométerem van, mindig is bennem volt a fejlesztés kisördöge, mint minden bringásban. nagyon jó a gép, de lehetne még jobb. egy picit masszívabb itt, egy picit könnyebb ott, egy picit szebb amott. mindig baromi nagy felárral tudtam volna csak érdemileg fejleszteni, így maradt minden a régiben.

  a sztárfotó :)

  arról nem is beszélve, hogy fejben már félig kész a hegyi bringa is, az pedig egy elég durva építés, ha csak xc vonalon mozgok, akkor 180-200k között lenne meg, de hajlok az am gépre, ami 250-350 ezer között állna össze, úgy, hogy elég jól tudnék hozzájutni dolgokhoz + én építeném. ez 2014 nyarára volt betervezve, emiatt is maradt a városi érintetlenül.

  Folytatás...

  hoffman_ 3 éve 8

 • parov

  rákaptam a parov stelar-ra. régóta rágták érte a fülem, egyszer megnéztem, nem tetszett, annyiban maradt. elkönyveltem, hogy nem jó. aztán a hetekben megint elővettem valamiért, belehallgattam egyszer, kétszer, háromszor, száztízszer és nem értettem, hogy mit könyveltem én el ezen "nem tetszett"ként. hát ez valami fenomenális muzsika.

  a bejegyzést Macskaúrnőnek ajánlom

  ;)

  hoffman_ 3 éve 10

 • rehab, megy ez

  yeee, nagy az öröm! :) az augusztusi bringás baleset óta két műtéten vagyok ugye túl, egy pár hetes pihenőidőszakon, és szerencsére azóta már jó pár gyógytorna alkalmon. voltak megkötések, meddig nem szabad bringára ülni, erőltetni ez, azt, amazt, ahogy az lenni szokott. én pedig hozzáálltam a dologhoz úgy, ahogy lenni szoktam, mindent kicsit előbb, kicsit jobban, amúgy is jól éreztem magam, a javulást is éreztem töretlenül, és hát ez a dolog is fejben dől el, tehát eldöntöttem és kész.

  az eredmény az, hogy hetek óta megy a tekerés újra, kb másfél-két hete az első fekvőtámaszaim is meg tudtam csinálni, és a mai itthoni torna után a rúdra is rápróbáltam, megint, mint már több hete rendszeresen.

  a különbség csak annyi, hogy most nem éreztem azt a korlátot, amit eddig, és végig mertem húzni, legnagyobb meglepésemre és örömömre: sikerrel!

  szóval egy fullos ficam és szalagszakadás, egy kis csavarozgatás és sok kellemetlenség után 119 nap és 20 óra elteltével az első húzódzkodást is sikerült legyőzzem, szinte érzem a szabadságot újra, most már tényleg csak egy ici-pici és jobb lesz, mint valaha.

  :K

  hoffman_ 3 éve 2

 • az év filmje (főszereplő: lapa)

  kis túlzással :) a magam részéről baromira várom, piszok jó lesz!

  Lego never dies!

  ui.:

  lapa, lapa jelentkezz, vétel.

  hoffman_ 3 éve 9

 • fractal design support

  a fórumon elsők között jutottam hozzá fractal arc midi házhoz anno 2011-ben. nagyon szerettem volna már valami igazán komoly házat, nem sajnáltam rá 20-30 ezret, ennyiért már tökéletes darabokat lehet kapni. corsair és lian li ellenében ez lett a befutó. azóta is imádom, nagyon szép, nagyon hűvös, megfelelő hardverválasztással pedig hangtalan.

  történt azonban, hogy az előlapi jack elkezdett vacakolni, először csak kontakthiba pár hétig, utána pedig teljesen elszállt. ez olyan 1 hónapja lehetett, talán több. szétkaptam, megnéztem, nem igazán találtam okát a dolognak(de majd szét lesz szedve, kimérve, megpróbálom, hátha belemegy egy 6mm jack), és hát az alkatrész maga az egész előlapi panel része. kapni nem lehet tudtommal ezt így külön, most akkor mi legyen?

  nézzük meg, mire jó a support. írtam egy kedves mailt, hogy szuper a ház, imádom, ami teljesen helytálló, viszont sajnálatos módon ez áll fent, mit lehetne tenni, esetleg jelzett-e más hasonló a problémát. egy hétig semmi válasz, majd kaptam üzenetet, hogy csináltak nekem egy support accot, erre belépve meg tudtam nézni olyan dolgokat, hogy mennyi a garancia, hogy kell leszedni az előlapot, stb... szóval kiszúrták a szemem, elkönyveltem viccnek a supportot, és itt vége is lenne. mígnem...

