2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szemelvények a kínai support világából

    A történet ott kezdődött, hogy édesapám rendelt egy CK11 fantázia névvel illetett okoskatkötőt. Ez a leírása szerint képes minden olyasmire amire manapság ezeket tervezni szokták, de ami miatt beszerzésre került az a vérnyomásmérő funkció. Szokásos rendelés leadás, pár hetes várakozás után megérkezett a masina. Rögtön töltőre is tettem, ami egy rendkívül ötletes megoldás, mivel a polaritás védelmet mágnes segítségével oldották meg. Feltöltés után teszteltem is és meglepődve konstatáltam, hogy elég pontosan mér. Sajnos a pántja nem a legjobb fajta szilikon, szinte biztos, hogy féléven belül szakadós típus.

    Azonban ezután jöttek a problémák. Konkrétan a szoftveres támogatottság sz*r. Az egész ott kezdődött, hogy a hivatalos appot, ami WearFit névre hallgat, úgy kellett felkutatni az interneten. Miután meglett sem volt felhőtlen az öröm, mivel nagyon fapados. A legrosszabb az egészben a firmware frissítés része. Ez gyakorlatilag nem működik és hála neki brickelte az egész karkötőt, ami azóta használhatatlan. Ekkor vettem fel a kapcsolatot a gyártóval aki magát JXK fashion névvel illeti. Próbáltam a lehető legegyszerűbben megfogalmazott levelet elküldeni nekik, ami az alábbi lett:

    Dear JXK Fashion!

    Folytatás...

    Gergosz2 7 éve 11

  • Emlékezzünk!

    Két éve már, hogy a Prohardver aszkéta tanítómestere,

    Huma

    elhagyta a lapcsalád oldalait és az internet számunkra láthatatlan részeire távozott.

    Mint minden nagy hatású személy és gondolkozó, Ő is jóval a kora előtt járt, így nagy mértékben előrehaladott gondolkozását az emberek nem értették.

    "A világosság a sötétségben világít, de a sötétség azt nem fogta föl."

    Ján. 1,5

    Bölcsességét számtalan topikban és személyes bejegyzésben közvetítette felénk, sokszor sugallva természetfeletti [1], nem e világi származását, amire arcképei segítségével is próbált utalni [2][3].

    Folytatás...

    Gergosz2 8 éve 18

  • Ma reggel felhívtak Algériából :D

    Őszinte leszek, nem gondoltam volna, hogy valaha is fekete kontinensen elő barátaink hívására fogok kelni. De úgy látszik ez nap is eljött, hiszen +213 654 03 52 84-as számról egy szorgos arab kolléga megcsörrentet.

    Persze tudtam rögtön, hogy csalásról van szó, eszem ágában sem volt visszahívni.Aki nem tudná, hogy hogyan működik pontosan ez a csalás, annak itt egy részletes leírás róla: [link].

    Kíváncsiságból írtam egy emailt a T-mobile-nak, hogy ők ezt a helyzetet hogyan kezelik, egyáltalán foglalkoznak-e a témával. Ha válaszolnak természetesen frissítem a bejegyzést.

    Gergosz2 8 éve 8

  • Végül is sikerült..

    :D ;]

    Gergosz2 9 éve 10

  • Az emberek nem tudnak hirdetni... még mindig..

    Az elmúlt időkben elég sokat bogarásztam hazánk két legnagyobb apróhirdető oldalát és no persze a Hardveraprót is. Hamar bebizonyosodott, hogy az emberek bizony az elmúlt pár év alatt sem tanultak meg hirdetni.

    A keresés tárgya most egy laptoptáska volt, de szerintem némi általánosítással bármilyen termékre értelmezhetőek az észrevételeim.

    Az első ami gond szokott lenni, hogy nincs kép a termékről. Azért nem nagyon értem, hogy egyesek, hogy gondolják azt, hogy így akármit is eladhatnak. De azt azért mindenképp pozitívumként könyvelem el, hogy azért nagy javulás figyelhető meg e téren, jóval kevesebb a kép nélküli hirdetés. De azért koránt sem teljes az öröm, mivel sok kép homályos, túl sötét, vagy éppen minden látszik rajta csak a lényeg nem.

    A másik problémás pont a termék leírása szokott lenni. Hát itt bizony igen rossz a helyzet. Például sok esetben csak ennyi információt szolgáltat a hirdető a termékről:

    Eladó egy jó állapotú laptop táska.
    Érd:.......

