2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Metro 2033 Hybrid Physx Teszt

    Ígértem többeknek is, hogy csinálok egy Metro 2033 tesztet, amiben bemutatom, hogy mit is tud a Hybrid rendszer. Aki esetleg nem tudná miről is van szó, az ITT elolvashatja.

    Elöljáróban annyit, hogy egy adott pályarészen teszteltem(D6), eldobtam egymás után 3 gránátot, miközben robbantak, "szétlőttem" a falat, az egész teszt kb. 1 perc volt, de a lényeg ebből is jól látszik. Robbanáskor, füst effektekkor, illetve a falak "kilukasztásakor" jön elő általában a Physx, emellett "ruha" animációknál is előszeretettel alkalmazzák, de ebben a játékban erre nincs sok példa.

    A tesztkonfigról pár szó:

    Q6600@3800MHz
    4GB OCZ DDR2 1GHz
    Sapphire 5870
    Palit GT220
    Kingston 64gb SSD V+(ezen van a windows)
    2*500gb Samsung F1 Raid0(ezen van a játék)

    A tesztet az alábbi beállítások mellett végeztem:
    1680x1050, very high, DX11, AAA, 16xAF, Tessalation ON, Advanced Physx ON/OFF, Advanced DoF OFF.

    Csináltam 3 féle tesztet úgy, hogy az 5870-em alapórajelen van,(850/1200@1.062V) a GT220 pedig 735/1650/850-en. A méréshez Fraps-et használtam. A 3 féle teszt a következő:

    Folytatás...

    ffodi 14 éve 27

  • ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 1.

    Szeretnék megosztani mindenkivel egy-két újdonságot a Hybrid Physx-el kapcsolatban.

    Ha valaki alkalmazza az ATI+NV párosítást, és feltelepítette már a 10.2-es catalyst drivert, az szembesülhetett azzal a ténnyel, hogy a CCC nem jön többé elő. Valószínűleg az új driver tiltja a CCC-t, ha működő nvidia drivert észlel, és azt írja, hogy "A jelenleg aktív GPU nem támogatott". Természetesen már erre is van megoldás(nem is egy), igaz kompromisszumot kell kötnünk.

    A legegyszerűbb megoldás, ha letiltjuk az nvidia vga-t, aztán beállítunk mindent a catalyst control centerben, és ha végeztünk, akkor újra aktiváljuk a geforce-t. Ezzel csak az a baj, hogy sok vele a macera, és utánna újra ki kell terjesztenünk az asztalt.

    A másik megoldás ennél praktikusabb.

    1, Asztalon jobb klikk --> Képernyőfelbontás --> Asztal megjelenítése csak itt: 1 (itt van beállítva a képernyők kiterjesztése) Ha ezt beállítjuk, nem lesz Physx. Ezt orvosoljuk a következő lépésben.

    2, Asztalon jobb klikk --> Nvidia control panel --> Physx disabled --> alkalmaz --> Ezek után Physx enabled --> alkalmaz.

    Ezek után ismét lesz Hardware Physx, de csak azért, mert a képernyőbeállításoknál a rendszer automatikusan kiterjesztette az asztalt.

    Folytatás...

    ffodi 14 éve 11

  • ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System"

    Ebben a cikkben bemutatásra kerül az ATI+NVIDIA házasság szülötte a "Hybrid Physx".

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 661

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.