2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Műhely PC avagy egy notebook maximális kihasználása (Veletech 2015)

    Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy már ilyen fiatalon is sikerült saját műhelyre szert tennem melyet időm és anyagi lehetőségem engednek, úgy újítok fel. Elég sokat barkácsolgatok és dolgozok benne, így szükségessé vált oda is egy számítógép. Viszont már így is sok saját használatú számítógép vesz körül így olyan megoldást akartam találni mely mind praktikumban mind pedig anyagilag is tökéletes megoldás. Egyik álmatlan éjszakám során azt a megoldást sikerült kiötlenem, hogy mivel rendelkezem notebookkal, amely dokkolható, ahhoz csinálnék egy olyan állványt, amely képes védeni a laptopot a műhely viszontagságaitól (fizikai sérülés és finom por).

    A megoldás az volt, hogy a „dokkolónak” falra szereltnek kell lennie a hely kihasználtság miatt, továbbá mivel szeretem a sok monitoros rendszereket így legalább két monitort kell tartalmazni, melyeknek mozgathatóknak kell lennük, függően attól, hogy állok vagy ülök a gép előtt. Továbbá ha már minden fontosat tartalmaz, ajánlatos ha van benne „hangrendszer” mivel a notebookba épített amúgy is semmirevaló, meg ebben a dokkolóban nem lehetne hallani a hangját a zártság miatt.

    Kezdődjön az építés!

    Fő alapanyagnak MDF lapokat használok, javarészt 16mm vastagságúakat.

    Folytatás...

    fkenny 9 éve 2

  • 2 Hónap kínzás után megszabadultam tőle...

    2 hónap szenvedés megszültem eme képen látható kis kövecskét!

    Értéke felbecsülhetetlen, minden másra ott a Mastercard

    fkenny 10 éve 35

  • Cooler Master Storm Devastator "A Végrehajtó" mod

    2014.06.16

    Én is szeretnék nevezni a Cooler Master által indított versenyre.

    Eme ötletet, amit felvázolok egyelőre csak írásban (indoklom később) az az, hogy lenne egy Terminátor, vagyis bocsánat "A Végrehajtó" kézfej és az lenne az egér, néhol kilátszó fém aktarészekkel, kis vérrel és egyéb finomságokkal.

    Egy Próbababa kézfejét alakítanám át és építeném bele az egeret. Hasonlóan kinézőre szeretném, mint a filmben is volt mikor már a végét járta a végrehajtó. Természetesen használható lesz az egér, a kábele harisnyázva lesz, ugyan úgy mint egy normális egérnél ez elvárható lenne. Remélhetőleg minden funkcióját megfogom tudni oldani, hogy működjön.

    Sajnos Kórházba kerülés miatt nem volt lehetőségem még nevezési határidő előtt látványtervet készíteni.

    Update 2014.07.15

    Mivel a nevezésem elfogadásra került így a Prohardver volt olyan kedves és elpostázta nekem az egeret, melyet átvéve azonnal szemügyre is vettem. Első meglepetésem az volt, hogy elég méretes egérről van itt szó.

    Folytatás...

    fkenny 10 éve 3

  • AquaPC (Veletech 2014)

    2014.03.16

    Rövid elbeszélés következik, ezért elnézést kérek, de a történet így kerek. Az egész még az előző Veletech modding verseny után kezdődött pár nappal. Barátaimmal összeülve kiértékeltük a versenyt és elkezdtünk gondolkodni, hogy az idei évre nem technikailag, hanem kinézetileg kellene valami óriásit alkotni. Szó szót követett és kialakult az alap koncepció, amiért külön köszönet Spirit élete párjának, Melindának.

    Az ötletet pedig a címből már lehet tudni, hogy egy akvárium és egy számítógép keresztezése várható. Viszont merőben másként, mint amit eddig lehetett látni. Ez úgy lesz kivitelezve, hogy aki ránéz, az nem láthatja, hogy ez egy számítógép csak akkor, ha tüzetesebben átvizsgálja minden oldalról az akváriumot. A trükk abban rejlik, hogy az akváriumban van egy rejtett doboz, ami az akvárium belsejéből zárt kívülről meg egy nagy kivágás található ahol majd a gépecske fog elhelyezkedni. Viszont az hogy csak bele lenne hátulra építve a gép az túl snassz volna ezért, hogy a gép is adjon az akváriumnak és az akvárium is adjon a gépnek így a gép vízhűtése lesz az akvárium fűtése is.

    Folytatás...

    fkenny 10 éve 7

  • Mini BoomBox - zene bárhol, bármikor

    20 óra és 15.000 forint befektetésével, házilag épült, jó minőségű boombox, amely 13 órán át működik.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 91

  • eGPU külső videokártya notebookhoz #2

    Cikksorozatom eme részében írom le, miként építettem meg a külső videokártya házikóját

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 123

  • A 2013-as Veletech Modding versenyre épülő eGPU, avagy külső videokártya notebookhoz.

    A kezdet:

    Még 2011 nyarán felfedeztem egy olyan megoldást, amely segítségével notebookhoz lehet rendes asztali videokártyát kapcsolni minimális technikai feltételekkel. Erről írtam is egy cikket [link]. Mivel már ott beszéltem arról, hogy megérdemli az elektronika a szép esztétikus házat, amibe bekerülhet egy PCI-e csatlakozású, dupla slotos felépítésű, 23cm hosszú és maximum 110W TDP-vel rendelkező kártya így hát nekikezdtem megépíteni. Hogy még komfortosabb legyen és dokkoló funkciót is el tudjon látni így beépítésre kerül egy USB-s hangkártya és egy USB-s 10/100-as hálózati kártya.

    A házikó, amiben otthonra lel ez az egész az egy Morex 3677. Nagyon masszív kis házikó.

    Első dolgom az volt, hogy minden felesleges kacatot kibontottam a házból, levágtam az alaplap tartó tálcán lévő feleslegesen hosszú távtartókat.

    Majd levágtam az új tálcát, amire rögzítve lesz minden, ami bent lapul majd a kuckóban.

    Folytatás...

    fkenny 11 éve 14

  • Netszekrény projekt

    Bemutatom, hogy készítettem el a telefonhoz és az internethez kellő bútordarabokat és azok bekábelezését…

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 59

  • eGPU külső videokártya notebookhoz #1

    Bemutatom, hogy lehet notebookhoz külső asztali PCIe videokártyát csatlakoztatni

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 599

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.