2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Magyar Posta vs. ésszerűség:1:0

  Az MP egyik sikertörténete (lehetett volna) a postai csomagautomatás kézbesítés 490 ft-ért. Lehetett volna, mert elsejétől ezt majd a duplájára emelték. Ebben az országban ha valami sikeres, akkor az biztos, hogy halálra van ítélve.(?) Nem tudom, mekkora forgalmat bonyolítottak le így, de legyen mondjuk ez a szám egy kitalált szám, azaz mondjuk 1000. Tehát ebből származott a postának 490.000 ft bevétele. Mától , mivel ez a duplájára nő, szinte a kutyának sem fog kelleni ez az opció, de legalábbis nagyon keveseknek. Kérdezném, hogy kinek jó ez? Költői kérdés, mert senkit nem érdekel, hogy mi a véleménye annak, akiket ez érintene. Tényleg nem értem. :(
  G,-

  Geller_1972 2 hete 52

 • iOS 11.0.1

  Szép csendben megjelent az iOS újabb verziója, ami nem titok hogy a 11.0-ra kiadott gyors hibajavításokat tartalmazza. Részemről az egyetlen észrevehető probléma az akku üzemidejének drasztikus csökkenése volt. Meglátjuk pár nap használat után, van e valami különbség.

  Geller_1972 3 hete

 • Nyílt levél a ..hagyjuk..

  Ismét maradjunk a tömörségnél...

  A minap olvastam egy cikket, a 24.hu-n volt azt hiszem. Le is mentettem a cikk előnézeti képét. A cikk amúgy nagy vonalakban nem arról szól, ami az én fő problémám, bár természetesen minden valós és fájó pont, amit említ.

  A cikk.

  Pont a héten beszéltem a gyerekkel. Mondta, hogy egyszerűen nincs idejük enni, mert olyan, hogy ebédszünet, nem létezik. Gimibe jár, nem is végzős és van olyan napja, hogy órarandileg 10 !!!!! órája van.
  De teljesen mindegy, mert már ha hat órád van, ami ugye alap, akkro sem tudsz enni. Van 15 perced. Vége az órának, mire összecihelődsz, kijössz a teremből, buktál 2 percet. Az ebédlő a másik épületben van. NEM viheted be a táskád. Ok, lepakolsz a következő órára kiírt terem elé. Újabb 5 perc bukó. Átmész az étterembe. MINDENKINEK akkor van az ebédidő. Abban az egy szünetben. Sorba állsz. 10-ből 6x sorra sem kerülsz, mert kezdődik az órád.

  Kérdezném én a tisztelt oktatási retkeket, akik ezért (is) felelősek, hogy ugyan már bökjön rá a képen látható órarenden arra az időpontra, ahol az ebédidő, mint olyan látható.

  Folytatás...

  Geller_1972 3 hete

 • Ha nem akarsz soha többet Nemzeti konzultációs borítékot (és mást sem) kapni..

  Röviden a lényeg. A központi nyilvántartónál MINDENKINEK megvannak az adatai. Alapértelmezésben a különböző marketinges, kutatásos, nemzeti szarságoknak kiadják az adataid, ezért is tudnak megkeresni mindenféle nyomtatvánnyal. Ha szeretnéd a fákat megkímélni, (és magadat) ettől az egésztől, akkor jogodban áll ezt letiltani. Több mód is rendelkezésre áll, a levél formájában beadott kérelemmel most nem foglalkoznék, lévén ugye védjük a fákat. :D. Tehát, akinek van ügyfélkapus regje, az belép vele a https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged oldalon. (Jobbra fent, belépésre kattintva.) Itt nagyon sok mindent tudunk babrálni, de nekünk most az a zöld button kell, amin az van, hogy SZL-adatletiltás.

  Itt semmi más dolgunk alapesetben, mint ellenőrizni az alapból kitöltött mezőket velünk kapcsolatban, majd a doksi végén a személyi számunk és mail címünk megadása után (Nem szig. szám!!) már le is tiltottuk az adatainkhoz való felesleges hozzáférést. Így néz ki ezt követően:

  Fontos tudni, hogy nem minden tiltódik le, erről a fenti tájékoztatás is figyelmeztet minket:

  Folytatás...

  Geller_1972 3 hete 35

 • Állásajánlat!!

  Néha kezembe kerül egyik vidéki, jobban mondva, inkább helyi hirdetési újságunk, és néha beleolvasok.
  Régebben, mondjuk 10 éve sokkal kevesebb állásajánlat közül lehetett választani, lévén nagyjából ugyanazok a munkalehetőségek voltak, nem nagyon jött újabb cég, vállalkozás, a helyiek a nagy munkanélküliség miatt már bőven előtte tudtak felvenni valakit, mint hogy keresni kelljen. No de az a helyzet, hogy egyre többen mennek el máshova szerencsét próbálni. Van, aki csak országon belül és van, aki külföldre. Szóval feltűnt, hogy hatványozottan megemelkedett a hirdetések száma ebben a kategóriában a helyi hetilapban. Van néhány korábbi ismerősöm, akik vagy vállalkozást üzemeltetnek, vagy vezető beosztásban vannak cégeknél. Néhányukkal sikerült beszélnem az elmúlt napokban és kíváncsian kérdeztem a fent említett észrevételről a véleményüket.

