Hirdetés

2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Szakképzés 4.0

  Lehet inkább 0000, csak rosszul értelmeztük.
  Nézzük az eheti fejleményeket. Valamelyik agytröszt kitalálta, hogy legyenek 40 perces órák 5 perces szünetekkel. Zseniális! Így kb. 40 perccel hamarabb ki lehet kapcsolni a fűtést. Nem tudom láttatok-e mostanában szakképző intézményt, de elég sok helyen több épületből áll, és sok órát most amúgy is a kollégiumokban tartanak meg, mert ugye ott lesz fűtés. Esélytelen 5 perc alatt átérni, és akkor még nem evett a diák, nem ment wc-re… ja az oktató se, de annak úgy is mindegy, úgy se telik neki tízóraira lassan.
  Nézzük tovább. A tornateremben lesz 14 fok. Zuhanyozni nem lehet utána, talán jobb is hogy meleg víz nincs. Ok, ez kibírható, mi is fociztunk rövid nadrágban, pólóban a hóban tesin.

  Van ugye a Covid csak most nincsenek annyira súlyos tünetei, meg kicsit el van mismásolva a statisztika, de jöhet bármi, influenza, szokásos fosós-hányós vírus ami minden évben eljön... Tehát: szellőztessen mindenki befelé, a folyosókra, nehogy ablakot nyiss, nem kell firss levegő! Végül is… Mikor lesz kötelező a mécsessel való fűtés? Kb.ez következik.

  Folytatás...

  Freeware 2 hónapja 5

 • Szakképzés, a mai értekezlet margójára

  Betört hozzánk is a rezsicsökkentés démona múlt héten. Gyakorlatilag 1 nap! alatt kellett intézkedési tervet kidolgozni az igazgatóknak. Cél a 25%-os rezsicsökkentés. Ma hirdették ki a jól átgondolt terveket. Tegyük hozzá, hogy nálunk ilyen baromságok eszébe se jutottak.

  Csoportösszevonások. 2-3-4 év után, érettségi, ágazati alapvizsga előtt, tanév közben a kezdőt-haladót borítsuk össze, legyenek csak jó sokan egyben. Hatékonyság csökken, kit érdekel. Mindegy, hogy Gizi néni tanította őket 3 évig, majd most érettségi előtt váltunk Mariska nénire, aki lehet, hogy a haladó-középszintből tud optimálisan felkészíteni, még Gizi néni meg emelt, meg szakmai vizsgákra. Pont jókor. Úgy is járt a szája, hogy 3.éve nincs fizetésemelés, mehet máshová mert nem lesz ki az óraszáma esetleg.

  Online oktatás nem lesz, csak végső esetben. Tényleg? Az online az ártalmas, fuj, nem vált be, zúgolódtak a szülők... Miért ez be fog? Ennél még az is sokkal jobb a középiskolás korosztálynak. Aki akart, tanult online is, a többi meg offline se fog, de nekik is mindegy, tanulnak-e. Nyelvvizsga nem kell, hármas simán megvan minimális energia befektetéssel, simán felveszik őket is felsőoktatásba, ott is megy az élet-halál harc.

  Folytatás...

  Freeware 2 hónapja 6

 • Szakképzés - 0.0

  Vajon a szakoktatók helyzetéről miért nem ír soha egyik híroldal sem?
  2 éve nem kaptunk fizetésemelést. Egy fillért sem. De arról, hogy melyik celeb hol nyaral, minden nap írnak.
  A szakképzés állapota siralmas. A jövő évi költségvetésben kb. 1.2milliárd forint többlet van bérekre. Ha 30e oktatóval számolunk az kb. 40000 forint egy évre... Szép. Biztos megint izgalmas bértárgyalások lesznek. 2 éve is csak annyi volt, hogy elfogadod, vagy viszlát.
  Jelenleg a szakoktatók többsége 1500-1700 nettó óradíjat kap, miközben mindennek felment az ára.

  Ha csak 2500 nettóra felmenne az havi 400e nettót jelentene, ami 48%-os azonnali emelés... Nem mintha nem lenne rá pénz, csak 40 milliárd lenne 1 évre. Nem is tétel manapság.
  Ha így haladunk, tényleg nem lesz senki aki tanítani fog. Pedig szép hivatás, de valamiből élni is kéne.

