2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • GTX 260 és a 30. cooler!

    VGA fronton a legújabb szerzemény egy Sparkle GTX 260-as 216SP-s videokártya. Ez amolyan megtartós fajta, elég ritka szerintem, főleg idehaza. Saját képeket nem készítettem róla, de dettó úgy néz ki, mint a netről lőtt képeken.

    Szerintem nagyon szép ez a fehér burkolat.

    Ezen nincs VGA kimenet, mint a Gigabyte Super Overclock verzión.

    Kétszer 6 pin tápcsatit igényel.

    Abszolút pormentes, szinte már makulátlan állapotú. Kicsit piaci ár alatt sikerült megcsípni természetesen postaköltséggel együtt. Ennél már csak az lett volna sokkal szebb, ha eredeti dobozos példányt sikerül szerezni, de nem vagyok telhetetlen.

    Folytatás...

    flymi 8 éve 9

  • Tavaszi hardver nagytakarítás és végül egymás mellett a két "öreg 70-es"...

    A mai napot a gépem portalanításának szenteltem. Meg is lett az eredménye, minden csillog-villog.
    A ventilátorok lapátjaira ragadt főleg a kosz, szűrőket kimostam, de a hűtőbordán is szépen megült, elég látványos a fekete bordákon a szürke por.
    Nem készítettem előtte/utána képeket, nem akartam, hogy bárki is szörnyülködjön rajta, bár szerintem nem volt vészes.

    A GTX 770-et sem szedtem szét, csak a venti lapátokat pucoltam meg, meg kifújtam a kis porcicákat, nem is kellett több. Kicsit féltem, mert elég törékenynek tűntek a lapátok, de óvatos voltam, nem is történt semmi baj.

    Az élvilágítás ledszalagját újra forrasztottam és a két drótot zsugorcsővel elszigeteltem egymástól, majd adtam rá még egy védő borítást, harisnyázást nem kapott.

    Végül a Gainward GTX 570 Phantom és a Gigabyte GTX 770 Windforce 3 egymás mellett, szerintem szép látvány.

    Folytatás...

    flymi 8 éve 0

  • Gépház modding tervek (nem sketchup!)

    Végre valahára most már lesz egy kis szabadidőm és elhatároztam, hogy nekilátok a már korábban eltervezett 3 gépház moddingnak. :C
    Szépen apránként fogok haladni, egy év alatt szeretném behúzni a három tervet teljesen készre.
    Hozzátenném, hogy senki ne számítson high end vizes, több gpu-s csodákra! Egyszerűen csak van egy tucat ötletem, amiből szeretnék hármat megvalósítani.

    Az első egy casemod lenne és egy film lesz a témája. Ahogy nézelődtem, ennek a filmnek a kapcsán még nem született mod, úgyhogy jó eséllyel az enyém lesz az első (csak el ne kiabáljam).
    Nem, nem mondom meg melyik film, de aki nagyon kutakodni akar, adtak ki a film nevén/címén egy gépházat is és akkor most nagyon sokat segítettem. Kérem nem tippelgetni a hsz-ben, köszi! ;)

    A második szintén egy casemod lesz. Hasonló feldolgozásban már készültek korábban is modok, de ennél nem is kell semmi komolyra számítani. A gépház (ami nem is igazi gépház) adva van, csak néhány csavar, ventihely kivágás, festés lesz. Ezenkívül plexit meg tartóelemet kell beledobálni és már készen is van. Ez ilyen low cost casemod lesz, de reményeim szerint nem lesz szemet bántóan randa...

    Folytatás...

    flymi 8 éve 0

  • Jól kezdődik ez a hónap! Újabb retro hardverek jó sok képpel!

    Az előző hónap meglehetősen döcögős volt hardver-beszerzési fronton. Valószínű a következő is ilyen lesz, vagy rosszabb, de fő az optimizmus! (Ha valaki tudja tudja melyik lábosban, az szóljon!)

    Három csodás példány érkezett még hozzám így március utolsó hetében. Lássuk hát, mik kerülnek a polcra:

    Az első egy komoly s478-as hűtő, név szerint egy Asus Star Ice.
    Nem, nem áprilisi tréfa! :N
    Annyit érdemes tudni róla, hogy egy böszme nagy jószág, minden tartozékával (még az eredeti paszta is megvan). Sajnos nem egészen azt kaptam amit akartam, mert bontatlanként volt hirdetve, de láthatóan már volt használva. Erre utal a folt a talp felső részén és egy méretes ujjlenyomat felül a bordán, valamint az egyik oldalán alul igencsak ramaty állapotban lévő műanyag tok.
    Ezektől eltekintve pormentes és jó állapotban van, ráadásul elég ritka is.

    Folytatás...

    flymi 8 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.