  Céget, vállalkozást, helyet nem írok, nem igazán ez számít úgy sem.

  Folytatás...

  Geller_1972 1 hónapja 76

 • Ájfon ten...

  (Photo mirror.co.uk)

  Első benyomások:
  -Atya úr Isten...

  ..Ájfonom van. 6S. Nagyon szeretem. Lehetett volna azóta 7 is, de nem éreztem szükségét, mert annyival tett volna hozzá - ha egyáltalán hozzá tett volna - a 6s-hez, amennyivel nekem nem érte volna meg a cserét. Hangsúlyozom, nem anyagilag, hanem tisztán logikai alapon. Én szeretem a "fizikai" Home gombot.

  Tehát Ájfon 7 kösz, de nem. Vártam, hátha idén..azaz most lesz valami, valami ami egyszerűen elkápráztat, megfog, magával ragad és nem ereszt.

  ..tehát már akkor kinéztem a TEN-t, azaz az iPhone X-et, amikor először hallottam róla. És egyre kényelmetlenebbül érzem magam. Remélem, a tesztek eloszlatnak valamit abból az aggodalomból, ami most nyomaszt. -..csalódtam. :/. Ahogy a mai előadást megnéztem.. :(

  Geller_1972 1 hónapja 88

 • Önti a pénzt az egyházi iskolákba a kormány...hurrá..

  Hurrá!

  Mondhatnánk akár ezt is. Mégsem teszem. A dolog konkrétan érinti a családomat is. Gyermekem gimibe tanul. Egyik év közben kaptunk egy levelet, miszerint - nem kertelnek - két lehetőség adott, válasszunk. Vagy megszűnik a gimi, vagy átveszi az államon keresztül az egyház. Akarjuk e? Érdekes, hogy abban a pillanatban, ahogy átveszi az egyház, már jönnek a támogatások. Alapból meg dögöljön meg az összes ilyen suli. Hányingerem van. Több dolog miatt is, de konkrétan most éppen ettől.

  Geller_1972 1 hónapja 134

 • Reggeli tekerés - avagy 76 km reggeli helyett.

  Egy hetet vagyok csak itthon, szóval bele kell húznom, ha bicajozni is szeretnék. Aztán megint lesz hat hét szünet. Esténként így is megvan a 33-35 km-es adagom, de szerettem volna egy kicsit messzebb menni. Már este összepakoltam azt a minimál cuccost, amit magammal akartam vinni. Hűvös időnek néztem elébe, amit nagyon nem is bántam.
  Már csak az volt a kérdés, hogy melyik bicajjal menjek. Hosszas mérlegelés után a legegyszerűbb bicajom mellett döntöttem.

  -Váz: Sima, full alu, merev villás MTB váz.
  -Kerekek: 26x1.75-ös gumiköpeny, vegyes használatra. Shimano XT agyak, Corratec felniken.
  -Váltó/Fék/Lánckerék-szett: Shimano (épp most esett a Japán tőzsdén 3.79 %-ot.. :U ) XT - 3x9
  -Áttétel: 44:11 (legnagyobb)

  Reggel, induláskor 13 fok volt. Mit mondjak? Kicsit nehéz volt elindulni. :D. Néhány km után bemelegedtem, és onnan már könnyebb volt. Az egész nagyon jó lett volna, hogy ha az utolsó másfél órában nem szakadó esőben, kamionok közt parázva a nulla látótávolságban kellett volna befejeznem a napot. Minden villogó, fényvisszaverő holmit aktiváltam. Alapvetően sokat javult az autós közösség. A romló útviszonyok miatt levágtam a végét és mintegy 25 km-el rövidebb verziót választottam. Így is kellemes lett. 76 Km lett a vége.

  Folytatás...

  Geller_1972 2 éve 6

 • Drónok harca

  Első rész: elmélet, jogszabályok.

  Először is valahogy bogozzuk ki, hogy mi is az a drón? A pilóta nélküli kisebb és nagyobb gépeket egyaránt drónként szokták említeni attól függetlenül, hogy ember irányítja őket a távolból, vagy saját szenzoraikkal tájékozódnak, esetleg előre megírt program alapján végzik a repülésüket. A wikipédia szerint a következőképpen lehet definiálni:

  "A pilóta nélküli repülőgép (angolul Unmanned Aerial Vehicle, UAV, am. pilóta nélküli légi jármű, vagy Remotely Piloted (Aerial) Vehicle, RPV, am. távolról irányított (légi) jármű) vagy drón (az angol drone = here (méh) szóból) elsősorban katonai feladatokra alkalmazott olyan repülőeszköz, mely valamilyen ön- vagy távirányítással (leggyakrabban a kettő kombinációjával) rendelkezik, emiatt fedélzetén nincsen szükség pilótára. Amennyiben katonai célokra használják, a harci robotok egyik fajtája. Ellentétben a robotrepülőgéppel, mely – lévén saját maga a fegyver – használatakor megsemmisül, a pilóta nélküli repülőgép, léghajó vagy helikopter többször is felhasználható."

  Folytatás...

  Geller_1972 3 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.