  Freeware 3 hónapja 50

 • Miért jó szakoktatónak lenni?

  Régen posztoltam. 4. éve vagyok szakoktató, (15 éve tanár) Amikor váltottam, akkor éppen jobban fizetett, mint a gimnáziumi állás, és legalább sokkal kevesebb a Tompika. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy más, mint alsóban, felsőben. Itt is vannak, de ha csak 1-2 téma érdekli őket, akkor már le lehet őket kötni, nem úgy mint pl. 7.osztályban.
  Ez a jobban fizetett is relatív, körülbelül 40e nettóval volt több, plusz az útiköltség mert nem kellett végre ingázni.
  No ez azóta szépen el is tűnt. Az alap fizetésem most 265e nettó, az 1700Ft/óra. Sok? Kevés? Baromi kevés. Kihívok egy villanyszerelőt alsó hangon 10e csak a kiszállási díj... a kőművesek 5000 forintos számla nélküli óradíjáról nem is beszélve. (már egész jól megy a villanyszerelés meg a vakolás is... )
  Idén 0%-os béremelést kaptunk. Megcsináltam tavaly több kollégával a híres pedagógus életpályamodell pedagógus 2 vizsgáját totál feleslegesen, mert nem jelent semmit az oktatóknak. (amúgy kb. 25e nettó havonta, szánalmas) Ja, majd a következő bértárgyaláskor... hehe. Az jövőre lesz talán. Az infláció mennyi volt tavaly, meg idén eddig? Ebben a szektorban legalább 50%-os béremelés kéne. Sajnos már nettó 300e is kevés egy hónapra, ha mondjuk lakást újítana/hitelt törlesztene/venne az ember. Esetleg venne egy jobb laptopot, pc-t, mert az ugye nincs a legtöbb szakképzőben, vagy ami van az 15 éves 4.generációs ócskavas. Most volt egy továbbképzés, amiért androidos tableteket lehetett kapni...

  Folytatás...

  Freeware 9 hónapja 160

 • Elegem van

  Tudom, hogy senkit nem érdekel. Engem se, de látom hogy sokan ugyanígy éreznek. Ki látott mostanában jókedvű embert? Na?
  Utálom ezt az egész karácsonyi műsort... Mindenki idegbeteg, rohan, tolong, dudál. Állandóan megy a harc mikor kinek a rokonához kéne menni, de miért oda hamarabb, miért nem amoda... Úgy se örül annak amit veszünk... Süssünk, főzzünk csesszük el a szabadságot. Dögöljön meg több millió fenyőfa a szeretet ünnepének alkalmából.
  Régen minden jobb volt, a Karácsony is. Boldogabbat....

  Freeware 4 éve 69

 • Erste röviden

  Csak én futottam bele ennyi hibába most, vagy másnál is így van?
  - erste.hu 404-es hibát dob
  - premium.erstebank.hu szintén 404-es hiba
  - bankos embernek írtam volna emailt, simén visszapattan, hogy nincs ilyen cím
  - a belépési oldal még nem titkosított, csak ahová beléptet. Ez így szerintem nem ok.
  - meg úgy egészében tele van már velük a ...

  Freeware 5 éve 2

 • Mentor program, avagy kevesebb, mint 875 forint/óráért vállalnád?

