2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vezeték nélküli csengőből kapunyitás-jelző

    Szeretnék egy rövid leírást megosztani, hogyan alakítottam ki egy meglévő vezeték nélküli csengő-rendszerből kapunyitás-jelzőt, a nélkül, hogy az eredeti funkcióját elveszítette volna. Előre felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy a lenti eszközökkel működik a dolog biztosan, le fogom írni miért-hogyan.

    Az egész ott kezdődött, hogy volt egy noname vezeték nélküli csengő, ami adott fals jelzést is (úgy, hogy a gombja nem ázott be biztosan pl. nyáron), ezért egy komolyabbra lett cserélve. Direkt olyat kerestem, aminél egy gombhoz több vevőt lehet társítani, így került megvételre 2 db Honeywell DC311EP2, majd használtan vettem kiegészítésnek hozzá egy elemes vevőt is, az DC515xx a típusa.
    A vevőegység a kamrában konnektorba dugva:

    Az átalakítás úgy kezdődött, hogy biztosra menjünk, a gombok ne ázzanak be, valamennyire szét sikerült szedni, a nyomó részt ki lehet pattintani és alóla a gumit kivéve ott a 2 érintkező, amit rövidre zár a gomb egy kis lemezdarab segítségével. Ezt pici lemezt kivéve, a helyére 1-1 rövid vezeték lett forrasztva, majd a nyomógomb egy falon kívüli kültéri villamos kötődobozba került (fedett helyre).
    Forrasztás:

    Folytatás...

    garga01 2 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.