    De mégis milyen, mekkora, milyen márkájú stb.? Egyszerűen nem értem, hogy hogy lehet így hirdetni. Bevallom nekem is volt már úgy, hogy az eladott termékről nagyon kevés információm volt, de erre direkt fel is hívtam a figyelmet, csináltam róla sok képet, meg le is mértem amit csak lehetett rajta.

    Folytatás...

    Gergosz2 9 éve 14

  • A4TECH G11-570FX

    Az utóbbi közel egy évben hőn szeretett A4TECH Xl 750 BK egeremnek sajnos elkezdett rakoncátlankodni a görgője.Tudom, hogy sokak szerint ez nem gamer egér meg stb, hogy őszinte legyek nem is tudom milyen az, ez szolgált ki engem már 7. éve. Teljesen meg voltam vele elégedve, számtalan Cod, Bf csatát megélt és fene tudja hány játékban került bevetésre.

    Többször is úgy voltam vele, hogy megpróbálom megjavítani, ezért párszor szét is szedtem, de sajnos mindannyiszor bele kellett törődnöm, hogy ez a görgő menthetetlen. A hiba az volt vele, hogy lefele görgetésnél minden egyes x fordulat megtétele után a lap nem lefele, hanem felfele indult el. Gondolom valamelyik rotatory encoder pinje eltörött, és ebben ráadásul egy kicsit variált darab van a sok gombos kivitel miatt.

    Kezdetben nem is volt annyira zavaró mert egy jól irányzott k**** anyád és egy kisebb ütés pár hétre helyretette, de sajnos ez a gyógymód sem tartott örökké, így hát új egér után kellett néznem.

    Folytatás...

    Gergosz2 9 éve 10

  • Google Nexus 7 2 WTF?!?!

    Először is leszögezném hogy a gép nagyon pöpec, eszméletlen gyors.DE! Ami az első indítás utáni konfigurálós részt illeti a Google összes mérnöke megérdemelne egy orbitális pofont.

    Először is egy nyelválasztós ablak fogad minket ahol kismillió nyelv közül(ami dicséretes :R ) kiválaszthatjuk a számunkra legkedvesebbet ami az én esetemben egyértelműen a magyar volt. Ezután a tablet rögtön WiFi-t követel , hogy konfigurálhassa magát. Oké ,elfogadja az ember de várjunk csak! Semmi lehetőség sincs arra , hogy a készülék MAC címét valahogy kinyerjük. A konfigurálós részt meg skippelni sem lehet , úgyhogy muszáj túlesni rajta.

    Könnyen beláthatjuk, hogy erre szükségünk lesz, mert ugye a hálózatunk úgy van beállítva ,hogy szűrje a MAC címeket és gondolom ez nem csak nálam van így . Most komolyan egy készülék miatt ki kell kapcsolnom ezt,buherálnom a jól beállított hálózatom ? Hát muszáj volt , de a dolog így sem állt össze, kapcsolat típusnál állandóan STA ASSOC-kal jött elő. Abszolút WTF, ezért én nem fogok egy teljesen nyilvános hálózatot csinálni, szétbuherálva a mostanit és kitolva azokkal akik jelenleg is neteznének.

    Folytatás...

    Gergosz2 10 éve 14

  • Chrome Youtube bug

    Ez a bug elég idegesítő , lássuk , hogy miről van szó:
    Youtube videók szépen elindulnak de csak a hang kép meg sehol hosszú-hosszú másodpercekig. Hiába frissítem az sem segít.

    Fogalmam sincs miért van ez, először az Adblockra gyanakodtam, leállítottam youtube-on de ennek ellenére újra és újra előjött a hiba.
    Volt már egyszer egy reinstall is, de az igazat megmondva azóta nem igazán használtam a youtube-ot, csak egy két oldalon nézegettem a beágyazott videókat és mondanom sem kell azoknál is jelentekezett a hiba.

    Szóval wtf?? Azt hinné az ember ,hogyha már a Google csinálja mindkettőt akkor legalább működik is. Lehet hagyom és inkább megyek firefoxra.....

    Gergosz2 10 éve 18

  • Miért tűnnek el a szűrő listák az Adblock Plusból?

    Ez a kérdés eléggé foglalkoztat, mostanában, mert kb minden héten eltűnik az összes.
    Ilyenkor egy reinstallt nyomok neki ami kb 10 másodperc de akkor is idegesti az embert , hogy miért ? Miért ? :D

    Gergosz2 10 éve 16

  • Egy szerintem ideális edzős kütyü+app kombó

    Én is mint gondolom itt sokan a fórumban heti rendszerességgel edzek ami vizsga /ZH mentes időszakban heti 4-5 edzést míg szorgalmi időszakban heti 3-at jelent.