  Óránként 875 forint. Ennyit kap egy tanár egy mentorált után. Havi 7000 forint, miniumum heti 2 óra foglalkozás a mentorálttal. Plusz családlátogatások, adminisztrációs ökörségek, amik megint egy csomó időt elvisznek. Tulajdonképpen ha ezt kiszámolja az ember, az jön ki, hogy megalázóan keveset fizetnek az egészért, és abszolút nem éri meg.
  Tele van a média a pedagógus béremeléssel. Nekünk meg tele van a tökünk a média hazugságaival. 3.5% eleve vicc, az infláció mértéke várhatóan 1.75%... Ráadásul a 3.5% fele ami kötelező, a másik feléről meg tudjuk kik döntenek... Szóval körülbelül 3-5000 forint emelésből lesz 2000 forint, amivel kitörölhetjük a hátsónkat. Így menjen ma bárki tanárnak. Ugyanakkor csodálkoznak, hogy mekkora hiány van tanárokból. Na vajon miért?
  - Megalázóan kevés fizetés, órabérek
  - Nincs túlórapénz, vagy minimális
  - Nincs cafeteria, könyvpénz, ruhapénz
  - Nincs nyugdíjpénztári hozzájárulás, stb
  - Nincs normális szabadság, mert év közbe csak fizetés nélkülivel engednek el, ugyanakkor a 6 hetes nyári szabadságot mindenki irigyli. De ha összeszámoljuk az éves szabadságunkat, akkor ténylegesen csak pár nappal több, mint bárki másé.

  Freeware 5 éve 102

 • Kottaíró programot keresek...

  Sziasztok!

  Olyan kottaíró programot keresek, ami figyelmen kívül hagyja az ütemhatárokat. Az a fő probléma, hogy ezek a programok nem tudják azt lekezelni, hogy egyik ütem 7 másik ütem 6 hosszú, automatikusan kiegészítik szünettel.

  Amiket próbáltam: final music maker, muse score. A muse score-ban van olyan, hogy elrejtés, az esetleg jó lehet, de abban nem tudtam megadni 5/4-es ütemet. Lehet, hogy lehet, csak nem jöttem rá még...
  A final tud 5/4-es ütemet is, illetve abban állítható, de nem találtam elrejtést, és automatikusan pótolja az is a hiányzó ütemeket szünet jelekkel, amik nyomtatásnál is látszanak.

  Valakinek van valami ötlete?

  Freeware 5 éve 8

 • Békéscsaba-Split, merre, mire figyeljek?

  Nyáron készülünk Splitbe autóval. Mire kell figyelni? Szerbiában, Boszniában milyenek az utak? DRL használható náluk is, vagy ragaszkodnak a tompított fényszóróhoz? Kell hozzájuk H matrica meg nemzetközi zöldkártya egyéb? Össze-vissza írnak erről is a neten. Náluk fizetőkapus autópálya van vagy milyen?
  kb 10 éve voltam Szabadkán, arra emlékszem, hogy az út minősége egész jó volt, de úgy közlekedtek, mint a barmok, meg a románok a 4-es főúton, 3 autó egymás mellett 2 sávos úton is. Gondolom azóta csak fejlődött az E75-ös, meg a kultúrájuk is.
  Szeged meg a határ közötti autópálya szakasz fizetős? Látom arra a pár kilométerre is van pofájuk díjat kérni.

  Két útvonalon gondolkodok:
  Az egyik, hogy végigmegyünk a horvát autópályán: BCs-Szeged-Baja-Eszék-Zágráb-Sibenik-Split 991km, plusz egy csomó horvát autópályadíj.
  Ennek egy variánsa, BCs-Szeged-Baja-Eszék- Bród-Bugojno-Split 802km, erre elvileg nincs autópályadíj

  Másik lehetőség: Horgos-Újvidék E75-Szarajevó-Split 750km, 11 óra időt kalkulált rá a google maps. Az E75-re kb 10 eurós díjat találtam, nem tudom mennyire valós.

  Freeware 6 éve 5

 • edigital, elállás, tapasztalat?

  Vettem egy billentyűzetet, de nagyon nem vált be. Mivel a legolcsóbb visszaküldeni? Az árát hogy kapom vissza, utalják, esetleg a futárnak fizetnek? Azt írják postázni nem lehet, csak futárral vagy személyesen. Utóbbi esélytelen.

  Freeware 6 éve 5

 • Szállásfoglalás, kész átverés?

  Az egyik legnagyobb szállásfoglaló oldalon foglaltam szállást. Azt írja mindenhol, hogy nincs lemondási díj, foglaló.
  Foglalás után derült ki, hogy mégse lesz jó az adott időpont. (júniusban lenne aktuális, tehát bőven van még idő nekik kiadni)
  A probléma:
  le akarom mondani, de ott azt írják, hogy lemondási díj 30%-a az egésznek, közel 30e forint.
  Eddig csak az email címem, meg a telefonszámom adtam meg. Ezt így be tudják hajtani?