  Folytatás...

  hoffman_ 3 éve 6

 • WP kontra droid, platformváltás application szinten

  csak egy kis összegzés magamnak, hogy mi az, amit használok, át tudok emelni droid alól, esetleg hiányzik.

  app:

  létfontosságú (elérhető mind):

  - adobe
  - tune in radio
  - imdb
  - qr olvasó
  - endomondo
  - skype
  - soundhound
  - instagram
  - fb
  - viber

  ami nem lesz/nem veszem meg/mással pótolható/wp alá nem kell:

  - snes emulator
  - offical drive és dropbox kliens*
  - picsay pro
  - netcounter*
  - quick office
  - zedge
  - spirit level plus
  - real calc
  - smart tools
  - f1 app*
  - mx player*
  - camera zoom fx
  - battery
  - gps status and tools
  - mvideo player
  - mx player
  - power amp
  - soundcloud
  - steam

  * csillaggal jelölve, amit valamivel majd pótolni tervezek/tudok

  ami hiányzik nagyon:

  - ak notepad
  - android weather
  - astro filemanager

  játék

  amit szeretünk (elérhető mind):

  - robot unicorn attack
  - where's my water
  - where's my perry
  - plants vs zombies
  - cut the rope + experiments
  - jewles
  - angry birds széria
  - fruit ninja

  ami nem lesz/nem veszem meg újra/nem hiányzik:

  Folytatás...

  hoffman_ 3 éve 42

 • a voip kuka

  té, voda, pannon együttes erővel toljunk ki a kisemberrel hadművelete.

  elég sok lehetőség van neten bonyolítani a hívást és üzeneteket, de általánosítsunk, a skype és főleg a viber ipari mennyiségben fordul elő a telefonokon most már. oka egyszerű, az általunk kifizetett net mennyiséget felhasználtuk web böngészés mellett telefonra/üzenetre is, mert miért ne. megtehetjük. megtehettük. eddig, ja. ez elég csúnya személyiségi jogsértés kategória (lenne, de mégsem az papíron) nálam, csak hát ezek sem hülyék, az új szerződésben ezt mi alá is írjuk, onnantól pedig meg van kötve a kezünk. én trémobilos vagyok, gyors olvasgatás után ennyi kiskaput találtam, ami velünk van:

  * Amennyiben az egyes díjcsomagok használatát az előfizető 2013. november 1. előtt megkezdte, akkor a VoIP szolgáltatás a Like 50 és az Eco Surf díjcsomagokat kivéve minden esetben
  igénybe vehető.

  vicc, hogy ezt leszámítva pl egy havi 9000 forintos számlacsomag, mint amilyen a moziak m is, le van korlátozva. nevetséges.

  hoffman_ 3 éve 50

 • voltam...

  állásinterjún. legalábbis amolyan fektessük le az alapokat félén. tudják, hogy keveset konyítunk gyakorlatban a szakmához, tudják, hogy van még hátra egy szakdoga, ugyanakkor szívesen megadják a kezdő lökést.

  januárban újra meeting, ha addig egy sikeres vizsgaidőszakot zárok, akkor akár a projekt és szakdolgozat témámhoz is nagyon jó alap lehet. el ne kiabáljuk, de hú, ez király volt.

  a holt, azt egyelőre nem avatom fel. lényeg, hogy kandósokat keresnek, több helyre, napelem, led, a-tól z-ig.

  ohmagalenneamenyország :)

  update #április

  ja, február óta a cégnél vagyok :)

  hoffman_ 3 éve

 • webkamera - milyet?

  rég volt napi help rovatom, szóval most nosztalgiázzunk egy kicsit. jön a karácsony, meglepném magam egy normális webkamerával, minek után a mostani ötszáz éves gagyi speedlinket fel se ismeri már a win 7, bármit is trükközök. meg amúgy is egy csúf képpel szolgáló hulladék.

  extra igény nincs, 720p legyen, és szép képet adjon. autófókuszt nem tudom, van ezekben? plusz természetesen olcsó legyen. a webcam topik sajnos nem pörög túlzottan, ezért dobom fel ide a kérdést.

  3 verziót találtam érdemesnek, de dönteni nem tudok. abban bízom, hogy van itt olyan, akinek volt már velük tapasztalata.

  Creative Live! Cam Chat HD ~ 7k

  Microsoft LifeCam HD-3000 ~ 6,5k

  Logitech HD C270 ~ 5,5k

  igazából nekem tök mindegy ezek közül, az érdekel, hogy melyik lenne a legjobb. ipon oldalán van a microsoftból egy L2 verzió is, ezt a gyári oldalon nem találtam meg, vajon mi a különbség? már csak azért is érdekel, mert yutubos gyors szemlélődés alapján a microsoft kamerája volt a legszimpatikusabb.

  hoffman_ 3 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.