    Sokszor merült már fel bennem a kérdés , hogy jó lenne valamilyen app amivel naplózni tudná az ember az edzéseit és esetleg egy kütyü ami az edzés közben monitorozza a vérnyomást, pulzust meg hasonló adatokat.

    Az appliációra idővel rátaláltam , már augusztus óta a Gymrat: Workout Tracker & Log nevű programot használom ami mindössze 450 FT-ért beszerezhető. Nekem bejött , ehhez szoktam hozzá, bár ennek is vannak kisebb hiányosságai amik közül a legnagyobb az, hogy nem lehet benne jelölni ha az ember szuperszettet végezett, csupán ha az t kommnetben odaírja az adott gyakorlat mellé.(Erre lenne egy jó megoldásom amit el is fogok nekik küldeni és valószínű egy bejegyzést is készítek róla) Nem tudom ,hogy melyik edzést naplózó app képes erre jól akinek van tippje az ne tartsa magában.

    Folytatás...

    Gergosz2 10 éve 5

  • Holnap lesz karácsony..

    .. és még hó sincs! :((

    Gergosz2 10 éve 24

  • Konzol kérdés.

    Na ugye adott jelenleg két új generációs konzol az Xbox One illetve a PS4 személyében.

    A jelenlegi dilemmám az , hogy melyik konzolnak olcsóbb hosszútávon a fenntartási költésége, ezalatt értem az online szolgáltatás előfizetését illetve a játékok átlagos árát.

    Inkább fizetek a gépcsomagért kicsit többet , ha hosszútávon kevesebbre jön ki a fenntartás.

    (pls kerüljük a flamet!)

    Gergosz2 10 éve 12

  • 10 éve jelent meg Blink 182 cím nélküli albuma!

    katt a képre a lejátszási listáért.

    Hát ez is bekövetkezett.
    Személy szerint az egész albumot szeretem, kedv függő, hogy melyik dal tetszik jobban éppen.
    Az elmúlt években nem telt el úgy nap ,de legalább hét, hogy valamelyik számot ne hallgattam volna meg, egyszerűen nem tudom megunni.
    Az jut eszembe erről, amikor szüleim nézik a tv-t és az önök kérték meg hasonló műsorokat néznek és mindig mondják , hogy amikor fiatalok voltak ők erre táncoltak , ezt hallgatták , ez volt a kedvencük meg stb.
    Nálam ugyan ez lesz ha addig eljutunk, csak éppenséggel Blink 182-val meg a többiekkel, de remélem nem csak mesélni fogok róla hanem hallgatni is! :D

    Gergosz2 10 éve 1

  • Blink 182 ÉLŐBEN!

    Nem is szaporítom a szót :

    Jó szórakozást mindenkinek!

    Gergosz2 10 éve 5

  • Apró örömök az életben

    Már régen , legalább is egy éve, tervbe volt véve , hogy lecserélem a hat merevlemezből álló RAID tömbömet egy SSD+1 TB HDD-re. Szép volt a RAID , jó volt de már kezdett meghalni , hangos volt.

    Múlt hét pénteken meg is történt a váltás egy Kingston V300 és egy WD Caviar Blue közreműködésével.
    Igen ám, de minden csoda 3 napig tart (és ez tényleg
    addig tartott :D ) mivel hetfőn nem indult a gép. Rögtön az alaplapra gyanakodtam és igazam is lett. Be semtud bootolni, egy végtelen ciklusba kerül. Utána olvastam és sokaknak ugyan ez volt a baja ezzel az alaplappal(EX 58 UD3R) , boot loop, bios loop errorral hivatkoznak rá.

    Hát ez a helyzet most , itt vagyok gép nélkül, ráadásul LGA1366 foglalatal ellátott lapot se nagyon kapni már, bár tegnap sikerült egyet rendelni majd meglátjuk mi lesz, mert az IPON már visszamondta az egyik rendelésem mert a nagyker elnézte ,még sincs nekik.

    Gergosz2 10 éve 12

  • S3 LTE tulaj lettem!

    Ez is megtörtént, a telefon nagyon tetszik, igyekszem ide leírni a tapasztalataimat.

    Bármi építőjellegű hozzászólást szívesen várok(appok, launcherek stb)

    Gergosz2 11 éve 85

  • Végre....

    .. megjelent a Transplants új albuma , vagyis inkább már meghallgatható a RollingStone oldalán, mivel hivatalosan e hó 25. napján jelenik meg.

    (katt a képre)

    Gergosz2 11 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.