  Freeware 6 éve 25

 • Dolgozat/teszt online, automatikusan? Mit ajánlotok?

  Tanítási órán a netsupport beépített tesztelő alkalmazását szoktam/szoktuk használni,de ha Tompikáék nyomkodják a billentyűzetet, netán a start menüt, akkor sok esetben nem indul el maga a teszt. De van ennél idegesítőbb eset is, amikor az adott osztályból mindenki megírta, és az eredmények kiírása előtt egyszerűen leáll a tanár konzol... Valami megbízhatóbb megoldást tudtok ajánlani? Lehet netes is, van webszerver, de lehet hálózatos is, van windows szerver is.
  Olyat keresek, ami hasonlít a netsupportra. Legyen benne feladatszerkesztő, (igaz-hamis,hiányzó szavak pótlása,képek részei stb..) pontozás. Esetleg limesurvey, moodle?

  Freeware 6 éve 4

 • Posta... =bermuda háromszög

  Mit csináljak, ha sorozatban nem kapom meg a csomagjaimat? Tettlegességen kívül... bár ilyenkor csak ez a Tankcsapda részlet jut eszembe: "ha elkapom úgy is kih..lem"
  Kb augusztusig minden rendben volt, jó fej postás, minden megérkezett, most meg semmi. A srácot azóta nem is láttam, gondolom másik van helyette. Mivel napközben nem vagyok otthon, nem találkozok vele. De legalább értesítőt hagynia kéne ebben az esetben is.
  Ebayről rendelt, nem nyom követett, alacsony értékű cuccok, összességében 6db csomag. Túra meg sport kiegészítők, ledes karpánt ilyesmi. Nem nagy összegek egyenként, de összességében már kb 4000 Ft. Nyilván nem veszek itthon túra kamáslit, mikor 6000 forintnál kezdődik az áruk, és semmivel sem jobbak, mint a kínai 800 forintos.
  Akinek van tapasztalata, írja meg! Köszönöm! Ha mind a hatnál reklamálok az ebaynél akkor a végén még engem fognak letiltani. Bevált eladók is vannak köztük, akiktől már rendeltem és probléma nélkül ideért az áru 2-4 hét alatt. Eddig.

  Freeware 6 éve 21

 • Balatongyörök környékén mit érdemes megnézni?

  Sziasztok!

  Ismét utazás, ezúttal Balatongyörökre. Mit érdemes megnézni a környéken?
  Keszthelyt, Hévizet nyilván, plusz a várat Szigligeten. A tapolcai tavas barlangban már voltam. Ezeken kívül, ami nincs túl messze? ( kb 50km-en belül)

  Előre is köszönöm a tippeket.

  Freeware 7 éve 10

 • Jó kiránduló helyek Békésben?

  Üdv Békés megyeiek!

  Kiránduló helyeket keresek, ahová érdemes elmenni.
  Ahol már voltam:
  - Békés: duzzasztó, evezés, Dánfok, Élővíz csatorna, fürdő
  - Szanazug
  - Békéscsaba Bandika fa, Cimbora fa, Liget, városi park
  - Póstelek
  - Gyula: vár, Hambi bár, Almássy kastély, belváros, fürdő
  - Gyula városerdő
  - Kígyósi kastély, de ott igazából más nincs is
  - Szarvasi arborétum, belváros...
  - Berény: Tópart vendéglő, belváros, de ott sincs igazán sok látnivaló
  - Orosháza, Gyopáros fürdő

  Még hova érdemes elmenni a megyében, főleg barátnővel?

  Freeware 7 éve 9

 • Ingyen üdítő

  Tegnap este csengetnek, na mondom megint valami ügynök/hittérítő/biztosítós izé. Erre előkap a csajszi egy 1.75L-es Coke-ot. Promóciós ajándék. Minden lakó kapott egyet. Kellemes meglepetés. Kb. évente egyet iszok, az most meg is lett! :) Legközelebb jöhetnének mondjuk a szentandrási sörfőzdétől.. :D

  Freeware 7 éve 23

 • Hogyan csesszünk el 3 órát a semmire

  Egyik haverom megkért, hogy segítsek a gépét kicsit felújítani. A lényeg, mielőtt az ember belefog, akkor nézze meg előre, mert ez így a totál szívás.

