2017. május 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • iOS 10.1.1 - Ti most szívattok?

  Csak egy pár soros, így heti bezárólag..

  Kiadta az Apple az iOS 10.1.1.-es frissítését. Ami többek közt, de leginkább azt hivatott javítani, hogy némely (gondolom, nem kevés) felhasználónál a Healt adatoknál a nagy büdös semmi volt csak, vagy is nem volt semmi. Nekem eddig semmi gondom nem volt az iOS-el és a telefonnal sem (6s). Mondom eddig. Mert a frissítés után mi nem működik? Na mi? Pontosan! A Healt adatok. ;] . Szerettem volna egy visszajelzést küldeni webes formon keresztül, de amikor eljutunk ahhoz a kérdéshez, hogy a szoftveres anomáliák kiválasztása után felteszi a kérdést, hogy hol vásároltam a telefont - (mi a f...? Mi az összefüggés, Semmi.) és én gyanútlanul kiválasztom, hogy szolgáltatónál - erre nem áll velem szóba többet. Menjek a gondommal a szolgáltatómhoz. Ilyen van? Egy nap alatt? :P

  Geller_1972 6 hónapja 5

 • Reggeli tekerés - avagy 76 km reggeli helyett.

  Egy hetet vagyok csak itthon, szóval bele kell húznom, ha bicajozni is szeretnék. Aztán megint lesz hat hét szünet. Esténként így is megvan a 33-35 km-es adagom, de szerettem volna egy kicsit messzebb menni. Már este összepakoltam azt a minimál cuccost, amit magammal akartam vinni. Hűvös időnek néztem elébe, amit nagyon nem is bántam.
  Már csak az volt a kérdés, hogy melyik bicajjal menjek. Hosszas mérlegelés után a legegyszerűbb bicajom mellett döntöttem.

  -Váz: Sima, full alu, merev villás MTB váz.
  -Kerekek: 26x1.75-ös gumiköpeny, vegyes használatra. Shimano XT agyak, Corratec felniken.
  -Váltó/Fék/Lánckerék-szett: Shimano (épp most esett a Japán tőzsdén 3.79 %-ot.. :U ) XT - 3x9
  -Áttétel: 44:11 (legnagyobb)

  Reggel, induláskor 13 fok volt. Mit mondjak? Kicsit nehéz volt elindulni. :D. Néhány km után bemelegedtem, és onnan már könnyebb volt. Az egész nagyon jó lett volna, hogy ha az utolsó másfél órában nem szakadó esőben, kamionok közt parázva a nulla látótávolságban kellett volna befejeznem a napot. Minden villogó, fényvisszaverő holmit aktiváltam. Alapvetően sokat javult az autós közösség. A romló útviszonyok miatt levágtam a végét és mintegy 25 km-el rövidebb verziót választottam. Így is kellemes lett. 76 Km lett a vége.

  Folytatás...

  Geller_1972 1 éve 6

 • Drónok harca

  Első rész: elmélet, jogszabályok.

  Először is valahogy bogozzuk ki, hogy mi is az a drón? A pilóta nélküli kisebb és nagyobb gépeket egyaránt drónként szokták említeni attól függetlenül, hogy ember irányítja őket a távolból, vagy saját szenzoraikkal tájékozódnak, esetleg előre megírt program alapján végzik a repülésüket. A wikipédia szerint a következőképpen lehet definiálni:

  "A pilóta nélküli repülőgép (angolul Unmanned Aerial Vehicle, UAV, am. pilóta nélküli légi jármű, vagy Remotely Piloted (Aerial) Vehicle, RPV, am. távolról irányított (légi) jármű) vagy drón (az angol drone = here (méh) szóból) elsősorban katonai feladatokra alkalmazott olyan repülőeszköz, mely valamilyen ön- vagy távirányítással (leggyakrabban a kettő kombinációjával) rendelkezik, emiatt fedélzetén nincsen szükség pilótára. Amennyiben katonai célokra használják, a harci robotok egyik fajtája. Ellentétben a robotrepülőgéppel, mely – lévén saját maga a fegyver – használatakor megsemmisül, a pilóta nélküli repülőgép, léghajó vagy helikopter többször is felhasználható."

  Folytatás...

  Geller_1972 2 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.