2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • WP 10 hiányosságok.

    Egy rövid szösszenet csak arról, hogy az általam nem éppen szimpatizált rendszer milyen hiányosságokkal küzd, amiket a rövid "kapcsolatunkban" tapasztaltam.

    Szolgáltatónál nyilván ügyfeleknek adunk el ilyeneket is, most konkrétan WP 10-es Lumia 550-ről van szó.
    Alapelvárás, hogy a régi telefonról a neveket mentsük át. Eddig ezzel a WP 8.1 alatt nem volt gond, mert mehettett minden a SIM-re onnan meg csak 1 sima Import és ott is virítanak a nevek.

    Ezen a csoda rendszeren / telefonon viszont az importálás nem lehetséges bizonyos feltételek esetén, mert ugyan a nevek látszanak, hogy ott vannak, viszont megjelenni nem jelennek meg a kapcsolatokon belül.

    A problémát az okozhatja, ha a régi / új telefonon fent van a Viber, mert az annyira belenyúl a kezelt névjegyekbe, hogy a WP ezek után már "biztonsági" okokból nem képes kezelni ezeket a másolt kontaktokat. (Ezt Microsoft területi képviselő mondta, nem én találtam ki).

    A lényeg, hogy a régi és az új telóról is törölni kell ezt az appot (What's UP is bekavarhar) és aztán az SD kártyára mentve lehet áthozni a névjegyeket és ezeket már engedi megjeleníteni a telefon.

    Azért azt halkan jegyezném meg, hogy ezt 1 területi képviselő, aki naponta ezt a rendszert használja és ismerteti 1 óra alatt tudta kivitelezni az üzletben.

    Folytatás...

    h3lios 8 éve 24

  • Autóvásárlás 2.0

    Ahogy a cím is mutatja elérkezett az idő, hogy megvásároljam az első autómat, amivel remélhetőleg meg tudom szerezni az alap rutint a közlekedésben.

    Sok típus közül nézelődtem, Swift új verziója, G Astra, Fiat Stilo, VW 4-es Golf, de ismerősök tapasztalata (szerelők) és netes vélemények alapján úgy néz ki, hogy a G Astra lesz a befutó.
    Mégpedig egy 1.4-es benzines változatban. Lehetőség szerint 5 ajtósat szeretnék, mert sokkal kényelmesebb ,mint a 3 ajtós kivitel és árban sem kerül sokkal többe.

    Azoknak akiknek van ilyen autó a családban, esetlegesen saját maga is ilyet hajt mi a véleménye róla ?
    Nem szeretnék sokat rá költeni, mert első autóra fölösleges is lenne. Jó állapotút nézek, mert annak nincs értelme, ha megveszi az ember 500-ért és a felújítás után 900 lesz a vége.

    Árban vételárat illetően olyan 600-750 körül nézelődök, hogy maradjon pénz az átírásra, esetleges javításokra. KM állást illetően (úgyis visszatekerhetik) nem ártana 200-250 közöttit nézni.
    Illetve vásárláskor mik azok a dolgok, amikre tipikusan figyelni kell, mind az autót illetően, mind pedig az átírással kapcsolatos dolgokat illetően ?

    Még nem csináltam ilyet és mivel nincs autó a családban ezért tapasztalatunk sincs, ezért nem árt majd jól felkészülni.

    Folytatás...

    h3lios 8 éve 32

  • Jogosítvány szerzés update: 2.0

    Gondoltam írok egy kis szösszenetet arról, hogy hogy állok a jogsival, hiszen korábban már volt egy ezzel kapcsolatos bejegyzésem.

    Akkor arról számoltam be, hogy sikeresen meghúztak az első forgalmi vizsgán.
    A helyzet az, hogy azóta sikerült még 1x megbukni saját hibámból adódóan figyelmetlen voltam és ezen el is ment a vizsga.

    A helyszín a következő kereszteződés volt:
    [link]
    A képen látható pirosan bekeretezett részek azok a tényezők amire figyelnem kellett volna. Nem hangzott el utasítás, tehát egyenesen kellett "volna" továbbhaladnom a pirossal jelölt szakaszon. Hiszen a főút ebben az esetben kanyarodik.

    A probléma nálam az volt, hogy a két kék ellipszissel jelöl biciklis az út szélén haladt előttem. Annyira beparáztam, hogy teljesen rájuk koncentráltam. A nagyobb gond az volt, hogy egyenesen következett 1 zebra, záróvonal meg miegymás, tehát egy elég bonyolult kereszteződés.

    [link]

    Folytatás...

    h3lios 8 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.