  Asrock matx lap, Athlon II x4, 4gb ram, int vga.
  Mondta, hogy jó lenne ha gyorsabb lenne, kicsit játszana is, meg lenne hdmi...
  Ok, vegyünk bele egy R7 370-et, azon már a legtöbb játék elmegy, plusz egy ssd-t. Itt még nem tudtam, hogy ide hdd van benne...

  A csomag megérkezett, átmegyek, szétszedem a gépet. Tiszta gané az egész, max gázmaszkban, vegyvédelmi ruhában érdemes hozzányúlni. Végül porszívó+teli tüdő lett belőle.
  Ok, videokártya be, ekkor jött az első probléma, nincs a tápon 6 pines csatlakozó, plusz ez egy Mercury 450w-os csoda. Tele ganéval, csapágyas hűtővel. Tehát kocsiba be, irány a bolt, vett egy új Chiftec csodát jó drágán. (persze, hiszen sürgős...ha pcx-ről rendeli kb 5000forintot spórol rajta)

  Na akkor táp be a gépre, vga be a gépbe, ssd hmm. Nem fér, ki kellett vennem a merevlemezeket. Szóval vga is újra ki, ssd be... Itt ugye nem tudtam, melyik hdd volt bekötve. Na mindegy, mondom akkor ssd marad, a 2 vacak nem kell. Próbáljuk már ki végre... Öhm. Monitoron kizárólag vga csatlakozó, kártyán 2 db dvi+hdmi. Mondtam, akkor minek akartál hdmi-s kártyát ember??? Hát mert őőő csak... majd jó lesz később.

  Folytatás...

  Freeware 7 éve 17

 • Tanár lázadás? Ki találta ki ezt a hülyeséget?

  Ha valaki kiáll a jogaiért/igazáért, az miért lázadás?

  Lázadás:
  "256. § (1) Aki olyan tömegzavargásban vesz részt, amelynek közvetlen célja, hogy
  a) az Országgyűlést
  b) a köztársasági elnököt
  c) a Legfelsőbb Bíróságot
  d) a Kormányt
  alkotmányos jogköre gyakorlásában erőszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, vagy intézkedésre kényszerítse, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő; a tömegzavargás szervezője vagy vezetője öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

  Ezek közül egyik sem teljesült.

  Miért is tüntetünk?
  - a működésképtelen Klikk ellen. Az teljesen normális, ha mondjuk egy számítógép elromlik, akkor minimum egy hónap mire kijönnek megjavítani/alkatrészt beszerezni stb? De ugyanez igaz bármire, betört ablaktól kezdve a krétán át a fénymásolóig mindenre.
  - a káosz ellen, ami manapság mindent elborít minden szinten
  - a diákokért: az normális, hogy egy 9-10.évfolyamos gyereknek minden nap 7-8-9 órája van?
  - Az normális, hogy egy alsósnak is napi 6 órája van?
  - A mai diákok feleslegesen túlterheltek.
  - A tanárok is túlterheltek

  Folytatás...

  Freeware 7 éve 44

 • Egy informatika tanár naplójából

  Péntek. Végre. De megint az a csodás ötödikes osztály. Létszám: 18 fő. Papíron. Ebből aki valamire való ember lesz, 5 fő. Finanszírozás szempontjából ~35 fő. Hát igen, 10 fő a 18-ból Tompika. Sajnos egyre több Tompika szaladgál szabadon. Fő Tompika... bukjon? Semmit nem tud, nem is akar, semmi nem érdekli. 2 percet nem tud ülni a hátsóján. Megint azt ismételgeti, cs-cs-cs. Mi a bánat? Igen, megint azzal a lövöldözőssel akar játszani. De úgy se tud. Mindent letiltottam. Ha nem lenne letiltva akkor se tudna, csak másik 3 Tompika segítségével játszani. Múltkor olyan jót játszott, mindenkit kilőtt... csak a végén jött rá, hogy igazából megfigyelő módban volt, mert 2 másodperc alatt leszedték. Ja, projektmunka. Az most úgy is menő.
  A mai tananyagunk... megint elmászkál a helyéről. Most adjak neki valami beírást? Leordítsam a fejét? Egyik se működik. Beszélek hozzá, tekintete valahol máshol jár, vagy csak készenléti módba váltott. Ennél az is jobb lenne, ha hibernálódna erre a maradék 35 percre. Szegény normálisak, megint nem fognak tudni figyelni, tanulni. Tompika 2 megint próbálkozik a feladattal, de a megoldásnak köze nincs ahhoz, amilyennek lennie kéne. Na jó, ha a másik teremből nézem falon át, csukott szemmel akkor talán hasonlít. Másik 3 Tompika kiabál, hogy nem érti. Megint elmondom nekik, már tizedjére. Kettő a füzete maradékát szedi apró cafatkákra. Hulladékgazdálkodás... az is menő manapság, talán mégse lesznek munkanélküliek.

  Folytatás...

  Freeware 7 éve 38

 • 7up...down

  Nagyon régóta nem ittam, 2 éve tuti.De most megkívántam,vettem.
  Ezen írás apropója, hogy 2 pohár után éppen most sikerült tőle megszabadulni...De még mindig forog a gyomrom tőle.
  Ez mióta ilyen ihatatlan?? Megutáltam egy életre. Szavatossága jó , nem járt le.
  Mikor legutóbb ittam, nem volt ilyen pocsék... Eléggé mű íze van.

  De hasonló véleménnyel vagyok a fantáról is. Annak se volt ennyire mű íze régen. Bár az legalább nem jött vissza. Azt kb egy hónapja vettem, ittam.
  Eddig is kb.félévente,ha ittunk ilyen üdítőket, de ezután egyáltalán nem fogunk.
  Én maradok a sörnél.

  Freeware 7 éve 7

 • Badoo, Tinder... hülyeség

  Tinderen vidéken elég kevesen vannak. Végre valaki visszajelölt, nem értem rá chatelni. Később meg nem lehet! Tiszta szívás. Másik, ami szívás, hogy nagyobb ünnepeken hazajönnek Pestről meg ki tudja honnan, és helyinek jelzi őket. Írni persze nem írnak. Ugyanez igaz a másik csodás párkeresőre is.
  Badoo-n tuti nincsenek 'normális' csajok. Amelyik annak tűnik, az se ír vissza. Akik írnak, azok 5-8 évvel idősebbek, vagy már előző kapcsolatból van nekik 1-2 gyerekük. Én meg nem kívánom más porontyát felnevelni... Hihetetlen sok egyedülálló gyerekes nő van a 30-as korosztályban. De a 22 évesek között is! (kicsit szétnéztem a fiatalabbak között is, sose lehet tudni)
  Azok minek szülnek olyan korán? Semmi végzettségük, se pasijuk, se munkájuk. Hogy lehet egzisztencia nélkül gyereket vállalni? Nem is értem.
  Társkeresés, hülyeség.

  Freeware 8 éve 47

 • elittars

  Csak egy kérdés: ha nem előfizetőnek írok, akkor ő egyáltalán el tudja olvasni? Válaszolni gondolom nem tud, max ha beleírok egy email címet. Vagy azt is moderálják?

  Freeware 8 éve 9

 • Angliából mit hozzak?

  Úgy néz ki pár hónapon belül kimegyek egy tanulmányi út során Londonba. Mi az ami ott olcsóbb, és érdemes lenne beszerezni? Természetesen műszaki cuccokra gondolok, laptopra, esetleg macbookra. Olcsóbbak egyáltalán kint, mint itthon?

  Freeware 8 éve 9

 • Netes társkeresés... esélytelen

  Nézzünk párat:
  Badoo: tele van kamu profilokkal. Csak Békéscsabán és környékén eddig 12 darabot szúrtam ki, de biztos van több is. Vannak köztük sportolók fotóival, meg modellek fotói. Ami nem kamu, azok a lányok is lusták válaszolni. A fénykép értékelés is vicc, mivel a riválisok is pontozhatnak!

  Magyar oldalak: a legtöbb fizetős, méghozzá eléggé megkérik az árát. Természetesen itt sincs arra garancia, hogy nem kamu profilok vannak fent. A legtöbb nem is tájékoztat arról, hogy nem ingyenes, sőt eleve annak van hirdetve. Lehet csinálni kéne egy ténylegesen ingyenest... Megérné, kereslet van bőven, a reklámokból is megélne az oldal.

  Kérdés: hol ismerkedjen egy 30-as éveiben járó egyedülálló férfi??? Főleg itt a világvégén békésben. :W

  Freeware 8 éve 33

 • Megszünik a Taninform?

  Arról tud valaki valami hivatalosat, hogy nem lesz Taninform? Azt csiripelik a madárkák, hogy a KIR fog tartalmazni digitális naplót is.

  Freeware 9 éve 0

 • Igénytelen lányok

  A mai lányok (22-30) miért ennyire igénytelenek? A kocsijuk kívül-belül retkes, nem számít. A lényeg, hogy legyen műköröm, meg lebarnult bőr, új ruci, egyéb felesleges vackok. Nem törölnek port, a budi vízköves. Tele van a hócipőm velük. Minden apróságért hiszti, önfejű libák... Egyre több ilyen van a baráti társaságban. Pedig az elején még mindegyikről azt hiszi az ember, hogy normálisak.

  Freeware 9 éve 25

 • Mennyi a Voda feltöltőkártyás roaming díja?

  Én nem tudok eligazodni a voda honlapján. Tesómék mennek hamarosan Horvátba pár napra, megkért nézzek már utána. A Voda annyit ír, hogy 2. zóna, 320 meg 370 preferált/nem preferált hálózattól függően. Akkor ez most a kapcsolási díja, vagy ilyen k.drága percenként??? Akkor olcsóbb keresni egy fülkét...

  Freeware 9 éve 1

 • Egy osztályozó értekezlet margójára

  Amíg a pad túlsó oldalán ültem, mindig azt hittem, hogy ilyenkor a tanárok egyesével minden gyerek minden jegyét átbeszélik. Nos, 6 éve az elsőn megtudtam, hogy ez nagyon nem így van. Azóta is minden évben 4 órát pazarolunk el teljesen feleslegesen a magatartás és szorgalom jegyek megbeszélésére. Mintha bárkit is érdekelne. A szülőt nem érdekli, csak alsóban, a gyereket is maximum 5. osztályig. Az átlagba nem számít bele, sehol nem jelenik meg a későbbi élete folyamán. Akkor minek? És sok balga kolléga meg vitatja egy-egy osztályfőnök döntését. Pedig teljesen mindegy, hogy Móriczka példás vagy rossz magatartású. Nem elég, hogy szívatnak felülről, még egymást is szívatjuk. Éljen.

  Freeware 9 éve 1

 • Év vége, aknamező

  Ismét eljött az évvége. Ismét kirúgtak egy csomó kollégát. Tisztára, mint egy aknamező, hullanak a fejek a porba. Sok sok év szakmai tapasztalattal, családdal, semmi nem számít. Megéri ma tanárnak menni? NEM! És ez nem csak nálunk van így, hanem más iskolákban is, köszönhetően az óraszám emelésnek, és az órakedvezmények megszüntetésének. Márpedig nem fog mindenhol kijönni a minimális óraszám, nagyon nem. Félállás meg édeskevés. Ilyen törvényeket, és lehetetlen rendelkezéseket hozni. Fizetésemelés évek óta ígéret. Az árvíz miatt az is marad 99%.
  Ráadásul még írni se lehet, mert kimoderálják megint.... pedig most nem szidtam konkrétan senkit, úgy is tudja mindenki ki a felelős.

  Freeware 9 éve 2

 • Boston, és ami mögötte van

  Az nem jut eszébe senkinek, hogy egy háborús veterán a a tettes? Aki így állt bosszút az őt ért traumákért, bénulásért, amputálásért? Vagy egy veterán rokona esetleg. Hiszen minden amerikai film erről szól...

  Freeware 10 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.